Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Λάκης Λαζόπουλος - Αστρολογικά ο αστείρευτος ερμηνευτής



Γεννήθηκε 40' μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Μαίου του 1956. 

Ο καλλιτέχνης που ερμηνεύει και συγγράφει αδιάκοπα, σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έκανε το μεταπτυχιακό του, γράφοντας παράλληλα για τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου και για το Θεσσαλικό Θέατρο, στην επιθεώρηση «Κάτι τρέχει στα γύφτικα».
Συνεχίζει με επιθεωρήσεις, τηλεοπτικές σειρές, με την Λυσιστράτη, το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής, δεκάδες θεατρικές παραστάσεις με τεράστια απήχηση, μέχρι τον θρίαμβο του 1990 «Ήταν ένα μικρό καράβι» με ανάλογες εισπρακτικές επιτυχίες.
Περιοδεύει στην Ελλάδα σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων, ενώ γεμίζει ασφυκτικά τα θέατρα και σαν πρωταγωνιστής.
Το 1993 κατακτά την Ελληνική τηλεόραση σπάζοντας τα μηχανάκια της AGB με την τηλεοπτική του σύλληψη των 10 μικρών Μήτσων.
Ο Μεγάλος σταθμός της καριέρας του έρχεται με την παράσταση «Η Κυριακή των παπουτσιών» στο δικό του πλέον θέατρο ΗΒΗ το 1997.
Ακολουθούν πλήθος δημιουργικών εξάρσεων, με δικές του ταινίες που γράφει και σκηνοθετεί, με θεατρικές παραστάσεις στις οποίες αποθεώνεται, ενώ καταχειροκροτείται στο κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2004.
Υποδύεται τον Freud, ερμηνεύει το ρόλο του «Νικολού» στην ταινία «EL GRECO» και συνεχίζει για 7η χρονιά την τηλεοπτική εκπομπή του «Αλ τσαντίρι news» στο κανάλι του Alpha.
Δεν δίνει συνεντεύξεις παρά μόνο αν έχει να πει κάτι σημαντικό, δεν εμφανίζεται σαν καλεσμένος στα κανάλια, παραδέχεται την μελαγχολία του, ενώ δημιουργεί ακούραστα για να την αποφύγει.
Έχει μια 25χρονη κόρη την Μαριέλλη, με την οποία περνάει τα καλοκαίρια του στην Πάρο. Χωρίς να είναι επαναστάτης, αλλά ένας φιλάνθρωπος που προσπαθεί να διατηρήσει τις κοινωνικές ισορροπίες, ο Λάκης Λαζόπουλος αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής καλλιτεχνικής πραγματικότητας και ευτυχώς υγιές και σπινθηροβόλο.

Σαν Ταύρος με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στους Ιχθείς διαθέτει πείσμα, ιδεαλισμό και ευαισθησία, αρκετά για να δημιουργήσουν μια εστία φωτιάς στην παρατεταμένη υγρασία.
Με έναν ισχυρό Κρόνο κυβερνήτη του ωροσκόπου στον 10ο οίκο σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη και Ερμή στους Διδύμους σε αντίθεση, είναι αρκετά ευφυής ώστε να καταλαβαίνει πως χωρίς αυτοσαρκασμό και ενοχές σε μια διαρκή κατηφόρα, δεν μπορεί ο άνθρωπος να κερδίσει το χαμένο έδαφος προς την κορυφή.
Έτσι οδηγήθηκε εύκολα στη σάτιρα, όντας ιδιαίτερα καυστικός και επικοινωνιακός αλλά και αρκούντος αμερόληπτος, επιλέγοντάς την για να λυτρώσει τον σκεπτικισμό, τους φόβους και τις αγωνίες του.
Το τετράγωνο Ήλιου – Άρη με τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Δία, διογκώνει την ευαισθησία του γινόμενη ένας αυθόρμητος και καθόλου εμπαθής «θυμός», που ξεδιπλώνει μέσα από το ταλέντο του.
Με τον Ήλιο στον 3ο οίκο και τον Άρη στον 1ο οίκο στον Υδροχόο, η ικανότητά του να εκφράζεται με κάθε τρόπο γίνεται αφοπλιστική, ενώ η άνεση της επικοινωνίας τον κάνει να παραμένει νέος, ζωντανός και πάντα σε κίνηση και δραστηριότητα.
Η Αφροδίτη στους Διδύμους στον 6ο οίκο σε ακριβέστατο τρίγωνο με Ποσειδώνα στον 9ο οίκο, με κυβερνήτη του 9ου την Αφροδίτη, έπλασε τους 10 μικρούς Μήτσους, απογειώνοντας την καλλιτεχνική του φαντασία, με την οποία πορεύεται ακόμα.
Είναι αληθινά αξιοσημείωτη η ευελιξία του να στρέφεται συνεχώς σε διάφορες μορφές τέχνης, να τις επιδιώκει και να τις αποθεώνει. Ο τονισμένος 7ος οίκος με Δία – Ουρανό και Πλούτωνα, τον κρατά πάντα επίκαιρο και ανεξάντλητο.
Η εξαιρετική του ευχέρεια και ευρηματικότητα στο λόγο αλλά και στην απομνημόνευση, καθώς και το εντυπωσιακό του χιούμορ, είναι αποτέλεσμα του Ερμή και της Αφροδίτης στους Διδύμους και στις θέσεις και όψεις αυτών, μη μπορώντας παράλληλα να συμβιβαστεί με την ανοησία, τουλάχιστον έτσι όπως αυτός την αντιλαμβάνεται.
Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα τον κάνει ιδιαίτερα μαγνητικό γεγονός το οποίο συμβάλει στο να επηρεάζει τις συνειδήσεις του κοινού.
Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει συγκεντρώσει γύρω από την παρουσία του πολλές θιγμένες φωνές, όταν θα έπρεπε να οχλαγωγούν για την πραγματική ασχήμια, που μας έχει εξοντώσει.
Όποιος αισθάνεται πως αδικείται με τη σάτιρα του, καλό θα ήταν να κοιτάξει πραγματικά, πόσο αδικεί αυτός τη δική μας νοημοσύνη.
Χρόνια Πολλά στον Λάκη Λαζόπουλο και πάντα δημιουργικά.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: