Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Anjelica Huston – Η μάγισσα της οθόνης


Σαν σήμερα 8/7/1951 στις 6.29 το απόγευμα στο Beverly Hills, γεννήθηκε η πολυσχιδής ηθοποιός και σκηνοθέτης «Anjelica Huston».
Κόρη του σκηνοθέτη "John Huston" και της «Ρίκι Σόμα», ρωσίδας μπαλαρίνας.
Η εντυπωσιακή και πληθωρική της εμφάνιση, την οδήγησε νωρίς στις πασαρέλες, αλλά το καλλιτεχνικό μικρόβιο εξαπλώθηκε γρήγορα, ασχολούμενη με το χώρο του θεάματος.

Η πρώτη εμφάνιση ήταν στο «A Walk With Love and Death».
Χάνονταν και επέστρεφε στο χώρο, ως την μεγαλοπρεπή της εμφάνιση στην «Τιμή των Πρίτζι» όπου κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου.
Εκτοτε σπάνια εμφανίζεται στον κινηματογράφο, σκηνοθετεί όμως ταινίες με επιτυχία.

Η επιρροή του πατέρα της ήταν έντονη και η ίδια φρόντιζε να τη διατηρεί εμφανώς.
Η προσωπική της ζωή ήταν εξίσου έντονη, επιλέγοντας άνδρες με ισχυρή προσωπικότητα σαν του πατέρα της.
Σε πολύ μικρή ηλικία είχε μια μεγάλη σε διάρκεια σχέση, με κάποιον 23 χρόνια μεγαλύτερό της και στη συνέχεια θορύβησε πολλές φορές την κοινή γνώμη για τις έντονες σχέσεις της με συναδέλφους της και άλλους του καλλιτεχνικού χώρου, όπως αυτή με τον «Ryan O'Neal».
Η περίφημη σχέση με τον «Jack Nicholson» διήρκεσε 16 χρόνια στα οποία η συμβίωσή τους πέρασε από σίδερο και ατσάλι, αλλά αυτό είναι η γοητεία για την ιδιοσυγκρασία της Huston.
Παντρεύτηκε τον γλύπτη «Robert Graham Jr» το 1992 δηλώνοντας ευτυχισμένη, τον οποίο έχασε τον Δεκέμβιο του 2008.
Δεν μετάνιωεσε ποτέ που δεν απέκτησε παιδιά, λατρεύει τις γάτες και έχει πολιτική δραστηριότητα γνωστή, υπέρ των Δημοκρατικών.

Η μαγνητική της παρουσία και ο εκκεντρικός της χαρακτήρας σε συνδυασμό με το σπινθιροβόλο πνεύμα της, έδωσαν μεγάλη διάσταση στην προσωπικότητά της η οποία καθιερώθηκε μέσα από το χώρο που διάλεξε να ασχοληθεί, διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό ερμηνευτικό ταλέντο.

Καρκίνος με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στην Παρθένο, είχε όλα τα εφόδια για μια σύνθεση ευαισθησίας, πρακτικής φιλοσοφικής προσέγγισης και μεθοδικότητας στη ζωή της.

Με κλειδί στο ωροσκόπιό της την αντίθεση Δία – Ποσειδώνα σε τετράγωνο με Ηλιο και Ουρανό (ΤΑΥ), η Huston εκδήλωσε την κλίση της στην τέχνη ντύνοντάς την με στοιχεία εκκεντρικότητας, υπερβολής και εξιδανίκευσης.

Η σύνοδος Ηλιου – Ουρανού στον 7ο οίκο με παράλληλη σύνοδο Αρη – Ουρανού, αιτιολογεί τις ταλαιπωρημένες επιλογές της που μόνο μία κατέληξε σε γάμο, χάνοντας και τον αγαπημένο της σύντροφο.
Ο Δίας και ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον Ηλιο και τον Ουρανό δεν συμφιλίωσε τα αντικρουόμενα μέσα της, ούτε επαγγελματικά ούτε προσωπικά, διατηρώντας ακόμα τις ιδιορυθμίες της.
Το γεγονός όμως ότι συντελείται σε γωνιακούς οίκους, (4ο,7ο,10ο) η δύναμη της όψης διοχετεύτηκε από την ίδια, προικίζοντάς την με γοητεία και λάμψη, γεγονός που πιστοποιεί και το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα από τον Λέοντα.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του μεσουρανήματος και του 5ου οίκου στην Παρθένο, σε σύνοδο με Σελήνη και εξάγωνο με Αρη, εκτός από τις καλές σχέσεις με την οικογένεια, επιβεβαιώνει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, στην οποία δεν υπήρξε αυθόρμητη και ενθουσιώδης, αλλά πρακτική και μεθοδική, με στόχους που έσκαγαν σαν πυροτεχνήματα και μετά χάνονταν μέσα στο σκοτάδι, έως τον επόμενο κρότο।

Κατερίνα Σαλωνίκη

3 σχόλια:

καψοραχη είπε...

Μου αρεσει τρελλα!και σαν ηθοποιος και σαν γυναικα! και μονο που αντεξε σχεση με τον "παλαβο" Νικολσον δειχνει κατι!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καψοράχη!
Δεν άντεξε στο τέλος, μόνο το πείσμα της την τροφοδοτούσε.
Κι αυτή παλαβή με την καλή έννοια είναι.
Καταπληκτική ηθοποιός και όντως ωραία γυναίκα.

Ανώνυμος είπε...

Απο αυτες τις παρουσιες που
γεμιζουν την οθονη!

Περασα να αφησω μερικες
ψιχαλες βροχης!!