Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Ουρανός στον Κριό. Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Κάθε φορά που ο Ουρανός αλλάζει ζώδιο ο καθένας μας καλείται να συντονιστεί με τους νέους ρυθμούς που επιτάσσει ο πλανήτης. Το 2010 δεν προλάβαμε καλά-καλά να πάρουμε μια γεύση από το τι προτίθεται να κάνει ο Ουρανός στον Κριό, αφού παρέμεινε στο ζώδιο μόλις δυόμισι μήνες. Από το Σάββατο όμως στις 2:49 τα ξημερώματα μπαίνουμε για τα καλά στο χορό, που θα κρατήσει ούτε λίγο ούτε πολύ επτά χρονάκια. 
Ως το 2018 οι αλλαγές, οι αναθεωρήσεις και οι ανατροπές που επαγγέλλεται ο «τρελάρας» του ζωδιακού θα βιωθούν από το κάθε ζώδιο σε διαφορετικό τομέα. Άλλες φορές πιο έντονα ή πιο δραματικά κι άλλες σαν φυσική συνέπεια των αποφάσεων που παίρνουμε εμείς οι ίδιοι. Το δεύτερο είναι και το ζητούμενο. Να μπορέσουμε δηλαδή να αφουγκραστούμε την κοσμική παλίρροια και να πράξουμε τα δέοντα πριν μας πέσει ο ...ουρανός στο κεφάλι.
Για να γίνει αυτό υπάρχει μια και μόνη βασική προϋπόθεση: Όσο πιο κοντά στον εαυτό μας βρισκόμαστε, όσο περισσότερο αγγίζουμε την αλήθεια μας, τόσο πιο φιλικά θα μας φερθεί και ο πλανήτης. Αν αντίθετα προσπαθήσουμε να οχυρωθούμε στις βολικές συμβάσεις του παρελθόντος, στα στερεότυπα που μας κρατούν μακριά από αυτό που μας εκφράζει πραγματικά, τότε θα βιώσουμε τη δική μας προσωπική «Αποκάλυψη». 
Ούτε σε αυτήν την περίπτωση όμως το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο ή σώνει και καλά αρνητικό. Απλά οι αναταράξεις θα είναι πιο έντονες, αφού θα κλονιστεί συθέμελα η βεβαιότητα και η σιγουριά μας γι’ αυτό που θεωρούσαμε ως δεδομένο ή «ακλόνητο φαβορί». 
Σε αυτήν την επταετή πορεία ο Ουρανός θα έχει τις καλές του και τις στραβές του. Τα επτά τετράγωνα που θα σχηματίσει με τον Πλούτωνα την επόμενη τριετία θα κάνουν μερικές ανατροπές ακόμη πιο εκκωφαντικές. Σε κάθε περίπτωση όμως οι πλανήτες κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.
Γιατί στις πλείστες των περιπτώσεων το πιο σημαντικό δεν είναι τα γεγονότα αλλά το πως αντιδρούμε σε αυτά. Και είναι προφανές ότι οι υποψιασμένοι θα έχουν καλύτερα αντανακλαστικά.
Ας δούμε όμως το αστρολογικό δελτίο αλλαγών για κάθε ζώδιο.

Κριός

Αναμφισβήτητα οι Κριοί θα είναι από τους πρωταγωνιστές της επταετίας και οι περισσότεροι θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο στη ζωή τους. Προσωπικά και επαγγελματικά, η καθημερινότητα τους θα μοιάζει με την απογείωση ενός αεροπλάνου. Στην κορυφή μέσα σε δευτερόλεπτα... Έτσι κι αλλιώς η φύση του Ουρανού είναι φιλική με την ψυχοσύνθεση τους και ο πλανήτης δεν θα ζητήσει τίποτε παραπάνω από αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Δηλαδή, το να ξεκινάνε, να πρωτοπορούν και να ανοίγουν δρόμους για τις επόμενες γενιές. Αν παρ’ ελπίδα κάποιος Κριός έχει ξεχαστεί σε ασφαλές λιμάνι ή στο δικό του «νησί της Καλυψώς» μακριά από την περιπέτεια, ο πλανήτης θα τον ξυπνήσει θυμίζοντας του ότι δεν ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να δεξιώνεται την πλήξη αλλά για να διεκδικεί, πέρα και πάνω από οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Μπορούν άφοβα λοιπόν να κρεμάσουν στον τοίχο τους τις φωτογραφίες του Τσε ή του Τζέημς Ντην και να υψώσουν το λάβαρο της δικής τους επανάστασης. 

Ταύρος

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για την πλειοψηφία των Ταύρων που καλούνται κυρίως να προσαρμοστούν στα νέα εργασιακά δεδομένα.
Μερικοί ωστόσο θα δοκιμαστούν από τα σκαμπανεβάσματα μιας απίθανης βουτιάς στον εσωτερικό τους κόσμο.
Η ανακάλυψη της δικής τους «Ατλαντίδας» μπορεί βέβαια να είναι σταθμός στη ζωή τους αν κατορθώσουν να αφομοιώσουν έγκαιρα φιλοσοφικά νοήματα και αξίες ενός κόσμου που δεν είναι ούτε ορατός, ούτε χειροπιαστός. Στις πιο δύσκολες περιπτώσεις θα πρέπει να διευθετήσουν την αναστάτωση που θα προκύψει από μια εσωτερική ανταρσία. Μια επανάσταση όλων εκείνων που είχαν κρύψει με σπουδή στο σεντούκι τους. Ασυνείδητα περιεχόμενα, καταπιεσμένες ορμές και φαντάσματα του παρελθόντος θα ξυπνήσουν σέρνοντας με θόρυβο τις αλυσίδες τους. Κατά βάθος οι αντάρτες έχουν καλές προθέσεις και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι Ταύροι είναι να ακούσουν τα αιτήματα τους και να τους συγχωρέσουν για την ενδεχόμενη βαρβαρότητα τους, αφού στην πραγματικότητα είναι δικά τους παιδιά. Τα παιδιά ενός θεού που οι ίδιοι έκαναν κατώτερο.
Η συνέχεια εδώ

3 σχόλια:

next_day είπε...

πφφφ.... οι επιρροές στον τοξότη, ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται.... μήπως τελικά όντως είναι μια ευκαιρεία να μάθω μια ξένη γλώσσα?? μιλάω και κανείς δεν με καταλαβαίνει πλέον!
Την καλημέρα μου!

BLUEPRINTS είπε...

όσο με αφορά έχει πέσει ήδη εντελώς μέσα (έχουν αρχίσει να φαίνονται τα δείγματα - α, ναι Δίδυμος εδώ)

καψοραχη είπε...

Με το Εντερπραϊζ μονιμα σταθμευμενο στην αυλη μου εδω και χρονια παλευω με τα θηρια μου και αμα μου την δωσει ριχνω την τσαρκα μου στα αστρα και ξεδινω.....
αστροπαιδα μην χανεστε.....στο επομενο ταξιδι μου θα παρω και φιλους μαζι....


ενα κακομαθημενο λιονταρι