Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Επιστολή απεργού πείνας Θεόδωρου Τενέζου προς τον Καραμανλή. Κι όμως, αυτοί οι ΑΘΛΙΟΙ δεν παραιτούνται.


Διαβάστε την παρακάτω επιστολή και αναλογιστείτε....

Ανοικτή επιστολή πρός τον πρωθυπουργό Κ .Καραμανλή έστειλε ο Απεργός Πείνας "Θεόδωρος Τενέζος".


Η επιστολή κοινοποιήθηκε σέ όλους τούς πολιτικούς αρχηγούς,όπως και στόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προς Πρωθυπουργό
κ.Κ.Καραμανλή
Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.
Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδηρού μπετόν για οικοδομές
Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989,εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα ,συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.
Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδηρού (στον Ρεντη,στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν αποκλείστηκα σίδηρο της χαλυβουργίαςSIDENOR,με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.
Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους , δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.
Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους ,αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).Για αυτή μου την κίνηση ,που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών( διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80- 100 ευρώ /τόνο , πιο φθηνό ),το καρτελ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.
Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006,για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,οικονομικής εξάρτησης και οριζοντίων συμπράξεων, δηλαδή καρτελ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τόν καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους ,δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους , παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατάφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλαχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.
Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε ?Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω?!!
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους ,καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους ,την Πολιτική Απεργία Πείνας.
Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α.,Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:
Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και
-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.
-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους -και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο , σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!
Με πραγματική Αγάπη, Αθήνα 20-3-2009
Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα
Θεόδωρος Τενεζος.

Κοινοποίηση Προς:
Πρόεδρο Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια Αριθμ. Πρωτ. 8/20-3-2009
Γεώργιο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ Αριθμ.Πρωτ.127/20-3-2009
Αλέξανδρο Τσιπρα ΣΥΡΙΖΑ Αριθμ. Πρωτ. 69966/20-3-2009
Γεώργιο Καραντζαφερη ΛΑΟΣ Αριθμ.Πρωτ. 1318/20-3-2009
Αλέκα Παπαρήγα ΚΚΕ Αριθμ.Πρωτ. 87/20-3-2009
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!!!

7 σχόλια:

3hronos είπε...

Συμφέροντα-συμφέροντα-συμφέροντα…

Παντού συμφέροντα πολιτικά-οικονομικά-
δικαστικά-κοινωνικά-εκκλησιαστικά-
και μετά περιμένετε να πάει μπροστά
αυτό το φουκαριάρικο κράτος.

Ας είναι όμως…..εύχομαι η νέες γενιές
να καταλάβουν καλύτερα πως πρέπει να
συμπεριφερθούν σε όλους αυτούς τους
…..[ κυρίους ]…… που έχουν εμπλακεί
μέχρι το λαιμό στο βούρκο των συμφερόντων
και έχουν βουλιάξει κυριολεκτικά στα
χρέη [ βλέπε 250 000 000 000 ευρω ]
αυτό το άμοιρο κράτος.

Χαράς το κουράγιο του………………

Prince Oliver είπε...

Κανείς δεν τολμά ή δεν καίγεται όπως ο άνθρωπος που έγραψε την επιστολή.
Ελάχιστοι αγανακτούμε και όσοι το κάνουμε δεν έχει διάρκεια.
Διότι είμαστε βολεμένοι στην μέτρια καθημερινότητά μας και βρίσκουμε αλλού διεξόδους και δικαιολογίες που απομακρύνονται από την ουσία της καθημερινότητας.
Δραπετεύουμε δεν αποφυλακιζόμαστε.
Αυτή είναι η αλήθεια!

καψοραχη είπε...

οταν σε μια δουλεια 25-30 ατομων(εταιρεια)βλεπεις να επικρατουν οι φελοι και τα σκατα,οταν εσυ δουλευεις σαν φιλοτιμο ατομο(το αυτονοητο δηλαδη)και επιβραβευονται οι λουφες,οταν οι ρουφιανοι και τα λαμογια παιρνουν τους μεγαλυτερους μισθους και στο τελος σου ζητουν να τους βοηθας κι ολας τι περιμενετε σε ενα κρατος να γινει κατι διαφορετικο? η κουλτουρα και ο πολιτισμος ξεκιναει απο χαμηλα! οταν λειπει απο εκει βραστα!
να δραπετευσω θελω και ετσι πρεπει,αλλα να παω που?

Ανώνυμος είπε...

Χαρά στο κουράγιο αυτού του ανθρώπου. Μακάρι να μην κλονιστεί η υγεία του και να βάλει το λιθαράκι του για αλλαγή.
Αν όλοι συμπεριφερόμασταν έτσι η κοινωνία θα ήταν καλύτερη.
Όσο για τα όσα αναφέρει είναι η απόλυτη αλήθεια.
Καψοράχη πόσο σε καταλαβαίνω , έφτασε η μάνα μου να μου πει ότι πως παιδί μου θες να μείνεις σε μια δουλειά αφού δε σκύβεις το κεφάλι, δε κάνεις το μαλάκα μέχρι να μονιμοποιηθείς, δε γλείφεις, ποιος η μάνα μου.Αντί να χαίρεται που το παιδί της αντιδρά , απογοητεύεται από αυτό.... πόσο ηττημένη νιώθω που απογοητεύω την μάνα μου επειδή αντιδρώ και εκφράζω την άποψη μου και είμαι 29 ετών , στα 50 δε θα νιώθω τίποτα αν νιώθω ήδη ηττημένη.

Paranoia είπε...

καλημέρα

δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή και μένουμε άπραγοι...
γιατί ?

zoyzoy είπε...

Αναδημοσίευσα την επιστολή σαν μηδαμινή ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του Θεόδωρα.Εύχομαι να δικαιωθεί ο αγώνας του.

Oι Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Paranoia,

Καλώς ήρθες.