Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Συναίνεση με τη Νέα Δυστυχία - Για ανόητους μας έχουν?







Κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο πολύ διογκώνεται το μέγεθος του κουρελιάσματος στο ύφασμα της κυβέρνησης.

Ο μόνος που μας εγγυάται πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους είναι ο Καραμανλής και φυσικά αυτό δεν αποτελεί για κανέναν εγγύηση.
Γελάμε έστω και χαροκαμμένα με αυτή την κυβέρνηση που είναι για κλάμματα.
Εχουμε κατορθώσει να συνδυάσουμε το τραγελαφικό μέσα μας τόσο πολύ, γινόμενοι ταλαντούχοι σεναριογράφοι της καθημερινότητας.

Μα δεν υπάρχει κανείς σε αυτή την κυβέρνηση να επιδείξει λίγη λεβεντιά;
Πώς τους ξαμολάνε έτσι χωρίς έστω μία ελάχιστη δόση μετάνοιας ή ευθιξίας;
Είδατε τη συζήτηση στην εκπομπή του «Γιάννη Πρετεντέρη» «Ανατροπή» μεταξύ του «Δημήτρη Δανίκα» και του «Κυριάκου Μητσοτάκη»;
Κατάλαβε κανείς για ποιο λόγο θίχτηκε ο Κυριάκος;

Ο Δανίκας εξαπέλυσε μία κριτική εκφέροντας τη γνώμη του.
Αγανακτισμένα να το πεις; Εκνευρισμένα να το πεις; Ευπρεπώς πάντως σίγουρα!
Είπε πως η συναίνεση που ζητά η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τρυκ και ήξερε εκ των προτέρων και εκ των πραγμάτων, πως δεν μπορεί να υπάρξει.
Οποιονδήποτε ρωτήσεις στο δρόμο αν επιθυμεί συμφιλίωση, αρμονία, συνεργασία θα απαντήσει ναι. Οχι όμως απαραίτητα κι αυτός που καλείται να την πράξει!
Ο Καραμανλής λοιπόν κατά τον Δανίκα (και κατά πάρα πολλούς) θέλησε να εκτροχιάσει τον κόσμο από τα ουσιαστικά προβλήματα.

Εκεί ο Κυριάκος άρχισε να αλλάζει χρώμα, κάπως δεν του κάθονταν καλά να αφήνει να ακούγεται η αλήθεια.
Ο Δανίκας συνέχισε λέγοντας πως ο Καραμανλής θέλει να περάσει την εικόνα του πατριώτη που ενδιαφέρεται μέσω της συναίνεσης για το καλό του τόπου, αλλά παράλληλα αναρωτήθηκε πόσο πατριώτης μπορεί να είναι κάποιος που έχει μετατρέψει τη χώρα σε κτηματομεσιτικό γραφείο;

Αναφέρθηκε στα ομόλογα, στις μίζες, στο Βατοπαίδι, στη siemens σε όλα τα φοβερά και τρομερά κατορθώματα της κυβέρνησης και η αντίδραση του Κυριάκου ήταν κάτι άναρθρες διαμαρτυρίες.
Αντί λοιπόν να απαντήσει, ζήτησε μαινόμενος από τον Δανίκα να ανακαλέσει γιατί παρεκτράπηκε, ενώ τον διαβεβαίωνε πως δεν μιλάει προσωπικά.

Αυτή είναι η κατάντια που βιώνουμε.
Ο Υ Δ Ε Ι Σ δεν μπορεί να καλύψει πλέον τη διαρροή του βόθρου και εκτός αυτού, προσπαθούν μάταια να βγάλουν τον εαυτό τους έξω από αυτόν.
Λες και η κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι μία σύνθεση, δεν αποτελείται από εκλεγμένους βουλευτές, δεν απαιτείται κρίση και κατάκριση για τα πεπραγμένα, δεν μοιράζεται η ευθύνη, δεν απαξιώνεται η ανοχή, η κομπίνα, η απατεωνιά, το κλέψιμο, η κοροιδία, η απάτη!

Δεν μας σώζει τίποτα άλλο αρχικά, πέρα από άμεσες εκλογές.
Θα μου πείτε ξέρεις κανένα καλύτερο;
Ε ναι!!! Διότι το καλύτερο αναδεικνύεται μέσα από το χειρότερο.
Σίγουρα αυτή η ανάδειξη δεν το κάνει κάλλιστο, αλλά το καθιστά επιθυμητότερο από το χείριστο.
simmoria.blogspot.com

5 σχόλια:

καψοραχη είπε...

να πω την μαυρη μου αληθεια δεν ειμαι της λογικης απο τον στραβο διαλεγω τον μονοφθαλμο αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει διαφορα! απλα δεν μπορω να κανω σβησιμο μνημης ευκολα! αλλα αν εχω προβλημα με τα κομματα της αριστερας(και γιατι να μην εχω! το λεω με πονο ψυχης αυτο)υπαρχουν και οι οικολογοι οι οποιοι παιρνουν απ'οτι βλεπω ποσοστο που τους βαζει στη βουλη(στα γκαλοπ)!αξιζει να δουμε και κατι καινουργιο που μπορει να ριξει στο φιλοτιμο και την αριστερα(δεν μιλω για την βαλσαμωμενη κα Αλεξανδρα) και να κανουν καποια συνεργασια αξιολογη και δυνατη εστω και σαν αντιπολιτευση!
τι λετε?δοκιμαζουμε?

Ανώνυμος είπε...

Οικολόγοι και Συνασπισμός θα ΠΡΕΠΕΙ αν είναι στο εκλογικό προσκήνιο.
Γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Ο χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευροεκλογών τι σας λέει?
Πώς τέτοια στελέχη, ακόμα και ο Αλαβάνος υπέστησαν τέτοια ήττα?
Ποιον βοηθά όλη αυτή η ανατροπή και για ποιον λόγο συμβαίνει?
Τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα.
Πιστεύω πως θα τρίβουμε τα μάτια μας από εδώ και στο εξής.

Unknown είπε...

Εγώ διαφωνώ με το ότι το καλύτερο αναδυκνύεται μέσα απο το χειρότερο! Γιατί προσωπικά... δεν έχω δει κάτι να καλυτερεύει εδώ και πολλά χρόνια. Ίσα ίσα, μόνο προς την κατρακύλα και την κατηφόρα... Ζητώ η Ελλάδα! (με ειρωνικό ύφος πάντα)
Ωραία τα λες όμως κατά τα άλλα!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καψοράχη

Σε τέτοιες δοκιμές, δεν το συζητάμε.

Imbert

γεια σου και πάλι.
Η ανανεωτικοί του Συνασπισμού ή θα τον καταστρέψουν ή θα τον αναδείξουν. Κάλή η διαφάνεια και ο πρωτοπορισμός, αλλά κάτι δεν κάνουν καλά.

Strange little girl!

Καλώς ήρθες και είμαστε σίγουροι πως και καλώς θα παραμείνεις και θα περιηγηθείς.