Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Jack Nicholson - Αστρολογικό αφιέρωμα στον δαίμονα της υποκριτικής


 Ο Jack Nicholson γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22/4/1937 στις 11:00 το πρωί. 
Ο ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Oscars (12 συνολικά) και 3 φορές έχει πάρει το βραβείο σπίτι του.
Ο εκπληκτικός ερμηνευτής με το ασύγκριτα ειρωνικό, απειλητικό και παράλληλα γοητευτικό χαμόγελο, μεγάλωσε στο Neptune του New Jersey με τη γιαγιά του. 
Η μητέρα του June ήταν ταλαντούχα χορεύτρια και έμεινε έγκυος στα 17 της χρόνια με τον Ιταλό πατέρα του Furcillo-Rose, μη θέλοντας να αναγνωρίσει τον Jack. Μεγάλωσε θεωρώντας την γιαγιά του για μητέρα του και τη πραγματική του μητέρα για αδελφή του.
Το επώνυμο Nicholson είναι του παππού του, ο οποίος πέθανε πολύ πρόωρα από το ποτό. Το γεγονός αυτό το έμαθε σε ηλικία 38 ετών από ένα άρθρο του περιοδικού «Time»!
Σε ηλικία 17 χρόνων αποφάσισε οριστικά να ασχοληθεί με την υποκριτική. 
 Το 1967 ξαφνιάζει τον κύκλο του όταν αποφασίζει να παντρευτεί την συμμαθήτρια του από τις θεατρικές τάξεις, Sandra Knight. Θα είναι ο πρώτος αλλά και ο μοναδικός γάμος της ζωής του. Γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ταινίες.
Του αποδίδεται η φήμη του «γυναικά», την οποία επιβεβαίωσε στο έπακρον στο πέρασμα των χρόνων. 
Η δόξα και η διασημότητα τον τρομάζουν, αναζητώντας διέξοδο στο LSD και στη κοκαΐνη. Ο γάμος του κλονίζεται από τις ακρότητες πάσης φύσεως και το ζευγάρι τελικά χωρίζει, έχοντας ήδη φέρει στον κόσμο ένα γιο.
Έκτοτε, περνά από τη μια γυναικεία αγκαλιά στην άλλη χωρίς κανένα ενδοιασμό. Στο «Chinatown» γνωρίζεται με την Anjelica Huston κόρη του συμπρωταγωνιστή του John Huston. Έμειναν μαζί 17 χρόνια, χωρίς να σταματήσουν οι απιστίες. Χώρισαν οριστικά το 1990, όταν η Huston έμαθε πως η νεαρή Rebecca Broussard περίμενε το παιδί τους. Απέκτησε δυο κόρες με την Broussard και μία κόρη με το μοντέλο Winnie Hollman
Εκτός από τα 4 αναγνωρισμένα, λέγεται πως έχει άλλα 2 παιδιά με την Susan Anspach ένα γιο καθώς και άλλη μία κόρη με την Jenine Gourin. Η δική του ιστορία φαίνεται πως ακολουθούσε σιωπηλά την πορεία του, ενώ ο ίδιος έχει ακόμα εμμονή με το γυναικείο φύλο και τη σπατάλη των συναισθημάτων του στο βωμό της ανεξαρτησίας του. Όταν έμαθε την αλήθεια για την οικογένειά του, η εξωτερική του ψυχραιμία ήταν παροιμιώδης. Βαθιά μέσα του όμως του κόστισε πολύ. Έκανε λοιπόν αυτό που τόσο θαυμαστά έκανε σε όλη του τη ζωή. Πάτησε πάνω στο γεγονός της θλίψης του, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις του και με το «One Flew over the Cuckoo’s nest» (Η Φωλιά του Κούκου) το 1975 κερδίζει το πρώτο από τα τρία του Oscar A` Ανδρικού Ρόλου. 

Το δεύτερο Όσκαρ ήρθε με την ταινία «Σχέσεις στοργής» στην οποία διαβάζοντας το σενάριο ήξερε ότι θα το κέρδιζε για το Β’ Ανδρικό ρόλο, όπως και έγινε. Συνέχισε να προτείνεται για διάφορα βραβεία τα οποία και λάμβανε, κερδίζοντας το τρίτο του Όσκαρ το 1998 για την ταινία "Καλυτερα δεν γίνεται". Το μότο της ζωής του είναι «Πέρνα Καλά». Ο Nicholson όχι μόνο το εφάρμοσε, αλλά το υπηρέτησε με πάθος. Ο κυνικός του χαρακτήρας έχει απωθήσει πολλούς, άλλοι μιλάνε για μια καλά κρυμμένη ευαισθησία, ο ίδιος όμως επιμένει να παρουσιάζεται καυστικός και πικάντικος λέγοντας: «Χρειάζομαι Βιάγκρα, μόνο όταν είμαι με περισσότερες από μία γυναίκες!" ή «Λέω ψέματα μόνο στην κοπέλα μου και στην αστυνομία». Το περιοδικό Empire τον κατατάσσει στο Νο 6 της λίστας του, με τους Μεγαλύτερους Αστέρες Όλων των Εποχών.  
Ταύρος με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στην Παρθένο
nicholson_jack
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η έλλειψη αέρα στο ωροσκόπιό του που καλύπτεται όμως επαρκώς με το Μεγάλο Τρίγωνο Ερμή – Σελήνης – Δία, ενώ ο Ερμής κυβερνά τον 3ο οίκο και η Σελήνη βρίσκεται οικοθετημένη εκεί.
Αυτή η όψη δίνει και τη διανοητική του οξύνοια που αποτυπώνεται με τόση αυτοπεποίθηση στο βλέμμα του αλλά και τη συνεχή ενεργοποίηση της σκέψης του, προκειμένου να δράσει. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα προσθέτει φαντασία στις επικοινωνιακές του επιδιώξεις.
Ο Nicholson διαθέτει έναν πλούσιο 10ο οίκο που φιλοξενεί τους Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη και  Ουρανό, σε σύνοδο με τον Ήλιο! Δημόσιες σχέσεις, τέχνη, επαφή με πλατύ κοινό, κοινωνική επιβεβαίωση, καθιέρωση, επιτυχία, λάμψη. Εκτός των άλλων λοιπόν, ο κυβερνήτης του 10ου οίκου Άρης, βρίσκεται στον 5ο οίκο στον Τοξότη, που δηλώνει πως αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε για να λάμψει μέσα από την τέχνη, εκφράζοντάς την φιλοσοφημένα και επιτακτικά.

Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα με τη Σελήνη να κυβερνά τον 12ο οίκο και ο Πλούτωνας οικοθετημένος εκεί, είναι οι ηφαιστειακές του εκρήξεις που έμοιαζαν με απλό φαινόμενο που δύσκολα το ακολουθεί καταστροφή. Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ήλιο του είναι αυτός που του στόλισε το βλέμμα, έδωσε το απροσδιόριστο σκανδαλώδες προφίλ, τρέφοντας παράλληλα και τη σκοτεινή του πλευρά όπως «Η Λάμψη» και «Οι μάγισσες του Ίστγουικ».
Παράλληλα, η ακριβέστατη αντίθεση της Σελήνης με τον Κρόνο, σε απόλυτη σχέση με τα παραπάνω καταδεικνύει την ιστορία του ανύπαρκτου πατέρα, που χωρίς να επηρεάζει τη χαρά των παιδικών του χρόνων, κληρονομιέται και σιγοβράζει.

Το ΤΑΥ τετράγωνο Αφροδίτης – Δία – Πλούτωνα με την Αφροδίτη κυβερνήτη του 4ου οίκου στον Κριό και σε παρορμητικά ζώδια, εκτός της οικογενειακής κατάδειξης, μαγνητίζει ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του.
Δίνει υπερβολή, καμία αντίσταση μπροστά στο ωραίο, χαϊδεύει την τύχη του, τον προτρέπει κι άλλο, παραμένοντας όμως μόνο στη φαντασμαγορική εντύπωση χάνοντας την ουσία, όπως ακριβώς συνέβαινε με τον Nicholson.

Στα τετράγωνα Αφροδίτης – Πλούτωνα και Ήλιου Πλούτωνα, (σημαντικά γιατί Ήλιος – Αφροδίτη βρίσκονται στο μεσουράνημα) μπορεί ένας άνθρωπος σαν αυτόν να οφείλει το βίωμα των συχνών συναισθηματικών απωλειών και παράλληλα να μπορεί να το μετατρέπει σε πανηγύρι λύτρωσης.
Με το εύρος των όψεων που διαθέτει, ήταν είναι και θα είναι ένας μαγευτικός χαμαιλέοντας, θορυβώντας τις ζωές των γύρω του και εφησυχάζοντας τη δική του.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr
Κατερίνα Σαλωνίκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: