Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σάλος με το προεκλογικό spot με παιδιά της Νέας Δημοκρατίας



 Έχοντας μπει για τα καλά στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης, τα κόμματα επιλέγουν να περάσουν τα μηνύματά τους και τις θέσεις τους, μέσα από τα προεκλογικά spot.
Αυτό έπραξε και η Νέα Δημοκρατία επιλέγοντας το spot της σχολικής αίθουσας, με τον δάσκαλο να απαριθμεί τις χώρες που βρίσκονται στο ευρώ, χωρίς το όνομα της Ελλάδας.
Ένα τρομαγμένο κοριτσάκι αναρωτιέται γιατί η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές τις χώρες, ενώ ο φακός εστιάζει σε φοβισμένα παιδικά πρόσωπα και καθόλου καλά δασκαλεμένα στην έκφραση του περιβόητου «γιατί»!
Η διαφήμιση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και εδώ δεν τίθεται καν το θέμα αν είναι κάποιος ψηφοφόρος του κόμματος ή όχι.
Η τρομοκρατία που επέλεξε να σκορπίσει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποιώντας μικρά παιδιά, επιβεβαιώνει πως η Ηλιακή έκλειψη της 21ης Μαίου στην 1η μοίρα των Διδύμων σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Άρη του, τον εξέθεσε περισσότερο από το αναμενόμενο. Παράλληλα ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς σε τετράγωνο με τον Ήλιο του, δείχνει πως ο ρόλος που έχει επιλέξει, τον βυθίζει στη σκηνοθετική και σεναριακή παγίδα, που διάλεξε προς όφελός του.
Η Νέα Δημοκρατία παίζει σε αυτές τις εκλογές όλα της τα χαρτιά, έχοντας να αναμετρηθεί περισσότερο με το πρόσωπο του αρχηγού της, παρά με τις αρχές του κόμματος.
Η επιλογή του διλλήματος «ευρώ ή δραχμή» αποτελεί τον προεκλογικό της κορμό, απέναντι σε μια αγανακτισμένη και ταλαιπωρημένη κοινωνία, που εκβιάζεται άμεσα ή έμμεσα με την απειλή της ισοπέδωσης.

Το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού με 4 πλανήτες στο ζώδιο αυτό, τον κυβερνήτη του ζωδίου Αφροδίτη σε σύνοδο με Ήλιο και Πλούτωνα και τον Ήλιο στην ακμή του μεσουρανήματος, την κάνει αναμφισβήτητα κόμμα εξουσίας με γερά θεμέλια και βάσεις και ένα διπλωματικό και φιλελεύθερο προφίλ, που τονίζει ο ωροσκόπος Τοξότης.
Αυτό το διάστημα η σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Πλούτωνα τρίζει συθέμελα από την αντίθεση του Ουρανού αλλά και από το τετράγωνο του Πλούτωνα, ενώ ο Κρόνος διατηρεί τον απόηχο μιας λαθεμένης τακτικής που πλήρωσε και πληρώνει ακόμα.
Η παρουσία δε του Ουρανού στις 27 μοίρες του Ζυγού, δέχεται την πιεστική στάση του Κρόνου, που δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω συγκρούσεων και αμφιταλαντεύσεων.
Κάτω λοιπόν από την ασφυκτική πίεση που δέχεται, ώστε να έχει σαφή και ξεκάθαρη στάση  στο προεκλογικό της προφίλ, το spot που κατασκεύασε με τα τρομοκρατημένα παιδάκια, είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ακόμα και αν δεχτούμε πως δεν έχει πρόθεση να παραπλανήσει, έχει σίγουρα πρόθεση να προκαλέσει φόβο και απόγνωση.
Μένει μόνο να δούμε αν θα το αποσύρει ή όχι.

Κατερίνα Σαλωνίκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας τους πει κάποιος πως η διαφήμιση είναι γελοία !!!!! Μας παρουσιάζουν ένα σχολείο με δάσκαλο & βιβλία, παιδάκια καλοντυμένα και στην πλειοψηφία τους ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ, να κάνουν μάθημα σε μια ομορφη, εξοπλισμένη, καθαρή αίθουσα και το μόνο πρόβλημα των 9χρονων είναι γιατί η Ελλάδα δεν είναι στην Ευρωζώνη;;;;; Α αχαχαχχαχαχχαχχαχχαχαχαχχαχχ χα χα. Μα αν βγούμε από την Ευρωζώνη και τα σχολεία λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, να βγούμε 1000 φορές ρε παιδιά.


Μαρία