Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

2012 προβλέψεις για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και το ευρώ


 

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια πρόβλεψη για τα οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά μελλούμενα της χώρας μας για το 2012.
Το κείμενο είναι του Θανάση Ματσώτα σαν απάντηση σε ερώτηση  ομάδας σπουδαστών του αστρολογικό site http://www.myhoroscope.gr.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ

Υπάρχει η άποψη ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κάτω από την οικονομική πίεση, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Ακριβώς σε αυτό, συμβάλλει τα μέγιστα η παρουσία του Δία στον Ταύρο. Σε αντίθεση με αρκετούς αστρολόγους που θεωρούν το Δία αυτόν επιβοηθητικό, εγώ θα αντιπαραθέσω πως έχει να κάνει με την ανακατανομή του πλούτου, και όχι με δίκαιους κοινωνικά όρους. Με τον Δία σ’ αυτήν ακριβώς τη θέση (και στις ίδιες μοίρες) έχει πτωχεύσει η Ελλάδα επί Χαριλάου Τρικούπη και έχει γίνει το κραχ του χρηματιστηρίου το 1999.
Δηλώνει μεν ανάπτυξη, αλλά υπέρ ποιών άραγε; Το πρόβλημα ξεκινά από το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στο γενέθλιο χάρτη της χώρας με βάση το χάρτη του πρωτοκόλλου του Λονδίνου. Αυτό δείχνει όλο το οικονομικό παρακράτος της χώρας. Δείτε επίσης εδώ: 
http://simmoria.blogspot.gr/2010/05/blog-post_10.html
Δείτε επίσης την ανάλυση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου εδώ:
Αστρο - συμμορίτες: Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Με Αστρο Λογική ματιά.

http://simmoria.blogspot.com/2009/12/blog-post_5470.html 
ηστικά από εκείνη την εποχή περίπου ενεργοποιείται άμεσα και μπαίνει σε τελική ευθεία η όλη κατάσταση που έχει να κάνει ΚΑΙ με την οικονομία της χώρας. Μπήκαμε σ’ έναν ΠΟΛΕΜΟ. Μόνο που τα όπλα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά.
Στο solar arc για τις χρονιές 2013, 2014, 2015 θα παρατηρήσετε μια «αντιμετάθεση» πλανητών που είναι ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ. Προοδευμένος Δίας στον Καρκίνο και προοδευμένος Πλούτωνας στον Αιγόκερω να ενεργοποιούν ακριβώς το γενέθλιο τετράγωνο! Η γενέθλια «πληγή» της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου ενεργοποιείται κι αυτή αντίστροφα από τους προοδευμένους Ήλιο- Κρόνο! Η προοδευμένη Σελήνη απέναντι από τη γενέθλια και ο προοδευμένος Άρης επίσης απέναντι από τον γενέθλιο! Το ίδιο γίνεται και με την Αφροδίτη που πιθανότατα να είναι και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της χώρας. Πρόκειται για μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΜΠΗ τεράστιας σημασίας, που έρχεται να συνεχίσει την ενεργοποίηση των πρώτων μοιρών των παρορμητικών, που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου που τα αποτελέσματά του θα φανούν πολλά χρόνια αργότερα. Ουσιαστικά μιλάμε για μια ανάκαμψη που θα αρχίσει δειλά να διαφαίνεται από το 2017 μετά από σημαντικές αλλαγές κυρίως στο εγχώριο αλλά και στο διεθνές κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό. Ο Άρης από την Παρθένο αλλά και με την είσοδό του στο Ζυγό και στον 6ο οίκο της Ελλάδας τον Ιούλιο του 2012, πυροδοτεί εκ νέου το εργασιακό αλλά και όλη την προαναφερθείσα κατάσταση. Συμμετέχει δε ενεργά σε όλες σχεδόν τις εκλείψεις του 2012, ιδίως δε σ’ αυτήν που πραγματοποιείται στις 28/11/2012. Οι εκρήξεις βίας σε κοινωνικό επίπεδο θα είναι σημαντικές. Γύρω από την 20ή/12/2011 έχουμε μια «επικίνδυνη» περίοδο για παρόμοιας φύσης γεγονότα, όπως για παράδειγμα μια τρομοκρατική ενέργεια. Άλλες τέτοιες «ύποπτες» ημερομηνίες (ανάμεσα σε πολλές) είναι το καλοκαίρι του 2012 (Ιούλιος- Αύγουστος) αλλά και προς το τέλος της χρονιάς αυτής.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει στο προσωπικό του ωροσκόπιο το εξάγωνο του Ήλιου με τη σύνοδο Κρόνου- Πλούτωνα, ένα «δυνατό» όπλο για οικονομολόγο. Ωστόσο το τετράγωνο της προοδευμένης Σελήνης προς τον γενέθλιο Πλούτωνα και η σύνοδος του προοδευμένου Άρη με τον γενέθλιο Ποσειδώνα (στο ηλιακό τόξο) είναι εύστοχοι δείκτες του ρόλου της κυβέρνησής του.

