Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αφιέρωμα στο ζώδιο του Σκορπιού - Πώς εκφράζεται και τι τον εκφράζει


Επιβλητικός και μαγνητικός σαν ηφαίστειο, διατηρεί μέσα του καυτό μυστήριο και ταραχώδη συναισθήματα.
Ζει στα έγκατα των επιθυμιών του, επιτίθεται για να αμυνθεί, πεθαίνει για να αναγεννηθεί, υπερδιεγείρεται για να χαλαρώσει, υπερβάλει για να επιβεβαιωθεί, παθιάζεται για να απολαύσει, μαγεύει για να συνειδητοποιήσει και κεντρίζει για να προκαλέσει.
Βρίσκει το νόημα μέσα από τη θέληση και αν ακόμα δεν έχει υπάρξει κλινική ψυχικής αποθεραπείας με σύμβολο το ζώδιο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, γι αυτό μην αναρωτιέστε..
Ο Σκορπιός είναι ευαίσθητος, ευγενής, διεισδυτικός και ουσιώδης.
Δύσκολα κατανοείται από τους άλλους είναι όμως ο μόνος που μπορεί να αναδείξει το αίνιγμα της Σφίγγας και να υποκλιθεί γενναιόψυχα στον κάθε Οιδίποδα.

Τι θα μπορούσε να εκφράζει έναν Σκορπιό;

-Η μυθολογική Μήδεια του ζωδιακού, που δώρισε τον χιτώνα που έβγαζε φωτιές στο γάμο της αντίζηλής της καίγοντάς την, ενώ ύστερα δολοφόνησε τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον πατέρα τους.
-Η απαξιωτική απάντηση «Ειλικρινά αγαπητή μου, δε δίνω δεκάρα» του Clark Gable στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» όταν η Vivien Leigh τον ρώτησε τι θα απογίνει.
-Το φίδι και ο αετός, οι δύο πλευρές του Σκορπιού, εκείνη που σέρνεται φοβισμένα και καχύποπτα με χθόνιες σκέψεις και η άλλη που πετά ψηλά υπερνικώντας τα πάθη του.
-Η Λερναία Ύδρα στους 12 άθλους του Ηρακλή, στην εκδοχή της θεοσοφίστριας Alice Bailey, που συμβολίζει το ζώδιο του Σκορπιού, σε ένα από τα επιτεύγματα προς την απελευθέρωση της ψυχής.
-Το μαγευτικό μουσικό δημιούργημα του Niccolo Paganini «Είκοσι τέσσερα καπρίτσια», που με το πάθος της μουσικής του (σαν Σκορπιός που ήταν και ο ίδιος.) εξυμνεί το πάθος του ζωδίου.
-To λάγνο βιβλίο του Masoch «Η Αφροδίτη με τη γούνα», όπου όμορφες και σκληρές γυναίκες έβαζαν τις καλλίγραμμες γάμπες τους στους ταλαιπωρημένους λαιμούς των ανδρών, πιέζοντάς τους ασφυκτικά, αφήνοντάς τους μόνο λίγο πριν τους κοπεί η ανάσα.
-Οι εύστοχοι στίχοι του τραγουδιού της Λίνας Νικολακοπούλου και του Αντώνη Μιτζέλου «Το κομμένο depon κυνηγάω στο σεντόνι και προτού να το πιω, σαν δεσμός με Σκορπιό λογαριάζονται οι πόνοι».
-Η βαθιά υπαρξιακή ποίηση του Ελύτη και η «ιδιωτική οδός» του δημιουργού της.
-Ο μοναχικός δρόμος του Σκορπιού στην πορεία της αναζήτησης.
-H παρακμιακή και αμετανόητη συνήθεια των καμπαρέ και της διασκέδασης του Toulouze Lautrec, σε συνδυασμό με την ατσάλινη θέληση στη μοναδική του τεχνοτροπία.
-Το δαιμόνιο βιολί του Giuseppe Tartini με τις φήμες που το συνόδευαν, για την περίφημη «συμφωνία με τον διάβολο».
-Η κιθάρα του Jimi Hendrix όταν συνόδευε του ήχους του woοdoο child.
-Οι συμβολικές και καθηλωτικές δημιουργίες ρούχων της Miuccia PRADA με τη φαντασία αποτυπωμένη στο ύφασμα γοτθικής επιβλητικότητας, αλλά και του προκλητικού Jean-Paul GAULTIER με τον ασαφή προσδιορισμό του φύλου και της σεξουαλικότητας, που έντυσε τους άνδρες με φούστα.

TIPS ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

-Είναι αλήθεια πως δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αντιστοιχήσω τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή στο ανθρώπινο είδος.

-Μπορώ να σου δώσω αυτό που θέλεις, αλλά είσαι σίγουρος πως θέλεις να το πάρεις;

Ποιο διαχρονικό συγκρότημα εμφανίστηκε με το ζώδιο στην δεκαετία του 70' έως σήμερα?
Οι Scorpions.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το ASTROLOGY.GR

Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: