Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Segolene Royal - Η Γαλλίδα σοσιαλίστρια αστρολογικά

Τον Ιούνιο εγκαινίασε την εκστρατεία της για την εξασφάλιση του χρίσματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Γαλλίας. H πρώην υπουργός και Υφυπουργός Παιδείας και Οικογένειας, υποψήφια των Σοσιαλιστών στις Προεδρικές εκλογές του 2007, που έχασε από το Νικολά Σαρκοζί στον 2ο γύρο, αποκαλύπτει τις απόψεις της σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ.
Οι δηλώσεις της αποτελούν άλλο έναν ...ογκόλιθο στη γενικότερη προσπάθεια υποστήριξης της χώρας μας, για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί, στα πλαίσια φυσικά της πολιτικής σκοπιμότητας που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Και αν το καλοσκεφτούμε, τελικά η πτωχή Ελλαδίτσα θα κρίνει πολλά τόσο στις Γαλλικές, όσο και τις Γερμανικές εκλογές.«Η Ευρώπη πρέπει να παίξει επιτέλους το χαρτί της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας και να δείξει τη θέλησή της να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία».

Αναφέρεται σε ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης αφού εκτός από τη χώρα μας σε δυσμενή θέση βρίσκονται και οι Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, και Ιταλία συμπεριλαμβάνοντας και τη χώρα της. Επιτίθεται στις συντηρητικές κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας για τη στάση τους έναντι της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τις «ανίκανες» στο να λάβουν γρήγορες και συντονισμένες αποφάσεις, έχοντας οδηγήσει την Ευρώπη στην άβυσσο, τη στιγμή που αποκηρύττουν την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ζητά άμεση μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα και σημειώνει ότι θα πρέπει να πούμε στους χρηματοδότες, που κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας «ποτέ ξανά».

Τονίζει ότι θα ήταν τρομερό το να εξέλθει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ότι το σοκ θα ήταν ιδιαίτερα βίαιο για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη το ευρώ και το ευρώ έχει ανάγκη την Ελλάδα.

Η στάση της για την Ελληνική αντιπολίτευση είναι ιδιαίτερα επικριτική αφού από τη μια πλευρά δηλώνει ότι συμμερίζεται τους στόχους της κυβέρνησης και από την άλλη επικρίνει τους πολιτικούς που καταλήγουν σε αυτούς τους στόχους. Πλέκοντας παράλληλα εγκώμιο στον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλώντας τον φίλο της, ισχυρίζεται πως πολεμά για το καλό της χώρας μας.

Κοινή η «σοσιαλιστική γραμμή», στην Ελλάδα όμως ύστερα από όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα, ηχεί πλέον σαν μακάβριο αστείο:

«Σοσιαλισμός ενάντια στη βαρβαρότητα. Έτσι θα χαρακτήριζα την τιτάνια μάχη που δίνουν γενναία οι έλληνες σοσιαλιστές, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται ο φίλος μου Γιώργος Παπανδρέου».

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως φλερτάρει κανένα νησάκι, απλά θα χρεώσουμε καλόπιστα την άγνοιά της, για τα ανταλλάγματα του πρωθυπουργού στην προσπάθειά του για τη διάσωση της χώρας. Εξ άλλου η σύνοδος του Δία της με τον Ήλιο του στους Διδύμους δεν παύει να είναι μια διαρκής νότα υποστήριξης, η οποία άνετα θα μπορούσε να πιστοποιηθεί και με ένα chanson francaise στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Το πρόβλημα με τους πολιτικούς, είναι πως παίρνουν μια στοχευμένη θέση υπεράσπισης, στην οποία τάσσονται σύμφωνα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, προσπαθώντας να την υποστηρίξουν τόσο μάταια, όσο και ένα φθαρμένο καλώδιο έναν πολυέλαιο στο ταβάνι.

Το χειρότερο σε όλο αυτό, είναι πως ποτέ δεν βρίσκονται τα κεφάλια αυτών κάτω από την πτώση, αλλά της λαϊκής μάζας, που παρακολουθεί τα δρώμενα.

Η γεννήθηκε στις 22/9/1953 στις 4:10 το απόγευμα στο Ντακάρ της Σενεγάλης.
Παρθένος με Ωροσκόπο στον Υδροχόο κι έναν έντονο γωνιακό Άρη, πρόκειται για μια δυναμική γυναίκα, η οποία συμπληρώνει την εγκεφαλικότητα της με ισχυρά αισθήματα και ανατρεπτικές τάσεις.

Ο Πλούτωνας που κυβερνά το μεσουράνημα βρίσκεται στον 7ο οίκο σε σύνοδο με την Αφροδίτη στο Λέοντα, χαρακτηρίζοντας τις συνεργασίες και κάθε είδους επαφές της, από μια θεατρικότητα, που στην πολιτική μετασχηματίζεται, ανάλογα με τους αντίπαλους συμπρωταγωνιστές της. Κάπως έτσι πρωταγωνίστησε στην τριάδα για την προεδρική υποψηφιότητα με τους Strauss-Kahn και Martine Aubry, εφαρμόζοντας τη στρατηγική συμφιλίωσης. Οι πρωτότυπες ιδέες της στο χώρο που κινείται, εκφράζονται πρωτοποριακά μέσα από το ακριβέστατο τρίγωνο Σελήνης – Ουρανού. Ο Ουρανός κυβερνήτης του ωροσκόπου, βρίσκεται στον 6ο οίκο που κυβερνά η Σελήνη και η όψη αυτή μεταξύ τους, είναι καθοριστική ως προς τις αδέσμευτες αντιλήψεις της, με αντικομφορμιστικό χαρακτήρα. Άλλωστε η ίδια έχει κάνει χρήση του νόμου περί της πολιτικής ένωσης που αναγνωρίζει τη συμβίωση δύο ατόμων, ανεξαρτήτως φύλου, έχοντας και 4 παιδιά.

Το ταυ-τετράγωνο μεταξύ Ήλιου – Σελήνης (αντίθεση) – Δία την κάνει να επιδεικνύει τις απόψεις της, μέσα από τη φιλοδοξία να μπορέσει να συνδυάσει τη λογική της Παρθένου (Ήλιος) και την ευαισθησία της Ιχθυακής της Σελήνης. Έτσι μεταξύ των πάμπολλων δραστηριοτήτων της, είναι και συγγραφέας πολλών έργων, μεταξύ των οποίων και του τολμηρού «Αν η Αριστερά έψαχνε για ιδέες» (2008), το οποίο έγραψε με το διάσημο κοινωνιολόγο Alain Touraine.

Με έναν καθοριστικό Δία κυβερνήτη του 11ου οίκου οικοθετημένο στον 5ο οίκο, σε τρίγωνο με τον Κρόνο, μπορεί να διεισδύει σε κοινωνικά θέματα και μάλιστα με ηθική επάρκεια, που εγγυάται και το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Οι μεταρρυθμίσεις της σημάδεψαν τις κοινωνικές εξελίξεις που αφορούσαν στο σύνολο τους τις ανάγκες των παιδιών σε σχέση με τους γονείς.

Γενικότερα ο πλούσιος Δίας της σε συνδυασμό με τον γωνιακό Άρη, αν και αφήνουν διάχυτη την αίσθηση μιας υπερτιμημένης προσωπικότητας, την προικίζουν με θάρρος αλλά και το αναγκαίο ...θράσος. Στα δεκαεννιά της μήνυσε τον πατέρα της, επειδή εκείνος αρνιόταν να χωρίσει από την μητέρα της και να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια του, μια υπόθεση που κέρδισε ύστερα από έναν μακρόχρονο δικαστικό αγώνα. Όσο για τον μέχρι πρότινος σύντροφο της τον επίσης «μεγαλοσοσιαλιστή» και πρώην πρόεδρο του κόμματος Francois Hollande, του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, όταν εκείνος άρχισε τα τσιλημπουρδήματα με μια δημοσιογράφο. «Θα του πάρω και το κόμμα» είχε δηλώσει τότε και παρότι στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές έχασε από την Aubry, είναι βέβαιο πως δεν το έχει ξεχάσει!

Παρόλο που η χρονιά άνοιξε γι αυτήν με το συντριπτικό ποσοστό του 73% να την ψηφίζει σαν την πιο ...εκνευριστική πολιτικό της χώρας της, η πορεία της φαίνεται να ανατρέπει τα ως τώρα δεδομένα.

Το εξάγωνο του Δία με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα, της προσφέρει όλα τα εχέγγυα για υψηλή δημοτικότητα, τύχη και αποδοχή. Τα υψηλά της κίνητρα θα τη φέρουν σύντομα κοντά στις επιδιώξεις της, αφού ο Δίας σε περίπου 2 χρόνια θα ενεργοποιήσει τις γενέθλιες όψεις του.

Μαζί με την υποστήριξη βέβαια ο «μέγας ευεργέτης» ενδέχεται να δημοσιοποιήσει και κάποιες άγνωστες πτυχές από την ζωή της Segolene Royal, οι οποίες θα «γαργαλίσουν» την περιέργεια του κοινού.

Ένα ακόμη πρόβλημα με την περίπτωση της Γαλλίδας πολιτικού είναι τα τετράγωνα του Ουρανού με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, όψεις που την εμπλέκουν στο γαϊτανάκι της Παγκοσμιοποίησης και των αναπόφευκτων αντιφάσεων της. Από την μια ο πολιτικός ορθολογισμός που απειλείται μόνιμα με διάψευση και από την άλλη οι εθνικές ιδιαιτερότητες που δύσκολα χωράνε στα σχέδια των «μεγάλων».

Συγκριτικά πάντως, η συναστρία της με την Ελλάδα δεν είναι διόλου άσχημη, ιδιαίτερα αν συγκριθεί με αυτήν του «ζωηρού» Strauss Kahn. Αν μη τι άλλο, ο Ωροσκόπος της πάνω στο γενέθλιο Μεσουράνημα και τον Ουρανό της πατρίδας μας παραπέμπει σε μια συμπάθεια συνδυασμένη με αναθεωρητικές τάσεις. Και παρά τις υπερβολικές προσδοκίες ή το απολιτίκ «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ο φίλος μου» που απορρέουν από την σχέση του γενέθλιου Δία της με την Σελήνη της Ελλάδας στους Διδύμους αλλά και την Αφροδίτη στους Ιχθύες, οι καλές προθέσεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Είτε με, είτε χωρίς τον φίλο της...
Δημοσιευμένο στο http://www.astrology.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: