Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

MOZART – Ο γήινος Θεός της Συμπαντικής Μουσικής



Σαν σήμερα τις 27/1/1756 στις 8.00 το βράδυ στο, «Salzburg» της Αυστρίας, γεννήθηκε ίσως η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα όλων των εποχών, ο «Wolfgang Amadeus Mozart».


Τα πρώτα δείγματα αυτής της μεγαλοφυίας τα έδειξε στα 5 του χρόνια, όταν γέμισε τα χαρτιά με μουσικές νότες, τρέχοντας το μελάνι της πένας από τα ανεκπαίδευτα παιδικά του χεράκια.
Στα 3 του χρόνια κάθησε στο πιάνο και το χρησιμοποίησε σαν βιρτουόζος.
Στην εφηβεία του είχε αναρίθμητες συνθέσεις, γράφοντας έργα για όλα τα όργανα με την ίδια ευχέρεια και ταχύτητα, που κάποιος γράφει ένα γράμμα και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια μουσικού οργάνου.
Ο πατέρας του κι αυτός μουσικός, παρεμβατικός στη ζωή του «Mozart» τον συνόδευε σε όλες τις περιοδείες του στην Ευρώπη σαν αποκλειστικός του μάνατζερ, όπου μάγευε στο πέρασμά του.
Η υγεία του δεν ήταν καλή και υπέφερε από ασθένειες και λοιμώξεις που τον ταλαιπώρησαν ως τον πρόωρο θάνατό του.
Ο χαρακτήρας του «Mozart» εμφάνιζε πολλά μελανά σημεία που χωρίς την ύπαρξη αυτών, θα έμενε στην ιστορία σαν μία άρτια και μοναδική προσωπικότητα που δεν έχει σχέση με το γήινο.
Οι μουσικές του εκρήξεις διακόπτονταν συχνά από άλλου είδους εκρήξεις, που είχαν σχέση με κραιπάλες και ασωτίες, στις οποίες υπέβαλε παρορμητικά τον εαυτό του.
Γίνονταν κακότροπος, ήταν ασυμβίβαστος, δρούσε ασυλλόγιστα και έπεφτε σε περίσκεψη μόνο όταν συνέθετε.
Η ευαισθησία του όμως δεν μπορούσε να μετρηθεί, εκδηλώνοντάς την συνεχώς, αλλά συνοδεύοντάς την από τη θλίψη που αισθανόνταν βαθιά μέσα του για το όλο σκηνικό εκείνης της εποχής και τη δυσάρεστη κατάσταση με τον συνθέτη «Antonio Salieri».
Ο ζηλόφθονος εχθρός του «Mozart» λέγεται πως τον δηλητηρίασε, ενώ υπάρχει και μι
α εξομολόγηση στη γυναίκα του από τον ίδιο τον «Mozart» καθώς τον πήγαινε βόλτα λίγο πριν πεθάνει, λέγοντάς της πως αισθάνεται πως κάποιος τον έχει δηλητηριάσει.
Επίσης αναφέρεται, πως ο «Salieri» όταν εισήχθη με γεροντική άνοια στο νοσοκομείο, εκμυστηρεύτηκε σε ένα ή δύο νοσοκόμους ότι πριν από 32 χρόνια είχε δολοφονήσει τον «Mozart».
Από την άλλη, οι γιατροί που τον εξέτασαν, είπαν πως δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίασης και άλλες αναφορές λένε πως δεν υπήρχε μίσος ανάμεσα στους δύο συνθέτες.
Η αλήθεια επαφίεται στις πεποιθήσεις του καθενός.
Παντρεύτηκε την «Constanze Weber – Mozart» και απέκτησαν 6 παιδιά, 4 αγόρια και 2 κορίτσια.
Η μουσική του 200 χρόνια αργότερα ακούγεται με δέος, ενώ η ιατρική την χρησιμοποιεί στη μουσικοθεραπεία με ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα σε ψυχωσικές παθήσεις, ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από επιληψία.
Οι μελωδίες του κατευνάζουν το άγχος και δρουν ευεργετικά στα εγκεφαλικά κύταρρα, ειδικά οι συνθέσεις του για βιολί.
Εφυγε από τη ζωή μόλις στα 35 του χρόνια, αφού έως τότε είχε δώσει το απάνθισμα της μουσικής του δημιουργίας, με αποκορύφωμα το «Ρέκβιεμ» που δεν πρόλαβε και να τελειοποιήσει.
Φυσικά πόσο να τελειοποιήσει κανείς το τέλειο, αλλά στην περίπτωση του «Mozart» πάντα υπήρχαν εξωφρενικά περιθώρια!
Αφησε την τελευταία του πνοή ένα κρύο βράδυ και θάφτηκε σαν τους άπορους μέσα σε ένα ομαδικό τάφο.
Δεν έβγαλε χρήματα από τα αριστουργήματά του, που αν μπορούσε να διεκδικήσει τα κέρδη του, θα αγόραζε ολόκληρη την Αυστρία.
Δεν χάρισε στη ζωή του ούτε ελάχιστο από την ανυπέρβλητη γοητεία της μουσικής που έγραφε και σαν να γνώριζε αυτή του την «μοιραία ανημποριά», βρήκε γρήγορα καταφύγιο στο θάνατο.
Ο «Mozart» μοιάζει με μυθικό πρόσωπο, το ταλέντο του αγγίζει τα όρια του μη πραγματικού και οι συνθέσεις του σαν τον «Μαγεμένο Αυλό», «Συμφωνία του Διός» «Κοντσέρτα για πνευστά» και εκατοντάδες άλλα, θα συντροφεύουν τον πλανήτη σαν μια αιώνια συμπαντική μουσική.
«Wolfgang Amadeus Mozart said»:''Music, even in situations of the greatest horror, should never be painful to the ear but should flatter and charm it, and thereby always remain music.
''Υδροχόος με ωροσκόπο Παρθένο και Σελήνη στον Τοξότη.
Το πρώτο πράγμα που κινεί το ενδιαφέρον στο εντυπωσιακό ωροσκόπιο του «Mozart» είναι οι όψεις των φωτοδοτών Ηλιου –Σελήνης με βαρείς πλανήτες.
Ο Ηλιος του βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Ερμή στον 5 οίκο, με τον Ερμή κυβερνήτη του μεσουράνηματος και του ωροσκόπου, πράγμα το οποίο δείχνει το συνεχή μόχθο του κατά τη διάρκεια της ζωής μέσα από την ενασχόλησή του με τη μουσική.
Παράλληλα βρίσκεται, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα μια όψη που συνέβαλε στις συχνές παρεκτροπές του, ενώ η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Ουρανό, που δείχνει και το θλιβερό και πρόωρο τέλος της ζωής του.
Επίσης ο Βόρειος Δεσμός είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και ο Ουρανός σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό.
Καθοριστική όψη και θέση του Ουρανού, που έδωσε την «Ηλεκτρική Μουσική» που συνέθετε, μια μουσική που διέπεται από όλες τις ιδιότητες αυτού του πλανήτη, ενώ παράλληλα ο ίδιος ήταν Υδροχόος, συνδυάζοντας αριστουργηματικά τις ιδιότητες ζωδίου και κυβερνήτη, με τη Σελήνη από τον Τοξότη να λειτουργεί σαν τέλειος εκτοξευτήρας των προηγούμενων.
Το εξάγωνο του Δία με τη Σελήνη και τον Πλούτωνα, με τον Δία στον 2ο οίκο και κυβερνήτη του 4ου όπου φιλοξενούνταν οι δύο αυτοί πλανήτες, έφερε μόνο πρόσκαιρες απολαβές, τις οποίες υπερκάλυψαν οι δυσκολίες των υπόλοιπων όψεων.
Αλλά χωρίς αυτό το εξάγωνο που μοιάζει με «χέρι του Θεού», ο «Mozart» θα ήταν μόνο ένας άτυχος μεγαλοφυής.
Ο Αρης στο μεσουράνημα κυβερνήτης του 8ου οίκου, βρίσκονταν σε τρίγωνο με την Αφροδίτη, κυβερνήτη 2ου και 9ου οίκων, γεγονός που επιβεβαίωνε, πως ο χαρακτήρας του δεν ήταν δύστροπος λόγω κάποιας ψυχολογικής αιτίας, αλλά ξεκινούσε από μια ιδεαλιστική στάση που είχε απέναντι στη ζωή.
Μεγάλος Τέκτονας με μυστικιστικές τάσεις, ακραίος, εκκεντρικός, αποτύπωσε με θαυμαστό και ανυπέρβλητο τρόπο τον εσωτερικό του κόσμο στη μουσική, αλλά βγήκε και έξω από αυτόν, διαισθανόμενος τα κοσμικά ρεύματα που έρχονταν σαν μαγική έμπνευση, στην πολυτιμότατη αξία των συνθέσεών του।

Θανάσης Ματσώτας - Κατερίνα Σαλωνίκη

42 σχόλια:

Mike είπε...

Καλη σας μερα παιδια, Εκπληκτικο post. Χαιρομαι που αφιερωνετε χρονο για τον Mozart.
Σαν σημερα λοιπον γεννηθηκε αυτη η ιδιοφυϊα. Το γνωριζα, οπως και οσα αναφερετε στο κειμενο αφου ο Mozart τυγχανει να ειναι ο αγαπημενος μου συνθετης!

Ενδιαφεροντα και τα ζωδιακα στοιχεια που αναφερετε(το στοιχειο σας αλλωστε). Να ειστε καλα. Thanks για το post!

Απ' την πλευρα μου θα προτεινα την ομωνυμη ταινια (Amadeus) του Milos Forman και του 1984, η οποια προσεγγιζει εξαιρετικα τον σπουδαιο συνθετη!

kikop80 είπε...

Καλημέρα συμμορίτες!
Υπέροχος ευφυέστατος δημιουργικότατος!!!
Καταπληκτικός!!
:-))

kariatida62 είπε...

Μπορείτε να μου ερμηνεύσετε, πώς συνήθως οι ιδιοφυίες ταλαιπωρούνται με θέματα υγείας;
To αφιέρωμά σας γι'αυτήν την προσωπικότητα στέκεται άξια!
Μπράβο συμμορίτες για το επίπεδο που κρατάτε! :)

Matriga είπε...

Πέρασα να ανταποδώσω την χθεσινή καλημέρα σας, αλλά και για να δω την υπέροχη ανάρτησή σας.
Μεγαλειώδης καλλιτέχνης και σπουδαίο πνεύμα.

Πολλά κοχυλένια φιλάκια!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΜΙΚΕ,

Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο, έχει όλη τη χαρά που νιώθει κάποιος όταν διαβάζει κάτι αγαπημένο και συμφωνεί με την ανάγνωση.
Την ταινία την έχουμε δει και είναι σχεδόν άψογη, παρόλο που δεν φωτίζει κάποιες βασικές πλευρές.

KIKOP 80'

Καλώς τον ξανά, εμφανίστηκες και μάλιστα με πολλά θαυμαστικά.
Την καλημέρα μας.

ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ,

Ευχαριστούμε για τα συνεχή όμορφα σχόλιά σου.
Ο Μόζαρτ εμπνέει την ψυχή και την αισθητική!!

MATRIGA,

Και τα δικά μας πολλά φιλιά.

Matriga είπε...

:))

CHI είπε...

Αν και προτιμούσα πάντα τον BACH, τώρα τελευταία κάτι με έχει πιάσει με τον Μότσαρτ.
Ακούω πάρα πολύ κλασική μουσική όπως ξέρετε και συνειδητοποιώ πως ο Μότσαρτ έχει κάτι μοναδικό όπως λέτε.
Κάτι μοναδικό έχουν και άλλοι μεγάλοι συνθέτες, αλλά το έργο για τα πνευστά του Μότσαρτ δεν συγκρίνεται με κανένα.
Αλλη μία ανάρτηση που με κάνει να σας ευγνωμονώ.

Margo είπε...

Μπράβο παιδιά.. εξαίσιο το αφιέρωμά σας στον Μότσαρτ.
Συγκεντρώσατε σε μία ανάρτηση τα σημαντικότερα στοιχεία της προσωπικότητας και της ζωής του.
Ευχαριστούμε πολύ!!!

Mike είπε...

Επιτρεψτε μου να καταχραστω λιγο (πολυ) απ' τον χωρο σας για να απαντησω στην kariatida62:

"Τα δημιουργικά άτομα είναι δεκτικά σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος τα οποία άλλοι άνθρωποι ούτε καν θα πρόσεχαν,

...τα δημιουργικά άτομα έχουν χαμηλή «λανθάνουσα αναστολή» (latent inhibition) -την ιδιότητα των ζώων να αγνοούν ασυνείδητα τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα για τα οποία η πείρα έχει δείξει ότι δεν σχετίζονται με τις ανάγκες του.

