Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Barbra Streisand - αστρολογικό αφιέρωμα



Μια μεγάλη φωνή και επιτυχημένη γυναίκα γεννήθηκε σαν σήμερα στις 24/4/1942 στις 5.08 το πρωί στο Brooklyn και είναι η... Barbra Streisand! 
Τραγουδά, ερμηνεύει ρόλους, συνθέτει, πολιτικοποιείται.
Έχει στην κατοχή της τουλάχιστον 15 βραβεία και την 15η θέση στη λίστα των περισσότερων πωλήσεων στον κόσμο.
Άρχισε στην δεκαετία του 60' φτάνοντας έως σήμερα τα 64 άλμπουμ με το πιο πρόσφατο το «Love Is the Answer» που κυκλοφόρησε το 2009.
Είναι η πρώτη τραγουδίστρια που κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα άλμπουμ της για πέντε συνεχόμενες δεκαετίες. 51 χρυσά άλμπουμ, 30 πλατινένια και 13 πολυπλατινένια είναι μυθικός μουσικός απολογισμός της.
streizand2Το 1968 μοιράζεται το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού με την «Katharine Hepburn» για την ερμηνεία της στο «Funny girl».
Ακολουθούν το 1973 το Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «The Way We Were» και το 1976 άλλο ένα Όσκαρ για το τραγούδι "Evergreen" που τραγούδησε στην αξέχαστη ταινία «A Star Is Born», στην οποία και πρωταγωνιστούσε.
Την δεκαετία του 70' μεσουράνησε στις πρώτες θέσεις των charts με τα «The Way We Were», «You Don't Bring Me Flowers», «No More Tears» και άλλα, ενώ μόνο ο «Presley» και οι «Beatles» την ξεπερνούσαν σε πωλήσεις.
Ενεργή στην πολιτική με το μέρος των δημοκρατικών, προσφέροντας τεράστια ποσά από συναυλίες της, σε ιδρύματα και οργανισμούς.
Παντρεύτηκε 2 φορές, το 1963 τον ηθοποιό « Elliot Gould», αποκτώντας έναν γιο και το 1998 τον παραγωγό ταινιών και ηθοποιό «James Brolin».
Επίσης είχε 2 θυελλώδεις σχέσεις με τον πρωθυπουργό του Καναδά «Pierre Trudeau» και τον γνωστό συνθέτη, μουσικό και τραγουδιστή «Kris Kristofferson».
Έχει συνεργαστεί με τεράστια καλλιτεχνικά ονόματα και μοιράζεται ακόμα κάθε χρόνο τα γενέθλιά της με την πολύ καλή της φίλη «Shirley Mac Laine» που γιορτάζουν την ίδια μέρα.
Η εξαιρετικά μελωδική και ζεστή φωνή της και το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της χαρακτήρισαν την πορεία της, στην οποία η ζωή της χαμογέλασε με το πιο αφοπλιστικό χαμόγελο.
Ο χρόνος όμως αποτυπώθηκε πολύ σκληρά επάνω της, κάνοντας το ιδιαίτερο πρόσωπό της αγνώριστο, γεγονός που μοιάζει να είναι σε απόλυτη συνάρτηση με κάποιες αστρολογικές πτυχές της.
Πριν από ένα μήνα ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή της στον κινηματογράφο με το remake της ταινίας «Gypsy», την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η ίδια μαζί με τον Joel Silver, («Σέρλοκ Χολμς», «Matrix», «Φονικό Οπλο»), ενώ αναμένεται ποιος σκηνοθέτης θα αναλάβει το μεγάλο αυτό εγχείρημα.
streizand
Ταύρος με ωροσκόπο Κριό και Σελήνη στο Λέοντα.
Μια δυναμική γυναίκα που διεκδικεί σταθερά και διακαώς την επιτυχία και την πρόκληση.
Με κυβερνήτη του μεσουρανήματος τον Κρόνο στον δεύτερο οίκο στον Ταύρο, σε σύνοδο με Ουρανό και τρίγωνο με Ποσειδώνα, σκοπεύει στην εξασφάλιση των υλικών αγαθών εξιδανικεύοντας το χρήμα και την αξία του.
Η Σελήνη στο Λέοντα στον 5ο οίκο και ο Ήλιος στον Ταύρο στον 1ο οίκο δείχνουν το κυνήγι της κοινωνικής προβολής και την ανάγκη για καταξίωση.
Η σύνοδος Σελήνης – Πλούτωνα στο Λέοντα και τα παράλληλα τετράγωνά τους με Ήλιο και Ερμή, μπορούν να την κάνουν σκληρή έως και αδίστακτη με μία χροιά κυνισμού και ανυποχώρητης στάσης.
Το τετράγωνο Αφροδίτης – Δία έρχεται να προσδώσει τρυφερότητα και γλυκύτητα, βασίζοντας και την καλλιτεχνική της άνθιση.
Η Αφροδίτη από τον 12ο οίκο της στους Ιχθείς, θέλει να προσφέρει και ο Δίας ακόμα και σε τετράγωνο της χαρίζει εύνοια, σαν να λυτρώνεται από τις ανασφάλειες του υπόλοιπου ωροσκοπίου.
Το τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα με τον Άρη κυβερνήτη του 1ου οίκου στους Διδύμους στον 3ο οίκο, την έκανε επικοινωνιακή και παραστατική επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Streisand διέθετε μια ευαίσθητη και γοητευτική φωνή, καθώς και ένα απύθμενο υποκριτικό ταλέντο, που
αποτύπωνε αβίαστα μέσα από το φαινομενικό στυλ της «Woman in love». 
Η ευαισθησία βέβαια κυμαίνεται σε πολλά επίπεδα και μπορεί κανείς να τη διαχωρίσει, όπως στην περίπτωση της Streisand, που διαφαίνεται μια τάση για επάρκεια δύναμης, ακόμα και γύρω από την πιο φαντασμαγορική ενασχόληση και προσφορά.
Όπως και να 'χει κρατάμε τη φωνή της και την εντυπωσιακή πορεία της στα καλλιτεχνικά μονοπάτια, που στα 70 της χρόνια έχει τιμήσει με το παραπάνω.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: