Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Εκλεισαν Ελεύθερος Τύπος και City Fm - Λουκέτο στα μη αναμενόμενα..







Η απόφαση του ζεύγους Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, άφησε εκατοντάδες άνεργους και παρέλυσε την ενημέρωση, αφού πραγματοποιήθηκε από χθες γενική απεργία.

Τα ζημιογόνα αποτελέσματα οδήγησαν στην απόφαση αυτή, δηλαδή στο οριστικό κλείσιμο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City Fm».
Η καθαρά δεξιά εφημερίδα είχε την πτωτική τάση του κόμματος της ΝΔ και καρφί δεν μας καίγεται για την απουσία της.
Για τον «City Fm» λυπούμεθα, τουλάχιστον για τις εκπομπές του «Καρζή» της «Κανέλλη» του «Τζιμάκου» και του «Ρουμελιώτη».

Το ζεύγος Αγγελοπούλου άραγε δεν άντεξε το οικονομικό κόστος, ή το πολιτικό;
Διότι για το οικονομικό, μόνο να γελάσουμε μπορούμε σκεφτόμενοι μία και μόνο τουαλέτα από τα καράβια τους.
Το πολιτικό κόστος όμως δεν είναι καθόλου για γέλια και έχει ξεπεράσει σε μέγεθος ανησυχίας το botox της.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη» αφού τα ΜΜΕ έκλεισαν χωρίς να έχουν διερευνηθεί άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση αρχίζοντας πολιτική διαβούλευση.
Δηλαδή καινούργια ανέκδοτα στην πιάτσα, αφού όλοι γνωρίζουμε πως ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει θέση, ούτε απέναντι στη μάρκα του αφρόλουτρού του.

Οταν κυρία μου αγοράζεις μία συχνότητα (αυτή του Planet) και επιδιώκεις να γίνει ο σταθμός σου ραδιοφωνικό λίκνο, συγκεντρώνοντας μεγάλα δημοσιογραφικά ονόματα αλλά και στοχευμένους δημοφιλείς ανθρώπους π.χ (Πανούσης), πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις.
Αλλά ακόμα και αν δεν μπορείς για οποιουσδήποτε λόγους, δεν εγκαταλείπεις νύχτα βάζοντας λουκέτο στην επαγγελματική ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, χωρίς παράλληλα να φροντίσεις να καλύψεις την απύθμενη αδυναμία σου.

Γι αυτό κι εμείς που γελάμε με τη γκλαμουράτη ματαιοδοξία γενικότερα, αφιερώνουμε το παρακάτω καταπληκτικό άσμα στο ζεύγος Αγγελοπούλου και ευχόμαστε στους απολυμένους ανθρώπους μια γρήγορη αποκατάσταση.




11 σχόλια:

Mousikoulis είπε...

Παιδάκια συμμορίτες! Τι κάνετε; Σας έχω βραβείο! Περαστε περάστε!

Ανώνυμος είπε...

"Θάνατος" με προαναγγελία ήταν αυτός, και είχε επισημανθεί από "παλιές καραβάνες" του Τύπου, λίγους μήνες μετά την απόκτηση της ιδιοκτησίας του φύλλου από το ζεύγος.
Όχι να το παινευτώ, αλλά εξαιτίας κάποιων επαφών, είχα προβλέψει (και αυτήν :) )την εξέλιξη, που πλησίαζε με ρυθμούς γοργούς.
Η αλαζονεία, η έπαρση και η άγνοια ανακατεμένες με βυζαντινισμούς και εμετικά γλοιώδεις συμπεριφορές των δήθεν έγκριτων και καταξιωμένων κάθε άλλο παρά σε άλλη κατάληξη θα οδηγούσαν.
Φυσικά, τσιμπάμε όλοι το δόλωμα της γκλαμουριάς και σχολιάζουμε, ξεχνώντας τις χιλιάδες των απολυμένων τους τελευταίους μήνες σε βιοτεχνίες και οικοδομές, σε εργαστήρια και εργοστάσια, αφού εκεί σε απολύει ο κυρ-Κώστας ή στην "καλύτερη" ο αρχιαπατεώνας ο Λαναράς. Έχει άλλη χάρη να σε απολύει η Γιάννα, πώς να το κάνουμε...
Δ. Μ.

magika de spell είπε...

Όταν είχε γίνει η κίνηση αυτή από τους Αγγελόπουλους υπήρχε έντονη φημολογία -που δεν ήταν μόνο φημολογία από όσο διαπίστωσα- πως ήταν αυτό το πρώτο βήμα για να ασχοληθούν πολύ ενεργά και με την πολιτική στη συνέχεια.

Η κίνηση αυτή θα είχε μπροστάρηδες όχι τη Γιάννα φυσικά (και προς το παρόν) αλλά "εξέχουσες" πολιτικές "προσωπικότητες" από τα δυο μεγάλα κόμματα (κυρίως όμως από ΠΑΣΟΚ) με σκοπό τη δημιουργία του 3ου πόλου που δεν υπάρχει. Σε αναμονή της απόλυτης βύθισης στα τάρταρα της συνείδησης των πολιτών των 2 μεγάλων κομμάτων αυτοί θα εμφανιζόντουσαν ως λύση.

Αυτά όμως για να έχουν επιτυχία απαιτούν τον έλεγχο της κοινής γνώμης (με επιτυχία) κ.λ.π. μην τα λέω τώρα ξέρετε πως δουλεύει το σύστημα γενικά


Ελπίζω ότι το ναυάγιο που πάθανε να τους έβγαλε οριστικά την ιδέα από το μυαλό να ασχοληθούν και με την πολιτική. Έλεος πια σ'αυτή τη χώρα, στραβοί κουτσοί στον Αγ. Παντελεήμονα!!

Όσο για τους εργαζόμενους δυστυχώς δε νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι στην περίπτωση που μια ιδιωτική επιχείρηση βάζει λουκέτο με απόφαση των μετόχων της και σου λέει ότι θα ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της κανονικά προς όλους. Τι να του πεις; Γιατί το κλείνεις το μαγαζί; Δε δουλεύει για αυτό.

Το Λαναρά που μπορούσανε να τον στριμώξουνε τον αφήσανε να πάει διακοπές (όπως και πολλοί άλλοι) κι ακόμα περιμένει ο κόσμος να βρει το δίκιο του.

CHI είπε...

Συμφωνώ απολύτως παιδιά και με τους από πάνω μου, αλλά έχω την εντύπωση πως τα συμφέροντα ναι μεν παίζονταν μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων, αλλά η ΝΔ είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στο παιχνίδι.
Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη στην κυριολεξία.
Οσο για τον City που κόντευε να γίνει αριστερό φιλόστοργο ραδιόφωνο, τι να πω....
Εκεί κι αν επένδυσαν συμφέροντα αλλά το παράκαναν πολύ.
Πάρα πολύ............

John Bardopoulos είπε...

μεσα σε ολα να θυμηθουμε και το νεο "κομα των επιχειρηματιων" που, φημες, ελεγαν οτι θα υποστηριζαν την Γιαννα. τι αλλο θα υποστηριζαν, και τωρα με ολα αυτα, ξεχναμε και τις αποχες και ολα, φαντασου να ηταν και βουλευτικες. σκεψου τι θα γινει στις επομενες βουλευτικες. να μην ξεχναμε οτι ο Ουρανος μεχρι στιγμης ειναι 1-0 με τον Κρονο. το διαδικτυο νικησε.

Skouliki είπε...

τι να πω παλι τοσος κοσμος στον δρομο γιατι καποιοι παιζουν τομπολα

Laplace είπε...

http://4.bp.blogspot.com/_kbsrUwizMMc/SkD2835yS_I/AAAAAAAAQBk/Ds4wmfGfIaQ/s1600-h/lian.jpg

καψοραχη είπε...

εχει γινει πια καθημερινοτητα...καθε μερα ακους και καποια επιχειρηση που εκλεισε και καποιοι ανθρωποι μενουν στον δρομο...εδω βεβαια γιατι εμενα μου φαινεται οτι η κυρια βαριοταν τα πρωινα..ο συζυγος της πηρε κατι να παιζει και τωρα που το βαρεθηκε το πεταξε για να παρει κατι αλλο??

magika de spell είπε...

Ο Κύρτσος χθες βράδυ που τον άκουσα μόνο που δεν έκλαιγε, νομίζω ότι κλείνοντας τη συζήτηση έτοιμο ήταν να του φύγει το δάκρυ από αγανάκτηση κι όχι μόνο.
Δε συμφωνώ με τις ιδεολογικές τοποθετήσεις του αλλά όλα τα χρόνια που τον παρακολουθώ τον εκτιμώ πολύ και δίνω σημασία σε αυτά που λέει γιατί μιλάει σοβαρά και υπεύθυνα.

zoyzoy είπε...

Αν εχει πρόβλημα ο όμιλος Αγγελοπούλου τότε τι να πουν 100άδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες??
Μας δουλεύουν ??

Laplace είπε...

αγαπητη zouzou δεν εχουν τοσο μεγαλο προβλημα απλα πιθανοτατα θα μπουν μεγαλομετοχοι στον Ολυμπιακο...
οποτε σου λεει 'στα @@ μου οι φουκαραδες ανεργοι,ας κοιταξω να χωθω κ εγω στην μπαλιτσα για λιγο ξεπλυμα'