Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πλανητικό σκηνικό Σεπτεμβρίου 2010 – Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.


Καλό ξεκίνημα σε όλους και καλή δύναμη.
Το καλοκαίρι δίνει επίσημα τη θέση του στο Φθινόπωρο, στις 23 Σεπτεμβρίου (φθινοπωρινή ισημερία) όταν η Ηλιος μπαίνει στον Ζυγό.

Ο Σεπτέμβριος είναι μια γλυκιά παράταση του καλοκαιριού, ακόμα και αν περιλαμβάνει πολλές φθινοπωρινές ενάρξεις.
Ο συγκεκριμένος έρχεται ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι (που φιλοξένησε 2 εκλείψεις στα παρορμητικά ζώδια στον άξονα Αιγόκερου/Καρκίνου), να υπενθυμίσει πως ό,τι συνέβη στο αστρολογικό σύμπαν θα ενεργοποιηθεί τώρα, προμηνύοντας τη σκληρότητα του χειμώνα χωρίς τη θαλπωρή που προσφέρει ένα τζάκι.


Στο ξεκίνημά του ο Σεπτέμβριος βρίσκει τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία στο αγαπητό περιβάλλον του της Παρθένου έως τις 12 του μήνα, που γυρίζει σε ορθή φορά.
Στις 3/9 η σύνοδος με τον Ήλιο δεν διαφωτίζει όσο αναμενόταν και καλό θα ήταν γύρω από αυτές τις ημέρες να μην πραγματοποιηθεί καμία κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Στις 17/9 θα βρεθεί σε εξάγωνο με την Αφροδίτη, επιτρέποντας να βγουν από την κατάψυξη τα επιθυμητά και να πραγματωθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Η Αφροδίτη στις 9/9 αναχωρεί από το ειδυλλιακό μέρος των διακοπών της, το ζώδιο του Ζυγού, σφραγίζοντας τη ρομαντική της περιπέτεια στις 4/9 με ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Γύρω από αυτές τις μέρες και ειδικά οι γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο των Ζυγού, Υδροχόου, Διδύμων, Λέοντα, Τοξότη και Κριού, συνεχίζουν να φορούν τα ροζ γυαλιά τους, εκπέμποντας καρδούλες και ονειροπολήσεις, ενώ οι μέρες ευνοούν τη σύναψη ρομαντικών σχέσεων.
Στις 9/9 η Αφροδίτη πορεύεται στον Σκορπιό σε όψη χιαστί με τον Δία, που ναι μεν θέλει αλλά οι άλλοι δεν μπορούν, ενώ στην ίδια όψη συμμετέχει και ο Ουρανός.
Όσοι απογοητεύτηκαν από τα γλυκανάλατα καλοκαιρινά φλερτ καταστρώνουν σχέδια αποκατάστασης και μάλιστα με υπερβολή.
Στις 12/9 το εξάγωνο με τον Πλούτωνα βοηθά να υψωθεί το παράστημα, αλλά μια Αφροδίτη στον Σκορπιό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αποφυγής μιας κύρτωσης.

Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού έως τις 15/9 που θα μπει και αυτός στον Σκορπιό.
Στις 29/8 βρέθηκε στη 19η μοίρα του Ζυγού, ενεργοποιώντας την ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου από τη 19η μοίρα του Καρκίνου, κάτι που αισθάνονται ιδιαίτερα οι γεννημένοι στο 2ο Δεκαήμερο των Κριού, Ζυγού, Καρκίνου και Αιγόκερου.
Προσπαθήστε να μην εκτεθείτε με κανενός είδους ρίσκο γύρω από αυτό το διάστημα και ξεχάστε τους ρόλους των εξερευνητών, υιοθετώντας μετριοπαθή στάση.
Στις 10/9 ο Άρης θα βρεθεί σε ένα ωραιότατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, αλλά γρήγορα η απολαυστική μπιρίμπα με τους φίλους θα μετατραπεί σε κουτσό, δοκιμάζοντας τις αντοχές, αφού στις 13/9 θα σχηματίσει μια ακριβέστατη και δύσκολη όψη χιαστί με τον Ουρανό και την επομένη 14/9 με τον Δία.
Οι αντιπαλότητες, οι συγκρούσεις, οι τάσεις βίας και τα ασυγκράτητα ξεσπάσματα θα εξαπλώνονται σαν επιδημία, μεγεθύνοντας την ένδειξη με το αδιέξοδο στα όλο και πιο στενά μονοπάτια της πολιτικοκοινωνικής καθημερινότητας.
Στις 19/9 το εξάγωνο με τον Πλούτωνα απλά δεν επιβαρύνει με επιπλέον τσιμέντο τον υπερυψωμένο τοίχο των δυσκολιών.

Ο Δίας θα βρίσκεται στη 0η μοίρα του Κριού έως τις 9/9 που συνεχίζει την ανάδρομη κίνησή του στο ζώδιο των Ιχθύων, ελαφρύνοντας κάπως το βάρος του μέχρι τώρα τετραγώνου με τον Πλούτωνα, αλλά παραμένει σε ισχύ η σύνοδός του με τον Ουρανό.
Στις 21/9 η αντίθεση με τον Ήλιο θα φέρει μια ασυγκράτητη αισιοδοξία, που θα μοιάζει πιο πολύ με κατευνασμό της απόγνωσης, σαν προσπάθεια σιροπιάσματος ενός λεμονιού.

Ο Κρόνος
θα κινηθεί από την 4η έως την 7η μοίρα του Ζυγού, προχωρώντας πλέον για τα καλά στο ζώδιο και οι γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου θα αισθανθούν το βάρος των ευθυνών αλλά και την ευθύνη της βαρύτητας των καταστάσεων.
Το ίδιο θα συμβεί και για τους γεννημένους στο 1ο δεκαήμερο του Αιγόκερου, Κριού και Καρκίνου, αλλά οι Ζυγοί διατηρούν το προνόμιο του να αποκομίσουν το όφελος της εσωτερικής τους ευθυγράμμισης –ίσως όχι εύκολα, αλλά σίγουρα λυτρωτικά.
Στις 30/9 θα βρεθεί σε απόλυτη σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιο του Ζυγού, μια θέση από την οποία ο Κρόνος αγαπά να προβάλλει τις πιο ευαίσθητες πτυχές του.

Ο Ουρανός θα βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση στην 29η και 28η μοίρα των Ιχθύων, ενώ στις 22/9 θα έρθει σε αντίθεση με τον Ήλιο σε ένα διάστημα που όλοι και όλα προσπαθούν να συνέλθουν από τα αναπάντεχα και απρόβλεπτα.
Από τις 20 έως τις 25/9 (γιατί μεσολαβεί και η πανσέληνος) η κατάσταση θα μοιάζει με τρενάκι του τρόμου σε ένα λούνα παρκ που επικρατούν ξέφρενες φωνές, αμφιβόλου διάθεσης και προέλευσης.

Ο Ποσειδώνας ...Υδροχοϊάζεται ακόμα στην 26η μοίρα του ζωδίου σε ανάδρομη κίνηση.

Ο Πλούτωνας στη 2η μοίρα του Αιγόκερου, σταματά την ανάδρομη κίνηση στις 14/9, αποτυπώνοντας πλέον ανεξίτηλα τα βαριά βήματά του στην παγκόσμια αμμουδερή παραλία, μέχρι την επόμενη ανάδρομη κίνησή του τον Απρίλιο του 2011.
Στις 26/9 θα έρθει σε θέση αντιπαλότητας με τον Ήλιο με όψη τετραγώνου και εκείνη η μυρωδιά του θυμιάματος που ξορκίζει το αδυσώπητο έρχεται από τον Κρόνο, που απομακρύνεται από την πλουτώνια κόντρα του, βαδίζοντας βιαστικά στο ζώδιο του Ζυγού.

Στις 8/9 έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στις 13.29 ώρα Ελλάδας, στη 15ο και 41΄ της Παρθένου, με ωροσκόπο στην 3ο και 19΄ του Τοξότη.
Σε αυτή τη Νέα Σελήνη η αντίθεση του Κρόνου με Δία και Ουρανό μπορεί να ανακουφιστεί από τη σύνοδο Αφροδίτης-Άρη στο Ζυγό σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.
Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί ακόμα και ο καλύτερος μόδιστρος του κόσμου, να καλλωπίσει ένα ξεφτισμένο ρούχο χωρίς να φαίνεται η φθορά του.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 23/9 στις 12.17 ώρα Ελλάδας στην 00.15 μοίρα του Κριού, με ωροσκόπο στην 00.33 μοίρα του Τοξότη, σε τρίγωνο ακριβείας Σελήνης – ωροσκόπου.
Επίσης έχουμε ένα ακριβέστατο εξάγωνο Ηλιου – ωροσκόπου.
Καλές αλλά λίγες αυτές οι ευνοικές όψεις, αφού η σύνοδος της Σελήνης με Δία και Ουρανό, αντίθεση με Κρόνο και τετράγωνο με Πλούτωνα μυρίζει μπαρούτι.
Επιπλέον ο Δίας, κυβερνήτης του ωροσκόπου της πανσελήνου εμπλέκεται στους παραπάνω δύσκολους σχηματισμούς, πυροδοτώντας μια ήδη εμπόλεμη κατάσταση με ακραίες ενέργειες και διαθέσεις.
Η υπερβολή και η έλλειψη μέτρου θα γίνουν το stock που θα ξεπουλιέται σε τιμή ευκαιρίας.

Ολα δείχνουν πως οδεύουμε σε μια νέα πραγματικότητα, η οποία ακόμα δεν έχει ταυτότητα, όραμα και σκοπό.
Η επαναστατική διάθεση βρίσκει προς το παρόν διέξοδο μόνο σε συμφεροντολογικές μικρόψυχες κινήσεις, στερούμενη ιδεολογικής σύνθεσης και παραδομένη σε μια συνεχή ηθική κατάπτωση.
Δύσκολοι καιροί ακόμα και για πρίγκηπες, με το φιλί της μεταμόρφωσης να έχει παγώσει και τα βατράχια να περιμένουν άδικα την τύχη τους.


Κατερίνα Σαλωνίκη

35 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Καλώς ήρθατε και καλό χειμώνα..

ελπίζω τα άστρα να γελάστηκαν και να έχουμε χειμώνα ήπιο και γλυκό (λέμε καμμιά @@@@ να περάσει η ώρα)

καλημέρα :)

Takis X είπε...

Ωστε αρχίζει το πάρτυ..Ας ανοίξουμε σαμπάνια τότε..

zoyzoy είπε...

Οχ γνωρίζαμε ότι θα'χουμε δύσκολο χειμώνα τώρα που μας το επιβεβαιώνουν και τ'αστρα "ζήτω που καήκαμε"!

Καλώς ήρθατε καλά να περνάτε!
αντιπαθώ την προσφώνησή Καλό Χειμώνα έχει τόσες υπέροχες μέρες και ο Σεπτέμβρης!

Με φιλιά θαλασσινά!!

BUTTERFLY είπε...

Αυτος ο Ερμης πια! Καθε τρεις και λιγο αλλαζει πορεια, μια μπροστα, μια αναδρομα! Δε λεει να αποφασισει! Και μετα λενε οτι εμεις οι διδυμοι δεν παμε καλα! Εμ φυσικο δεν ειναι; Με τετοιο κυβερνητη πλανητη; Τεσπα...Καλο Σεπτεμβρη να εχουμε, οσο για τα αλλα, κρατω την φραση που εχετε πανω πανω στο ιστολογιο, παντα υπαρχει η δυνατοτητα ασκησης της ελευθερης βουλησης...

Mistress Hyde είπε...

Εγώ, δεν κατάλαβα. Με Πανσέληνο και Δία στον Κριό, είμαι καταδικασμένη ή μπορεί και να τη γλιτώσω;

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ! Αν και αστρολογικά είναι δύσκολα τα πράγματα ... πάμε για φούντο δηλαδή;

kikop80 είπε...

Καλώς ήρθατε αγαπητοί συμμορίτες!
Να πάνε όλα καλά εύχομαι... αν και τίποτα δεν δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση!!!

Καλό φθινόπωρο!!!
:-)

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Τίποτα δεν κατάλαβα παρόλο που'μαι Ζυγός!

Καλώς ήλθατε :)))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλέ γυρίσατε; επιτέλους..τι διακοπές ήταν αυτές.Άντε πέστε κάτι και για τους Διδύμους..ο Αύγουστος και αυτό το καλοκαίρι ήταν ότι χειρότερο, να ελπίζω γαι καλό Σεπτέμβρη ή να τα βάψω μαύρα απο τώρα;

Βάσσια είπε...

Καλώς ήρθατε συμμορίτες μας.
Μας λείψατε πολύ.

:-)

Σήμερα άκουγα έναν ψαρά να λέει για βαρύ χειμώνα... (τα μερομήνια).
Για να δούμε.

Φιλιά

nikos είπε...

Καλώς ήρθατε, καλό χειμώνα (αν και δεν μ' αρέσει αυτή η φράση) και πάντα ανανεωνένοι και με καλή διάθεση...
Την καλησπέρα μου!!!!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Welcome λατρεμένοι!
Ελπίζω να φορτώσατε μπαταρίες γιατί μαε περιμένει σκληρή δουλειά! Αν και ο Σεπτέμβρης έχει τα κουλά του, έχω μια διαίσθηση πως τα πράγματα ακόμα δεν έχουν δείξει το πραγματικό τους πρόσωπο. Αλλά μη σας τρομάξω από τώρα...το αφήνω για τις Απόκριες!

Φιλούρες!

matriga είπε...

Τι άλλο να σχολιάσω παρά μόνο ότι η απουσία σας, έγινε απ' όλους μας πολύ αισθητή!!

Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ :)

καψοραχη είπε...

μου λειψατε αστροπαιδα κι ας σας ειδα εγω με το γλυκο σας σκυλουνι καταμεσης της αγορας στο νησι μας!
οσο για τα αναποδα που ερχονται...εμενα μου εχουν ερθει καιρο τωρα μεσα μου και εξω μου!
το λιονταρισιο πνευμα ομως αντιστεκεται και ακομα φωναζω εστω και σιγα μην ακουστω
"δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαφτη"

αντε καλο φθινοπωρο.....

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ωραία άρθρα έχετε!!! Συνεχίστε! Αν θέλετε γράψτε κάτι και για την Αμερική η οποία φαίνεται να περνάει και αυτή δύσκολες μέρες (οικονομία και κοινωνία). Ευχαριστώ!

tania είπε...

Καλώς ήρθατε αγαπημένοι!! Καλό χειμώνα να ευχηθώ?!! προβλέπεται θερμός !! πόσα ακομη πρέπει να περάσουμε? φιλιά!!

Unknown είπε...

Δεν λεμε καλο χειμωνα γιατι......
Καλωσοριζουμε την πρωτη αναρτηση της μετα Ανδρου καλοκαιρινης σας... ....αποδρασης!
Στο βημα μας stars και κανεις δεν χανεται.
Το δικαιωμα και η υποχρεωση στην προσπαθεια δεν θα μας το στερησει κανεις.
Πολλα φιλια και ελπιζουμε η αποδραση σας να συνεχιστει και τον Σεπτεμβρη!

"Don't"

Koupakia είπε...

Αν ερμηνεύω σωστά τα γραφόμενα μια από ίδια και χειρότερα μας περιμένουν!
Δηλαδή δεν ισχύει ούτε και η γνωστή αισιόδοξη προσπάθεια του Χωρικού να πείσει τον γάιδαρό του ως τον Μάιο για να φάει χλωρό τριφύλλι!
Έλεος!
Περιμένουμε αισιόδοξη πρόβλεψη!

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Εμείς στην ετοιμότητα και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Ξέρουν οι Έλληνες απο δυσκολίες, ακόμα και η δική μας η γενιά που είναι απροπόνητη το έχει στο dna της και αν οι συνθήκες το απαιτήσουν τα αντανακλαστικά μας και το μυαλό μας θα δουλέψουν, και ας έχουμε μπει κάπως σε παροπλισμό όλα αυτά τα χρόνια.

Πάμε δυναμικά, ότι έρθει το περιμένουμε.

Raven είπε...

Αααα τέλεια. Ένα έχω να πω: Όχι άλλο κάρβουνοοοο.......

Φιλιά και καλώς ήρθατε :)

Leviathan είπε...

kali evdomada!!!!!! :) as mi peftei i dia8esi mas!! :) :)

Skouliki είπε...

νομιζω φετος θα ειναι η χρονια μου
λεω τωρα ...και καμια βλακεια ααα

Pausanias είπε...

Κάτι άσχετο
Διαπίστωσα, όσον αφορά την δική μου περίπτωση βέβαια, ότι η ευρύτερη οικογένειά μου,από την μεριά του ενός γονιού, κινείται γύρω, πάνω κάτω και πλαγίως, από ένα συγκεκριμένο ζώδιο και από την μεριά του άλλου μου γονιού μάλλον απέναντι συμπληρωματικά.
Αυτό βγάζει κάποιο νόημα ή έτυχε;
θα περιμένω απάντηση αν υπάρχει.

eirini katsa είπε...

Kαλώς ήρθατε Αστρο-συμμορίτες!!!
Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι μας..!!!
Να τα αντιμετωπίσουμε όλα...με ψυχραιμία!!!
Ξεκούραστοι...πάλι στιςεπάλξεις!!!
Πολλές καλησπέρες!!!
Φιλιάαα!!!
:)

Ανώνυμος είπε...

εχει δουλεια το μπουρδελακι κοριτσια?

Savvina είπε...

Κρατάω μόνο την ευχή αυτή:"Καλό ξεκίνημα σε όλους και καλή δύναμη."
Γιατί όπως όλοι μας καταλάβαμε ο χειμώνας που έρχεται δεν θα είναι απλά δύσκολος, θα ζήσουμε πολύ χειρότερα πράγματα.
Να είστε καλά.

Triton είπε...

Αγαπητοί συμμορίτες καλησπέρα σας και καλώς σας βρίσκω!
Διαβάζοντας τις ωροσκοπικές αναλύσεις σας επι των τεχνικών θεμάτων τρέφω άγνοια,όμως το γλαφυρό της περιγραφής των μελλούμενων με κάλυψε πλήρως!
Αναριθμίζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Λουντέμη λοιπόν,λεω για σας:
"Δυό παιδιά μετράνε τ'άστρα"

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Παιδιά,

Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας και σένα αρχι- τσατσά που έχεις συνηθίσει στους χώρους που περιγράφεις για αυτό γράφεις και ανώνυμα, επειδή δεν αντέχεις το περιβάλλον.

ΤΡΙΤΟΝ,

Καλώς ήρθες.

Paula είπε...

here is so beautiful!

have a nice time!
Paula

matthaios είπε...

Καλησπέρα!!Εχω γεννηθεί 22 Αγούστου 3 10ημερο..Τι προβλέπουν τα αστρα για την επαγγελματικά των Λεόντων;

Paula είπε...

I love your blog!

Have a nice time!
Paula

55fm είπε...

Καλό φθινόπωρο!
Φιλιά!

D.Angel είπε...

Καλό Φθινόπωρο παιδιά!
Φιλιά πολλά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΓΙΝΑΤΕ;;

loulou είπε...

Ολα.... καλα!!
Καλο φθινοπωρο!!!

Loulou