Με τη θέλησή του ή όχι, έρχεται να παίξει το Δούρειο Ίππο στη χρεοκοπία του Ελληνικού λαού. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η οικονομική αυτή κρίση ονομασθεί χρεωκοπία επισήμως. Είναι ΥΠΑΡΚΤΗ είτε γίνει αυτό είτε όχι. Η πιθανότητα της επίσημης παραδοχής της είναι μεγάλη, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει και η ίσως χειρότερη εκδοχή ενός ακόμη άγριου κερδοσκοπικού παιχνιδιού εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας χωρίς επίσημη πτώχευση. Αυτή η εκδοχή αποτελεί και το πιθανότερο σενάριο.

Η τύχη της χώρας είναι δε άμεσα συνυφασμένη με τις δύσκολες διεθνείς εξελίξεις και πάνω απ’ όλα με την κρίση του Euro, που θα κορυφωθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Με μια ματιά στο χάρτη του νομίσματος, θα δούμε εύκολα τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει, από τις οποίες πολύ δύσκολα θα βγει «ζωντανό». Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σταματήσει να υπάρχει ως νόμισμα. Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξουν ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στο διατραπεζικό σύστημα στήριξής του. Σ’ αυτήν την περίπτωση το ΜΟΝΟ που μπορεί να μείνει ίδιο, θα είναι το όνομα!

Προς το παρόν από αστρολογική σκοπιά, δείχνει να απειλείται μόνο το Euro. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε φαίνεται να απειλείται άμεσα. Τα επόμενα χρόνια όμως απειλούνται και τα δύο ταυτόχρονα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας διέλευση του Κρόνου από τον 3ο οίκο του ωροσκοπίου της, «αντιλαμβάνεται» και πληροφορείται την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν απειλείται η ίδια ακόμη εμφανώς, αλλά βλέπει την απειλή. Η διέλευση του Άρη από τον 2ο οίκο εξακολουθεί να περιγράφει το «αγκάθι» της κερδοσκοπίας των αγορών εις βάρος της.

Με την σύνοδο επίσης του Κρόνου με τον γενέθλιο Δία και σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο, πιστεύω πως η Ένωση θα στηρίξει την υπάρχουσα κατάσταση με κάποιο είδος χρηματοδότησης ή δημιουργίας ισχυρού χρηματοπιστωτικού φορέα, ενώ ταυτόχρονα η ίδια θα στηριχτεί από τα ισχυρά μέλη της. Η όψη αυτή του Κρόνου θα επαναληφτεί 3 φορές. Η πρώτη που ξεκίνησε στα τέλη του Φθινοπώρου του 2011 (Νοέμβριος) ήταν οι συζητήσεις και οι πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η κρισιμότερη δείχνει αυτή της άνοιξης, με τον διελαύνοντα Δία πάνω από τη Σελήνη της Ένωσης.

Το καλοκαίρι λοιπόν που θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά, θα πάρουμε μια πρώτη εικόνα για τη ρεαλιστικότητα της κίνησης αυτής. Με την είσοδο όμως του Κρόνου στον Σκορπιό (το φθινόπωρο του 2012) και το πέρασμά του πάνω από την πολυαστρία στον 4ο οίκο και την ενεργοποίηση του Ταυ τετραγώνου με γενέθλια Σελήνη- Κρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βιώσει την ωμότητα του ρεαλισμού και θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να δώσει πρακτικές λύσεις υπό πίεση.

Ένα αντίστοιχο παράδειγμα είναι οι περικοπές των δαπανών και του προσωπικού στις ελληνικές επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή, προκειμένου να επιβιώσουν. Μέσα στο 2014 θα διαφανούν ξεκάθαρα και τα όποια λάθη μπορεί να γίνουν την άνοιξη του 2012, εξαιτίας της οικονομικής διαπλοκής υπό το βάρος των συμφερόντων. Προσωπικά διαφωνώ με τα συνομωσιολογικά σενάρια περί κρυφών κέντρων εξουσίας και ομάδων που κυβερνούν τις τύχες των ανθρώπων.

Οι πολιτικοί είναι κι αυτοί εκτελεστικά πιόνια των κοσμικών νόμων, που κινούν τις μάζες. Δεν έχουν την παραμικρή συνειδητή επίγνωση των πράξεών τους. Κινούνται σύμφωνα με τα προσωπικά τους πιστεύω στην καλύτερη περίπτωση ή τα προσωπικά τους συμφέροντα στη χειρότερη. Αυτά είναι απλώς η αφορμή για τις όποιες αλλαγές, που στην πραγματικότητα υπόκεινται όπως όλοι μας σε κοσμικούς νόμους. Νόμους που μας υπερβαίνουν και μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε. Κάτω από την ισοπεδωτική επιρροή τους, αντιλαμβανόμαστε το αδιέξοδο των ανθρώπινων πράξεων! Δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε και ειδικότερα κινούμενοι ως μάζα. Μπορούμε όμως να επιλέξουμε-όχι εύκολα-, κάτω από ποια κοσμική επίδραση θα μπούμε με τη Θέλησή μας.

Η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό το Φθινόπωρο του 2012 με ταυτόχρονη παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αποτελεί μια αμοιβαία υποδοχή πλούσια σε νοήματα, αφού θα μας φέρει αντιμέτωπους με τις πραγματικές και ουσιαστικές αξίες της ζωής. Όταν όλα γύρω μας τα υλικά αγαθά θα έχουν φαλιρίσει, όταν όλες οι επενδύσεις μας (υλικές ή μη), θα έχουν υποστεί την εκ βάθρων κρίση των αξιών, δείχνοντας την ομαδικά ή ατομικά λανθασμένη πορεία μας, τότε μπορούμε να βιώσουμε γνήσια συναισθήματα, επενδυμένα σε πραγματικές αξίες, χτισμένες στα πρωτογενή γερά θεμέλια της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι μανιασμένες συγκρούσεις της ανθρώπινης ματαιοδοξίας με τον εαυτό της, παραχωρούν τη θέση τους στην απλότητα της ύπαρξης. Το κύτταρο αντιδρά εκ των έσω στην αλόγιστη ανάπτυξη, προσφέροντας την ευκαιρία της μετά- νοιας στη συνείδηση. Η δράση γίνεται απλή και ενστικτώδης. Τότε τα φλύαρα λόγια παραχωρούν τη θέση τους στη μεστή σε νοήματα σιωπή.
Κι όπως εύστοχα τραγουδά κι ο μεγαλύτερος Έλληνας ποιητής,
Διονύσης Σαββόπουλος:
"Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται
Όταν τα γιοφύρια πίσω μας θα κόβονται, εγώ
θα είμαι εκεί να σάς θυμίζω τις μέρες τις παλιές."

Δημοσιευμένο στο  http://www.myhoroscope.gr/

4 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Πραγματικά είναι από τις καλύτερες απαντήσεις που πήραμε από Ελληνες αστρολόγους!


Και'γω πιστεύω ότι οι πολιτικοί είναι εκτελεστικά πιόνια των κοσμικών νόμων, που κινούν τις μάζες κινούμενοι από δυνατότερες ομάδες που τους επηρεάζουν!
Η μοναδική αντίδραση σ'αυτή την κατάσταση νομίζω είναι ο δεσμός μεταξύ μας που θα μας ενώσει ώστε ν'αντιμετωπίσουμε και να συμπαρασταθούμε στους πιο αδύνατους και ταλαιπωρημένους!
Ας μη χάσουμε την ανθρωπιά μας τουλάχιστον.


Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Ευχαριστούμε πολύ Ελένη.
Ο Θανάσης ότι κάνει το μελετά πολύ και έχει και το ταλέντο και τη γνώση να το μεταδίδει.

tzonakos είπε...

Ειναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάζω θέματα εδω,ακόμα κι αν ειμαι άσχετος απο αστρολογία.
Δυστυχώς η κακή ψυχολογία του κόσμου δεν μπορεί να ανέβει, ακόμα κι αν τα άστρα έλεγαν οτι θα κερδίσουμε οι πολλά χρήματα και θα ζήσουμε καλάως τα 100 μας.
Απο προσωπική διαίσθηση, πιστεύω οτι το 2012 θα είναι η χρονιά που θυμόμαστε όσοι ζούμε στο 2025 ως η χρονιά που σημάδεψε τα επόμενα 30 χρόνια.
Δεν ξέρω αν η αστρολογία βασίζεται και στην διαίσθηση εκτός απο τη γνώση και το ταλέντο.
Μη κοιτάς που χαθήκαμε, δε ξέρω γιατί, περνάω και διαβάζω συχνά.
Να είστε καλά

BUTTERFLY είπε...

Χρονια Πολλα και καλες γιορτες σε ολη την μπλογκοπαρεα!