Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στον Τοξότη - Ο δεκάλογος του Τοξότη και η έκφρασή του




Ο Τοξότης είναι συνδεδεμένος με την περιπέτεια, την αισιοδοξία, το ακούραστο φλερτ, την άρνηση του μισοάδειου ποτηριού και την αποδοχή του μισογεμάτου.
Ο κυβερνήτης του Δίας, χρωματίζει με υπερβολή τις αντιδράσεις, τις απαιτήσεις, τις επιδιώξεις και την εμφάνισή του.

Διαθέτει τουλάχιστον ένα πληθωρικό χαρακτηριστικό, είτε αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, είτε στην ιδιοσυγκρασία του, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ του.
Η προσέγγισή του είναι συνήθως ανοιχτόκαρδη και φιλική. Είναι ο φιλόσοφος του ζωδιακού, χωρίς όμως θεωρητικές και πρακτικές προσαρτήσεις.
Νομίζει πως μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να μοχθήσει αρκετά γι αυτό. Εντυπωσιάζεται από φιλοσοφίες και ρήσεις που κεντρίζουν τον ψυχισμό του, γίνεται ιδιαίτερα προτρεπτικός και παρακινητικός, αλλά όχι και αρκούντως αποτελεσματικός.

Δεν αποχωρίζεται το βόλεμά του, ενώ αρκετοί εκπρόσωποι άλλων ζωδίων τον κατηγορούν για επιφανειακές αναζητήσεις και κουραστικές συμπεριφορές.
Έχει την τάση να ενθουσιάζεται άμετρα διχάζοντας τους γύρω του, θεωρώντας τον μεγαλόκαρδο και γαλαντόμο, αλλά και σπάταλο και απερίσκεπτο. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και παραμένει υποκειμενική.

Στην ουσία είναι δύσκολο να βαρεθείς έναν Τοξότη, τον οποίο μπορείς να προσαρμόσεις στα μέτρα σου, μια και συνήθως αναντίρρητα υποχωρεί, προκειμένου να ξαναρχίσει το δικό του τροπάριο. Ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή όσο κανένα άλλο ζώδιο, με μοναδικό ανταγωνιστή τον Λέοντα, ενώ θεωρείται δίκαια ο «Bon  Viveur» του ζωδιακού.
 
Ο δεκάλογος που τον εκφράζει

1.      Η φράση του πνευματώδους Τοξότη Winston Churchill «Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία».

2.      Ο μυθολογικός Κένταυρος με την ανθρώπινη μορφή και το αλογίσιο σώμα, που κατέχοντας άριστα τη γνώση του τόξου, στοχεύει τις επιδιώξεις του φτάνοντας σε αδιάκριτες ακρότητες. Αυτό είναι και το μοναδικό σκοτεινό σημείο του ζωδίου. 

 3.      Ο πίνακας του αισθησιακού Τοξότη ζωγράφου Bouguereau  «Νύμφες και Σάτυρος» που ύμνησε το γυναικείο σώμα, βάζοντας τον ερωτομανή σάτυρο, να αιφνιδιάζει τις αμέριμνες νύμφες.

4.      Οι cult δημιουργίες του Τοξότη John Galliano που ερεθίζουν τις σουρεαλιστικές προτιμήσεις ενός Τοξότη, με τα φανταχτερά χρώματα και τις συνδυαστικές τεχνικές του θεατρικού, με το ανέμελο ντύσιμο.

5.      Το αμετανόητο τραγούδι του Τοξότη Frank Sinatra «My Way» που υμνεί την περιπλανώμενη φύση ενός Τοξότη, με τη μετάνοια να χάνεται στα βάθη της διαρκούς αναζήτησής του.

 6.      Η ταινία του μεγαλοφυούς Τοξότη Woody Allen, «Vicky Cristina Barcelona», στην οποία ένας Τοξότης αναγνωρίζει στο πρόσωπο του διανοούμενου Ισπανού ζωγράφου το πρότυπο του φλερτ, για τις τρεις sexy καλλονές που πείθει με την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του.

7.      Το βιβλίο του Τοξότη Marc Twain «Οι περιπέτειες του «Τομ Σόγιερ» που μια παρέα παιδιών αντιδρούν στην καταπίεση με σκανταλιές. Το ατίθασο πνεύμα του Τοξότη ταυτίζεται απόλυτα με τον εραστή της περιπέτειας, της σκανδαλιάς και της ελευθερίας.

8.      Ο καρτούν ήρωας cowboy Lucky Luke με το όνομα «τυχεράκιας», που ως γνήσιος Τοξότης, νιώθει να πνίγεται από τη διαπίστωση πως το να κατέχεις κάτι, σημαίνει πως σε κατέχει κι αυτό.

 9.      Η ενάτη συμφωνία του ευφυούς Τοξότη Beethoven, που το όνομά της «Ωδή στη χαρά», θα μπορούσε να αποτελεί τον ύμνο του ζωδίου.

 10.   Η υπηρεσία Skyscanner με την τεράστια γκάμα των πιο χαμηλών τιμών στα εισιτήρια των πτήσεων ανά τον κόσμο. Το κομπιούτερ του ανοίγει με την εμφάνιση της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας, ακόμα και αν δεν έχει δραχμή στην τσέπη.  

5 tips για έναν Τοξότη  

Ένας γνήσιος Τοξότης δεν χρειάζεται ποτέ καθοδήγηση για το αν κάτι είναι σωστό ή λάθος.
Θα πράξει σύμφωνα με την επιθυμία του και μετά θα σκεφτεί το κόστος.

Οι λεπτομέρειες συνθέτουν βαρετές ώρες, που τον αποσπούν από τις ενέργειες ανανέωσης του διαβατηρίου του.

Ερωτεύεται με πάθος, αλλά μετά από λίγο καιρό αναρωτιέται «αυτό ήταν όλο»;

Απεχθάνεται το management που τον κατευθύνει στις υποχρεώσεις που του αναλογούν. Μπορεί να κάνει τα πάντα τέλεια, αλλά συνήθως το αποφεύγει.

Η αγαπημένη του φράση όταν ζορίζεται σε μια σχέση είναι: «Αφού δεν με καταλαβαίνεις, φεύγω για να με καταλάβει κανένας άλλος».



Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr
Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: