Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Αφιέρωμα στο ζώδιο του Ταύρου - Τι εκφράζει και πώς εκφράζεταιΤο γήινο αυτό ζώδιο φημίζεται για την υπομονή και την επιμονή του, που αντλεί από την ισχυρή του ανάγκη για ασφάλεια, είτε υλική είτε συναισθηματική.
Ο πλανήτης Αφροδίτη που κυβερνά τον Ταύρο, εκφράζει την αισθησιακή και πιο ενστικτώδη πλευρά της.
Οι Ταύροι προσκολλούνται εύκολα σε επίγειες απολαύσεις, ενώ αρέσκονται σε φιλήδονες εξαρτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που συναντάμε πολύ εκκεντρικές προσωπικότητες, σε ένα ζώδιο που δεν δίνει την αίσθηση πως μπορεί να τις υποστηρίξει. Πρόκειται όμως για ένα ζώδιο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, λόγω της αυθεντικότητας και της συνέπειας που το διακρίνει.

Οι Ταύροι μπορεί να είναι ήρεμοι, υπομονετικοί, καρτερικοί, ανεκτικοί, πρακτικοί, διάφανοι, κρατώντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τη μεθοδικότητα του γνήσιου σκοπού.
Μπορεί όμως να είναι και εριστικοί, εύφλεκτοι, περίεργοι, αδιάκριτοι, φανατικοί και απόλυτοι. Συνήθως ακούνε τους άλλους ευλαβικά και δεν μιλάνε πολύ, εκτός αν έχουν προσωπικούς πλανήτες στους Διδύμους ή τονισμένο Ερμή.
Η καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία τους συνοδεύει παντού και πάντα, έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση της τέχνης, ενώ είναι πολύ καλοί τραγουδιστές , έχοντας δώσει πληθώρα καλλιτεχνών σε ακατέβατες λίστες.
Το κέντρο του λαιμού που εκπροσωπούν, τους χαρίζει ωραία χροιά στη φωνή, είναι συνήθως γλυκομίλητοι αλλά και φλεγματικοί και πάρα πολύ καλοί μίμοι.

Ο αυθορμητισμός και η παρόρμηση είναι λέξεις άγνωστες για έναν Ταύρο, που σκέφτεται καλά πριν ενεργήσει, έχοντας υπολογίσει την κάθε του κίνηση. Το πείσμα και η αδιαλλαξία του όμως είναι ανεκδιήγητα, εμμένοντας στη δική του άποψη και υπολογίζοντας πάντα στις δικές του δυνάμεις.
Διαχειρίζεται τα οικονομικά του με άψογο τρόπο, παρόλο που η ανάγκη για καλοπέραση και απολαύσεις, είναι μεγάλη. Ο Ταύρος χρειάζεται να αισθάνεται ασφαλής και αυτός είναι ο λόγος που συχνά γίνεται απαιτητικός και κτητικός. Το γεγονός πως πατάει πολύ γερά στη γη, εκλαμβάνεται σαν μια ιδιορρυθμία, που τον κάνει να φαίνεται αδιαπέραστος, μονότονος και μονολιθικός.
Η σχέση του με το φαγητό είναι ερωτική, ακολουθώντας πιστά τη ρήση «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι». Οι περισσότεροι Ταύροι άλλωστε έχουν χυμώδες παρουσιαστικό και γερό σκελετό, δίνοντας την αίσθηση μιας αχόρταγης ιδιοσυγκρασίας, γεμάτη αισθησιασμό και χειροπιαστή γοητεία.

Η πρακτική του σκέψη υπερισχύει και δεν παρασύρεται εύκολα σε πλάνες, ρομαντισμούς και εξιδανικεύσεις. Η αντοχή του στις δυσκολίες και η ανθεκτικότατη φύση του, τον βοηθούν να στέκεται γερά στα πόδια του, ενώ το sex και τα χρήματα καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στο βάθρο της ζωής τους.
Είναι ίσως το πιο αφοσιωμένο ζώδιο του ζωδιακού, αναζητώντας τη σταθερότητα και όχι τις συγκινησιακές πτήσεις. Αγαπούν τις χειρωνακτικές εργασίες και τη ζωή κοντά στη φύση, ενώ ο έρωτας είναι κατά κανόνα ένα συναίσθημα που διασφαλίζει μια ήσυχη ζωή και όχι μια περιπετειώδη περιπλάνηση. Στις εξαιρέσεις του όμως, δεν υπάρχει πιο αλύτρωτη κατάσταση, από έναν Ταύρο που αφήνεται στο κυνήγι των απολαύσεων.Ο δεκάλογος ενός Ταύρου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται
nickolson
Η φράση του πατέρα της ψυχανάλυσης Ταύρου Sigmund Freud, «Νεύρωση είναι η ανικανότητα για ανοχή της αντιξοότητας. Ένας Ταύρος κατανοεί απολύτως την προβολή της ανθρώπινης δύναμης μπροστά σε αδυσώπητες καταστάσεις, στις οποίες δεν πρέπει να υποκύπτει, αλλά να προσπαθεί να ξεπερνά.

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια

Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: