Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ IBM

Πριν από 30 χρόνια, στις 12 Αυγούστου του 1981, η IBM κυκλοφορεί στην αγορά τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, PC 5150 που κόστιζε 1.565 δολάρια.
Σχεδιασμένος από 12μελή ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών κάτω από την καθοδήγηση του Don Estridge στην Boca Raton της Florida, έμελλε να γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία.
Η απόπειρα σχεδίασης του μικρού προσωπικού υπολογιστή, ήταν για τα τεράστια ως τότε υπολογιστικά συστήματα της IBM, ένας Ηράκλειος άθλος.
Το 1975 είχε δώσει στην αγορά τον πρώτο φορητό υπολογιστή, που ζύγιζε το τριπλάσιο βάρος από τους τωρινούς εξελιγμένους.
Το μέγεθος όμως της γιγαντιαίας αυτής εταιρείας, διογκώνονταν μέσα από τις συνεχείς σχεδιαστικές προσπάθειες, αναδεικνύοντας και ονόματα όπως η άσημη ως τότε Microsoft, που έντυσε το λογισμικό του πρώτου προσωπικού υπολογιστή – θαύμα. Eφοδιασμένος με μικροεπεξεργαστή της Intel που περίεχε 40KB ROM και 16KB μνήμη χρήσης, η επιτυχία που ακολούθησε ήταν τεράστια, εκπλήσσοντας και την ίδια την εταιρία, που έγινε προπομπός μιας σχεδιαστικής επανάστασης. Με τα μετέπειτα γραφικά της Apple και την ανάπτυξη του internet, ο υπολογιστής μπήκε στις ζωές μας, στα σπίτια μας, στους δημόσιους και ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους και πλέον αποτελεί και αναπόσπαστο νεσεσέρ, με την κομψή φορητή του μορφή.
Το πρότυπο των υπολογιστών του PC 5150 εκτός των άλλων, παρείχε τη δυνατότητα για αναβάθμιση, επιτρέποντας στους ανταγωνιστές να παράγουν φθηνότερους κλώνους του, οδηγώντας την αγορά στο να γεμίσει με IBM compatible υπολογιστές.
Η σύνοδος Ήλιου – Ερμή στο Λέοντα σε τρίγωνο με Ποσειδώνα, τετράγωνο με Ουρανό και εξάγωνο με Πλούτωνα, αποτέλεσε το ακλόνητο βάθρο του λανσαρίσματος, της ιδιαίτερης αυτής εφεύρεσης.
Η δημιουργική ικανότητα της συνόδου συνδυάζεται με τη διαισθητική επέμβαση του τριγώνου με τον Ποσειδώνα, η οποία συνέβαλε και στο τεράστιο οικονομικό κέρδος για την IBM.
To εξάγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα συνυπογράφει την επιτυχία μέσα από την επίμονη προσπάθεια, που το τετράγωνο με τον Ουρανό μετέτρεψε σε επαναστατική αλλαγή για τα ως τότε δεδομένα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το εξάγωνο Ερμή – Πλούτωνα εμπνεύστηκε εκτός από τον επεξεργαστή κειμένου EasyWriter και τη μετέπειτα μεταμόρφωση των κινητών τηλεφώνων, που μοιάζουν όλο και περισσότερο με φορητούς υπολογιστές.
Με την αξιόπιστη επιρροή της συνόδου Δία – Κρόνου, οι στόχοι ήταν στεμμένοι με επιτυχία . Η Σελήνη στον Αιγόκερω εξέπεμψε το συλλογικό κοινωνικό της κώδικα, που ο Άρης στον Καρκίνο τοποθέτησε μέσα στα σπίτια μας.
Με την τέλεια οργάνωση της Αφροδίτης στην Παρθένο σε εξάγωνο με Ουρανό, ένα PC απέσπασε το 1982 στην καθιερωμένη ειδική έκδοση του περιοδικού «Time» τον τίτλο του «ανθρώπου της χρονιάς».
Το εξάγωνο του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα, πρόσθεσε στον πρώτο προσωπικό υπολογιστή την αίσθηση του ιδανικού και στην IBM κάτι παραπάνω στην κολοσσιαία της δύναμη.
Τι και αν η ΙΒΜ έχει αποχωρήσει πια από το προσκήνιο, έχοντας πουλήσει τις μονάδες παραγωγής των προσωπικών της υπολογιστών στην κινεζική Lenovo;
Ο Ουρανός έκανε το θαύμα του και η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική.
Δείτε στο βίντεο, την πορεία και την εξέλιξη του πρώτου μοντέλου προσωπικού υπολογιστή της ΙΒΜ. Αξιοσημείωτο είναι το περιβάλλον των παιχνιδιών της εποχής (χωρίς πολλά μενού και εξελιγμένα γραφικά), όπως το περίφημο Pac Man, το Arcanoid, το Tetris, το Pharaohs Tomb, το Wheel of fortune κ.ά.
Δημοσιευένο στο http://www.astrology.gr/
Για το astrology.gr

1 σχόλιο:

Leviathan είπε...

poli kalispera sas kai kalo 15augousto! :)