...Τα άτομα με χαμηλή λανθάνουσα αναστολή λαμβάνουν υπόψη ερεθίσματα χωρίς χρηστική αξία, τα οποία δεν γίνονται συνειδητά αντιληπτά από άλλους ανθρώπους.

...Φαίνεται πιθανό ότι τα χαμηλά επίπεδα λανθάνουσας μνήμης και η εξαιρετική ευελιξία στη σκέψη ίσως προδιαθέτουν για ψυχικές ασθένειες κάτω από ορισμένες συνθήκες και για δημιουργικές επιτυχίες υπό άλλες".



Αυτα, στο περιπου, απο αποσπασματα πορισματων επιστημονικων ερευνων. Ελπιζω να προσεγγισα λιγο το ερωτημα που θετεις για το θεμα "ιδιοφυϊα και ψυχικα προβληματα".

Καλημερα σε ολους.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

CHI,

Καλημέρα.
Το ξέρουμε το πάθος σου και χαιρόμαστε που το τσίγγλισμα βρήκε τρόπο! χα,χα,χα!

MARGO,

Καλημέρα σου. Ευχαριστούμε, αγαπάμε πολύ τον Μότσαρτ και τον μελετήσαμε λίγο παραπάνω.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΜΙΚΕ,

Τιμή μας και χαρά μας να γίνετε ένας τόσο εποικοδομητικός διάλογος.
Οσα λες φυσικά ισχύουν, όπως ισχύει και ο σκοπός του ανθρώπου με όσα καρμικά κουβαλάει, η αστρολογική του ταυτότητα που έχει σχέση με το προηγούμενο και σε πιο γήινο επίπεδο, ισχύει η ποσότητα δύναμης και ηθικής που διαθέτει κανείς όταν μάλιστα είναι προικισμένος με κάτι.
Ευχαριστούμε.

tzonakos είπε...

Ιδιοφυία, διάνοια, εκτός ανθρώπινων ορίων ο Μότσαρτ.
Δεν ειναι τραγική ειρωνία το οτι δεν κέρδισε χρήματα απο αυτη τη μουσική και οτι πέθανε τόσο νέος ;
Νομίζω αυτος δεν ηταν που είχε και πρόβλημα ακοής, ωστόσο κατάφερε να κάνει τέτοια μουσική ;

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

TZONAKO!!

Καλησπέρα.
Ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ ήταν σχεδόν κουφός, αυτός είχε το πρόβλημα.
Και ήταν και ΤΟΞΟΤΗΣ!!

Skouliki είπε...

πολυ καλο !!!
εγω ειμαι το ταιρι του το συμπαντικο καθως ειμαι το αναποδο απο αυτον
παρθενος με ωροσκοπο υδροχοο

καλημερα

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΙΟΝ,

Δεν παλεύεσαι.
Πιθανότατα να ήταν ο τύπος σου μια που υπήρξε εκκεντρική και επιβλητική φυσιογνωμία.
Φιλιά άπειρα!

Savvina είπε...

Η μουσική του πάντα με γαληνεύει και με ταξιδεύει.
Βέβαια δεν τον ακούω συνέχεια, μόνο αν δεν νοιώθω καλά.
Να είστε καλά παιδιά.
Καλό μεσημέρι να έχετε.

Mousikoulis είπε...

Πολύ ωραία! Πάρα πολύ ωραία μπορώ να πω! και επιδή δεν απαντησε κανεις στο προηγούμενο ψωνιστικο μου σχόλιο θα πω τα εξής!

Πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ συνθέτης ήταν και δεν είναι τυχαίο που έχουμε γενέθλια με μία μέρα διαφορά! Όλα τα ταλέντα αυτές τις μέρες είμαστε γεννημένα :P Και ξανά συγχαρητήρια για το post!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

SAVVINA,

Οντως είναι για εξαιρετικές και στιγμές ο Μότσαρτ!

ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΗ!!!

Το διαβάσαμε, αλλά δεν προλάβαμε να απαντήσουμε σε κανέναν.
Πάντα μας φτιάχνεις το κέφι και η ψωνάρα σου είναι απολαυστική.
Κοίτα μη χάνεσαι, ερχόμαστε να σου τα πούμε και από εκεί!

