Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιώργος Καραμίχος και low budget festival - Σκηνοθετεί και εντυπωσιάζει



Τον γνωρίσαμε μέσα από τον κινηματογράφο και τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που πρωταγωνίστησε, με αποκορύφωμα την «Τελευταία παράσταση» και «Τα ματωμένα χώματα».
Παράλληλα οι εύστοχες θεατρικές επιλογές ανέδειξαν το ταλέντο του, ενώ «H μέθοδος Gronholm» παίζεται για 5η συνεχή χρονιά στο θέατρο τέχνης, στην οποία έχει κάνει και τη μετάφραση.
Μετά την τηλεοπτική σειρά «Ονειροπαγίδα» πριν από 2 περίπου χρόνια, έχει αφιερωθεί στο θέατρο και στην καινούργια του αγάπη, που είναι η σκηνοθεσία.
Ο λόγος για τον Γιώργο Καραμίχο, έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο οποίος δεν σταματά να δημιουργεί και να εντυπωσιάζει.
Χορεύει, τραγουδάει, ασκείται εναλλακτικά, ασχολείται με τα κοινωνικά προβλήματα, ταξιδεύει παντού, δραπετεύει δημιουργικά στη Νίσυρο, πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί.
Όλα αυτά με αστείρευτη θέληση και τη χροιά του αυτοσκοπού, σκύβοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας το οποίο δεν μπορεί να αποχωριστεί, αλλά και ιδεολογικά τοποθετημένος και ακούραστος μαχητής.
Σκηνοθετεί διαρκώς παραστάσεις με μεγάλη απήχηση και επιτυχία όπως «Συμβολαιογράφος, «Αποκάλυψη του Ιωάννη» «Madame Flo» «Θυμάσαι πώς μύριζαν οι μανόλιες στη Νικαράγουα».
low_badget_festivalΏσπου ήρθε η στιγμή του «Low Budget Festival», με την ανάθεση σε τρεις έλληνες σκηνοθέτες της νεώτερης γενιάς, τρία έργα τριών σύγχρονων γάλλων συγγραφέων, που θα παρουσιασθούν σε ελληνική μετάφραση.
Ο Γιώργος Καραμίχος σκηνοθετεί την παράσταση «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Ρεμί Ντε Βος, με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Ορφέα Αυγουστίδη και Μαρλέν Σαΐτη.
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 31/5 και θα ανέβει για άλλες δύο ημέρες 1 και 2/6 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Πρόκειται για την 3η διοργάνωση του «Low Budget Festival» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, με πρωτοβουλία του Λάκη Λαζόπουλου.
Είναι πολλές οι αστρολογικές ενδείξεις που συνθέτουν την εναλλακτική του προσωπικότητα, τη διαφορετικότητα και την τάση του να εξελίσσει τον εαυτό του, όχι μόνο μέσα από την τέχνη.


Σαν Αιγόκερως με σύνοδο Ήλιου - Ερμή στον πρώτο ισχυρό γωνιακό οίκο, φιλοδοξεί να ξεπεράσει τη μετριότητα, με το τετράγωνο του Πλούτωνα να του υπενθυμίζει τη δεοντολογία του «Επιτυχία είναι να αισθάνεσαι δημιουργικός».
Με σύμμαχο την Αφροδίτη στον Υδροχόο κυβερνήτη του μεσουρανήματος, όπου εκεί στέκεται ο Ουρανός, που κυβερνά τον οίκο που βρίσκεται η Αφροδίτη, τα πράγματα για τον Γιώργο Καραμίχο είναι ξεκάθαρα και απολύτως απελευθερωμένα.
Η αξιοσημείωτη σύνοδος Αφροδίτης – Δία είναι αυτή που τον κάνει να μην συνθηκολογεί, καταφέρνοντας να πείθει για τα προσόντα του, λαμβάνοντας αναγνώριση και επιτυχία.
Το εξάγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα και το τρίγωνο με τον Πλούτωνα, δηλώνουν απερίφραστα την ερωτική σχέση που έχει με την τέχνη, αλλά και την εξωραϊστική του αυτό-έκφραση.
Επιπλέον η Σελήνη στον Ταύρο σε σύνοδο με Άρη τον τροφοδοτεί με πείσμα, επιμονή, ακούραστη θέληση και μια συνεχή εσωτερική δραστηριότητα.
Η σκηνοθεσία προέκυψε από τη διέλευση του Δία από τον Ταύρο, η οποία ενίσχυσε τη δημιουργική αυτή σύνοδο, πυροδοτώντας δυναμικά και τη σύνοδο Αφροδίτης – Δία στον Υδροχόο.
Η προοδευμένη Σελήνη του στον Ζυγό σε τρίγωνο με τη γενέθλια Αφροδίτη δείχνει την επιτυχία μέσα από αυτή την καλλιτεχνική του αναζήτηση, ενώ και η Ηλιακή του επιστροφή στεγάζει τις επιδιώξεις του, καμπυλώνοντας πολύ το χαμόγελο.
Ας μην ξεχνάμε τον ευρύχωρο ωροσκόπο στον Τοξότη και την αντίθεση με τον κυβερνήτη του ζωδίου του Κρόνο, που τον κάνει ακούραστο, αξιόπιστο και υπεύθυνο εργάτη και συνεργάτη.
Το «Low Budget Festival» έχει είσοδο μόλις 10 ευρώ, διοργανώνεται από το www.tospirto.net και περιλαμβάνει άλλες δύο ταινίες των Βασίλη Μαυρογεωργίου (25, 26, 27/5), και της Έλλης Παπακωνσταντίνου (28, 29, 30/5).
Όσοι πιστοί προσέλθετε.


Γιώργος Καραμίχος 3/1/1974 ώρα 7.00 Βέροια

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr 


Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: