Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Sophia Loren - Αστρολογικό αφιέρωμα στην Ιταλίδα θεά

Σαν σήμερα στις 20/9/1934 στις 2:10 το μεσημέρι στη Ρώμη, γεννήθηκε η διασημότερη εν ζωή ιταλίδα ηθοποιός με περισσότερες από 80 ταινίες στο ενεργητικό της, η φλογερή Sofia Villani Scicolone γνωστή ως Sophia Lauren.
Μεγαλώνοντας με την αδερφή, τη γιαγιά και τη μητέρα της και με απουσία πατέρα, τα παιδικά της χρόνια ήταν δύσκολα.
Ξεκινώντας μαθήματα υποκριτικής, επιλέχθηκε για την ταινία Quo Vadis στην οποία άλλαξε και το επίθετό της σε «Lauren».
Το 1950 και σε ηλικία 16 ετών, γνώρισε τον Carlo Ponti κινηματογραφικό παραγωγό και έρωτα της ζωής της, που τη βοήθησε να αναδειχθεί σαν ηθοποιός.
Ο Ponti την ερωτεύτηκε σφοδρά αρχίζοντας διαδικασίες να χωρίσει με τη γυναίκα του στις οποίες συνάντησε πολλές δυσκολίες από τις τότε ισχύουσες νομοθεσίες της Ιταλίας για τα διαζύγια.
Παντρεύτηκαν το 1966 στη Γαλλία, εφόσον συγκατατέθηκε η γυναίκα του, αποκτώντας δύο γιους μετά από δύο αποβολές.
Για την Lauren, ακολούθησε μια απογειωτική καριέρα στον κινηματογράφο, στην οποία κέρδισε πολλά βραβεία, τεράστια περιουσία, ένα Όσκαρ και το θαυμασμό των συμπρωταγωνιστών της, όπως αυτόν του Gary Grant ο οποίος της έκανε και πρόταση γάμου την οποία που φυσικά αρνήθηκε, αφοσιωμένη πάντα στον Ponti. Είναι επίσης γνωστός ο έρωτας του Peter Sellers γι’ αυτήν, στον οποίο και πάλι δεν ανταποκρίθηκε παρά μόνο πλατωνικά.
Η Lauren εκτός από μία πανέμορφη παρουσία, διέθετε φλογερή ιδιοσυγκρασία και αφοπλιστικό ταμπεραμέντο.
Γνωστή για το οξύ της πνεύμα και το καυστικό της χιούμορ, απέπνεε πάντα την αίσθηση της συγκροτημένης και ικανοποιημένης γυναίκας.
Έκρινε και ζύγιζε τις καταστάσεις με σύνεση και με έντονη διορατικότητα, δεν απασχόλησε με σκάνδαλα που συνήθως αφορούν διάσημους και υπήρξε πάντα μια αφοσιωμένη σύζυγος και καλή μητέρα.
Διατηρεί την ομορφιά της με φυσικά μέσα και πολύ ελαιόλαδο, υποκύπτοντας όμως και αυτή σε αρκετές αισθητικές επεμβάσεις, αρχής γενομένης η μείωση του στήθους της πριν από 25 περίπου χρόνια, που θεωρούσε ένα μεγάλο βάρος.
Μια από τις πιο παροιμιώδεις φράσεις της είναι το χαριτολόγημά της σχετικά με την περίφημη "καμπυλωτή" σιλουέτα της: «Ό, τι βλέπετε, το χρωστάω στο σπαγγέτι.»
Η ομορφιά της ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες και η ύπαρξή της στιγμάτισε πολλές ζωές, ενώ ακόμα και σήμερα παραμένει δροσερή, αποπνέοντας την ίδια αυτοκυριαρχία και σιγουριά.
Στα 72 της χρόνια και μετά το θάνατο του Ponti ενέδωσε στις προτάσεις να ποζάρει για καλλιτεχνικές γυμνές φωτογραφίες φορώντας μόνο ένα ζευγάρι πολύτιμα σκουλαρίκια με διαμάντια, για το πασίγνωστο ημερολόγιο της Pirelli του έτους 2007, ξεσηκώνοντας θύελλα σχολιασμών. Το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό. Τα περίφημα μάτια της είναι ζωγραφισμένα επάνω στα μπουκάλια της εταιρεία ιταλικών κρασιών Fattoria Paradiso, ενώ σε μια περιοχή στο Τορόντο υπάρχει οδός που φέρει το όνομά της.
Χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια νοητικών ελιγμών και τερτιπιών, η γυναίκα αυτή γνώριζε αυτό που εξέφραζε το όνομά της.
Τη «Σοφία» του να είναι κάποιος συνετός με τα δώρα της φύσης.
Παρθένος με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στον Υδροχόο.
Ένας γήινος συνδυασμός με αέρινες πτυχές που συνέθετε την προσωπικότητά της με έναν σχεδόν μηχανορραφικό τρόπο.
Η σύνοδος Σελήνης – Κρόνου στον Υδροχόο στον 2ο οίκο με τη Σελήνη κυβερνήτη του 7ου οίκου και τον Κρόνο κυβερνήτη του ωροσκόπου, δείχνει εντυπωσιακά την ανάγκη της για ασφάλεια συναισθηματική, οικονομική και κοινωνική, δικαιολογώντας παράλληλα και την αφοσίωση στον ένα και μοναδικό άνδρα της ζωής της, ο οποίος υπήρξε και 22 χρόνια μεγαλύτερός της!
Όλο αυτό σε τρίγωνο με Ερμή και Δία από το Ζυγό, δεν της άφηναν περιθώρια για παρεκκλίσεις που θα την οδηγούσαν σε κανενός είδους αδιέξοδο.
Η σκέψη της σμιλεύονταν σαν την αγαλματένια ομορφιά της ενώ συμπεριφέρονταν εντελώς ρεαλιστικά δηλώνοντας μέσα σε άλλα πως «Η ερωτική έλξη είναι 50% ό, τι έχεις και 50% ό, τι οι άλλοι νομίζουν ότι έχεις».
Ακόμα και η αντίθεση της Σελήνης – Άρη μετατράπηκε σε βοηθητικό εγχειρίδιο με το εξάγωνο του Άρη με τον Ερμή με το οποίο σατίριζε με χιούμορ κάθε υπερβολή.
Ο κυβερνήτης του 5ου οίκου της η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με Ποσειδώνα στην Παρθένο στον 8ο οίκο, δίνοντάς της την καλλιτεχνική διέξοδο αλλά και την ιδιαίτερη λεπτομερειακή έμφαση στην αισθητική της.

Η Lauren δεν διέθετε ιδιαίτερο ερμηνευτικό ταλέντο, από εκείνα που αντικειμενικά αφήνουν άναυδο το θεατή, αλλά κατάφερνε συνδυαστικά να αποπλανά το κοινό και να αποσπά βραβεία.
Το ταυ-τετράγωνο μεταξύ Δία – Ουρανού – Πλούτωνα στους οίκους 3ου -9ου και 7ου οίκων της έδωσε το κλειδί μιας ήδη καλά κατασκευασμένης κλειδαριάς, που άνοιξε στη ζωή της διάπλατα τις πόρτες. Στο ακριβέστατο τετράγωνο Δία – Πλούτωνα με τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο του γάμου της, μπορεί να οφείλεται και το οικονομικό σκάνδαλο του Ponti, ο οποίος κατηγορήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και έργων τέχνης, κατηγορίες από τις οποίες αργότερα απαλλάχθηκε. Ένα διάστημα δύσκολο και για την ίδια, αφού κατηγορήθηκε σαν συνεργός.
Με τον Ήλιο της σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα που κυβερνά το μεσουράνημα, η αναγνώριση, η λάμψη, ο θαυμασμός και η πληρότητα που δεν κρύβει, την κάνουν ακόμα να ευγνωμονεί τους συντελεστές όλων αυτών, με πρώτο πάντα τον εαυτό της!
Δημοσιευμένο στο http://www.astrology.gr/
Για το astrology.gr

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καταπληκτικο το αφιερωμα.Ιταλιδα θεα σιγουρα.
Καλη εβδομαδα να εχετε.