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει η Συμμορία;;;;;;

πως είναι;;;

ΓΙα αλλη μια φορά καταπληκτική ανάρτηση γεμάτη επαγγελματισμο και ωραία προσέγγιση!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια αστρολογική συμπλήρωση θα ήθελα να κάνω και αφορά τις όψεις των πεντάγωνων που σχηματίζονται στο χάρτη του Μότσαρτ, για όσους δεν πολυασχολούνται, μιας και ο συγκεκριμένος χάρτης έτυχε της επισταμένης προσοχής μου τον τελευταίο καιρό.
Τα πεντάγωνα, ή όψεις 72 μοιρών (όπως και τα διπλό του: 144 μοίρες με ανοχή <2 μοίρες) είναι δείκτες κάποιου καλλιτεχνικού ταλέντου κυρίως.
Στον χάρτη του Μότσαρτ υπάρχει ένα τουλάχιστον πεντάγωνο της Αφροδίτης με Σελήνη/Πλούτωνα, που μας υποδεικνύει την απήχηση του καλλιτεχνικού ταλέντου (Αφροδίτη)σε μεγάλο κοινό (Σελήνη, που το επηρεάζει βαθιά στο ασυνείδητο (Πλούτωνας).
Επιπλέον, υπάρχει το διπλό πεντάγωνο του Ερμή με τον Άρη, αλλά και το διπλό πεντάγωνο του Δία με τον Ουρανό.
Αν δε ο ωροσκόπος του είναι στις 12 μοίρες και 41, σχηματίζεται διπλό πεντάγωνο με τον Ήλιο και ωροσκόπο/Β. Δεσμό.
Παραείναι πολλές οι ενδείξεις (πέρα από τις κύριες όψεις) που μας δείχνουν ότι ο τύπος ήταν ...ταλεντάρα
Δ. Μ.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΜΕΡΛΙΝ,

Καλά είμαστε, τρέχουμε τρελά.
Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Δ.Μ,

Πάρα πολύ καλήη επισήμανση για τα πεντάγωνα, που σε τέτοια ωροσκόπια πρέπει να αναφέρονται γιατί επιβεβαιώνονται πολλά.
Πολύ σας ευχαριστούμε monsieur Toxotis.

καψοραχη είπε...

και εγω εδω ειμαι!
αν δεν σας κανω την επισκεψη κατι δεν μου παει καλα!
ομορφο post...οπως και ολα τα αλλα σας!
καλη συνεχεια αστροπαιδα και...φιλι..φιλι..φιλι!

ΥΓ..ποτε θα παμε στο νησι????...μπας και βρεθουμε!!!!!!!!!!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΚΑΨΟΡΑΧΟΥΛΑ!!!

Στο νησί θα αργήσουμε να πάμε.
Εδώ ότι γίνει χα,χα,χα!!!
Φιλί.

Βάσσια είπε...

Μπράβο!

:-)

Μου αρέσει ο Μότσαρτ, αλλά δεν είναι ο πιο αγαπημένος εκφραστής μου, της κλασσικής μουσικής.

Και θυμήθηκα την παλιά ταινία που αφορούσε τη ζωή του και που την ανέφερε και ο Mike.

BUTTERFLY είπε...

Αυτος ο ανθρωπος γεννηθηκε με τη μουσικη μεσα του! Δεν εξηγειται αλλιως το ταλεντο αυτο, ειχε αυτο που λεμε χαρισμα, θειο δωρο!
Τελεια αναρτηση!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Άψογη προσωπικότης ο μουσικός!
(Ο Salieri του άρθρου έχει καμία σχέη με το Salieri, το γνωστό..οίκο πορνοταινιών στην Ιταλία? -για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους!)

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα Αστρο-συμμορίτες!!!
Από τους πιο αγαπητούς μουσικούς!
Τα λόγια είναι περιττά,
ό,τι και να πούμε!!!
Αν κ ελάχιστα κομμάτια του Mozart έχω παίξει,παρ'όλα αυτά τον έχω ξεχωρίσει μακράν απο τους υπόλοιπους!
Συγχαρητήρια!!!
Πάντα τέτοια!
:)

zoyzoy είπε...

