Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Περιοδικό ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ - Ιανουαρίου

Κυκλοφόρησε το περιοδικό «Ζωή και Ζώδια» Ιανουαρίου παχύ – παχύ και καταρτισμένο.
Ξεχωρίζουν το δυνατό και καυστικό “editorial” και τα άρθρα για τον «χρυσόλιθο» από τον "Ιακχο Χριστοδούλου", της «Καμπαλά» από την «Ρομάνο Ορο», του «Δία στον Υδροχόο» από την «Ρένα Μεντάκη» το άρθρο της «Πανσελήνου» από την «Ευγενία Σούρδη».


Τα μαθήματα αστρολογίας είναι κατατοπιστικά και σαφή, ενώ οι προβλέψεις της «Ματίνας Πάτζαλη» δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο γενικότερο στυλ του περιοδικού.
Τα υπόλοιπα άρθρα χωρίς να είναι κακά, είναι χιλιοειπωμένα και πολλά απευθύνονται κυρίως σε έφηβους με απλοικό τρόπο.


Το καλό σε αυτό το περιοδικό είναι η ποικιλομορφία των άρθρων και εκεί που υστερεί είναι η επιλογή των φωτογραφιών που παραπέμπουν σε μια λαικότερη εικόνα.
Σίγουρα δεν περιμένουμε μια επιτηδευμένη γκλαμουριά χωρίς περιεχόμενο, αλλά περιμένουμε το περιεχόμενο να δοθεί με κάποιο διαφορετικό στυλ, όπως για παράδειγμα, η επιλογή της φωτογραφίας για τον Αιγόκερω στη σελίδα, 75.


Οσο για το θέμα των αντιγραφών, δεν θέλουμε να μπούμε στον άχαρο ρόλο της καχυποψίας που μας έβαλε το «Jupiter» όντας καλοπροαίρετοι και ο Θεός βοηθός.
Κατά τα άλλα, ευχόμαστε Καλή συνέχεια και τον καινούργιο χρόνο με μία στυλιστική αλλαγή που θα ανεβάσει την εικόνα του περιοδικού.


simmoria.blospot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Οσο για το θέμα των αντιγραφών, δεν θέλουμε να μπούμε στον άχαρο ρόλο της καχυποψίας που μας έβαλε το «Jupiter» όντας καλοπροαίρετοι και ο Θεός βοηθός".

Με αφορμή τη φωτό του Αιγόκερα, ξαναέριξα μια ματιά, πιο χαλαρή, και διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι καλό είναι να μην είναι μόνο ένας που βλέπει τελευταίος το τεύχος (και ιδίως εγώ) πριν πάει για τύπωμα.
Είδα λοιπόν ότι λείπει (μαζί με ...100 άλλα) η αναφορά στην πηγή που αποτέλεσε και την αφορμή για το άρθρο του Μαντά, καθώς και οι αναφορές στα άρθρα του Άρχου και του μέλους retrograde (μικρό το ...κακό, αυτοί είναι δικοί μας χαχα).
Ούτως ή άλλως, και στο περιοδικό και στο site, πάντα ερχόμαστε σε επαφή με τους δημιουργούς όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε κάτι αυτούσιο και το τονίζουμε ότι πρόκειται για μετάφραση ή για απόδοση στα ελληνικά, και μας εκνευρίζει αφάνταστα που κάποιοι πλασάρονται σαν αστρολογικές διάνοιες πατώντας στην πλάτη άλλων.
Και η μαλακία τους είναι που δεν καταλαβαίνουν ότι αν προσφέρουν στους αναγνώστες τους και τις πηγές αυτών που έχουν γράψει, και το δικό τους πόνημα θα αποκτήσει άλλο κύρος και θα είναι δυνατή η διασταύρωση από όποιον θέλει και, το κυριότερο, δίνεται η δυνατότητα για τη διεύρυνση της γνώσης σε όλους.

Όσον αφορά το καλλιτεχνικό, τα παράπονά σας σε Λίνα & Χρήστο :)

Δ. Μ.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Λίνα και Χρήστο,κάντε την έκπληξη για το επόμενο!

Ανώνυμος είπε...

Στείλε τη Λίνα και το Χρήστο στο Jupiter να ησυχάσεις (χο,χο,χο!
Και μήπως πρέπει να βλέπεις τελευταίος εσύ το Jupiter;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα θέμα με τα αστρολογικά περιοδικά και τα περιοδικά γενικότερα.
Ο διαχωρισμός της ύλης και του στησίματος του περιοδικού.
Μπορεί ένα κείμενο να είναι άψογο σε περιεχόμενο αλλά να στηθεί έτσι ώστε να υποβθμιστεί εντελώς.
Συμφωνώ επίσης και για την επιλογή εικόνας, είναι πολύ σημαντική και αντίθετα μαζί με το στήσιμο, μπορεί να αναδείξει ένα μέτριο κείμενο.

Από την άλλη όσοι γνωρίζουν αστρολογία, έχουν περισσότερες απαιτήσεις και βαριούνται τα επαμαλαμβανόμενα κειμενάκια που γεμίζουν τις σελίδες ενός περιοδικού.
Οσοι όμως δεν γνωρίζουν, είναι ικανοποιημένοι από αυτά και καλύπτονται.
Το θέμα είναι να δίνονται κατά ένα τρόπο αισθητικά καλό και η γραφή και το περιεχόμενο να περιέχουν μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη έκφραση.
Στο συγκεκριμένο περιοδικό υστερεί πολύ το εξώφυλλο όχι μόνο σε αυτό το τεύχος και το στήσιμο επίσης.
Αν λοιπόν θέλει να καλύψει περισσότερο κοινό, πρέπει να προβεί σε αλλαγές, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω.

Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαιρινό επεισοδιακό τεύχος?
Κράτα το να το δω σπίτι σου.

Ματσ, μουτς.