Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Michael Jackson - The legend is gone...


O «Michael Jackson» έφυγε χθες από καρδιακή προσβολή καταρρέοντας στη νοικιασμένη έπαυλή του στο Holmby Hills του Los Angeles..

Γεννημένος στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29/8/1958 στις 10.00 το πρωί, υπήρξε και θα παραμείνει θρύλος της ποπ μουσικής.

Ο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης αναστάτωσε πολλές φορές την κοινή γνώμη με τις τολμηρές αισθητικές επεμβάσεις του, την αμύθητη περιουσία του, το σπίτι που είχε επιλέξει να ζει, τους γάμους τους οποίους σύναψε, αλλά και με τις κατηγορίες περί παιδοφιλίας.
Σωματικά και ψυχολογικά ήθελε πάση θυσία να γίνει από μαύρος λευκός, υποβάλλοντας τον εαυτό του σε ένα σωρό αισθητικές επεμβάσεις.
Η μανία του να μοιάσει στην «Diana Ross» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, πολύ περισσότερο ένα γερό σοκ στην ίδια.
Πέρασε από αρκετά στάδια παραμόρφωσης μέχρι να επιτύχει το ποθητό αποτέλεσμα.

Η περιουσία του υπήρξε εξοντωντικά τεράστια, η οποία προήλθε από το αναμφισβήτητο ταλέντο του στη μουσική και κορυφώθηκε με το δίσκο «Thriller» το 1982, αφήνοντας το solo του «Van Hallen» στην ιστορία της κιθάρας.
Εκατομμύρια αντίτυπα, ασύλληπτες θέσεις στο billboard, 7 βραβεία grammy.

Το οικοδόμημα που έφτιαξε για να ζει, αποτυπώνει το σκάλωμα στα παιδικά του χρόνια, που ουσιαστικά δεν έζησε, αφού υπήρξε showman από την ηλικία των 5 ετών.
Είναι πραγματικά απίστευτο, έως τρομακτικό, μπορείτε να το δείτε εδώ.
Παντρεύτηκε 2 φορές, την πρώτη με την κόρη του «Elvis Presley» «Lisa Marie Presley» και τη δεύτερη τη νοσοκόμα ειδικευμένη στη δερματολογία, την «Deborah Jeanne Rowe», με την οποία απέκτησε 2 παιδιά και ένα τρίτο αργότερα από παρένθετη μητέρα.
Στην ουσία όμως, λέγεται πως αγόρασε τις γυναίκες του..

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική του ζωή απασχόλησε τα ΜΜΕ με τη δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005, καταβάλλοντας ένα εξίσου αμύθητο ποσό.

Τα τελευταία χρόνια έκανε χρήση αντικαταθλιπτικών και ηρεμιστικών και εθίστηκε στα ναρκωτικά χάνοντας σημαντικό βάρος.
Η φθορά του από το 1990 και μετά ήταν εντυπωσιακή παρά την πρόσφατη ανακοίνωσή του για πραγματοποίηση συναυλιών και επιστροφή στο μουσικό προσκήνιο.

Η καρδιά του δεν άντεξε την έντονη ψυχική του δραστηριότητα, που από τη μία φαίνονταν σαν ένας φιλήσυχος και ευαίσθητος άνθρωπος και από την άλλη σαν ένα διαβολικό δημιούργημα που είχε εμφυτεύσει μέσα σε αυτήν.
Η μουσική του παρουσία όμως, θα παραμείνει ανέγγιχτη από το παραμικρό ίχνος αμφισβήτησης, μένοντας στην ιστορία σαν θρύλος της ποπ μουσικής και παράλληλα ένας εξαιρετικός ερμηνευτής και χορευτής.

Παρθένος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στους Ιχθείς, το ωροσκόπιό του δείχνει με σαφήνεια όλα τα μεταβατικά στάδια που βίωσε.

Η ψυχολογική του διαταραχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην όψη του Πλούτωνα με τους φωτοδότες, σύνοδο με τον Ηλιο και αντίθεση με τη Σελήνη από τους Ιχθείς.Ενα βαρύ φορτίο που προκαλούσε εξαρτήσεις, εμμονές, φοβίες και ανασφάλειες.Επιπλέον το τετράγωνο της Σελήνης – Κρόνου επιβάρυνε την ψυχολογία του, καθορίζοντας την εξάρτησή του με την παιδική ηλικία.

