Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Δημήτρης Σκαρμούτσος – Ο Master Chef Αστρολογικά


Toν γνωρίσαμε στη φετινή εκπομπή του Mega ως έναν από τους 3 κριτές για την ανάδειξη του Master Chef.
Τα τελευταία 5 χρόνια είναι η έμπνευση της γαστρονομικής απόλαυσης στο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη «Αλάτσι» πίσω από το Hilton, όπου η εκκεντρική του εμφάνιση με τα τατουάζ δεν επηρέασε την είσοδό του και την μακρά παραμονή του, όπως συνέβαινε συνήθως σε άλλους χρόνους κι άλλα μέρη.
Η εκπομπή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ακροαματικότητα σαν άψογα δεμένη συνταγή, παρ’ όλες τις αρχικές αντιρρήσεις του για την παρουσία της Ευγενίας Μανωλίδου, οι οποίες γρήγορα εξαφανίστηκαν, εξ αιτίας της ομοζωδιακής Σελήνης τους.
Γεννημένος στις 11/6/1970 στην Αθήνα και κουβαλώντας την περιέργεια του Δίδυμου που δεν τον ικανοποιούσαν τα στερεότυπα, φεύγει το 1989 για το Los Angeles σε μια προσπάθεια περισσότερο συνειδητοποίησης για το τι θέλει να κάνει.
Σπουδάζει οικονομικά αλλά δεν θεραπεύεται από το μικρόβιο της μαγειρικής, ζητώντας δουλειά σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Los Angeles το French Laundry.
Ακολούθησε το Sheraton, πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και η ξαφνική του Κρόνια προσγείωση στα πάτρια εδάφη λόγω της εγκυμοσύνης της μάνας του γιου του, που σήμερα είναι 9 ετών.
Αντικομφορμιστής και κόντρα στα κοινότυπα διασκεδάζει στα Εξάρχεια, χτυπάει διαρκώς τατουάζ, αποδρά μέσα από το αλκοόλ και τις «ταξιδιάρικες» ουσίες αλλά λίγο πριν καρβουνιάσει τη ζωή του, ο Πλούτωνας μεταμορφώνει το ασχημόπαπο σε κύκνο. Βάζει κόκκινες γραμμές στα όριά του, κόβει τις κακές συνήθειες, φοράει τη στολή που τον λυτρώνει και αποδέχεται την τηλεοπτική πρόταση για τα χρήματα, που τον βοηθούν να στηρίξει το γιο του.
Ζει στη Δεινοκράτους στο Κολωνάκι μαζί με το αγαπημένο του λαμπραντόρ, ομολογεί πως έχει παντρευτεί αρκετές φορές και απολαμβάνει την αποδοχή του κόσμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως, οι κυρίες πλέον τον σταματούν στο δρόμο ενώ πριν έκρυβαν τις τσάντες τους.
Ξεχωρίζει χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο, από το γλυκό χαμόγελο, το πικάντικο βλέμμα και την καλοσυνάτη στάση του, σε συνδυασμό με μια προκλητική φαινομενική αντίφαση.
Πάνω απ’ όλα όμως ξεχωρίζει γιατί είναι αντίθετος με την κονσερβοποιημένη ζωή, όπως με τη χρήση κονσέρβας στα πιάτα του.
Το εξάγωνο Ερμή – Αφροδίτης στα ζώδια του Ταύρου και του Καρκίνου αντίστοιχα, είναι η μαγιά της λατρείας του για τη μαγειρική και αντικατοπτρίζει τη φράση πως η κουζίνα είναι η μόνη ερωμένη που είναι πιστός.
Οι παράλληλη όψη τους με τον Πλούτωνα, σε τρίγωνο (Ερμής) και σε εξάγωνο (Αφροδίτη), τον καθιστούν επιδέξιο chef και περιζήτητο στέλεχος, καρυκεύοντας απολαυστικά φαγητό και προσωπικότητα.
Στο τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα οφείλει την καλλιτεχνική αισθητική του και την πεποίθησή του πως ένα καλό φαγητό θέλει πάνω απ’ όλα φαντασία.
Στην αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα θολώνουν ο στόχος και διάκριση, αλλά η δημιουργικότητα εξακολουθεί να βρίσκει το δρόμο της, καθαρίζοντας τον πάγκο του χαμένου εδάφους.
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο απλώνει σαν λιωμένο βούτυρο τον συναισθηματισμό του αλλά σε τετράγωνο με τον Δία από τον Ζυγό ευθύνεται για τις ατυχίες που χρεώνεται, αφού η τάση του να υπερβάλλει τον οδηγεί σε αδιέξοδα. Το overdose της ζάχαρης κάνει την καρδιά του να μοιάζει με ένα βουνό ζαχαρωτών, αν όμως κάποιος δει πιο προσεκτικά θα ανακαλύψει το ηφαίστειο που κρύβεται από κάτω.
Το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε τους οίκους που φιλοξενούνται οι πλανήτες, είναι ενδεικτικό για την πολυτάραχη ζωή του, τα πάθη, την επιμονή και τις ριψοκίνδυνες βουτιές στην άβυσσο. Επειδή δεν έχουμε ώρα γέννησης, είναι πιθανό και η Σελήνη στην Παρθένο να είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα επιβεβαιώνοντας την έντονη συναισθηματική του φύση και την τάση του να χύνει την καρδάρα με το γάλα όταν το προϊόν δεν είναι 100% αυτό που θα ήθελε.
Ο Άρης στον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Ουρανό εκφράζει πολλές πλευρές του, όπως η τάση του να είναι ανεξάρτητος, να μην παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μέρος και να επαναστατεί χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Ακρότητες και ευερεθιστότητα χρειάζονται προσοχή και στη δουλειά που έχει επιλέξει, λόγω πρόκλησης ατυχημάτων. Συνήθως η εκρηκτική διάσταση της όψης εκφράζεται απρόβλεπτα και ξαφνικά δημιουργώντας σοκ και δέος στους ατυχείς παριστάμενους και από αυτήν την άποψη, το «καριέρα φλαμπέ» είναι το αγαπημένο του πιάτο, σερβιρισμένο πάντα με καυτερές πιπεριές και δυνατό κονιάκ.
Από τις Καρκινικές πηγές του Άρη και της Αφροδίτης αναβλύζουν και τα αφιερωμένα τατουάζ στις πρώην του αλλά και σε άλλους ανθρώπους, αποτυπώνοντας έτσι τις αναμνηστικές του αναρριχήσεις. Ωστόσο τατού χωρίς τη συμβολή του Πλούτωνα δεν νοούνται και ο «κολλητός» του Δημήτρη Σκαρμούτσου κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει την παρουσία του
Ο δημοφιλής κριτής και chef που μέχρι τα 30 του ήταν το τρένο που είχε φύγει από τις ράγες, κατάφερε αξιοποιώντας τις πρωτότυπες εκφραστικές δυνατότητες της Δήμητρας στον Κριό αλλά και το διαβατήριο που του πρόσφερε για την nouvelle cuisine της καρδιάς μας η αντίθεση της με το Δία να γίνει ένας από τους εκλεκτούς της κουζίνας, διαφοροποιώντας τον εαυτό του από συνηθισμένες εικόνες βαρετού μαγειρικού μεγαλείου.

10 σχόλια:

MINIMARKET είπε...

Πολύ καιρό είχα να περάσω και είπα να πώ μία καλησπέρα !
Ελπίζω να είστε καλά !

ολα θα πανε καλα... είπε...

καλησπέρα κι από μένα και καλά Χριστούγεννα,παιδιά!
Ένα μπράβο στον Δ.Σκαρμούτσο που μίλησε ανοιχτά χθες,στους Πρωταγωνιστές,για τον αλκοολισμό.

Leviathan είπε...

Mou einai arketa siba8is 8a elega!! :) kali evdomada! :)

Ανώνυμος είπε...

Hi dudes, here is Dan from USA I like Languages and Electronics. I work for a video game translation company.

Το Λαγωνικό είπε...

Χμμμ...
Έχω γεννηθεί στις 10/6/1970 (10.30 Βερολίνο).
Κοίτα να δεις που μου αρέσει και μένα η κουζίνα, να πειραματίζομαι με τα μπαχαρικά και τις γεύσεις.
Δεν έγινα σεφ βέβαια αλλά μηχανικός υπολογιστών και επικοινωνώ με πολύ κόσμο στη δουλειά μου... έχω την περιέργεια να μάθω την σχέση του Καρμούτσου με την τεχνολογία.

eirini katsa είπε...

Πολλές πολλές καλησπέρες!!!
Αρκετό καιρό...που δεν έχω κάνει επίσκεψη στο αστρολογικό κουτούκι...
Επανήλθα..!!!
Τί βλέπω...το μενού έχει Δημήτρη Σκαρμούτσο...πολύ συμπαθής μου είναι και σαν τηλεοπτικό πρόσωπο!!!
Φιλιάα πολλάαα!!!
:))

καψοραχη είπε...

αχ αστροπαιδα...τον κυριο δεν τον ξερω...ξερω ομως εσας και σας στελνω γλυκα φιλια!

ανδριωτισα κουκλιτσα...τολμησα...και ο Θεος βοηθος!

Ανώνυμος είπε...

Μπλιαχ Διδυμος ειναι...

Ετσι εξηγειτε γιατι ειναι τοσο αντιπαθητικος ξερολας φρικιαρης και ασχημος ασε που απο τον χαρακτηρα του θα ελεγα οτι εχει κολλησει στην εφηβικη ηλικια παρα την φαλακριτσα του

D.Angel είπε...

Αγαπάω Σκαρμούτσο!!!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

Βάσσια είπε...

Είμαστε πράγματι φουριόζοι!

Αυτή τη φορά λέω να προσπεράσω και τις γιορτές.

:-)