Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Pina Bausch - Αστρολογικό αφιέρωμα

Πριν 2 χρόνια έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Γερμανίδα χορογράφος και χορεύτρια, Pina Bausch, που συνέπαιρνε με τις εμφανίσεις και το έργο της.
Έκτοτε, τα αφιερώματα σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν έχουν τέλος, με το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του κοινού να στοιχειοθετεί τους λόγους που θα έπρεπε να την κρατήσουν κοντά μας.
Με αφορμή την επαναληπτική προβολή του αφιερώματος στη μεγάλη χορεύτρια που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 25 Μαΐου ξεδιπλώνουμε το βιογραφικό και αστρολογικό της πορτρέτο.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις ταινίες «Αναζητώντας τον χορό - Το διαφορετικό θέατρο της Pina Bausch (1993), «Cafe Mueller» (1987) και « Ιεροτελεστία της Άνοιξης» (1978).
Άρχισε χορό σε πολύ μικρή ηλικία, τον σπούδασε στα 15 της χρόνια με τεράστια επιτυχία και από τότε αφιερώθηκε στην αγάπη της γι’ αυτόν.
Καλλιτεχνική Διευθύντρια και χορογράφος του “Tanztheater Wuppertal Pina Bausch company”, στο «Βούπερταλ» αποτελώντας ένα θέατρο του οποίου το ρεπερτόριο περιλαμβάνει πολλές εντελώς πρωτότυπες χορογραφίες, έχοντας περιοδεύσει σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Bausch άσκησε μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη και διάδοση του χοροθεάτρου.
Η δουλειά της χαρακτηρίζονταν από το «πάντρεμα» του χιούμορ με τη λύπη και τη σχέση του θηλυκού με το αρσενικό.
Τα κομμάτια της αποτελούνται από μικρές ενότητες διαλόγου και δράσης, σουρεαλιστικού χαρακτήρα.

Το 2008 παρουσίασε τον Ορφέα και Ευρυδίκη στην Επίδαυρο.
Πένθος, Bία, Eιρήνη, Θάνατος ήταν τα ονόματα που έδωσε στις 4 ενότητες της παράστασης.
Οι κινήσεις της, ώστε να εκφράσει τον πόνο και τη θλίψη του ερωτευμένου Ορφέα, ήταν πραγματικά αξέχαστες αν όχι ανεπανάληπτες.
Με αυτές τις μοναδικές εύθραυστες κινήσεις της, που όλες οι χορεύτριες μπορεί να έχουν αλλά ο τρόπος κίνησης είναι που μαγεύει, καθήλωνε τους θεατές μετά τις παραστάσεις, που δεν χρειάζονταν να συζητήσουν καν για το αναμφισβήτητο μεγαλείο που αντίκριζαν.

Η προσωπική της ζωή ήταν δραματική και γλυκόπικρη, όπως ακριβώς και το καλλιτεχνικό της ύφος. Παντρεύτηκε τον Rolf Borzik που έχασε το 1980, και ένα χρόνο μετά απέκτησε ένα γιο με τον Χιλιανό ποιητή και καθηγητή Ronald Kay.
Η ίδια έφυγε από καρδιακό επεισόδιο κι ενώ ήδη της είχαν διαγνώσει καρκίνο.
Αρχικά μοιάζει με ένα τραγικά ειρωνικό παιχνίδι της ζωής, που έχει πάρει τις τελεσίδικες αποφάσεις της αλλά η Pina Bausch απέδειξε ότι κι αυτό θα γινόταν τελικά με τον δικό της τρόπο....
Γεννημένη στις 27/7/1940 στις 6.45 το πρωί στο Solingen της Γερμανίας, είχε έναν αστρολογικό χάρτη εντυπωσιακών ιδιαιτεροτήτων.
pina_bausch

Περισσότερα εδώ

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/6110-Pina-Bausch-Chorografwntas-tis-antitheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: