Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Peter Sellers -O Κλουζώ αστρολογικά


Στις 8/9/1925 στις 6.00 το πρωί στο Portsmouth της Αγγλίας, γεννήθηκε ένας εξαιρετικός κωμικός ηθοποιός, ο Peter Sellers.
Η αινιγματική του προσωπικότητα περιγράφεται στην ταινία του Steven Hopkins «The Life and Death of Peter Sellers».
Ξεκινώντας από το ραδιόφωνο και τα βαριετέ έχοντας τεράστια επιτυχία με το «The Goon Show» μεταπήδησε στην ερμηνεία κωμικών ρόλων στον κινηματογράφο, για τους οποίους αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους αρχικά με την ταινία «Το ποντίκι που βρυχάται».
Τον Απρίλιο του 1964 γίνεται ο πρώτος άνδρας εξώφυλλο στο Playboy με τη γνωστή κωμική παρωδία των εραστών.

Η εκπληκτική του ερμηνεία στις ταινίες του «Ροζ Πάνθηρα» ως επιθεωρητής Κλουζώ, είναι από εκείνες που κάθε θεατής θα απολαμβάνει στη μνήμη του, λόγω της ασυνήθιστης ιδιοτυπίας του χιούμορ του.
Αξέχαστη επίσης θα παραμείνει η ερμηνεία του σαν «Toulouse Lautrec» στην «Εκδίκηση του Ροζ Πάνθηρα» καθώς και στο ξεκαρδιστικό «Πάρτι».

Ο Sellers αντιμετώπιζε ένα κωμικό ρόλο με την ποιότητα του δραματικού ηθοποιού.
Το 1979, ενσάρκωσε τον Chance, στην ταινία "Being There", μια ερμηνεία ασύλληπτη που αντίστοιχη της πολύ δύσκολα βρίσκεται στην παγκόσμια φιλμογραφία και που σίγουρα θα έπρεπε να έχει τιμηθεί με Όσκαρ.

Η μητέρα του υποδύθηκε τον σπουδαιότερο ρόλο στη ζωή του, διατηρώντας μαζί της μια στενή και καθοριστική σχέση.
Η ζωή του περιγράφεται σαν μια δύσκολη ζωή, ενώ ο ίδιος σαν μια δύστροπη ιδιοσυγκρασία, γεγονός που δύσκολα φαντάζεται κανείς κοιτώντας τον μέσα από τους ρόλους του.
Ερωτεύονταν συχνά, ζήλευε τους συμπρωταγωνιστές του, τσακώνονταν επεισοδιακά, επέλεγε πολύ όμορφες γυναίκες, συνάπτοντας σχέσεις με πάρα πολλές διασημότητες άλλες φιλικές άλλες ερωτικές, αλλά όλες χαρακτηρισμένες από το πάθος.
Ο έρωτάς του για τη Sofia Lauren χωρίς ανταπόκριση, του έδωσε εκείνο το διάστημα τεράστια έμπνευση για συνεχείς μεταμορφώσεις, πράγμα που επεδίωκε συνεχώς με απόλυτη επιτυχία.

Παντρεύτηκε 4 φορές πρώτα με την ηθοποιό Anne Howe αποκτώντας 2 παιδιά με την οποία όταν χώρισαν, έπεσε σε βαθιά μελαγχολία για το τέλος αυτού του γάμου.
Έπειτα τη Σουηδέζα ηθοποιό Britt Ekland με την οποία απέκτησαν μία κόρη.
Ακολούθησε η Αυστραλέζα μοντέλο Μiranda Quarry και η Βρετανίδα ηθοποιός Lynne Frederick.
Στα 38 του χρόνια υπέστη μια σειρά από εμφράγματα τα οποία τσάκισαν την καρδιά του, φεύγοντας από τη ζωή στα 55 του χρόνια στις 24 Ιουλίου 1980 στο Λονδίνο.

Πίσω από την ευέλικτη και ταλαντούχα παρουσία του, στέκονταν κάτι απελπισμένο, το οποίο έβρισκε απόδραση στα εκατοντάδες πρόσωπα και χαρακτήρες που επεδίωκε να ερμηνεύει, ώσπου κάποια στιγμή έχασε τον εαυτό του....
Παρθένος με ωροσκόπο Παρθένο και Σελήνη στον Ταύρο.
Ο τελειομανής, μοναχικός και κυκλοθυμικός, περιπλανητής, όπως ακριβώς περιγράφονταν.

Ένας γήινος και αμετακίνητος συνδυασμός που όμως δεν του στέρησε την ευελιξία και την αδιάκοπη νοητική δραστηριότητα, με τη Σελήνη στον 9ο οίκο σε εξάγωνο με Ουρανό και την παρουσία του Κρόνου στον 3ο οίκο, θέση που έδειχνε τον βαθύτερο τρόπο σκέψης του.

Το τετράγωνο της Σελήνης με τη σύνοδο Ερμή – Ποσειδώνα στο Λέοντα, με τον Ποσειδώνα να κυβερνά τον 7ο οίκο οικοθετημένος στον 12ο οίκο δήλωνε τις προβληματικές του σχέσεις με τις γυναίκες που παντρεύτηκε και συνεργάστηκε, και το μητρικό αρχέτυπο να δουλεύει υπόγεια μέσα σε αυτές.
Η παρουσία δε του ουρανού στον 7ο οίκο αιτιολογεί τους χωρισμούς και την εκκεντρικότητα που κουβαλούσε σαν χαρακτήρας, καταδεικνύει όμως επίσης με την αντίθεση με τον Ήλιο και τον ‘Άρη στην Παρθένο την ταλαιπωρία της υγείας του, καθώς και την επιθετική συμπεριφορά του.

Ο Sellers όμως διέθετε ένα πολύ δυνατό χαρτί στο ωροσκόπιό του.
Τη σύνοδο Ήλιου – Άρη στον 1ο οίκο στην Παρθένο σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Δία.
Μια τονισμένη αυτοπεποίθηση με εγωκεντρισμό και μεθοδικότητα, που οδηγούσαν στην ευχάριστη αίσθηση που προκαλούσε επιβάλλοντας την παρουσία του, ερμηνεύοντας μέσα από συνεχείς μεταμορφώσεις.

Με το εξάγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα και τον Ερμή κυβερνήτη των 1ου οίκου και 10ου οίκων σε σύνοδο με Ποσειδώνα, η υποκριτική τέχνη άνθισε πάνω σε έναν ταλαντούχο ηθοποιό με γενναιοδωρία, ευαισθησία και δημιουργικότητα.

Δημοσιευμένο στο http://www.astrology.gr/

Για το astrology.gr


1 σχόλιο:

OZA ROUGE είπε...

Ωραιος ο Πιτερ Σελερς αλλα μου τα χαλασε λιγο με τον ωροσκοπο :)
Παρθένος με ωροσκόπο Zυγο και Σελήνη στον Ταύρο; ξερετε κατι;
Λολ,καλες αστροπροβλεψεις και αστροαναλυσεις! ;)