Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Τα μυστικά της ΕΔΕΜ χτυπάνε κόκκινο










Μετά την «Βέρα στο Δεξί» που καθήλωσε τους θεατές στην απογευματινή ζώνη του «Mega» τις 2 προηγούμενες χρονιές, η «Ελενα Ακρίτα» μαζί με το σύντροφό της «Γιώργο Κυρίτση» έρχονται να υπερβούν κατά πολύ την προηγούμενη επιτυχία τους, με μία νέα σειρά «Τα μυστικά της ΕΔΕΜ».

Η καινούργια αυτή σειρά έχει αποσπάσει ένα αξιοσέβαστο νούμερο τηλεθέασης και η αλήθεια είναι πως όχι άδικα (στα πλαίσια πάντα της θεματολογίας της).
Το σενάριο είναι σκοτεινό με μία πλοκή που κρατά την αγωνία σε εγρήγορση, η επιλογή των ηθοποιών είναι άριστη αφού δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους, οι δόσεις χιούμορ πολύ καλά επιλεγμένες, οι ατάκες πολύ δυνατές, αν εξαιρέσεις κάποια προβλέψιμα κομμάτια που δύσκολα αποφεύγει κανείς, σε μία καθημερινή σειρά.

Η Ελενα Ακρίτα έχει ταλέντο και καυστικότητα στο λόγο της, καθώς και ένα επινοητικό μυαλό χωρίς αχαλίνωτες φαντασιώσεις, αλλά περισότερο πρακτικό και πραγματιστικό.
Εχει το χάρισμα να ξεδιπλώνει χαρακτήρες απογυμνώνοντας και παράλληλα διατυμπανίζοντας τα ελαττώματα και τα προτερήματα ισόποσα, συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα που τουλάχιστον δεν υποβαθμίζει την αισθητική μας, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες καθημερινές σειρές που έχουν αποτολμήσει ενίοτε κάποιοι να παρουσιάσουν.

Είναι γεννημένη στις 28/6/1955 Καρκίνος με Σελήνη στο Ζυγό ένας συνδυασμός που δίνει ευαισθησία και αρμονία και με σύνοδο Αφροδίτης – Ερμή στους Διδύμους σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα που την κάνει να επικοινωνεί και να χειρίζεται άψογα τον παραπάνω συνδυασμό.

Η «Εύα» (Φαίη Ξυλά), ο «Μάνος» (Παναγιώτης Μπουγιούρης), ο «Νικόλας» (Κώστας Γιαννακόπουλος), η «Νόρα» (Αντιγόνη Δρακουλάκη), ο «Λουκάς» (Παναγιώτης Πετράκης) και η «Δάφνη» (Γεωργία Γεωργόνη) είναι οι 6 φίλοι που ορκίστηκαν στη φεγγαρόπετρα γύρω από μυστικά, που θα τους κρατούν ενωμένους ισόβια.
Στα βασικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνται η «Μελίτα» (Χρύσα Παππά) ο Ηλίας (Κώστας Αρζόγλου) ο «Πέτρος» (Δάνης Κατρανίδης), η «Αμαλία» (Βάνα Πεφάνη) η «Αγγέλα» (Μαίρη Χήναρη), και η «Μαρίλια» (Μαριλί Βιονά).

Για όσους είναι «τηλεορασάκιες» λοιπόν, αυτή η σειρά μονοπωλεί το ενδιαφέρον για φέτος, σύμφωνα και με τα επίσημα νούμερα, αλλά και σύμφωνα και με τη γενικότερη γνώμη του κοινού, που φανατικά στέκεται απέναντι από τις οθόνες του κάθε μέρα εκτός ΣΚ στις 7 το απόγευμα.
Εντάξει, δεν είναι και "ματωμένα χώματα", αλλά έκαστος στο είδος του.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μια φανατική της σειράς.
Μου αρέσει ή πλοκή και το δαιμόνιο στυλ της Ακρίτα, χωρίς να είσαι ψυχοβγαλτική.
Επίσης η πιο πετυχημένη παρουσία είναι ο Λουκάς.
Ταλεντάρα.

Skouliki είπε...

δεν την βλεπω
δυστυχως οι πολλες ωρες δουλειας

Ανώνυμος είπε...

Μου αρεσε οταν ξεκινησε, τη βαρεθηκα μετα..ειναι το ιδιο δυνατη παντως, με τις Επιθυμιες της Ανδριανου, το 99...

Ανώνυμος είπε...

Τι θυμήθηκες βρε Fanny Banny!

Κάποια στιγμή όλες κάνουν κάποια κοιλιά, αλλά η συγκεκριμένη είναι πολύ δυνατή.
Να τη βλέπεις κουνελάκι μας εκεί στην ξενιτιά.

ΤΑΣΟΣ είπε...

ειμαι φανατικός όλοι οι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί αλλά λουκάς και νόρα δεν παίζονται είναι ΘΕΟΙ

Ανώνυμος είπε...

νόρα & λουκάς 4 ever!
ki εγώ λουκονορική που να πάρει!