Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρωταγωνιστές της εβδομάδας από 14 έως 20/3/2011

kremastraΒραβείο «Χρυσής Κρεμάστρας»

Αυτή την εβδομάδα, δίνεται ανεπιφύλακτα στην ΕΡΤ ΑΕ, που απάντησε στον Μανώλη Ρασούλη μετά θάνατον, στις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την απόλυσή του. Με μια τυπική και ξύλινη δήλωση προς τον αείμνηστο, εξηγεί πως ο Νόμος του 2009, δεν επέτρεπε την ανανέωση των συμβάσεων έργου με τους εξωτερικούς συνεργάτες της.

Χρυσή κρεμάστρα για τo κρατικό κανάλι, που αν επρόκειτο για κάποιον αριβίστα δημοσιοσχεσίτη, η σύμβαση θα είχε ανανεωθεί πάραυτα.Ο πολιτιστικός και ηθικός εξευτελισμός, δεν δωροδοκείται με μεταθανάτια στεφάνια, κύριοι αρμόδιοι της ισοπεδωμένης αυτής πολιτείας.

rasoulis1Μανώλης Ρασούλης – Πώς έγινε ο καθένας όλοι, κι όλοι πώς έγιναν αυτός!

Κηδεύτηκε στις 15/3 μέσα σε βαρύ κλίμα συγκίνησης στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, ο δημιουργός μιας ξεχωριστής μουσικής τεχνοτροπίας, ο καλλιτέχνης που σφράγισε τα μεταπολιτευτικά δρώμενα μέσα από βαθυστόχαστους στίχους.

Ο Ρασούλης ήταν οπαδός της πεποίθησης πως «Τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη μας ζωή» και αισθανόμενος τον παραλογισμό γύρω του, στρέφεται στην αναζήτηση των ανατολικών φιλοσοφιών, διαβάζει τον Δάσκαλο Osho, πηγαίνοντας στις Ινδίες να τον συναντήσει. Ότι ανώριμο και ανεξιχνίαστο υπήρχε μέσα του, βρήκε τον δρόμο του, που ακολούθησε ως το τέλος.

Ο ανατρεπτικός ερευνητής της ύπαρξης καθήλωσε μέσα από τα τραγούδια του και μέσα από τη διάκριση που ανέπτυξε, έφτασε να αρνείται προτάσεις, από καλλιτεχνικές συμμετοχές του Υπουργείου Πολιτισμού, έως συνεντεύξεις και δημόσιες προβολές, που έκρινε πως δεν αξίζουν τον κόπο. Μοναχικός αλλά όχι μόνος, υπήρξε ένας δημιουργικός στοχαστής, που ξεδίπλωνε την ανεπάρκεια των ανθρώπων και τη δική του μέσα από τα τραγούδια του, ακόμα και μέσα από τον συχνότατο ερωτισμό τους.

Πρόλαβε να ολοκληρώσει μια συνεργασία με τον Γιάννη Γλέζο η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ την ημέρα της κηδείας, είχαν ραντεβού για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ζυγός με πιθανότατη θέση της Σελήνης στον Καρκίνο, ένας συνδυασμός που δεν αρκείται στα προφανή ψάχνοντας το βάθος και τις αιτίες. Η τριπλή σύνοδος Ήλιου – Δία – Ποσειδώνα στο Ζυγό, λειτούργησε σφαιρικά στη ζωή του, κάνοντάς τον επιτυχημένο καλλιτέχνη, έντιμο άνθρωπο και συμπονετικό μυστικιστή. Το τετράγωνο αυτής της συνοδιακής τριπλότητας με τον Άρη από τον Καρκίνο, ήταν η κινητήριος δύναμη για τις εσωτερικές του συγκρούσεις, οδηγώντας τον στην βαθύτερη κατανόηση και όχι σε μια πιθανότατη εχθρική αντιμετώπιση ιδεοληψιών και πραγμάτων. Η καρδιά του δεν άντεξε άλλο τη ματαιότητα και σαν μαθητής μιας ατραπού, που την τραγουδούσε συνεχώς περιγράφοντάς την με καταπληκτικούς στίχους, έφυγε για να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί.

claptonEric Clapton – Συνεχίζει να εμπνέει, ακόμα και τις δημοπρασίες

75 κιθάρες και 55 ενισχυτές του βγήκαν σε δημοπρασία στη Ν. Υόρκη, από την οποία συγκεντρώθηκε το αστρονομικό ποσό των 2,15 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί στο κέντρο αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ναρκωτικά «Crossroads Centre», που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Καραϊβική. Το ποσό ήταν 3 φορές υψηλότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Ο πολύπαθος Clapton που συνεχίζει να βρίσκεται στο μουσικό επίκεντρο, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στο ιστορικό της rock μουσικής.Καθόλου απίθανο, εφόσον ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος Ήλιος, βρίσκεται στον 6ο οίκο (εργασία) σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα από το μεσουράνημα (επαγγελματική καταξίωση).

Η Σελήνη στον Σκορπιό στον 1ο οίκο τον ταλαιπώρησε πολύ, συμμετέχοντας σε Ταυ - τετράγωνο με Αφροδίτη και Πλούτωνα με την Αφροδίτη να κυβερνά τους 1ο,8ο και 12ο οίκους του, δημιουργώντας πολλές συναισθηματικές απώλειες, μία ταλαιπωρημένη σχέση με τη μητέρα και αρκετές εξαρτήσεις. Από την άλλη τον παρηγορεί με το μεγάλο τρίγωνο με Άρη – Κρόνο, καθιστώντας τον άξιο και υπερβατικό απέναντι στις αντιξοότητες, με τη μαχητικότητα του ζωδίου του Κριού και την εξισορρόπηση του Ζυγού ωροσκόπου. Και μόνο για το «Wonderful Tonight», αξίζει ένα προσεχές εκτενές αφιέρωμα.

Η συνέχεια εδώ

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/3323-Kosmiko-Hmerologio-21-Martioy


2 σχόλια:

καψοραχη είπε...

γεια σας καταπληκτικα αστροπαιδα...πρωταγωνιστης της εβδομαδος νομιζω και να με συμπαθατε ειναι ο λαος της Λιβυης!!!δεν τους εφτανε ο Κανταφι με το βλεμμα το μοβορικο....ηρθανε και οι "Ευρωπαιοι" με τις πολιτισμενες βομβες του!αλοιμονο στην μοιρα του καοκομοιρου λαου!

eirini katsa είπε...

Πολλές καλησπέρες αστροσυμμορίτες!!!
Δε σας ξεχνώ...σας διαβάζω,αλλά δεν προλαβαίνω να σχολιάζω...
Να'στε καλά!!!
Καλό 3ήμερο!!!
:))