Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ισιδώρα Ντάνκαν (Isadora Duncan) Αστρολογικά η χορεύτρια σύμβολο


Στις 26/5/1877 στις 2.20 το πρωί στο San Francisco της California γεννήθηκε μια σαγηνευτική προσωπικότητα και χορεύτρια, η Ισιδώρα Ντάνκαν.
H Duncan υπήρξε μια θυελλώδης φυσιογνωμία πέρα από κάθε ημίμετρο και συνηθισμένο, διαμορφώνοντας μέσα από τον ελεύθερο χορό και το κλασικό μπαλέτο, ένα δικό της στυλ και σύστημα κινήσεων, το οποίο πήγαζε μέσα από την ανθρώπινη ψυχή.
Αυθόρμητη και επαναστάτρια στη ζωή και στην τέχνη της, απογείωνε με το χορό της μουσικές συνθέσεις όπως των Μπετόβεν, Βάγκνερ και Σούμπερτ.
Ταξίδεψε πάρα πολύ, ενώ έζησε και εργάστηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.
Στο Λονδίνο συνδέθηκε με τους πρωτοπόρους πνευματικούς κύκλους της εποχής μέσω των οποίων μυήθηκε στην αρχαιοελληνική γλυπτική, στην ιταλική ζωγραφική της αναγεννησιακής περιόδου αλλά και στη συμφωνική μουσική.
Φιγουράρει στο περίφημο μυθιστόρημα του Aleister Crowley «Το παιδί του Φεγγαριού» κάτω από το όνομα «Λαβίνια Κίνγκ», ενώ η έμπιστη φίλη της Μαρί ντ’ Εστέ -«Λίζα Λα Γκιούφρια»- πρωταγωνίστρια στο μυθιστόρημα, ήταν ο μεγάλος έρωτας του Crowley.
Οι μεταφυσικές ανησυχίες ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής της, ενώ οι φωτογραφίες της στην Ακρόπολη με το διάφανο τούλι να την καλύπτει, θα παραμείνουν διαχρονικές και αξέχαστες.

Σύμφωνα με την Ντάνκαν, η τέχνη της θα έπρεπε στο εξής να προσανατολιστεί στα αρχαιοελληνικά της πρότυπα, δηλαδή φυσικότητα και ελευθερία.
Πίστευε πως το μπαλέτο κατέστρεφε τη φυσική ομορφιά του σώματος και ο χορευτής θα έπρεπε να νιώθει ότι βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση.
Γι' αυτό και οι κινήσεις που διάλεξε ήταν εξαιρετικά απλές: τρεξίματα, χοροπηδητά, πηδήματα κι όλα αυτά με τα χέρια ελεύθερα να κυματίζουν.
«Η τέχνη μου δεν είναι παρά μια προσπάθεια να εκφράσω την ύπαρξή μου»

Αναζητούσε τη «θεία έκφραση του ανθρώπινου πνεύματος» περισσότερο στην έμπνευση, παρά στην τεχνική.
Έζησε και στην Ελλάδα όπου υπάρχει σχολή με το όνομά της στην περιοχή του Βύρωνα, στο κτίριο που ήταν το σπίτι της, όταν ζούσε στη χώρα μας. Δίδαξε σε σχολές σε Γαλλία, στη Γερμανία, στη Ρωσία, έκανε διάφορες περιοδείες στις ΗΠΑ, αλλά ουδέποτε έζησε ξανά εκεί.
Η πολυτάραχη ζωή της είναι πράγματι αφοπλιστική στην περιγραφή.
Ο πρώτος της γάμος με τον κατά 18 χρόνια μικρότερό της Ρώσο ποιητή Σεργκέι Γεσένιν ήταν καταστροφικός.
Εκείνος ήταν αλκοολικός και φερόταν πολύ βίαια και εξευτελιστικά στην Ντάνκαν, ενώ στο τέλος αυτοκτόνησε.
Εκείνη άλλαζε συντρόφους αρκετά συχνά, ενώ σύναπτε σχέσεις στις οποίες έλκονταν από την αντανάκλαση των ιδιορρυθμιών της, ακόμα και με γυναίκες.
Ακολούθησε άλλη μια παράφορη σχέση με τον εκατομμυριούχο Πάρις Σίνγκερ (ένα από τα 24 παιδιά του ιδρυτή της βιομηχανίας ραπτομηχανών Singer.
Σχέση γεμάτη χωρισμούς και απιστίες ανάμεσα σε αγάπη, πάθος και μίσος.
Το 1910 απέκτησαν έναν γιο τον Πάτρικ, έναν χρόνο όμως αργότερα ο Σίνγκερ έπιασε την Ντάνκαν στην κρεβατοκάμαρά της με κάποιον άλλον.
Έφυγε στην Αίγυπτο με μια άλλη γυναίκα και το ζευγάρι έμεινε χωρισμένο για πάνω από έναν χρόνο, μέχρι τον Απρίλιο του 1913 που ο Σίνγκερ κάλεσε την Ντάνκαν με τα παιδιά σε τραπέζι.
Η τραγωδία περίμενε στη γωνία, διότι μετά το τραπέζι η Ντέιντρε 6 χρονών, το πρώτο παιδί της Ντάνκαν από μία άλλη της σχέση με τον Γκόρντον Κρεγκ - και ο Πάτρικ, πνίγηκαν, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στον Σηκουάνα.
Και όμως, παρά την απίστευτη αυτή τραγωδία, κατάφερε να συνεχίσει να μαγεύει το κοινό που έμενε εκστατικό σε κάθε της εμφάνιση.
Από μία άλλη ερωτική της περιπέτεια γέννησε άλλον ένα γιο που έζησε μόλις λίγες ώρες.

Το βράδυ της 14/9/1927, την περίμενε άλλη μία τραγική φάση της ζωής, ήταν όμως η τελευταία της.
Μπαίνοντας στο διθέσιο αγωνιστικό Amilicar του Γαλλο-Ιταλού εραστή της Μπενουά Φαλτσέτο, τα κρόσσια της εσάρπας της πιάστηκαν στις ακτίνες τις αριστερής πίσω ρόδας.
Όταν το αμάξι ξεκίνησε και ενώ η αγαπημένη φίλη της Marie φώναζε «Isadora Ramasse ta chale» (Ισιδώρα μάζεψε την εσάρπα σου) η πιασμένη στη ρόδα εσάρπα την τράβηξε με δύναμη στο δρόμο, αφήνοντάς την στραγγαλισμένη στα 50 της χρόνια.

Δίδυμος με ωροσκόπο Κριό και Σελήνη στο Σκορπιό

Το ιδιαίτερα βεβαρημένο και δυναμικό της ωροσκόπιο, είναι εντυπωσιακό.
Η συνέχεια εδώ

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/6198-Isidwra-%CE%9Dtankan%E2%80%93H-choreytria-symbolo

Δεν υπάρχουν σχόλια: