Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Ό,τι χάσεις και το δεις με τα μάτια της ψυχής, ο πόνος του περνάει σαν τις βροχές του Μάη. «Μελίνα Τανάγρη στίχοι»


Ο ορισμός της τραγωδίας στην Αρχαία Ελλάδα εμπεριείχε την άποψη πως είναι ένα «μέσο ηθικής ανύψωσης» προφανώς γιατί μέσα από την σκληρή πραγματικότητα ο θεατής ανυψώνεται.

Στα καλοκαιρινά θέατρα για φέτος, οι τραγωδίες διαδέχονται η μία την άλλη με σκοπό να εμπεδώσουμε το νόημα και να δημιουργήσουμε συνθήκες αντιμετώπισης των τραγικών καταστάσεων, ώστε να τις υπερβούμε και αυτές αλλά και τους εαυτούς μας.

Τι; Οχι καλέ, μην θορυβείστε που κλείσατε το δωμάτιο με την πανέμορφη θέα στη Μύκονο.

Αντιθέτως, τέτοιες αποδράσεις είναι standard στα τραγικά σενάρια.


Μετά λοιπόν τις δύο απανωτές εκλείψεις του Ιουνίου και του Ιουλίου στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου οι οποίες ταρακούνησαν συθέμελα τα παρορμητικά ζώδια αλλά ανέδειξαν και τα εγχώρια και παγκόσμια γεγονότα με σκληρό και αδυσώπητο τρόπο, έρχεται ο Αύγουστος χωρίς καμία διάθεση αλλαγής του σκηνικού σαν αμετανόητος εχθρός, που συλλέγει λάφυρα από το κατεστραμένο πεδίο μάχης.


Ο Ηλιος μέχρι τις 22 του μήνα θα αστράφτει στο ζώδιο του Λέοντα και λίγο πριν μπει στην Παρθένο, θα βρεθεί στις 21/8 απέναντι από τον Ποσειδώνα σαν καλοντυμένος battler στη λαική, που αντικρίζει την υπερβολή του στο καθρεφτάκι του μικροπωλητή.


Η Αφροδίτη στις 7 του μήνα επισκέπτεται τον αγαπημένο της προορισμό, το Παρίσι του ζωδιακού για εκείνη, το ζώδιο του Ζυγού.

Παρά την εξέχουσα διαμονή της αφ’ υψηλού στον πύργο του «Eiffel» δεν μπορεί να λάβει αλλά ούτε και να δώσει χαρά και ικανοποίηση, αφού Αρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας την πολιορκούν στενά από παντού.

Την επομένη της εισόδου της στο Ζυγό στις 8/8, ο Ουρανός πλασάρεται απέναντί της σαν τον πιο άψογα εξοπλισμένο τερματοφύλακα απέναντι στην καθόλου επιτήδεια γόβα της, με αποτέλεσμα ο αιφνιδιασμός να φέρει επιπλέον ανατροπές και ανασφάλειες.

Στις 9/8 αναγκάζεται να στριμωχτεί στον χρυσοποίκιλτο θρόνο με τον Κρόνο που και αυτός επισκέπτεται τον αγαπημένο του προορισμό, το ζώδιο του Ζυγού.

Η αφόρητη πίεση έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της δύναμής της και την αίσθηση της συναισθηματικής ανεπάρκειας γενικότερα.

Στις 10/8 βλέπει απέναντί της τον Δία αλλά και τη Νέα Σελήνη, ελπίζοντας πως ακόμα και μέσα από την υπερβολή θα τονώσει αρκετά την τσακισμένη αυτοπεποίθηση, γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί, εάν την επόμενη μέρα στις 11/8 ο Πλούτωνας σε τετράγωνο από τον Αιγόκερο, δεν έδινε τη χαριστική βολή στις προσδοκίες, που έχουν πάρει πλέον τη μορφή ικεσίας.

Από τις 7/8 έως και τις 12/8 η συναισθηματική αλλά και η οικονομική κατάσταση θα έχουν πένθιμους ήχους κάτι σαν τα Ηπειρώτικα μοιρολόγια, που ακόμα και ο γάμος σε εκείνα τα μέρη, ξεκινά με αυτά.

Οι γεννημένοι στις πρώτες μέρες του άξονα Κριού - Ζυγού και Καρκίνου – Αιγόκερου (και όσοι έχουν πλανήτες εκεί) θα αισθάνονται σαν οπαδοί μιας πολύ δυνατής ομάδας, που ενώ παλεύει σκληρά, χάνει συνεχώς από ένα τυχάρπαστο γκολ της αντίπαλης, στο 90’.

Από την άλλη είναι μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούν σε κατά μέτωπον θέση με τους εαυτούς τους, αποβάλλοντας κάθε τι που τους διατηρεί στάσιμους, λαμβάνοντας το μήνυμα της πρόσφατης Οδύσσειας.


Ο Ερμής θα βρίσκεται και αυτός σε αγαπημένο του προορισμό, στο ζώδιο της Παρθένου, αλλά στις 20/8 θα γυρίσει σε ανάδρομη κίνηση.

Από τη θέση αυτή θα παραμείνει ανέπαφος με τους υπόλοιπους πλανήτες, καταγράφοντας απλά τα γεγονότα στα φτερωτά του τεφτέρια.


Ο Αρης θα βρίσκεται επίσης στο ζώδιο του Ζυγού, φλερτάροντας την Αφροδίτη αλλά όχι και διακώς, μια που από αυτή τη θέση προτιμά να τεμπελιάζει συνεισφέροντας θετικά, στην ήδη τεταμένη πλανητική κατάσταση.

Στις 4/8 ο Αρης θα βρεθεί σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια σκληρή αδιάλλακτη και δογματική όψη που θα κρατήσει όλο το μήνα, αλλά την μαλακώνει η θέση του από το Ζυγό με τη διπλωματική του ευστροφία.

Παράλληλα ενώ ζηλεύει την ησυχία του Ερμή, ο Αρης βρίσκεται σε αντίθεση με τον Δία και φυσικά σε συμμετοχή ΤΑΥ τετράγωνου με τους δύο αυτούς πλανήτες.

Ενας σημαντικός σχηματισμός στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων που δεν είναι τόσο απελπιστικός όσο φαίνεται, αν υπάρξουν οι κατάλληλοι ελιγμοί γύρω από αυτές τις μέρες.

Ιδιαίτερη προσοχή σε οικονομικές συνδιαλλαγές, δάνεια, υπογραφές, συμβόλαια και οτιδήποτε έχει σχέση με οικονομικές αντιπαραθέσεις την ειδικά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Στις 21/8 θα συναντήσει την Αφροδίτη κάτω από τη μαγεία των ζωδιακών «Παρισινών» φώτων δημιουργώντας μία τριήμερη (20/8-22/8) ειδυλλιακή ατμόσφαιρα την οποία θα απολαύσουν πολλοί, σαν την σκιά του πλάτανου σε συνθήκες καύσωνα.

Πρωτοστάτες της ερωτικής ατμόσφαιρας είναι οι γεννημένοι στις τρεις τελευταίες μέρες του Λέοντα, Κριού, Τοξότη, Ζυγού και Διδύμων.


Ο Δίας μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον Κριό, συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στις πρώτες μοίρες του ζωδίου και από τις 13/8 έως τις 19/8 θα βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή αντίθεση με τον μυθολογικό του πατέρα τον Κρόνο.

Μια Τιτανιαία αντίθεση λοιπόν, εφόσον εμπλέκεται και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερο σε ένα ΤΑΥ τετράγωνο, που φτάνει τις αντοχές στα άκρα.

Στις 17/8 έως 22/8 σχηματίζεται το ακριβέστατο τετράγωνο μεταξύ Κρόνου – Πλούτωνα και όλα αυτό μαζί έχει για αποκορύφωμα την 21η Αυγούστου.

Σκούρα τα πράγματα και τέρμα και οι οάσεις παρηγοριάς στα Δημόσια νοσοκομεία, που υπολειτουργούν από κακοπληρωμένο προσωπικό και προμηθευτές, αλλά και από το ψυχιατρικό τμήμα που δεν δύναται να αντιμετωπίσει το συνωστισμό.

Ολα αυτά πολύ κοντά στον Δία και τον Πλούτωνα της Ελλάδας από τις 6 μοίρες Αιγόκερου και Κριού αντίστοιχα.

Τα οικονομικά σκάνδαλα θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μέσα στον Αύγουστο, αν και ακόμα δεν είναι στο φόρτε του ξεδιπλώματός τους.


Ο Κρόνος θα κινηθεί από τις 0 μοίρες Ζυγού έως τις 4 μοίρες, ο Ουρανός θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία από τις 0 μοίρες Κριού έως και και τις 29 μοίρες Ιχθύων.


Ο Ποσειδώνας σε ανάδρομη πορεία και αυτός, θα κινείται στις 27 μοίρες του Υδροχόου και στις 26 μοίρες στις 31/8, ενώ ο Πλούτωνας και αυτός ανάδρομος στις 3 και 2 μοίρες του Αιγόκερου.


Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 10/8 στις 6.08 το πρωί ώρα Ελλάδας στις 17 μοίρες του Λέοντα με ωροσκόπο στις 11 μοίρες Λέοντα.

Με τριπλή σύνοδο Αφροδίτης – Αρη – Κρόνου στο Ζυγό σε αντίθεση με Δία – Ουρανό από το Κριό και σε τετράγωνο με Πλούτωνα!!!

Οχι, δεν θα δούμε την Μανωλίδου σε εκδήλωση στην «Φρεγάτα Ελλη» για την υποστήριξη της καλαισθησίας και των παραδόσεων με φόντο video wall την εκπομπή της «Η ώρα της αλήθειας», αλλά κάτι πιο παράλογο, πιο εχτρεμιστικό και πιο κραυγαλέο από αυτό.

Αναρωτιέστε πόσο πιο πολύ, αλλά ας μην υποτιμάμε την παγκόσμια αποχαύνωση, όλα είναι εφικτά προς αναβίωση και υπέρβαση του Ιονεσκικού μοτίβου.


Η πανσέληνος του Αυγούστου η χιλιοειπωμένη και πολυτραγουδισμένη πραγματοποιείται στις 24/8 στις 8.04 το βράδυ ώρα Ελλάδας στην 1 μοίρα των Ιχθύων και με ωροσκόπο στις 2 μοίρες των Ιχθύων.

Ρομαντική είναι από μόνη της, αλλά και με τόσο Ιχθυακό στοιχείο δεν θα ξεχωρίζουμε τα χαλίκια από τα κοχύλια!

Η παρουσία της Σελήνης στον 12ο οίκο και πολύ κοντά στην ακμή του 1ου σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και σε 150 μοίρες με τον Κρόνο, κάνει το παρασκήνιο θέρετρο απολαύσεων, των πιο ιντριγκαδόρικων καταστάσεων σε όλα τα επίπεδα.


Τη λαική ρήση «Αύγουστε καλέ μου μήνα να'σουν δυο φορές το χρόνο» δεν θα την επικαλεστούμε φέτος, ακόμα και αν ο μήνας εξακολουθεί να διαθέτει ευεργετικές διεξόδους.


Κατερίνα Σαλωνίκη

29 σχόλια:

Venus on fire είπε...

Από όλο το σκηνικό άνωθεν μόνο τον Κρόνο εμπέδωσα που μας έχει στο μάτι πάλι.Αλλά όχι,όχι αυτή τη φορά έχω σκοπό να περάσω καλά με ή άνευ χρημάτων.
Από Σεπτέμβριο πάλι έχει ο Θεός ή ο Δίας ,δεν ξέρω... ας διαλέξουνε οι 2 τους.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού Συμμορίτες μου ...Πολλά πολλά φιλιά.

tania είπε...

Συμμορίτες μου απ'οτι κατάλαβα πάλι δυσκολίες θα έχουμε!! Τι θα γίνει θα ανασάνουμε καθόλου....ουφ!!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!! φιλιά!!

MINIMARKET είπε...

Που είστε εσείς ?
Πάλι διακοπές κάνατε ?
Οτι και να γίνει , εγώ διακοπές θα πάω !!!!!!!!!!
Μετά θα δούμε πόσο ξύλο θα ρίξουμε στα λαμόγια !!!!

Matriga είπε...

Δηλαδή, εμείς τα Διδυμάκια που δεν γεννηθήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο θα μείνουμε στην ψάθα πάλι; χα χα
Φιλιά πολλά σ' όλους και ειδικά σε σένα Κατερίνα :)

Takis X είπε...

Ω θεοί του ολύμπου μάλωστε τα αστρα και πες τους πως οτι και σενάριο να φτιάξουν εμείς θα τη σκαπυλάρουμε.

Η μοίρα θα υφαίνει ιστους και γω θα τους ξυλώνω

john Bardopoulos είπε...

καλη συνεχεια,, και δπιστωνω κεφια, ....

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Γι αυτό μια κατήφεια και μια επιθετικότητα παρά την θερινή ραστώνη. Κακά τα ψέμματα αυτό είναι ένα καλοκαίρι αλλιώτικο απο τα άλλα.

Leviathan είπε...

sa na leme ola erxodai sto zigo...tora kalo einai auto? :) :) kalispera sas!!! :)

καψοραχη είπε...

εγω ετσι κι αλλιως τα κομματια μου μαζευω....σκατα λιονταρι αξιοθρηνητο...η χαιτη πεσμενη και η ψυχολογια στο μηδεν....διακοπες θα παω? η δεν θα τα καταφερω και με ματι γυαλινο θα κατηφοριζω την Ερμου φωναζοντας
"να ζει κανεις η να μη ζει"???? και θα ερθουν οι τυποι με τα ασπρα και θα μου βαλουν το συλλεκτικο κομματι που εχει μακρια μανικια και δενουν πισω......??? ε???

zoyzoy είπε...

Τώρα μάλιστα μου κάνατε την καρδιά περιβόλι!!
Τι να κάνουμε θα το περάσουμε και αυτό το σκηνικό θέλοντας και μή!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με φιλιά θαλασσινά!!

tzonakos είπε...

Κ*λοαύγουστος δηλαδή ... το ξερα, δε βαριέσαι θα τον περάσουμε και αυτόν.
Μια μεγάλη καλημέρα Αστροσυμμορίτες.

gnostosagnostos είπε...

στις 10 ρε παιδια τι θα γινει???

ο χαμος ο ιδιος???

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Το λέω μέρεσ τώρα πως ο Αύγουστος είναι περίεργος...«ό,τι να' ναι» τύπος! Εύχομαι σε όλους να περάσουν καλά!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

ΥΓ.

Θα πρέπει να ανησυχούμε για τους 666 αναγνώστες που έχετε? :P

Koupakia είπε...

Δηλαδή και ο Αύγουστος Μαύρα και Άραχνα;
Φως στο τούνελ από πουθενά;
Τελικά όλοι μετατραπήκαμε σε Οιδίποδες!

erifili είπε...

Καλό μήνα παιδιά. Σας βρίσκω σε μεγάλα κέφια.Πήγαμε διακοπές και γυρίσαμε ανανεωμένοι?

D.Angel είπε...

Καλό μήνα παιδιά
Την κάνω για διακοπές

mia maria είπε...

Δε θα σχολιάσω, δε θα σχολιάσω:))
Καλό μήνα και καλά να περνάτε!

eirini katsa είπε...

Kαμιά ανάσα αστρο-συμμορίτες...θα πάρουμε???
Προσωπικά έχω πάρει 2 καλές...για Αύγουστο να μην περιμένω....και το έχω προγραμματίσει,οεο!!!!
Φιλιά πολλά!!!!
Τίποτα δε μας πτοεί...τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι..!!!
Καλά να περνάτε!!
Καλή αντάμωση!!
:)

Βάσσια είπε...

Συμμορίτες :-)

Καλό μήνα
Μου λείψατε!

Φιλιά

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Εννοείται οτι δεν κατάλαβα τίποτα ....καλό Αύγουστο όμως να'χετε :))

korinoskilo είπε...

την αγαπη μου και καλο μηνα με ολα τα καλα του ας τα χαρουμε :)))

Black~Martini είπε...

Τωρα τι να γραψω...???
Και δεν βαριεσαι αδελφε....συνηθεια μας εγινε η αναποδια..
Μηπως να το παρω αλλιως και να σκεφτομαι πως ο μηνας εχει 9???
καλα μπανακια και καλη δυναμη...σε ολους μας!!
Φιλακια στην παρεα...!!

Unknown είπε...

Αυτες οι παρομοιωσεις που κανετε περιεχουν μια εκρηκτικη ευχαριστηση για τους αναγνωστες.
Φτανει να διαβασουμε αυτες μονο και καταλαβαινουμε ολο το post.
Εδω που τα λεμε αναθεμα κι αν καταλαβαινουμε τις αστροαναλυσεις αλλα...τα διαμαντια βγαζουν ματια.

Ακομα πηζουμε στο Athens αλλα λεμε απο αυριο να κανουμε και μεις την υπερβαση και να ανηφορισουμε στην αγαπημενη μας Κερκυρα.

Πολλα φιλια και γεμιστε τις μπαταριες σας γιατι και ο επομενος χειμωνας θα περασει ακομα πιο γρηγορα και θα τρεχουμεεεεεεεε..!!!

"Don't"

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Φίλοι Συμμορίτες εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως είναι μια πάρα πολύ εντονη μεταβατικότητα, πιο πολύ απο ποτέ ίσως. Μεταβατικότητα, εκκαθαρίσεις και αλλαγές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Με πάρα πολύ κόσμο που μιλάω προσωπικά ή ακούω, ή διαβάζω τα σχόλια του στο νετ και συζητάμε, παρατηρείται έντονα και σε ατομικό επίπεδο πως όλοι δηλώνουν πως βρίσκονται σε έντονες μεταβάσεις και ζυμώσεις στην προσωπική τους ζωή. Έχετε κάνει τα τελευταία ποστ και τις αναλύσεις που το επισημαίνουν βέβαια και αυτό, αλλά αναρωτιέμαι ποιες είναι οι συγκεκριμένες πλανητικές συγκυρίες που ευνοούν τέτοια φαινόμενα.

Πιστεύω πως οι ανακατατάξεις θα είναι έντονες και μαζικές.

hackaday είπε...

Σου εύχομαι να περάσεις καλά το δεκαπενταύγουστο.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, κοντά σε αυτήν την τριήμερη ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, των 20-22 Αυγούστου, δηλ το βράδυ της 21ης ελπίζουμε να είστε μαζί μας κι εσύ και ο Θανάσης για άλλη μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στο Λαύριο. Μας λείψατε!
Μαίρη Γαλανού

Ανώνυμος είπε...

Α, και η πρόσκληση στο Λαύριο ισχύει για όλους τους φίλους που αγαπούν την αστρολογία και τους αστρολόγους! Δε φαντάζεστε το κλίμα που υπάρχει, θαλασσα, θερινό σινεμά, αρχαία, φαγητό με παρέα και αστρολογία. Σας περιμένουμε παιδιά, βάλτε στο προγραμμα τις 21 αυγουστου και όποιοι θέλετε δώστε σήμα να σας διευκολύνω τη διαδρομη! Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία στο χρόνο σε αυτό το άρθρο, αλλά δεν ξέρω αν θα τα δείτε όλα στην καρδιά του κέντρου. Υπάρχει κάποια ισχύ, αλλά εγώ θα κρατήσει μέχρι τη γνώμη μου να το αναλύσουμε περαιτέρω. Καλό το άρθρο, χάρη και θέλουμε περισσότερα! Προστέθηκε στο FeedBurner, καθώς