Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στο ζώδιο του Λέοντα - Τι εκφράζει και πώς εκφράζεται


Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Οι Λέοντες διαθέτουν ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, ενώ είναι αλάνθαστοι απέναντι σε εκείνο που προσελκύει την προσοχή τους.
Ο Ήλιος που τους κυβερνά τους χαρίζει ακτινοβολία, επιβλητικότητα, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, χαρά, μεγαλοψυχία, γενναιοδωρία, αισθητική, λάμψη και αγάπη για τη ζωή.
Η αλαζονεία και η ματαιοδοξία τους είναι φυσικά επακόλουθα μιας ιδιαίτερα προικισμένης φύσης, που θεωρεί πως η μετριοφροσύνη είναι μόνο για τους μέτριους.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν αντιπάθειες και συμπάθειες, τις οποίες χειρίζονται αριστοτεχνικά. Δίνονται ακόμα περισσότερο σε όσους αγαπούν και τους αγαπούν και αγνοούν όσους αντιπαθούν και τους αντιπαθούν, ή τουλάχιστον προσπαθούν να το κάνουν πειστικά.
Ο Λέων επιδιώκει την εκτίμηση και το θαυμασμό των άλλων, αποζητά την αποδοχή τους γι αυτό και παρασύρεται εύκολα από κολακείες και επιβραβεύσεις.
Απολαμβάνει τις διασκεδάσεις, βγαίνει συχνά από το σπίτι, διαθέτει εκλεπτυσμένο γούστο, αλλά γίνεται εύκολα σνομπ και ξιπασμένος.
Θέλει να φτάσει ψηλά, δεν αρκείται με το λίγο ή το μέτριο και δεν κάνει συμβιβασμούς με αυτές τις δύο έννοιες. Γοητεύεται με το να προκαλεί τους γύρω του, καταλήγοντας συχνά σε ματαιόδοξες υπερβολές, χάνοντας το μέτρο.
Από την άλλη, οι υψηλοί κραδασμοί του των ωθούν στην αναζήτηση βαθύτερων νοημάτων της ύπαρξης, γι αυτό και υπάρχει πληθώρα αποκρυφιστών και εσωτεριστών που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Έχει βαθιά εσωτερική αγωνία, έλκεται από το υπεργήινο, το ανώτερο και το συμπαντικό, θέλοντας να γνωρίζει κάτι περισσότερο από τους κοινούς θνητούς.
Είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί, δημιουργικότατοι καλλιτέχνες και άμεσα συνδεδεμένοι με την τέχνη, προσφέροντας τη λάμψη τους σε αντάλλαγμα με το χειροκρότημα, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ζωής τους.
Δουλεύουν πολύ και αποκτούν χρήματα που σπαταλούν υπερβολικά, γιατί πάσχουν από επιδειξιμανία και τάση να ξοδεύουν παρά να συσσωρεύουν. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο, αλλά γνωρίζουν πώς να αποκτούν ξανά όσα έχασαν, με αξιοθαύμαστη προσπάθεια και πείσμα.
Στις σχέσεις τους είναι παθιασμένοι, προκλητικοί, απαιτητικοί, αφοσιωμένοι ολοκληρωτικά, υπερβολικά δοτικοί, ώστε να αντλούν όσο περισσότερη ευχαρίστηση μπορούν.
Ένας Λέων όμως, δεν προσφέρει αφειδώς χωρίς να έχει σοβαρό κίνητρο και χωρίς να αποσκοπεί κάπου.
Δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με κάτι ή κάποιον που θεωρεί κατώτερό του και η ανεπτυγμένη του διάκριση τον κάνει να αναγνωρίζει το καλύτερο, το οποίο αποθεώνει προκειμένου να σταθεί δίπλα του. Δεν κάνει εκπτώσεις και αν ενίοτε το κάνει, θα πάρει πίσω το αντίτιμο στο διπλάσιο κόστος.
Λατρεύει τα παιδιά, είναι πολύ καλός δάσκαλος λόγω της μεταδοτικότητας και της πειθούς του, ενώ αρέσκεται στο να τα φροντίζει και να τα διαπαιδαγωγεί.
Έχει πολλούς φίλους που ικανοποιούν όλα του τα γούστα, συνήθως συνδιαλέγεται με ανθρώπους καταξιωμένους κοινωνικά και δεν χάνει το χρόνο του με τους παρακατιανούς, όπως θεωρεί όσους δεν εμπίπτουν στη δική του συνειδησιακή σφαίρα.
Οι Λέοντες είναι γεννημένοι ηγέτες. Δεν μπορούν να είναι τίποτα άλλο εκτός από αφεντικά, πρώτα απ όλα του εαυτού τους. Οι διαταγές τους εκφέρονται με πολλούς τρόπους που άλλοτε γίνονται αντιληπτοί άλλοτε όχι, αλλά το να επιβληθούν σε μια κατάσταση ή σε ένα πρόσωπο είναι το στοίχημα με τον εαυτό τους.
Οι Λέοντες είναι το μόνο ζώδιο, που μπορεί να εκφράσει απόλυτα τη σημασία της φράσης «δούναι και λαβείν».

Ο δεκάλογος ενός Λέοντα – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

fidel-castro
Η φράση του μεγάλου Κουβανού ηγέτη Fidel Castro «Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν». Ένας Λέων που θέλει να επιβληθεί, γνωρίζει πως η εξουσία είναι ένας μονόδρομος που πρέπει να τον διαβεί με μοναδικό κίνητρο, να καταφέρει να του δώσει το όνομά του.
Ο εμπνευστής της τεχνητής καρδιάς Λέων Alain Carpentier με το τεχνολογικό θαύμα των μεταμοσχεύσεων, που συναρπάζει κάθε Λέων που θέλει είναι να μεταδίδει τη χαρά της ζωής, αντλώντας την μέσα από το κέντρο του, που είναι η καρδιά.
Ο ηγέτης του φασισμού Λέων Benito Mussolini, που η αλαζονεία του για γρήγορη προσωπική άνοδο, αποτελεί παράδειγμα για κάθε ευφυή και σοφό Λέοντα, που αναγνωρίζει τα ελαττώματά του.
Τα συγγραφικά έργα του Λέοντα Charles Bukowski που εξιτάρουν την τζογαδόρικη πτυχή ενός Λέοντα, τη διάθεση για διαφορετικότητα, την ακάλεστη προτροπή για αβίαστη έκφραση και την τάση να επιμένει στο σκοπό του με οποιοδήποτε μέσο.
coco chanel
Η ιέρεια της ιστορίας της μόδας Λιονταρίνα Coco Chanel που επινόησε μια αυτοκρατορία δημιουργημάτων. Ένας Λέοντας προσκυνά το γεγονός πως εφηύρε τη ζωή της παίρνοντας ως δεδομένο πως οτιδήποτε δεν της άρεσε είχε το αντίθετό του, το οποίο οπωσδήποτε θα της άρεσε. Η επιθυμία της να ξεχωρίσει πάση θυσία, συμφωνεί με την ακόρεστη επιθυμία ενός Λέοντα.
Οι προκλητικοί Λέοντες σκηνοθέτες Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick και Roman Polanski, που με τις ταινίες τους σόκαραν το κοινό μέσα από φετίχ, παθιασμένους έρωτες, sex, αίμα, μυστήριο, με σκοπό να εντυπωσιάσουν. Το να κάνουν το κοινό να απορεί ή να υποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο είναι η τακτική ενός Λέοντα, που σέβεται την καλλιτεχνική του υπόσταση.
Ο πρωτοπόρος του κινήματος και βασιλιάς της pop art Λέων Andy Warhol, που για τους ενάντιούς του έγινε χωρίς λόγο διάσημος για τα πορτρέτα του και την ανυπόφορη αλαζονεία του. Ένας Λέων όμως δεν είναι ποτέ χωρίς λόγο διάσημος γι αυτό και όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, θα ισχυριστεί ένας άλλος Λέων.
madonna300
Η βασιλική καριέρα της Λιονταρίνας Madonna που πρωταγωνιστεί για δεκαετίες, εναλλάσσοντας όλα εκείνα που τολμά ένας Λέων, μέσα από συνεχείς προκλήσεις.
Η δε αμετάπειστη θέση της πως έχει πλέον αντικατασταθεί, αποτελεί διεγερτικό για ένα Λέοντα που δεν αντέχει να χάνει.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λέων Ben Affleck, που όταν βαρέθηκε τους μικρούς ρόλους σε ασήμαντες ταινίες έγραψε ένα σενάριο φτάνοντας γρήγορα στο Όσκαρ. Ανελέητα προκλητικός και αυτός με σκοπό την επιτυχία, επιβεβαιώνει την αστείρευτη ενέργεια ενός Λέοντα προς την αναγνώριση.
Οι πλειστηριασμοί, οι εκθέσεις χρυσών αντικειμένων, οι δημοπρασίες, οι λέσχες, τα καζίνο, τα θέατρα, ο κινηματογράφος, τα συνέδρια, τα έδρανα, οι δεξιώσεις, τα εγκαίνια, οι πρεμιέρες, τα χλιδάτα εστιατόρια και ξενοδοχεία, είναι τα μέρη που εκφράζουν έναν Λέοντα και που επιδιώκει να διασκεδάζει και να τα απολαμβάνει.

Το tip ενός Λέοντα
-Μου είναι αδύνατον να ανεχτώ να μπαίνω σε ένα σακί ακόμα και αν είναι άλφα διαλογής και να περιμένω να με κληρώσουν στην τύχη.
-Τι είπατε? Είμαι αρχομανής, επιδεικτικός και αλαζόνας? Ελάτε τώρα καλέ, αυτά είναι δικαιολογίες για να αποφύγετε να κάνετε τη διάκριση που πρέπει.
-Κάνω οτιδήποτε με ευθύνη, αξιοπιστία και σοβαρότητα. Δεν αφήνω κανέναν και τίποτα να διαταράξει την ψυχολογία και τους στόχους μου και προσφέρω γενναιόδωρα σε όσους καταλαβαίνουν πως ο αγώνας μου έχει υψηλό νόημα και σκοπό.
-Φυσικά μου αρέσει να εμπνέομαι δίπλα από μια πισίνα με χρυσοποίκιλτα τελειώματα και να δίνω εντολές και διαταγές, αλλά αυτό είναι δικαίωμά μου.
-Μπορώ όμως να ανταμείψω πλουσιοπάροχα τους συνοδοιπόρους μου, επιδιώκω πάντα ουσιαστικές επαφές και τους καταθέτω το συναισθηματικό μου περίσσευμα, γιατί από υλικό δεν περισσεύει και πολύ.
-Ναι είμαι εγωκεντρικός και με ενδιαφέρει η κοινωνική μου εικόνα, αλλά έχω μάθει να μη μου χαρίζεται τίποτα και να κατακτώ τα πάντα με την αξία μου. Και πιστέψτε με, όσο αλαζονικό και αν ακούγεται, η αξία μου είναι μεγάλη.
 Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
 Για το  astrology.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: