Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δημήτρης Μητροπάνος - Ο αετός που έπαψε να πετά - Αφιέρωμα αστρολογικό και όχι μόνο









 Χθες το μεσημέρι 19/4, τελέστηκε η κηδεία του αξέχαστου λαϊκού ερμηνευτή μας στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με πλήθος κόσμου και καλλιτεχνών να τον αποχαιρετά στην τελευταία του κατοικία. Σαν ψέματα ήρθε η είδηση του θανάτου του, σιγοψιθυρίζοντας τα τραγούδια του για να νομίζουμε πως είναι ακόμα εδώ. Από τα Τρίκαλα στην Αθήνα και από μικρός στη βιοπάλη.
Με την παρότρυνση του Μπιθικώτση και την γνωριμία με τον Δάσκαλό του Ζαμπέτα, έγινε η αρχή μιας καλλιτεχνικής πορείας που συγκινεί, παραμένοντας διαχρονική και αξέχαστη.
 Από το 1966 τραγούδησε εκατοντάδες τραγούδια, συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.
Η φωνή που μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά μέσα από την μεγαλοπρεπή παρουσία του σίγησε στα 64 μόλις χρόνια του, αφήνοντας ανεξίτηλες μνήμες και γλυκιά νοσταλγία.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος σαν Κριός φλόγωσε τις καρδιές μας ερμηνεύοντας με την Αφροδίτη στον Ταύρο τους καημούς τους. Η φιλόδοξη Σελήνη στον Αιγόκερω τον έφτασε στην κορυφή, διαπερνώντας τις ευαισθησίες μας με την καλλιτεχνική ορμή της αντίθεσης Ήλιου – Ποσειδώνα. Η σκληρή σύνοδος Άρη – Κρόνου – Πλούτωνα τον έκανε να μοχθήσει, ξεδιπλώνοντας μέσα από το ζεϊμπέκικο την ιδιαίτερη αντοχή και δύναμη στα δεινά της ζωής του. Καλό ταξίδι στον άρχοντα του λαϊκού μας τραγουδιού, λείποντας πλέον το βλέμμα του απ’ της αυγής τα χρώματα.

(Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1948 στα Τρίκαλα)





Δεν υπάρχουν σχόλια: