Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αλκης Κούρκουλος - Αστρολογικό αφιέρωμα στον Poker Face

 
Η πρώτη Ελληνική ταινία με θέμα το πόκερ έρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με έναν επαγγελματία παίχτη που ζει από το 45189Poker, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Άλκης Κούρκουλος.
Την ταινία πλαισιώνουν οι Εύη Σαουλίδου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Πιατάς και Ρένος Χαραλαμπίδης.
Η ταινία αναμένεται να φέρει πολλές εισπράξεις για τα σύγχρονα Ελληνικά δεδομένα, με το καστ των πολύ καλών ηθοποιών, το έξυπνο σενάριο και την πολύ καλή σκηνοθεσία.
Άλλωστε ο τζόγος που είναι και το κύριο θέμα της ταινίας, αποτελεί ένα οικείο κομμάτι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.
Ο Άλκης Κούρκουλος είναι ένας αγαπητός ηθοποιός, παρόλο που επιλέγει να μην βρίσκεται στο προσκήνιο της showbiz, να μην εμφανίζεται στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μένοντας πιστός στις θεατρικές παραγωγές.
Ο απόηχος του ονόματος και της θύμησης του πατέρα του είναι κάτι που χειρίζεται πολύ ιδιαίτερα, έχοντας απαρνηθεί την κληρονομιά του γιου, του δημοφιλή πατέρα του.
Απόμακρος, ξεκάθαρος, συνειδητοποιημένος, επικριτικός, θεωρεί πως τα πράγματα στη ζωή κερδίζονται, δεν χαρίζονται, επιδιώκοντας πάντα να δουλεύει με άξιους ανθρώπους.

Σαν Αιγόκερως με ωροσκόπο και Σελήνη στους Ιχθύες, το γεγονός πως είναι ένας κλειστός χαρακτήρας που οικτίρει τους εγχώριους και ξένους της showbiz, επιδεικνύοντας τεράστια ευαισθησία και επαγγελματισμό στις ποιοτικές δουλειές, εξηγείται απόλυτα.
Το εξάγωνο Ποσειδώνα – Ήλιου και το τρίγωνο του Ποσειδώνα με την Σελήνη είναι χαρακτηριστικές όψεις ενός καλλιτέχνη που σέβεται την τέχνη και ονειρεύεται την εξέλιξή του μέσα από αυτήν, εφόσον ο Ποσειδώνας κυβερνά τον ωροσκόπο και η Σελήνη του βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά ο ωροσκόπος.
Η αγάπη του για τη θάλασσα αναδύεται μέσα από αυτές τις όψεις, ερωτοτροπώντας μαζί της με το φουσκωτό του, ψαρεύοντας στην αγαπημένη του Σίφνο.
Η υπαινικτικότατη θέση του κυβερνήτη του ζωδίου του Κρόνου στον ωροσκόπο, εξηγεί την φιλοδοξία του σε ότι κάνει να βάζει την προσωπική του χροιά, χωρίς να μιμείται, να αντιγράφει και να συμβιβάζεται με κοινότυπες προτάσεις και ερμηνευτικές υποχωρήσεις.
Η θέση αυτή μέσα από την κόντρα με τον πατέρα του, τον εφοδίασε με τη δύναμη να αποδείξει την αξία του, αναγνωρίζοντας πάνω απ΄ όλα τον ρόλο της ζωής του.
Από την άλλη, οι όψεις του Ήλιου σε σύνοδο με Ερμή, τετράγωνο με Άρη, τρίγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα, αντίθεση με Δία κυβερνήτη του μεσουρανήματος και με το προαναφερόμενο εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, δεν αφήνουν περιθώρια για παραστρατήματα κάθε είδους, οδηγώντας τον σε έναν συνειδητά επαναστατικό δρόμο με πολλά αντισυμβατικά μονοπάτια.
Όλη αυτή η Ηλιακή αστρολογική του καταιγίδα, τον χαρακτηρίζει απόλυτα, δικαιολογώντας την απόμακρη αλλά και μαχητική του στάση, την εξαιρετικά γοητευτική του φυσιογνωμία και την μυστηριώδη και αιφνίδια συμπεριφορά του.
Η αντίθεση της Σελήνης με Ουρανό και Πλούτωνα στιγματίζει ακόμα περισσότερο την ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία του με πολλά συναισθηματικά ξεσπάσματα και αλύτρωτες εσωτερικές συγκρούσεις.
Όλα αυτά όμως αποτυπώνονται στο μοναδικό ύφος του όταν ερμηνεύει, κάνοντάς τον να ξεχωρίζει, αποκτώντας την δική του καλλιτεχνική ταυτότητα, γεγονός που πραγματικά σπανίζει στην 7η τέχνη.
Η ταινία προβάλλεται σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες από την 1η Μαίου.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: