Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

JIM MORRISON - Αστρολογικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατό του


Πέρασαν 4 δεκαετίες από το θάνατο του εμβληματικού τραγουδιστή Jim Morrison στις 3 Ιουλίου του 1971 στο Παρίσι. 40 χρόνια μετά, εκατοντάδες θαυμαστές συνεχίζουν επισκέπτονται τον τάφο του τραγουδιστή και στιχουργού των θρυλικών Doors.Έτσι έγινε και φέτος στο νεκροταφείο του Περ Λασέζ στο Παρίσι, όπου η προσέλκυση ήταν εντυπωσιακή. Στην επιτύμβια στήλη που ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 90’ αναγράφεται: «James Douglas Morrison 1943-1971. Κατά τον Δαίμονα Εαυτού».
Ο κιθαρίστας των Doors Robby Krieger και ο κιμπορντίστας Rayl Manzarek, ερμήνευσαν επιτυχίες του συγκροτήματος στην αίθουσα Bataclan προς τιμήν του, με όλα τα εισιτήρια εξαντλημένα μέρες πριν.Ο τραγουδιστής και στιχουργός των αξέχαστων DOORS, θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής.
Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται αρκετά βιβλία ποίησης ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο video clip "The Unknown Soldier" και "People are Strange".
Ο Morrison μπλέχτηκε στα δίχτυα της πολύμορφης προσωπικότητάς του, όπου το ένα κομμάτι της αναιρούσε το άλλο. Γιος ναυάρχου με στρατιωτική πειθαρχία και μιας υπερπροστατευτικής μητέρας, απέκτησε ισχυρά βιώματα.Η σεξουαλική απελευθέρωση, η περίεργη και ασαφής πνευματική αναζήτηση και η πολιτική δραστηριοποίηση, που σημάδεψαν και τη δεκαετία του '60, τον παγίδευσαν σε αυτό που οπωσδήποτε δεν ήθελε να είναι: Στην εικόνα του ροκ σταρ.

Οι περί τον θάνατο μονόλογοι (This is the end), τα οιδιπόδεια δράματα, (mommy, Yes son, I want to fuck you) οι ερωτικές επικλήσεις, (And our love become a funeral pyre Come on baby, light my fire), τα επαναστατικά συνθήματα (Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε τώρα) τον στιγμάτισαν και πάντα κάτω από την επήρεια του αλκοόλ, τα έβαζε σιγά-σιγά στην καθημερινότητά του.
Προκαλούσε το κοινό, με κάθε τρόπο κι εκείνο ανταποκρίνονταν, ζητώντας του να συνεχίσει την ακραία και εκκεντρική συμπεριφορά του, νομίζοντας πως ο ίδιος το ήθελε.
Αντίθετα, ο Morrison ακροβατούσε σε λεπτά σχοινιά και έφερνε τον εαυτό του σε όρια, που ούτε κατά διάνοια αντιλαμβάνονταν οι άλλοι.
«Οι συναυλίες είναι σπουδαίο πράγμα», είπε κάποτε, «αλλά το κοινό είναι κάτι που ουδόλως σχετίζεται με τη μουσική. Μερικές φορές το μισώ για όσα με αναγκάζει να κάνω!».
Στο πλούσιο ενεργητικό μιας πολύ σύντομης ζωής περιέχονται και άλλα πολλά, όπως η εμμονή του με μία εικόνα με νεκρούς ινδιάνους που ισχυρίζονταν πως είχε δει μικρός σε ένα ταξίδι με την οικογένειά του και τον διαπέρασαν, η κέλτικη νεοπαγανιστική τελετή αρραβώνα-γάμου με την συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας και κριτικό της ροκ Πατρίτσια Κένελυ, το συχνό sex με θαυμάστριες, οι αναρίθμητες σύντομες σχέσεις με διασημότητες, όπως τη Niko τραγουδίστρια των Velvet Underground και την Janis Joplin.
Ήταν αλκοολικός και αγαπούσε πολύ το ποτό από οποιαδήποτε άλλη ουσία που χρησιμοποιούσε.
Το 1971 μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, μαζί με την Πάμελα Κούρσον, την τότε σύντροφό του και εφόσον η κατάθλιψη τον είχε καταβάλλει για τα καλά..
Η Αμερική τον είχε εξαντλήσει και πήγε στο Παρίσι να αναζητήσει τους αγαπημένους του ποιητές, τους σουρεαλιστές, τους ζωγράφους ή έστω τα ίχνη τους.
Αντί για την έμπνευση βρήκε εκεί ακόμη περισσότερο αλκοόλ και παρακμή και τελικά, τον θάνατο... Πέθανε σε ηλικία 27 ετών με επίσημη εκδοχή ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Ο θάνατός του παραμένει ακόμα ένα αίνιγμα, το ίδιο και ο μυστικός ενταφιασμός του.
Οι φήμες ακόμα αστραποβολούν δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε νεκροψία, με την πιο λαμπερή, να τον θέλει να έχει σκηνοθετήσει το θάνατό του και να ζει στις Σεϋχέλλες.
Γεννημένος στις 8/12/1943 στις 11.55 το πρωί στην Florida, ο Morrison δημιούργησε θρύλο γύρω από το όνομά του.
Τοξότης με ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στον Ταύρο, εξέφρασε το ωροσκόπιό του με θαυμαστό τρόπο.

Ο θρύλος που δημιούργησε οφείλεται στη σύνοδο του Πλούτωνα με το Βόρειο Δεσμό σε τρίγωνο με Ήλιο στο μεσουράνημα και στον γωνιακό Δία, κυβερνήτη του μεσουρανήματος.
Η Σελήνη του σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, συνέβαλε στη συμβολική προσωπικότητά του, χρωματίζοντας και το περιεχόμενο των στίχων του.

Η έφεση στο γραπτό λόγο ξεπηδά από το εξάγωνο Ερμή – Αφροδίτης, με την Αφροδίτη στο Σκορπιό και τον Ερμή στον Αιγόκερω, όπου ο Ερμής κυβερνά τον 8ου οίκο και είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, οικοθετημένο στον 8ο οίκο. Από αυτή την όψη μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η φαντασία του ήταν αχαλίνωτη και περιβάλλονταν από μία αγωνία, που προσπαθούσε να κατευνάσει, μέσα από τα ναρκωτικά.
Επίσης τα τρίγωνα του Ερμή με τον Δία αλλά και με τη Σελήνη στον 3ο οίκο ήταν, καθοριστικά για την ποιητική του έκφραση και την αναζήτηση των συγκεκριμένων λογοτεχνών, που διάβαζε ολημερίς.
Ο Ήλιος στο μεσουράνημα σε αντίθεση με τον Κρόνο στον 5ο οίκο, (και πολύ κοντά στον 4ο), τον ταλαιπώρησαν με το να γίνει διάσημος, μάλλον για εκείνο που δεν επεδίωκε πραγματικά.
Η σχέση με τον πατέρα του τον στιγμάτισε και ο τρόπος φαίνεται από τις ατέλειωτες αναφορές του John Densmore για εκείνον. «Κάποια φορά αναφέρει, πως ο Morrison που έκανε όχι λίγες φορές χοντροκομμένα αστεία, έκανε κάτι τέτοιο σε αεροπλάνο. Απελπισμένη η αεροσυνοδός φώναξε τον πιλότο. Εκείνος με τη στολή του είπε στον Jim «κάθισε κάτω». «Μάλιστα κύριε» είπε ο Morrison αμέσως και έμεινε ήσυχος σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι.Η στρατιωτική πειθαρχία που του επέβαλλε ο πατέρας του, δεν συντρίφτηκε ποτέ από τη rock ζωή του.
Η σύνοδος Άρη – Ουρανού στον 4ο οίκο σε αντίθεση με τον Ήλιο του είναι πολύ χαρακτηριστική για τη ζωή του, κρύβοντας μεγάλη οργή και οπωσδήποτε ευθύνεται για το ξαφνικό του τέλος.Γι αυτό ευθύνεται και το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο υποδηλώνοντας και την πιθανότητα της χρήσης ουσιών ως αιτίας θανάτου.
Από όπου και αν εξετάσει κανείς το ωροσκόπιο του Morrison, θα αισθανθεί πως η ζωή του θα ήταν μικρή και σπάταλη, με σημαντική ένδειξη γι αυτό, το τετράγωνο της Αφροδίτης στον Σκορπιό, συγκυβερνήτη του 8ου, με τον Πλούτωνα.
Ο Άρης κυβερνήτης του 3ου οίκου του αστραποβόλησε τις ανησυχίες και τη διανόησή του, ενώ η αντίθεση Σελήνης – Αφροδίτης στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού τον έκανε να σπαταλήσει τη σεξουαλική του ενέργεια φέρνοντάς τον σε αδιέξοδα.
Break on through to other side….. είπε και το έκανε.
Δημοσιευμένο στο http://www.astrology.gr/

3 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Εκείνη τη μέρα θα συντελεστηκαν τρελες εκρήξεις και θα αναψε φωτιά σε μια γωνιά του Συμπαντος μόνο και μόνο για να ζεστανει τα χερια του ο Jim....

http://www.youtube.com/watch?v=flOvM4Z355A

Αφήνω φιλιά αμέτρητα αστέρια αταξινόμητα........

Koupakia είπε...

Μέγιστος!!!

καψοραχη είπε...

.....πανμεγιστος!!!!


φιλια αλατισμενα.....


ραντεβου στον παραδεισο ....