Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ JUPITER - Ποιους κοροιδεύετε ωρέ!!!




Το "αστρολογικό" περιοδικό JUPITER που κυκλοφορεί εδώ και μήνες με τον "Ελεύθερο Τύπο" πρέπει να εκδόσει κατά τη γνώμη μας σενάριο για παράσταση "Θεάτρου Σκιών" με θέμα "Ο Καραγκιόζης και η αστρολογία".
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια ανακάλυψη του αστρολόγου "Γιάννη Μπαρδόπουλου".
Το παραθέτουμε αυτούσιο από το blog του Ουρανίτσα Οφιούχου http://ouranitsa.blogspot.com για να δείτε την "ξεφτίλα" που συσσωρεύεται και σερβίρεται αβασάνιστα στα μάτια μας.
Για να μην πετάτε τα λεφτά σας και ξοδεύετε το χρόνο σας άδικα....

Γιατί ρε παιδιά δεν με αφήνετε να αγιάσω, σας παρακαλώ θέλω να βάλω, φωτοστέφανο χρονιάρες μέρες, και εσείς δεν με αφήνεται, Γιατί; Σας παρακαλώ, Γιατί; Άλλα, όταν (τ)Ο Jupiter είναι κακός, κ’ ανάδρομος, η ζημιά είναι μεγάλη.
Και από απ’ό,τι φαίνεται, το copy ή το clopy ζει και βασιλεύει.
Ξέρετε, είμαι Ιχθύς, με Σελήνη στον ταύρο. Και μου αρέσει να διαβάζω γενικά τις προβλέψεις. Όχι σαν μερικούς - μερικούς, που δεν γνωρίζουν τον άμεσο συνομιλητή τους. Και που φυσικά δεν διαβάζουν ποτε το τι γράφουν οι άλλοι αστρολόγοι,
Γενικά δεν μου αρέσει να είμαι με παρωπίδες, και να δοξάζομε, στον καθρέφτη μου.
Αν εγώ θέλω να είμαι Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, πρέπει να βλέπω το λένε οι άλλοι, και να μην υποτιμώ ποτέ την γνώμη του άλλου. «Πάντα, να διαβάζεις όλες τις απόψεις, και αυτές που δεν συμφωνείς και να τις αναλύεις». Αυτά μου έδωσε σαν συμβουλή, κάποια στιγμή, η Κυρία Ελένη Βλάχου.

Τηρώντας την παραπάνω τακτική, επισκέπτομαι την http://www.athensvoice.gr, όταν δεν την βρίσκω στα σημεία που μοιράζεται, παλιά πήγαινα και στο http://www.stardome.gr/ , από τότε που η http://www.athensvoice.gr λέει ότι παίρνει ή ότι συνεργάζεται με το http://www.stardome.gr/, έπαψα να επισκέπτομαι το τελευταίο,
Ταυτόχρονα αγοράζω και μερικά αστρολογικά περιοδικά, αυτά που πιστεύω ότι θα βγω κερδισμένος, και όχι ζημιωμένος.

Ένα από αυτά, το οποίο είναι και το μονό δωρεάν, είναι το Jupiter που είναι ιδιοκτησία του Ιδρύματος τυπού,α.ε. που διευθυντή έχει το κύριο Σεραμείφ Κοτρώτσο και διευθυντή έκδοσης, φυσικά, τον Κύριο Γιώργο Πανόπουλο, και αρχισυντάκτη τον κύριο Μιχάλη Βαφεία.
Ο κ Πανόπουλος, παλιά ήταν δημοσιογράφος, και κάποια στιγμή το γύρισε να του αρέσει η Αστρολογία. Κάλα έκανε, και μπράβο του!
Έχει αφήσει στην σύντομη διάρκεια, που ασχολείται με την αστρολογία, σημαντική, αστρολογική παρουσία, στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, και παλιά επί μια δεκαετία ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στα περιοδικά, Κλικ και Νίτρο του κ Πέτρου Κωστόπουλου.
Ο οποίος, κ Κωστοπουλος παλιότερα, είχε βγάλει και το Αστροσκόπιο, που έφτασε μέχρι τα 6 τεύχη.

Σήμερα, ο κ Πανόπουλος, δραστηριοποιείται στο δικό του http://www.stardome.gr/, και στο Jupiter. Γενικά, σαν έκδοτης - αστρολόγος, (αφού αποφάσισε να αφήσει την δημοσιογραφία των περιοδικών ποικίλης ύλης), έχει μια πορεία, πολύ ζηλευτή, και πετυχημένη. είναι όμως πολύ γρήγορη! όπως και πολλών «άλλων» στο περιοδικό της Κ. Αγγελόπουλου.
Η δε, http://www.athensvoice.gr είναι ξένη προς το Ίδρυμα τυπού, με Εκδότη - Διευθυντή το κ Φώτη Γεωργελέ, και Σύμβουλο Έκδοση την Σταυρούλα Παναγιωτάκη, και σαν Διευθύντρια Σύνταξης, την Αγγελική Μπιρμπίλη.
Από τις ταυτότητες των δυο περιοδικών καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι αντίθετα συγκροτήματα και διαφορετικά συμφέροντα, έκτος αν κάτω από το τραπέζι, υπάρχουν άλλες συμφωνίες. Πράγμα, που δεν το ξέρω και δεν με άφορα.

Τώρα, σας παρακαλώ πολύ να δώσετε μεγάλη προσοχή στις ημερομηνίες.
όπως ΕΙΠΑ στην αρχή, διαβάζω κάποια, περιοδικά.
Ένα από αυτό είναι και η http://www.athensvoice.gr οπού τα άστρα τα γράφει ο κ Πανόπουλος. Ξαφνικά κάποια στιγμή, ο Κ Πανόπουλος, «φεύγει» με επιπλέον άδεια, καθώς όλη η http://www.athensvoice.gr, κλείνει τον Αύγουστο για τις ετήσιες διακοπές της.
Στην «άδεια του» τον αντικαθιστά η Γωγώ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (Stardome) – που, στις 20.11.2008, και στο ακόλουθο λινκ, (http://www.athensvoice.gr/stardust/av,16504,STARDUST.html ) έγραφε την εβδομαδιαία πρόβλεψη για τους Ιχθύς, που είμαι και εγώ,

Η πρόβλεψη:ΙΧΘΥΕΣ (19 Φεβρουαρίου - 20 Mαρτίου)
Η καριέρα αυτή τη στιγμή είναι το Α και Ω της ζωής σου.
Οι μηχανές σου δουλεύουν στο φουλ για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να φανείς αντάξιος/α των προσδοκιών σημαντικών ανθρώπων, ακόμα κι αν σημαντικός για εσένα είναι ο μπαμπάς σου ή ο/η σύζυγός σου και όχι ο Mr. President.
Το τρίγωνο Δία - Κρόνου θα στεριώσει μια συνεργασία και θα αισθανθείς ότι πλέον είσαι κοντά στον πολυπόθητο στόχο για τον οποίο φύσηξες και ξεφύσηξες πολλές φορές μέσα στη χρονιά. Μήπως η νέα «συνεργασία» δεν είναι παρά η απόφαση να πεις το “Yes, I do”; Φαίνεται πως εξυφαίνεται μια ένωση που σε γεμίζει χαρά και απαλαίνει τις γρατσουνιές που κονόμησες περνώντας ανάμεσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες.
Με τέτοια έμφαση στο Μεσουράνημά σου, η αλλαγή status είναι γεγονός. Μεγάλο γραφείο με παχιά μοκέτα και δερμάτινες πολυθρόνες ή σύζυγος είναι αυτό που σε περιμένει στο τέλος της σκάλας; Γιατί όχι και τα δύο;
Αυτή είναι η ερμηνεία του Άρη στο ζώδιο του Τοξότη κατά την Γωγώ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Και με τη σημείωση: Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.
Όλα κάλα μέχρι εδώ, ωραίο κείμενο, γραμμένο σύμφωνα με τις τάσεις της εβδομάδας από τον Άρη στο ζώδιο του τοξότη, 17-11ου-2008, που δημοσιεύονται στο http://www.stardome.gr/ έως, ας πούμε, μέχρι της 24-11ου 2008, δευτέρα, που θα ανανεωθούν οι προβλέψεις στο http://www.stardome.gr/ και θα τις αναδημοσίευση η http://www.athensvoice.gr μερικές μέρες μετά, πέμπτη.
Στο Jupiter, τεύχος 7, που κυκλοφόρησε 21-12-2008 με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Για το ζώδιο του Ταύρου, οπού είναι η Γενέθλια μου Σελήνη, διαβάζω στην σελίδα 34, στην δεξιά στήλη, με μεσότιτλο:
επικίνδυνη τύχη (Δίας)Η καριέρα αυτή τη στιγμή είναι το Α και Ω της ζωής σου.
Οι μηχανές σου δουλεύουν στο φουλ για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να φανείς αντάξιος/α των προσδοκιών σημαντικών ανθρώπων, ακόμα κι αν σημαντικός για εσένα είναι ο μπαμπάς σου ή ο/η σύζυγός σου και όχι ο Mr. President.
Το τρίγωνο Δία - Κρόνου θα στεριώσει μια συνεργασία και θα αισθανθείς ότι πλέον είσαι κοντά στον πολυπόθητο στόχο για τον οποίο φύσηξες και ξεφύσηξες πολλές φορές μέσα στη χρονιά. Μήπως η νέα «συνεργασία» δεν είναι παρά η απόφαση να πεις το “Yes, I do”; Φαίνεται πως εξυφαίνεται μια ένωση που σε γεμίζει χαρά και απαλαίνει τις γρατσουνιές που κονόμησες περνώντας από τις περιστρεφόμενες πόρτες των σχέσεων.
Με τέτοια έμφαση στο Μεσουράνημά σου, η αλλαγή status είναι γεγονός. Μεγάλο γραφείο με παχιά μοκέτα και δερμάτινες πολυθρόνες ή σύζυγος είναι αυτό που σε περιμένει στο τέλος της σκάλας; Γιατί όχι και τα δύο;
Σημείωση: αφαιρέθηκαν, οι: (ανάμεσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες), και έγιναν οι: (περνώντας από τις περιστρεφόμενες πόρτες των σχέσεων).
Αυτή είναι η ερμηνεία του Δια στον υδροχόο, κατά τον κ Πανόπουλο.
Και συνεχίζει και «γράφει» την συνεχεία για το ζώδιο του Ταύρου.
Ελπίζω να μην παρομοιάζει με άλλον συνεργάτη του το υπόλοιπο κείμενο.

Και οι υπόλοιπες προβλέψεις των άλλων ζώδιων.
Κατά τα άλλα, οι χορηγοί είναι πολύ υπερήφανοι, γιαυτο δεν βλέπω και καμιά διαφήμιση στο Jupiter.
Αμέσως, ήρθε στην σκέψη μου, μια ατάκα, που είπε η κ Παγιατακη, στις 20/12/2008 στην Εκπομπή του Κ Χαρδαβελα. «ότι τις αστρολογικές προβλέψεις της γράφουνε πολλές φορές και δημοσιογράφοι».
Ελπίζω τώρα να μην είστε πολύ απαιτητικοί στης γενικές προβλέψεις.
Όταν ο έκδοτης φέρεται με τέτοιο τρόπο στο αναγνωστικό του κοινό, πως θέλετε να συμπεριφερθούν οι υπόλοιποι έκδοτες.
Και ψέματα θα γράψουν και «αστρολόγους που δεν ξέρουν να γράφουν θα βρίσκουν πάντα», γιατί φυσικά, πάντα, υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν το τι θέλει ο κόσμος, και φυσικά θέλει να διαβάσει.
Και κάτω από αυτήν την λογική «προωθούνται και ημέτεροι», πιθανόν για το χωρίο που φαίνεται.