Υπέροχη ανάρτηση συγχαρητήρια Συμμορίτες!!
Κρίμα που ήταν τόσο άτυχος στη ζωή του έφυγε σαν ήρωας και τώρα δοξάζεται στους αιώνες.
Καλό σας βράδυ!!

Koupakia είπε...

Ο αγαπημένος μου!

Unknown είπε...

Ο Me ειχε ενα μπαρμπα στο Ληξουρι που οταν ηθελε να αρμεξει τα ζα τους εβαζε πουρνο πουρνο κλασσικη μουσικη και νομιζε οτι ηταν ζαχαροπλαστης στη σκαλα του Μιλανου.
Ξερετε ,ποτε δεν ειναι αργα να αγαπησεις και παντα ειναι σοφρων να κατανοεις το οτι δεν γνωριζεις.

Καλη σας νυχτα με φιλια,ενα δεξα ,ενα ζερβα και ενα στο κεντρο που λεει και μια ψυχη.

"Don't"

Mistress Hyde είπε...

Μα τι ωραία ρεντιγκότα φορούσε το σκασμένο...!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ,

Που γράψατε το απόγευμα, δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε στον καθένα ξεχωριστά, αλλά χαιρόμαστε ΠΑΝΤΑ όταν σας βλέπουμε εδώ.

MISTRESS HYDE,

Απαικτο το σχόλιό σου!

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ν'ακούω συχνά κλασσική μουσική, ο Μότσαρτ είναι ο αγαπημένος μου. Κι αυτό γιατί από μικρή είχα δει μια ταινία για τη ζωή του και είχα γοητευτεί από τη διάνοια και τις αδυναμίες του. Επιπλέον όμως και από το ότι παλιότερα που πήγαινα ωδείο είχαμε κάνει μια συναυλία κι εγώ είχα παίξει τη Μarcia Turca του και είχε γίνει χαμός στην αίθουσα.
Σπουδαίος συνθέτης!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΩΡΑΙΟΙ Αστρο-Συμμορίτες.

gnostosagnostos είπε...

παιδια πολυ καλη αναρτηση..
αν και δεν ειμαι του ειδους καποιες στιγμες ακουω...στα κρυφα ομως γιατι αν με καταλαβουν τι ακουω θα με πανε μεσα :P

Εύα είπε...

σε αυτη την περιπτωση κωλυομαι...
με τρωει η γλωσσα μου φυσικα αλλα οοοοοχι,κυρια αυτη τη φορα!
δε θα επαναληφθει φυσικα αλλα ειπα να επιδειξω τη χαρακτηριστικη μεγαλοψυχια και ευγενεια του...Ιχθυ

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.

ΕΥΑ,

Ξεχάσαμε, είναι ΥΔΡΟΧΟΟΣ!
χα,χα,χα!!

my craft and art creations είπε...

Η μουσική του πάντα με γαληνεύει και με ταξιδεύει.
Μπράβο σας παιδιά για τα αφιερώματα που κάνετε!!
καλό βράδυ!

DiViNe__ είπε...

Πολύ όμοφρο το κείμενο, μου άρεσε πάρα πολύ, αν και ήξερα μόνο λίγα από αυτά που αναφέρετε για την ζωή του!

Συγχαρητήρια και πάλι :D

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα! Ακομα μια θεσπεσια αναλυση! Απειρες ειναι οι φορες που εχω παει στο Σαλτζμπουργκ, στο σπιτι που γεννηθηκε! Και ακομα ποιο απειρα τα σοκολατακια Μοτζαρτ που εχω φερει απο κει!

Το Μοναχο σκεπαστηκε πλεον απο το χιονι!
Φιλια!!

elefterifoni είπε...

Γειά σας!!
Πολύ ωραία η σελίδα σας΄και
εξαίρετο το αφιέρωμα στον MOZART.
Σύντομο και περιεκτικότατο.
Ευχαριστώ πολύ για το
πέρασμά σας!!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Είναι και ο δικός μου αγαπημένος συνθέτης,μαζί με τον Μπάχ.Δεν ήξερα πως γεννήθηκε αυτή τη μέρα κι ούτε φυσικά πως ήταν Υδροχόος!Μετά από αυτό,αισθάνομαι περήφανη που ανήκω στο ζώδιο αυτό!