Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Rita Hayworth ή αλλιώς Margarita Carmen Cansino ή αλλιώς Θεά!


H γυναίκα μύθος, κάτι σαν μούσα εξωπραγματικής ομορφιάς και φινέτσας, γεννήθηκε σαν σήμερα 17/10/1918 στις 7.22 το απόγευμα στη Νέα Υόρκη.
Το όνομά της "Margarita Carmen Cansino" ή αλλιώς "Rita Hayworth".



Ζυγός με ωροσκόπο Ταύρο και Σελήνη στους Ιχθείς, με την Αφροδίτη επίσης στο Ζυγό, δηλαδή μια ενσάρκωση της θεάς που τόσα χρόνια απλά φανταζόμασταν.


Παντρεύτηκε πέντε φορές, αρχίζοντας από τα 18 της χρόνια.
Η σκληρή αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό στον άξονα 4ου – 10ου οίκου, δείχνει πως η «Hayworth» θέλει να απαλλαγεί από τον πατέρα της και τα δεινά της με κάθε τρόπο.


Παντρεύεται λοιπόν το 1936 τον επιχειρηματία «Edward C. Judson», που έγινε και μάνατζερ της, καθιερώνοντας το κόκκινο μαλλί με το σοφιστικέ στυλ.
Το 1942 χωρίζει και παντρεύεται αμέσως τον εξαιρετικό ηθοποιό και σκηνοθέτη «Orson Welles», αποκτώντας την πρώτη της κόρη.
Μετά από περίπου ένα χρόνο άνοιξε ένα χάσμα μεταξύ τους που δεν γεφυρώθηκε, καταλήγοντας σε χωρισμό.


Το 1949 εγκαταλείποντας άλλο έναν γάμο, παντρεύεται τον πρίγκιπα «Aly Kahn» με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις πρωτύτερα και είχε ερωτευτεί σφοδρά, αποκτώντας και δεύτερη, αλλά πριγκιπική κόρη.
Το πριγκιπικό μεγαλείο όμως δεν γοήτευσε την ανήσυχη και ατίθαση φύση της και μη μπορώντας να ανταποκριθεί, χωρίζει ξανά.
Οπως συνήθιζε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, παντρεύεται για τέταρτη φορά, τον τραγουδιστή «Dick Haymes».Μια καταδικασμένη σχέση στην οποία κακοποιήθηκε και εγκατέλειψε το 1955.
3 χρόνια μετά έρχεται ο 5ος γάμος με τον κινηματογραφικό παραγωγό «James Hill» τον οποίο επίσης εγκατέλειψε μετά από 3 χρόνια.


Η πολυπρόσωπη «Hayworth» επεδίωκε σχέσεις από τις οποίες αντλούσε τη βυθισμένη της συναισθηματική ανεπάρκεια, ενώ παράλληλα τις χρησιμοποιούσε για την αυτοπροβολή της.


Ο Αρης στον 7ο οίκο στον Τοξότη, δραστηριοποιούσε την ανάγκη της για συντροφικότητα.
Το εξάγωνό του με την Αφροδίτη κυβερνήτη του Ηλιου και του ωροσκόπου, σε συνδυασμό με το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Δία, της έδιναν την υπερβολή και ίσως την παραχώρηση να βάζει τους κανόνες.
Με το τρίπτυχο Ηλιου – Αφροδίτης – Ερμή στο Ζυγό, έβρισκε κάτι διαφορετικό να αποσπάσει από όλους, που σχεδόν της το εναπόθεταν στα πόδια της με το μαγνητισμό που εξέπεμπε το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα.
Πέθανε από τη νόσο του Aλτσχάιμερ στην ηλικία των 68 ετών.


Στην θρυλική «Τζίλντα» η απόλυτη femme fatale, έφτανε να βγάλει μόνο το μαύρο γάντι της για να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των αντρών.
Θρυλική έχει μείνει η δήλωσή της ότι «οι άντρες ερωτεύονται την Tζίλντα, αλλά ξυπνάνε με εμένα» δείχνοντας τις αντιθέσεις που είχε σαν χαρακτήρας και γνώριζε πολύ καλά, θεωρώντας τον εαυτό της ντροπαλό και με κόμπλεξ ανεπάρκειας!


Εκανε βίωμα μια ατάκα, που άφηνε ενθύμιο σε όσους έμεναν πίσω.
«Put the blame on me boy», συνεχίζοντας την αναζήτηση μέσα από την επιφυλακτική αλλά και ονειροπόλα Σελήνη της στους Ιχθείς.


Κατερίνα Σαλωνίκη

10 σχόλια:

Εύα είπε...

καλημερα και καλη βδομαδα!
κι εδω το εκανε το θαυμα η σεληνη στους Ιχθεις,ε;
Η κυρια αφισα στο πρωτο δικο μου σπιτι ακριβως πανω απο το κρεβατι μου ηταν αυτη...η ΘΕΑ!
φιλιαααααα!

Giota Houliara είπε...

καλημερα κι απο μενα................η αναρτηση ειναι τοσο καταπληκτικη που δεν ξερεις τι να πρωτοθαυμασεις........ αυτα που γραφετε η την θεα;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Συμμορίτες, καλημέρα. Με αφορμή άλλη μία ανάρτηση για προσωπικότητα, θέλω να ρωτήσω κάτι:οι αναλύσεις που κάνετε βασίζονται στο σύστημα των ίσων ή των άνισων οίκων? Ποιο σύστημα να χρησιμοποιούμε κι εμείς στο προσωπικό μας ωροσκόπιο?Το ρωτάω σε όλους βασικά, γιατί η εικόνα του χάρτη αλλάζει αρκετά ρε παιδιά ανάλογα με το σύστημα οικοθεσίας που χρησιμοποιείς...

zone είπε...

How do you do συμμοριταρες.Επεστρεψα στη βαση και ενα απο τα πρωτα που επραξα ειναι να δω τα σχολια σας.Να'στε καλα που σουλατσαρατε και δεν ειχε μοναξιες η γιαφκα.Classic babe η Rita Hayworth.Thanks for all.ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Venus on fire είπε...

But the blame on God ,που όταν έχει κέφια ,φτιάχνει τόσο όμορφα πλάσματα και δη Ζυγίνες.

Αστρο -Συμμορίτες ,ζωγραφίσατε πάλι.

Μουτςςςςς!!!!!!

καψοραχη είπε...

ΘΕΑ!
απλα οταν ο Μεγαλος εχει κεφια φτιαχνει θαυματα....
φαινεται ομως οτι ειναι συχνα ακεφος γιατι πηξαμε στις γιαλαντζι-ημιτασιον φατσες! και ερχεται μια αναρτηση σας και θυμιζει τον ορισμο της γυναικας!
φιλια πολλα και ζουμερα! σκαστα στα μαγουλα σαν βαρελοτα...οπως φιλανε οι Αντριωτισες!

erifili είπε...

Πραγματικά ΘΕΑ.Γιατι όμως μια τέτοια γυναίκα να έχει σαν μότο την φράση "ρίξτε το φταίξιμο σε μένα"? Εχω διαβάσει πως παρά την όμορφιά της στην προσωπική της ζωή ήταν πολύ δυστυχισμένη.Αυτό είναι το τίμημα όταν είσαι θεός. Σε ζηλεύουν οι μίσοι, και οι άλλοι μισοί σε μισούν

AlexMil είπε...

Πράγματι πανέμορφη,
Και εντυπωσιακό η αντίθεση μεταξύ κινηματογραφικού χαρακτήρα και πραγματικού.Αξέχαστη.

Φυσικά όποως ξαναείπα, δεν έχω ιδέα από ωροσκόπια αλλά με αρέσει ηαίσθηση που αναδύουν.

καλό βράδυ

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλησπέρα παιδιά!

Zone,

Πολύ μας χαροποιεί η προτεραιότητά σου!!!!

Ανώνυμε,

Η ερώτησή σου είναι πολύ εύστοχη και απασχολεί πολλούς.
Κάνε υπομονή, αντί να σου απαντήσουμε τώρα σαν σχόλιο, θα κάνουμε μία ανάρτηση όσο μπορούμε πιο κατατοπιστική.

kikop80 είπε...

Καλησπέρα Συμμορίτες!
Και μίνι βιογραφία και συσχετισμένη με τα αστρολογικά!
Καλές συνέχειες!!!
:-)