Η σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού στο μεσουράνημα τον έκανε βασιλιά της εκκεντρικότητας και νάρκισσο, σε συνδυασμό με τον Ζυγό αλλά η επίμονη και καθοριστική παρέμβαση της επιστημονικής τεχνολογίας στην μεταμόρφωσή του, οφείλεται στη σύνοδο Ηλιου – Πλούτωνα στην Παρθένο.

3 πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα, η μεγάλη του ευασθησία, η αγάπη του στα παιδιά και οι σεξουαλικές του παρεκλίσεις.

Το τετράγωνο με τον Αρη από τον 8ο οίκο με κυβερνήτη του 8ου οίκου την Αφροδίτη, επίσης κυβερνήτη του 1ου οίκου, αιτιολογεί τις κατηγορίες περί παιδοφιλίας, την αμφιλεγόμενη σεξουαλική συμπεριφορά του αλλά και τις συνεχείς αλλαγές του.Σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού στο Λέοντα με τον Ουρανό κυβερνήτη του 5ου οίκου.

Ο Ερμής κυβερνήτης των 9ου και 12ου οίκων είναι επίσης σε τετράγωνο με τον Αρη κυβερνήτη του 7ου οίκου, που δείχνει πως οι γάμοι του είχαν μια συμφεροντολογική χροιά, αλλά και προκαθορισμένο τέλος (Αρη – Ουρανό τετράγωνο).

Από την άλλη αυτός ο διχασμένος στην κυριολεξία άνθρωπος, απολάμβανε την ευνοική όψη του Ποσειδώνα (εξάγωνο με Ηλιο και τρίγωνο με τη Σελήνη του) με Ποσειδώνα σύνοδο με Δία στον 1ο οίκο και με τον Δία σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό.

Ο Ποσειδώνας συνέβαλε στην καλλιτεχνική του έξαρση και ευαισθησία, περισσότερο όμως συνέβαλε μαζί με τον Δία, στην αναγνώριση και τη λάμψη του μέσω της τέχνης, χαρίζοντάς του πολύ ταλέντο, άψογη εκτελεστική δεινότητα, ουτοπισμό, ματαιοδοξία και εξαπάτηση.

Εφυγε στις 2।25 χθες το μεσημέρι 25/6/2009...

Θανάσης Ματσώτας - Κατερίνα Σαλωνίκη

9 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα σας κ παλι..
ειμαι ακομα σοκαρισμενος απο το νεο!
μιλαμε για το τελος μιας εποχης..
αυτος μαζι με την μαντονα ηταν οι πιο γνωστοι ανθρωποι παγκοσμίως..
οι μεγαλυτεροι αστερες..
σιγουρα ειναι απο τις μεγαλυτερες απωλειες,οχι οτι μουσικα ειχε προσφερει κατι τα τελευταια χρονια...

πολυ κατατοπιστικη η αναλυση..

παρθενος με ζυγο κ ωροσκοπο ψαρακι..πολυ ευαισθησια..δεν ειναι τυχαιο οτι απο το 2000/1 ειναι στα ρεοκρ γκινες ελεω των 39 φιλανθρωπικων εργων που υποστηριζε..

θελω να ρωτησω κατι καθοτι ειμαι ασχετος απο αστρολογια(το γραφω για να μην ειρωνευτει καποιος το ερωτημα).

Γραφετε:
3 πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα, η μεγάλη του ευασθησία, η αγάπη του στα παιδιά και οι σεξουαλικές του παρεκλίσεις.

αν καποιος απο τον χαρτη του εχει ταση για σεξουαλικες παρεκλίσεις αυτο σημαινει οτι σωνει κ καλα θα τις ακολουθήσει ή μπορει να υπαρχει καποιο αλλο στοιχειο στον χαρτη που θα τον αποτρεψει να το κανει?
θελω να πω οτι 'οτι γραφει' ο χαρτης θα εκδηλωθει αργα ή γρηγορα όσο κ να το αποφυγεις ή μπορεις να το ελεγξεις?

αφορμη να ρωτησω ηταν το σχολιο σας,παντα ειχα αυτη την απορια

ευχαριστω

καλο ΠΣΚ να εχετε

Skouliki είπε...

εφυγε ενας θρυλος και ειναι λογικο ο χαμο ς
ο ανθρωπος εφτιαξε μια ολοκληρη σχολη μονος του

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Η άποψη που "κυκλοφορεί" στη σύγχρονη αστρολογία, είναι ότι το ωροσκόπιο δείχνει κάποιες τάσεις αλλά ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση να διαλέξει και να πορευθεί.
Αυτό είναι θεωρητικό τελείως.
Κατά τη γνώμη μας ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει ελεύθερη βούληση και είναι έρμαιο των πλανητικών επιρροών.
Έχει δυνατότητα να φτιάξει ελεύθερη βούληση, αλλά αυτό είναι για τον μέσο άνθρωπο απλά μια δυνατότητα. Το να το πραγματοποιήσει είναι μια άλλη ιστορία πολύ δύσκολη.
Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του έλεγαν οι παλιοί αστρολόγοι. Ο σοφός και όχι ο καθένας, θα προσθέταμε εμείς.

Laplace είπε...

Αστρο - Συμμορίτες ευχαριστώ παρα παρα πολυ!
Πολυ κατατοπιστική η απάντηση σας!

ειδικά το: "Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του έλεγαν οι παλιοί αστρολόγοι. Ο σοφός και όχι ο καθένας, θα προσθέταμε εμείς." βοηθάει παρα παρα πολυ στο να κατανοήσω τον συλλογισμό σας.. Γιατί το επόμενο ερώτημα μου ήταν αν πχ για εμένα τα αστρα δείχνουν οτι εχω τάσεις για να κανω εγκλήματα(η τελοσπαντων να γινω κακοποιό στοιχείο),δεν μπορει πχ μια γνωριμια με εναν σοφο άνθρωπο να με αποτρέψει?Αλλα με αυτο που γράψατε με κατατοπίσατε πληρως..


Αρα αν πάρουμε αυτο σαν δεδομένο τότε ισως εχουν κάποια βάση(δεν λεω οτι ισχύουν επακριβώς) οι κατηγορίες για 'παιδεραστία': http://infopress-gr.blogspot.com/2009/06/michael-jackson_7711.html

τι να γραψω..
Οπως κ να εχει μεγαλος Σταρ ελπίζω να μην ηταν ειχε παρεκκλίνει τοσο πολύ σεξουαλικά κ άφησε πισω του κ αλλους ανθρώπους με τα ψυχολογικά προβλήματα που κουβαλούσε αυτος

καλο ΣΚ να εχετε

καψοραχη είπε...

τελικα αυτος ο ανθρωπος ο χαρισματικος ηταν ενα παιδι που δεν υπηρξε ποτε παιδι και ενω ειχε τοσους πολλους θαυμαστες σε ολο τον κοσμο εκεινος ηθελε...να γινει καποιος αλλος!
αληθεια τι μεγαλη καταρα να την κουβαλαει καποιος! παλι καλα που εφτασε τα 51! κριμα!

zoyzoy είπε...

Πραγματικός θρύλος θα μείνει στην μουσική σκηνή.Αμφιλεγόμενος χαρακτήρας από την μια να είναι χορηγός τόσων φιλανθρωπικών έργων και από την άλλη να κατηγορείται για παιδοφιλία!
Και'γω συμφωνώ είναι αδύνατον να ξεφύγεις απ'τη μοίρα σου.Τα άστρα λένε δείχνουν τον δρόμο αλλά πιστεύω ότι σε οδηγούν εκεί που θέλουν!
Καλό ΣΒΚ να'χετε!!

admin είπε...

θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!

CHI είπε...

Kαι για μένα η ελευθερη βούληση είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που υπόκειται σε τόσους περιορισμούς που τελικά καταλήγει σαν να μην υπάρχει - με τις πολύ λίγες αστρολογικές γνώσεις μου δεν έχω συναντήσει ωροσκόπιο που να μην "κλικάρει" με το χαρακτήρα του κατόχου του..όσο για τον αποθανόντα..λυπάμαι που πέθανε έχοντας καταντήσει έτσι..μεγάλο ταλέντο αλλά και μεγάλη αρρώστια..σας φιλώ χχ

lisa είπε...

Ησουν και θα εισαι ο θρυλος της pop μουσικης!!