Και λογική συνεχεία είναι να κλείνουν τα περιοδικά γιατί δεν έχουν πωλήσεις. Στην σκέψη μου ήρθε και μια άλλη ατάκα, που άκουσα, καθώς έψαχνα να βρω στον Πειραιά, (κέντρο) το περιοδικό «ζωδιακός Κύκλος».
Μου είπε, η περιπτέρου, γυναίκα παρακαλώ. «Α! Αυτό εννοούσες.
Νόμιζα ότι ήταν το άλλο, γιατί μοιάζουνε, άλλα, άντρας εσύ, να πιστεύεις τέτοια πράγματα. Μην τα πιστεύεις, όλα τα ίδια λένε, ψέματα, και δεν βρίσκεις άκρη».
Γέλασα, με την κατάντια μας.
Γιάννης Μπαρδόπουλος www.astropro.gr.
Και τελειώνουμε με την παράθεση του Ακη Αντωνίου από το http://www.astrognosi.com/
"Να βαλεις συναδελφο σου στο κεζι για να γραφει και να το παρεις και να το κοτσαρεις σε περιοδικο που γραφεις εσυ και τα παιρνεις παρουσιαζωντας το ως δικο σου. Αρα υπαρχουν δυο τινά: ή θεωρεις το κοινο σου μαλακες ή ολους εμας πολύ μαλακες…
Ειπαμε οκ κανε ανακυκλωση αλλα όχι ετσι.
Αλλα εγω σας καταλαβαινω. Αφου κουραστηκατε να αντιγραφετε αλλους λετε ας αντιγραψουμε και εμας τους ιδιους".

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο!!!
Και όμως αληθινό!!
Γελάω τόσο πολύ που δεν μπορώ από τα δάκρυα να δω την οθόνη.
Δεν έχω καν χρόνο να μουτζώσω τον εαυτό μου για την ποιοτική γραφή του Πανόπουλου και την ενίοτε στάση του.
Δεν θέλω να σχολιάσω όλο αυτό το γελοίο συμβάν, δεν μου κάνει και εντύπωση, ας θυμηθούμε τον Whyld με τα ακριβέστατα copy paste από το my horoscope και την Liz Green.
Ομως, θα ήθελα να υποκλιθώ στον Γιάννη Μπαρδόπουλο για την εμπεριστατωμένη έρευνα και τη δημοσιοποίηση αυτής, διότι όπως και να'χει μας ξεστράβωσε και έραψε και πολλαπλές ρομπίτσες για πολλούς.
Αρη στον Τοξότη έχω κι εγώ καραγκιόζηδες της Αστρολογίας, που τολμάτε να την σέρνετε κατ' αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Εψαχνα κι εγώ κάθε φορά που εμφανίζονταν το Jupiter για μια σίγουρη αντιγραφή, αλλά από τις πολλές σταμάτησα να ασχολούμαι.
Ηρθε όμως ο - από μηχανής Θεός - Μπαρδόπουλος και το σέρβιρε σαν Χριστουγεννιάτικο δωράκι στο δέντρο της ηλιθιότητάς τους.
Διότι περί ηλιθιότητας πρόκειται εφόσον τόσο απροκάλυπτα κάνουν κάτι τέτοιο.
Από την άλλη αν δεν τους νοιάζει, τότε καλά κάνουμε και γράφουμε όσα γράφουμε εφόσον το συνειδησιακό επίπεδο έχει πιάσει πάτο.
Αλήθεια ο Πανόπουλος φοράει ίδιο νούμερο ρόμπα με τον Γαζή?

Ανώνυμος είπε...

Το κληρονομικό μου χάρισμα αποδείχτηκε για άλλη μια φορά έγκυρο.

Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΚΛΟΠΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

Oτα το πραμα δεν ειναι φρεσκο, της ωρας, στα καρβουνα, αυτα γινονται...

Ανώνυμος είπε...

Και τα έλεγα εγώ για τον Πανόπουλο, μέχρι και το ύφος δανεικό κάποιες φορές...
Τέλος πάντων, αναμενόμενο ήταν κι έχει και πολύ γέλιο, οπότε όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Astrocat ο Whyld τι αντέγραψε; Χρονιάρες μέρες κάνε την καλή πράξη και βοήθα λίγο το (νεανικό) Αλτσχάιμερ μου. Έχω χάσει επεισόδια ή οι πύρινοι Άρηδες από κεκτημένη ταχύτητα καίνε μαζί ξερά και χλωρά; Κατεύθυνε με αν μπορείς γιατί έχω πολύ όρεξη για ψάξιμο σήμερα. Και για γεμιστή γαλοπούλα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Whyld αντέγραψε στο 1ο τεύχος του Jupiter κατά λέξη σχεδόν ένα άρθρο που είχε ανέβει πριν 2 χρόνια στο MyHoroscope.gr και είχε δημοσιευθεί τον Φλεβάρη του '08 στο Ζωή & Ζώδια.

Όταν άρχισε το κράξιμο (γιατί αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μόνο αυτό το κλεμμένο άρθρο σε εκείνο το τεύχος, ήταν και άλλα!!!), ο τύπος πήγε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είναι ανάπτυξη μιας ιδέας που πήρε από ένα γνωστό γυναικείο περιοδικό, στην αγγλική του έκδοση ( marie claire, αν δεν κάνω λάθος), λέγοντας επιπλέον ότι αφού ασχολείται τόσα χρόνια με την αστρολογία έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει ιδέες άλλων είτε σαν δικές του είτε χωρίς να αναφέρει πηγές.

Φυσικά, το πρώτο είναι χοντρό ψέμα (και μπορώ κάλλιστα να το αποδείξω, γιατί η "ιδέα" ήταν τελείως πρωτότυπη και δεν είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό που λέει, αλλά αλλού).
Το δεύτερο είναι χοντρή μαλακία και δείχνει και το επίπεδο αμοραλισμού που τον διακατέχει.

Απλώς οι τύποι του Jupiter νόμισαν ότι μόνο αυτοί έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ότι όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες και τρώνε κουτόχορτο, σαν τα ζωντανά που τους χτυπάνε παλαμάκια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει για όποιον θέλει στο blog της Ουρανίτσας, στην ενότητα περιοδικά αστρολογίας, η σπασμωδική του προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο Whyld ή ο Βαφείας αντέγραψε το άρθρο με τον Harry Potter από τον ιστοτόπο της Liz Green?
Μιλάμε για επακριβώς.
Μην τα ξεχνάμε κι αυτά.
Ολόκληρη φάμπρικα οι μάγκες.

Ανώνυμος είπε...

χα,χα,χα!!
Να το πω γιατί θα σκάσω.
Μόνο σε ένα τέτοιο χαμηλού επιπέδου περιοδικάκι μπορούσε να επιλεχθεί ο Γαζής για να γράφει.
χα,χα,χα!!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιός από τους δύο αντέγραψε το άρθρο για τον Χάρυ Πόττερ κατά λέξη (αλλά έβαλε το δικό του όνομα αντί γι αυτό του πραγματικού συγγραφέα) και δεν έχω μπροστά μου και το τεύχος για να το δω. Αλλά θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.
Πάντως εγώ βαρέθηκα να ψάχνω, αλλιώς είμαι σίγουρος πως θα έβρισκα κι άλλες αντιγραφές. Όποιος δε βαριέται να ασχοληθεί, έχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά του πιστεύω, και θα βρει πολλά αντίστοιχα για γέλια ή για κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαφείας ξεπατίκωσε του Χάρι Πότερ από το astro.com

Ανώνυμος είπε...

Σωστά.
Οποιος έχει όρεξη και χρόνο ας πάει στο astro.com να βρει το άρθρο για τον Χάρρυ Πότερ και να μετά να δει τον μεγάλο Βαφεία να το ξεδιπλώνει στο Jupiter με το όνομά του.

Μ Π Ο Υ Ρ Λ Ο Τ Ο !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια συνταγή για μελομακάρονα.
Θα τη στείλω στον Πανόπουλο να την υπογράψει.
χα,χα,χα,χα,χα,χα!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο βλάκας και μικρός και λίγος μπορείς να είσαι όπως ο Γαζής, που γράφεται με τόσα ψευδώνυμα για να διαφημίσει τα βιβλία του τα οποία δεν διαβάζονται!
Πολύ ρόμπα ο άνθρωπος λέμε.
Και στο Jupiter όλο ανοησίες.

Κοιτάξτε τις παραθέσεις του.
Η πρώτη στο forum το πρώην και η δεύτερη στης γυναίκας του σαν Redland.

"Προσωπικά έχω να προτείνω δύο πολύ καλά βιβλία του Θωμά Γαζή. Το πρώτο είναι "Η αστρολογία στην τρίτη χιλιετία". Ο τίτλος είναι λιγάκι παραπλανητικός, αλλά αυτό το βιβλίο είναι ότι πρέπει για όσους ξεκινούν τώρα. Σε κάνει πραγματικά να καταλάβεις όλα τα βασικά στοιχεία της αστρολογίας και σε βοηθάει να μπεις για τα καλά στην ερμηνεία των ωροσκοπίων. Το άλλο βιβλίο είναι το "Συναστρία, η αστρολογία των ανθρώπινων σχέσεων" για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ερωτική αστρολογία, τις σχέσεις κ.λ.π.

_________________
Paran

Το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο της Ντάκου και το βρίσκω καλό. Βρήκα όμως και ένα άλλο ανάλογο βιβλίο που με εντυπωσίασε. Είναι το "Η Αστρολογία στην Τρίτη Χιλιετία" (απλά μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας) του Θωμά Γαζή. Αρκετά σύγχρονο, ενημερωμένο και διαφωτιστικό.
_________________
Redland

Μα δεν ντρέπεται????????

Ανώνυμος είπε...

Για τον Γαζή ας μην ξαανσχοληθώ, νομίζω πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που δεν βλέπει ποιος είναι ο Γαζής.
Για τις αντιγραφές το μόνο που έχω να πω, είναι πως ο Πανόπουλος θέλησε να κάνει το χόμπυ του και μεγαλοπιάστηκε.
Μια τυχοδιωκτική συμπεριφορά άνευ σεβασμού στην αστρολογία, στους αναγνώστες και στον εαυτό του.
Μόνο για τα χρήματα όλα.
Τουλάχιστον τον μάθαμε και θα τον ξεφωνίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά καταρχήν και να είμαστε όλοι όσο το δυνατόν πιο καλά.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι οτι η αντιγραφή του κόπου ενός άλλου χωρίς να τον ρωτήσεις και χωρίς να τον αναφέρεις αδιαμφισβήτητα είναι κακό πράγμα. Ανήθικο μπορεί να είναι αλλά δεν είναι καραγκιοζιλίκι αν το δούμε από τη σκοπιά της γνώσης και της διάδοσης της πληροφορίας. Το κοπιάρισμα όμως των προβλέψεων (κατ' ευφημισμό;) ενός μήνα που υπάρχει ένα σύνολο μοναδικών διελεύσεων και όψεων και η αναδημοσίευση τους κάποια άλλη στιγμή και για άλλο ζώδιο δεν είναι ο απόλυτος διασυρμός της αστρολογίας; Σα να λέει το ίδιο το κεφάλι οτι η αστρολογία δεν είναι παρά ένα προϊόν για το λαό το οποίο τυγχάνει να μοσχοπουλάει και αφού έχουμε στοκ γιατί να μην το βγάλουμε τώρα που υπάρχει ζήτηση. Εγώ πάντως με κάτι τέτοια κλαίω κάθε σεντ που έχω δώσει για αστρολογικά περιοδικά.