Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Απονομή Οσκαρ 2013 - 5 ζώδια που πρωταγωνίστησαν


 Άλλη μία τελετή απονομών των βραβείων Όσκαρ έλαβε τέλος, η οποία κατά γενική ομολογία στερούνταν λάμψης και συναρπαστικών στιγμών. Μόνες εξαιρέσεις το χιουμοριστικό σχόλιο του Daniel Day Lewis και ο παθιασμένος λόγος του Quentin Tarantino, καθώς και η αναπάντεχη αίσθηση της βράβευσης του σκηνοθέτη Ang Lee.
ben-affleck
Αρχικά, ο Λέων Ben Affleck είχε τη χαρά μετά τη Χρυσή του Σφαίρα να τιμηθεί και με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για την ταινία «Επιχείρηση Argo», η οποία κατέκτησε και τα βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ.
Πέρασαν πολλά χρόνια προσπάθειας, μέχρι η δαιμόνια Σελήνη του στον Σκορπιό στον 5ο οίκο να απογειώσει το σεναριακό της δυναμικό, που μαζί με τον Δία στον 6ο οίκο (εργασία) σε αρμονική όψη με τον Ήλιο από τον 3ο οίκο (σενάρια) και επίσης κυβερνήτη του, έκριναν πως ήρθε η μεγάλη στιγμή της αποζημίωσης.

ang lee
Την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε ο σκηνοθέτης Ang Lee, της άλλοτε προτεινόμενης για 10 υποψηφιότητες Όσκαρ ταινίας, «Τίγρης και Δράκος».
Ο Ζυγός δημιουργός της τρυφερής ταινίας «Η Ζωή του Πι» έλαβε το Όσκαρ της καλύτερης σκηνοθεσίας, αφήνοντας τον καταξιωμένο Spielberg με μια πικρή γεύση στο στόμα.
Η ταινία κατέκτησε άλλα 3 Όσκαρ, Μουσικής, Οπτικών Εφέ και Φωτογραφίας.
Η καλλιτεχνικότατη σύνοδος Ήλιου – Ποσειδώνα στον Ζυγό αποτυπώθηκε περίτρανα στην γεμάτη ευαισθησία ταινία του, ενώ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε το ταλέντο του στην φωτογραφία, αποπλανώντας παράλληλα με τα οπτικά εφέ που επιλέγει. Η αστείρευτη έμπνευση σε συνδυασμό πάντα με εντυπωσιακή δράση, αποτυπώνεται αναμφίβολα μέσα από αυτή τη σύνοδο σε τετράγωνο με τους Άρη, Δία και Ουρανό.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: