Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Eurovision 2011 - Η τελετή επιλογής του Ελληνικού κομματιού


Ο εγχώριος διαγωνισμός για την 56η διοργάνωση της eurovision θα μείνει στα ιστορικά αρχεία των eurofans αλλά και του γενικότερου ανυποψίαστου κοινού, όχι μόνο για την επιλογή τραγουδιού, αλλά για την γενικότερη παρουσίαση, που θύμιζε κατανυκτική λειτουργία της Μ. Πέμπτης.
Ο διαχωρισμός μεταξύ σοβαρού και σοβαροφανούς πρέπει επιτέλους να καθιερωθεί από τους ειδήμονες, σαν το σηματάκι του κατάλληλου και ακατάλληλου στην γωνιά της οθόνης.Υποθέτω πως η ΕΡΤ σαν κανάλι, ένα θεματάκι με τον Ερμή και την Αφροδίτη το έχει.Η πρόσκρουση είναι βαριά και δεν αποκαθίσταται ούτε με πλανητικό λέιζερ.
Η Λένα Αρώνη δεν έπιασε το νόημα του καθήκοντος και αντί να δώσει μια νότα ενθουσιασμού και πανηγυριού όπως απαιτεί καλώς ή κακώς αυτός ο θεσμός, θύμιζε ανάγνωση επικήδειου και μάλιστα απρόθυμη.Με τον ίδιο τρόπο παρουσίασε και την κριτική επιτροπή, σαν συγγενείς του εκλιπόντα που κοίταζαν τον φακό πένθιμα.Αλλά πώς να δώσει αυτή τη νότα η συγκεκριμένη επιλογή, αφού καλέστηκε να παρουσιάσει eurovision αντί για τη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Γιατί τόσο Πλούτωνα κομψοτάτη μας; Δεν υπάρχει και καμία αναφορά στην ημερομηνία γέννησής της και πόσο πια να σεναριογραφίσω κι εγώ.Σε κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι το υποχθόνιο ταλέντο της Μανωλίδου, που μπορεί να ελίσσεται στο υποκριτικό βάθρο, σαν τον χορευτή του ζεϊμπέκικου στην κόκκινη τάβλα στο τραγούδι του Λούκας Γιώρκα.
Και μιας και ανέφερα το όνομα του νικητή, τι υπέρτατο σημείο της τέχνης εκείνο το rap – ζεϊμπέκικο! Τι απαράμιλλος συνδυασμός με την ηχητική παρέμβαση του Stereo Mike (Μιχάλη Έξαρχου) και το ζεμπέκικο της Ευδοκίας σε ελεύθερη κίνηση από τον Λούκας.Δεν ζει και ο Νίκος Κούρκουλος να αναβιώσει το αμίμητο «Όχι άλλο κάρβουνο».
Και όμως! Ας χτυπιέμαι εγώ εδώ να γράφω, ας χτυπιέται ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, οι γνώστες της μουσικής, διότι αυτός επιλέχθηκε να μας εκπροσωπήσει.Θα μου πείτε ήταν άθλιος ο ήχος, θα δουλευτεί καλύτερα ως τότε, θα αλλάξει και λίγο η χορογραφία, αλλά πόσο μπορεί το θαύμα να αγγίξει την σκηνική και ερμηνευτική παρουσία του τραγουδιστή?
Ζυγός σου λέει μετά, αλλά με Αφροδίτη και Ερμή στον Σκορπιό πώς να απελευθερώσει την αρμονία το παιδί, που συμπιέζεται με αυτή τη σύνοδο σαν σκληρό latex σε στρώμα memory; Και ο Άρης στον Υδροχόο όσο αέρινος και αν είναι, πόσο να ελιχθεί με ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα να τον ανακατεύει σαν μακαρόνι στην ταχεία; Χωρίς ρυθμό και τόσο μονοκόμματος, σαν κέρινο ομοίωμα στο μουσείο των Ιωαννίνων.
Όσο για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους μια χαρά ήταν μέσα στο κλίμα των ημερών, όλα τα είχε το τηλεοπτικό καρναβάλι, μαύρα εσώρουχα με ζαρτιέρες, κορδέλες γυμναστικής, μπαλίτσες, καλικάντζαρους με δερμάτινες μεταμφιέσεις, ουρές από νυφικά και ξανά πολύ Πλούτωνα. Τόσο μαύρο σκηνικό ούτε σε ταινίες του Wenders, αλλά και το τραγούδι «watch my dance» φέρνει περισσότερο στο «watch my sorrow».
Η συνέχεια εδώ
http://www.astrology.gr/Celebrities/item/2818-Eurovision-Me-ta-fwta-nystagmena-kai-baria

2 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πως τα βρίσκεται βρε παιδιά, η αλήθεια είναι οτι..κανένα δεν μου άρεσε, δεν μου έκανε το..κλικ ..Αγάπες μου θα πείτε και κάτι για τους Ιχθείς ( έχει γεννέθλια ο ανδρούλης μου στις 9 )που την επομένη καταθέτει ο έρμος τα χαρτιά του για..σύνταξη και θα του κάνω πάρτυ...

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

τελείως για τα μπάζα αυτό που κέρδισε (προσωπική μου άποψη, πάντα) και για μια ακόμη φορά οδεύουμε προς τον πάτο!

Καλή Σαρακοστή!