Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αφιέρωμα στο ζώδιο του Υδροχόου - Τι εκφράζει και πώς εκφράζεται


Ο Υδροχόος είναι το πιο περίεργο και ιδιόρρυθμο ζώδιο του ζωδιακού.
Εκεί που κάποιος νομίζει πως προσαρμόστηκε επιτέλους στα υπάρχοντα δεδομένα, είναι ακριβώς η στιγμή που εκδηλώνει τη δυσαρέσκεια και την επαναστατική του διάθεση.
Η τάση του για αλλαγή δεν οφείλεται στο ότι βαριέται, αντίθετα έχει μια σταθερή και ενίοτε αμετακίνητη συμπεριφορά, αλλά στο γεγονός της διανοητικής υπερδιέγερσης, που εξάπτει τις ορμές του.
Φιλικός, κοινωνικός, ανοιχτόμυαλος, στοχαστικός, με ευρύτητα απόψεων, ιδεαλιστής, αντιδραστικός, δογματικός, αφοριστικός και σχεδόν πάντα φευγάτος και άπιαστος.
Δεν προτίθεται να δοθεί συναισθηματικά, εάν ο άλλος δεν κεντρίσει την εγκεφαλικότητα που τον διακρίνει.
Για τον Υδροχόο το συναίσθημα είναι μια αναγκαία και όχι πηγαία έκφραση, προς την καθησύχαση των αναγκών των άλλων, την οποία ενδόμυχα οικτίρει.
Αν όμως συναντήσει το άλλο του μισό, που του εξασφαλίζει ανεξαρτησία και ελευθερία στη σχέση, γίνεται πιστός και αφοσιωμένος οπαδός της.
Άφταστος στη θεωρητική προσέγγιση και ελλειμματικός στην πράξη.
Πολιτικοποιείται και εντάσσεται σε ομάδες λειτουργώντας συλλογικά.
Γνωρίζει καλά τα δικαιώματά του, αλλά ξεχνάει τις υποχρεώσεις του.
Παρόλο που είναι αλτρουιστής από φύση, διακρίνεται από τη δυσκολία να συμπαρασταθεί στην ανάγκη των άλλων.
Συνήθως αποτυπώνει τις απόψεις του, μέσα από την εμφανισιακή του άποψη.
Έλκεται από την πολιτική, τη μουσική, τις θετικές επιστήμες και τη μηχανική
Ο πλανήτης Ουρανός που τον κυβερνά δίνει οξυδέρκεια, ισχυρή αντίληψη και εκκεντρικές επιθυμίες. Του αρέσει να πρωτοτυπεί, να καινοτομεί και να διαφοροποιείται, ενώ δεν συμπορεύεται με την πεπατημένη και κοινότυπη τεχνοτροπία.
Στην αντίπερα όχθη ο συγκυβερνήτης Κρόνος, απειλεί τις εκκεντρικές του τάσεις με συντηρητικές και επιφυλακτικές εκφάνσεις, που φροντίζει να καταχωνιάζει βαθιά.
Γοητεύει ακόμα και όσους εναντιώνονται στις πεποιθήσεις του, διότι είναι ετοιμόλογος, έξυπνος, καλός ομιλητής και δεν χάνει εύκολα τον έλεγχο.
Ο Υδροχόος αφήνει άπλετο χώρο δράσης σε όσους συναναστρέφεται, μέχρι τη στιγμή που θα συγκρίνει τον χώρο που αφήνουν οι άλλοι σε αυτόν. Τότε είναι που ο αέρας γίνεται ανεμοστρόβιλος και εξαφανίζεται δια παντός, σαν μαγική εικόνα σε ταινία παραμυθιού.

Διαβάστε την πρωτότυπη συνέχεια - αφιέρωμα στο ζώδιο του Υδροχόου με τι τον εκφράζει και πως εκφράζεται και 5  tips  για το ζώδιο, πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: