Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Αστρολογικός Σύλλογος στην Ελλάδα – Προσπάθειες και απάθειες...

Την Παρασκευή 15/5/2009 στις 7:30 το απόγευμα έγινε μία συνάντηση μεταξύ Ελλήνων αστρολόγων, με σκοπό την σύναψη καταστατικού για Αστρολογικό Σύλλογο.
Μη φανταστείτε πως οι τηλεοπτικοί αστρολογικοί αστέρες παρευρίσκονταν, ούτε και ονόματα όπως αυτά του κ. «Λεφάκη» και της Κας «Ντάκου». Ηταν όμως άλλοι γνωστοί στο χώρο τους και με προσφορά στην αστρολογία, άλλοι μικρή άλλοι μεγάλη, δεν θα το κρίνουμε.

Εκείνο όμως που είναι αδύνατο να μην επισημάνουμε, είναι το γεγονός πως αν δεν ξεκαθαριστούν κάποιες μελανές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ κάποιων εκ των συμμετεχόντων, η τσιχλόφουσκα από ζουμερή που είναι στην αρχή, γρήγορα δεν θα ξέρουν πώς να απαλλαχθούν από τη στυφάδα της.
Διότι ο γνωστός «Θωμάς Γαζής» πρωτοπόρος του θέματος, δεν μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον κ. «Κορωνάκη» http://ouranitsa.blogspot.com ανταλλάσσοντας απόψεις, ενώ παράλληλα να φιγουράρει στο blog του την ανηθικότητα αυτού και της συμμορίας του, (δηλαδή εμάς), αποκαλώντας μας συμμορίτες – σατανιστές και υπόκοσμο.

Και να ήταν μόνο ο κ. «Κορωνάκης» με τον οποίο ήρθε σε διαμάχη, είναι και άλλοι συμμετέχοντες, αλλά αυτό είναι ζόρι δικό του.

Εμείς όμως μπορούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε την υποκρισία και την περισσευούμενη δειλία, εφόσον ακόμα έχει στο blog και στο φόρουμ του ύβρεις, αναλήθειες και συκοφαντίες που δεν τις διαγράφει.

Θα πρέπει να καταλάβει ο «Γαζής» και ο κάθε «Γαζής», πως τα όνειρα και οι στόχοι αν δεν διακρίνονται από λεβεντιά και καθαρότητα συνείδησης, γίνονται βελάκια στους τοίχους τους και στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς.
Για να δημιουργηθεί ένας αστρολογικός σύλλογος, θα πρέπει το τραπέζι να μην είναι φορτισμένο και τα μελάνια των υπογραφών να μην προέρχονται από σουπιές.!
Κατά τα άλλα, αν και ο ανάδρομος Ερμής συγκατατεθεί μεγαλόψυχα, ας προχωρήσει αυτή η κίνηση μακριά από προσωπικά συμφέροντα και εμπορικές φιλοδοξίες για το καλό της αστρολογίας και μόνο.

Είδομεν..


18 σχόλια:

ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

χι,χι,χι....θα γελασουμε προσεχως...δυστυχως πεθανε και ο Σπαθαρης που θα ανεβαζε το εργο Ο Καραγκιοζης προεδρος Αστρολογων...

Laplace είπε...

καλησπερα σας
ευχομαι συντομα να κανετε το οραμα σας πραξη..
χωρις συλλογο δεν γινεται δουλεια..

θα σας λυσει πολλα προβληματα καθως και θα βοηθησει στην αποκατασταση του ονοματος της αστρολογιας..

γιατι κακα τα ψεμματα,οσο παιχνιδι κανουν οι 'τηλεαστερες' αστρολογοι,μην περιμενετε ο κοσμος να σας σεβεται οσο τους αστρολογους στο εξωτερικο..

φιλια

La Pelle Noir είπε...

Προσωπικά πιστεύω πως οι σύλλογοι δεν είναι άχρηστοι, αλλά ούτε πως παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αστρολογικής γνώσης που είναι και το ζητούμενο.
Μπορούν ίσως να διαφυλάξουν από τις άγριες κακοτοπιές όσους δε γνωρίζουν το αντικείμενο και να οριοθετήσουν το επάγγελμα, αν βέβαια μπορούμε και θέλουμε να δούμε την αστρολογία κάτω από αυτό το πρίσμα.

Laplace είπε...

La Pelle Noir πολυ ευστοχος!
ετσι ακριβως!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Βανέσσα,
Οχι και πρόεδρος!!!! χα,χα,χα,χα!

Laplace,

Οντως χωρίς σύλλογο δεν γίνεται δουλειά, αλλά το θέμα είναι η προσοχή στα μέλη του συλλόγου και κάθε σύλλογου, αν θέλουμε να αποκατασταθεί το όνομα της αστρολογίας.

La Pelle Noir,

Οπως πάντα περιεκτικός και πάντα συμμορίτης!

Prince Oliver είπε...

Με φτιάχνετε πάλι αγαπητοί μου καταπιανόμενοι με το αγαπημένο μου θέμα.
Κάθε φορά που σκέφτομαι όλα όσα έχει κάνει ο Αστραπόθωμας από τη μία μου φαίνεται γραφική η επανάληψη και από την άλλη αναπολώ εκείνες τις μέρες και με πιάνει ένας ακατανίκητος εθισμός.
Οταν ο άνθρωπος νομίζει πως μπορεί να μεταμοφωθεί από χοίρο σε συμπαθές κουνάβι επειδή κάθησε σε ένα τραπέζι πολιτισμένο, τότε η αποτυχία είναι σίγουρη.
Αλήθεια οι άλλοι που μοίραζαν τα πτυχία της Mayo και διατηρούν σχολές χωρίς αντίκρυσμα θα είναι οι αυριανοί ιδρυτές του Συλλόγου?
Αχ! τι συγκίνηση για την Ελληνική αστρολογία..
Για να μην πω για τις κυρίες που τσίμπησαν πως μποορύν να αναστήσουν το κενοτάφειο του γνωστού φόρουμ.
Ε ρε γλέντια και γέλια που θα πέσουν.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια, μαθαμε κατι και δεν ξερουμε αν ειναι αληθεια, μολις μπηκε ο παναγιοτοπουλος, ειναι πραγματικοτητα το γεγονος, οτι η καρεκλα του Χαζη, εσπασε και αρχισε να πεφτει. χα χα χα χα χα χα μονο που σκεφτομαι κατουρηθηκαμε δυο απο τα γελια. εγω, γελαω ...... δυο μερες τωρα. Και μαλιστα αρχισε να λεει οτι τον διαβαλει ο παναγοτοπουλος. και αλλα γραφικα. και κατι αλλο δεν ξερω αν αληθευει, ενας γεματος, που ειχε και μηχανη του εδωσε την καρεκλα του. Υποψιαζαζομαστε οτι μαλλον με ην ατοπον απαγογην, μαλλον πρπει να ειναι ο Μπαρδόπουλος, το εχει ξεφωνειση και αυτον ο θωμας. για ρωτηστε τον να μαθουμε αν ειναι αληθεια, για να συνεχισουμε, το γελιο. αν ειναι αληθεια ειναι σκηνικο απειρου καλους...


χα χα χα χα χα χα χα .................

La Pelle Noir είπε...

Ανώνυμε φίλε θα σου πω τα εξής:

Όλα αυτά που λες δεν τα γνωρίζω. Πολλά έχω ακούσει.
Με προβληματίζει ιδιαίτερα το στυλ της γραφής σου, που δείχνει μάλλον πως θέλεις να "δείξεις" κάποιον άλλον.
Βέβαια,επειδή δεν είμαι χτεσινός στον αστρολογικό χώρο, ξέρω κάποια από αυτά που γράφει ο Prince Oliver παραπάνω, και πολλά περισσότερα.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω διακόψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τις επαφές μου με όλους όσους αυτοαποκαλούνται αστρολόγοι.
Ο Prince Oliver γράφει καιρό στο blog και έχει δώσει δείγμα γραφής. Επίσης είναι αποστασιοποιημένος εδώ και χρόνια από τον αστρολογικό χώρο και απ' ότι ξέρω, δεν τον ενδιαφέρουν οι εξελίξεις.
Θα σου συνιστούσα, ότι έχεις να πεις, να το πεις επώνυμα, καθαρά και συγκεκριμένα.
Το ίδιο θα συνιστούσα και σε κάποιους άλλους πολύ γνωστούς και δραστήριους σε εμάς και στο χώρο (μερικοί απ' αυτούς παρευρέθησαν και στη συγκέντρωση), που έχουν καταφερθεί από εδώ εναντίον του Γαζή με ψευδώνυμα, αλλά με το όνομά τους ποτέ!
Εμείς διαθέτουμε για παράδειγμα αποδείξεις είσπραξης διδάκτρων από αστρολογικές σχολές, που άφησαν τους μαθητές στα κρύα του λουτρού και αυτό είναι ένα χειροπιαστό γεγονός.

Ωστόσο εάν υπάρχει έστω και μία ελπίδα στο εκατομμύριο να ξεπεραστούν κάποιες διαφορές όχι μόνο προσωπικές ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα έχω αρνητική προκατάληψη για τα δρώμενα στο χώρο της.

admin είπε...

και εγώ σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας!!!

καψοραχη είπε...

και εγω σας ευχομαι ολα τα καλα του εναστρου ουρανου σε σας μαζεμενα γιατι το αξιζετε......


και επιτελους ο "κερατας" ο Ερμης να ερθει στα ισα του γιατι θα τον παρει και θα τον σηκωσει!!!!

3hronos είπε...

Εάν λέω εάν καταφέρουν να ξεπεράσουν
όλοι το τόσο βαρύ παρελθόν και κτίσουν
ένα νέο μέλλον πάνω σε γερές βάσεις,
που μάλλον το βλέπω αδύνατον,
[ Δίας συνοδό Ποσειδώνα σε τετράγωνο
με Ήλιο και Ερμή ανάδρομο] την ημέρα της
συνάντησης, ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει
να αφαίρεση τις όποιες ψυχονευρωτικές και
πρακτικές
διαφορές υπήρχαν και θα υπάρχουν?

Και μην ξεχνούν οι παλαιότεροι
το πόσες φορές έχουν τολμήσει το ίδιο
θέμα, [ο pelle είναι μακρινός γνώστης
από εποχής astrologia nova και έχει απόλυτο
δίκιο σε όσα γράφει ] με μεγάλα κολλήματα
όπως, καταστατικό και οικονομικό.

Προσωπική μου γνώμη, πρέπει πρώτα να λυθούν
εκατέρωθεν οι όποιες παρεξηγήσεις, για να
δημιουργηθούν νέες βάσεις.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ…….

Όπως γράφει η πολύ καλή μας θεοδώρα.

Γιώτα είπε...

Πληροφορήθηκα γενικότερα για το θέμα αυτό, όχι τόσο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά για τη σχέση κάποιων με κάποιους άλλους, άλλωστε δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κανείς, αν διαβάσει ένα ελάχιστο δείγμα από τις παραθέσεις του κ. Γαζή που προσωπικά πάνω απ' όλα βρίσκω αστείες.

Με όσα έχω διαπιστώσει, με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, με τις αστρολογικές όψεις που ανέφερε ο 3hronos, αλλά και με το μπάχαλο που επικρατεί αν γίνει ποτέ αυτή η κίνηση, δεν θα γίνει με αυτές τις προυποθέσεις.
Γιατί και να γίνει, μία τρύπα στο νερό θα είναι.
Αισιόδοξοι και καλοπροαίρετοι μπορεί να είμαστε, αλλά αν συμβάινουν τόσα κουλά, δεν είναι πια αισιοδοξία, αλλά βλακεία.
Σύντομα θα γίνει και το μπλογκ μου να γίνω κι εγώ μπλε!

CHI είπε...

Αν είναι αλήθεια το γεγονός αυτό με την καρέκλα του Γαζή και ο ανώνυμος λέει αλήθεια, μπορεί ο κ. Μπαρδόπουλος να το επιβεβαιώσει.
Δεν καταλαβαίνω προσωπικά, ποιο είναι το θέμα και γιατί αναφέρεται.
Επίσης δεν καταλαβαίνω τη σοβαρότητα του θέματος, εκτός κι αν υπονοείται κάτι.
Γνώμη μου ταπεινή, δεν προσφέρεται η χώρα μας για τέτοιου είδους συννενώσεις.
Αραγε αστρολογικό είναι το όραμα?
Γιατί πιστεύω πως όσοι έχουν αυτό το όραμα δεν ήταν εκεί, όπως ο κ. Αντωνίου κάτοχος του astrognosi.

John Bardopoulos είπε...

20η Μαΐου 2009. μόλις έχει αλλάξει η μέρα.
Και τελικά αποφάσισα να το αναρτήσω στις 20/5/2009 17:30
Από τον Γιάννη Μπαρδόπουλο.

Το καλό του διαδίκτιου είναι ότι υπάρχει και αμφίδρομη επικοινωνία, μετάξι των χρηστών και ομάδων ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα.
Είναι το θέμα της έκθεσης που έγραψα σήμερα στο πρώτο μάθημα των εξετάσεων, στην νεοελληνική γλώσσα.
Επίσης μονόδρομη επικοινωνία κάνουν μόνο, οι δικτάτορες, οι εργοδότες, και όσοι θέλουν να περάσουν δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς, πχ κέρδη από φήμη και οικονομικό όφελος.
Μέσα από πολλά, και από διάφορα, σχόλια και ενέργειες. Βγαίνουν ακόμα πιο πολλά θέματα, απορίες και σκέψεις. Ενέργειες που δεν ξέρουμε από πού πηγάζουν, τι σκοπό έχουν, και τι θέλουν να κερδίσουν! Και από πού ξεκινάνε,. Γύρο στις 5, χτες το απόγευμα, 19η /5ου, κάποιος δημοσίευσε κάτι, και αναφέρει με πλάγιο τρόπο, το όνομα μου.
Δικαίωμα του να το αναφέρει, είναι ανώνυμος, και δεν θα ασχοληθώ μαζί του και δεν έχω καμία πρόθεση να παίξω ανώνυμα παιχνίδια με άγνωστους και, πιθανόν, επικίνδυνους ανθρώπους.
Διάβασα με την δέουσα προσοχή όλα τα προηγούμενα, καθώς και του La Pelle Noir. Στις 18/5ου, εξέφρασα δημόσια, μια ανησυχία και προβληματισμό. Έλεγα για την δόμηση του σωματείου, ή φορέα που θα κάλυψη τους έλληνες αστρολόγους. Οι διαχειριστές, εκεί που εξέφρασα τις σκέψεις μου, πιθανόν και να φοβήθηκαν μήπως κάνω και κακό από τον προβληματισμό μου. Με ήρεμο και φιλικό τρόπο, προσπάθησαν να με καθησυχάσουν, και τους ευχαριστώ.
Τους άφησα να καταλάβουν ότι θέλω καλό, και όχι σωματείο ή φορέα στο πόδι.
Ακολουθούν κάποιες απόψεις που συμμερίζομαι, και ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος. Όλοι με τις απόψεις αυτές δεν είναι με κακία στην αστρολογία, από τα λεγόμενα τους, εγώ καταλαβαίνω, - πιστεύω και όλοι μας, που είμαστε εδώ, και επισκεπτόμαστε το blog-, ότι επιθυμούμε όλοι το κοινό καλό. Πιστεύω, και για την σωστή πορεία όπου και όπως την εξέφρασα, ίσως και άκαιρα, στις 18/5.
Επέλεξα κάποια σχόλια, από τους προηγούμενους. Τα οποία, με καλύπτουν όχι μόνο εμένα, αλλά, πιστεύω και άλλους που δεν θέλουν να φανούν, ή έχουν νιώσει ότι περιγράφεται. Τέλος, να συμφωνήσω, με τον La Pelle Noir – Θανάση, ότι οποίος θέλει να πει κάτι να τα λέει επώνυμα. Αυτό ζήτησα και εγώ στις 18.
Επίσης, διάβασα και αλλά σχόλια από το blog της Ουρανιτσας, όσοι έχουν ακουστεί, να εξαιρέσω το εαυτό μου, γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία. Από την πείρα τους, λοιπόν, αγωνιούν και αυτοί. Τους συμμερίζομαι και διαπιστώνω ότι δεν είμαι και ο μόνος που ανησυχώ.
Οι εξελίξεις, θα διαγράψουν ή θα επιβεβαιώσουν τους φόβους μου, ή και μας. Ελπίζω να διαγράφουν. Όπως πιστεύω, όλοι αυτό επιθυμούν.
............... συνεχιζεται

John Bardopoulos είπε...

Ακολουθούν κάποια σχόλια που πιστεύω ότι συμπλέουν με τους φόβους και τις ανησυχίες μου.
Ο,
Prince Oliver είπε...
«Αλήθεια οι άλλοι που μοίραζαν τα πτυχία της Mayo και διατηρούν σχολές χωρίς αντίκρυσμα θα είναι οι αυριανοί ιδρυτές του Συλλόγου?»
ο,
Laplace είπε...
«θα σας λυσει πολλα προβληματα καθως και θα βοηθησει στην αποκατασταση του ονοματος της αστρολογιας..

γιατι κακα τα ψεμματα,οσο παιχνιδι κανουν οι 'τηλεαστερες' αστρολογοι,μην περιμενετε ο κοσμος να σας σεβεται οσο τους αστρολογους στο εξωτερικο..».
ο,
La Pelle Noir είπε...
«Προσωπικά πιστεύω πως οι σύλλογοι δεν είναι άχρηστοι, αλλά ούτε πως παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αστρολογικής γνώσης που είναι και το ζητούμενο.
Μπορούν ίσως να διαφυλάξουν από τις άγριες κακοτοπιές όσους δε γνωρίζουν το αντικείμενο και να οριοθετήσουν το επάγγελμα, αν βέβαια μπορούμε και θέλουμε να δούμε την αστρολογία κάτω από αυτό το πρίσμα.»

οι,
Αστρο - Συμμορίτες είπε...
«Laplace,

Οντως χωρίς σύλλογο δεν γίνεται δουλειά, αλλά το θέμα είναι η προσοχή στα μέλη του συλλόγου και κάθε σύλλογου, αν θέλουμε να αποκατασταθεί το όνομα της αστρολογίας.»
ο,
La Pelle Noir (ξανα) είπε...
Ανώνυμε φίλε θα σου πω τα εξής:

…..
Θα σου συνιστούσα, ότι έχεις να πεις, να το πεις επώνυμα, καθαρά και συγκεκριμένα.
Το ίδιο θα συνιστούσα και σε κάποιους άλλους πολύ γνωστούς και δραστήριους σε εμάς και στο χώρο (μερικοί απ' αυτούς παρευρέθησαν και στη συγκέντρωση), που έχουν καταφερθεί από εδώ εναντίον του Γαζή με ψευδώνυμα, αλλά με το όνομά τους ποτέ!
Εμείς διαθέτουμε για παράδειγμα αποδείξεις είσπραξης διδάκτρων από αστρολογικές σχολές, που άφησαν τους μαθητές στα κρύα του λουτρού και αυτό είναι ένα χειροπιαστό γεγονός.

Ωστόσο εάν υπάρχει έστω και μία ελπίδα στο εκατομμύριο να ξεπεραστούν κάποιες διαφορές όχι μόνο προσωπικές ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα έχω αρνητική προκατάληψη για τα δρώμενα στο χώρο της.»

Επισεις, διαβασα και αλλα σχολια από το blog της Ουρανιτσας, οσοι εχουν ακουστει, να εξαιρεσω το ευατο μου, γιατι εγω δεν εχω εμπειρια. Από την πειρα τους, λοιπον, αγωνιουν και αυτοι. Τους συμεριζομαι και διαπιστωνω ότι δεν ειμαι και ο μονος που ανυσυχω.
Γιάννης Μπαρδόπουλος

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κύριε Μπαρδόπουλε,

Απ' ότι καταλάβαμε όσο κι αν θέλετε να αισιοδοξείτε κι εσείς, υπάρχουν κάποια σημεία που σας καθιστούν συγκρατημένα αισιόδοξο όπως λένε και οι γιατροί!
Δεν μας επιβεβαιώσατε το γεγονός που ανέφερε ο/η ανώνυμος/η, αλλά θα έχετε το λόγο σας.
Ευχαριστούμε για την μακροσκελή παράθεση και αναμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις, όχι οτι καιγόμαστε δηλαδή, απλά παρακολουθούμε τα σενάρια και τους σκηνοθέτες.

John Bardopoulos είπε...

σκεφτομαι, μηπος ο "Ανωνυμος" θελει να τορπιλισω εγω την ολη προσπαθεια, και φυσικα θα "συμμετεχουν και οι "φιλοι μου". στον τορπιλισμο!!!!

La Pelle Noir είπε...

Σωστή παρατήρηση.
Επειδή όμως διαθέτουμε κληρονομικό χάρισμα και σκεφτήκαμε κι εμείς τον "τορπιλισμό", φροντίζουμε να λέμε την άποψή μας στα ίσα χωρίς πάθη.
Εξάλλου η ίδρυση του συλλόγου είναι ένα θέμα που δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως στον υπό ίδρυση σύλλογο (και μάλιστα στην επιτροπή που ορίστηκε), υπάρχουν και φίλοι που εδώ και πάρα πολλά χρονια,τους εκτιμούμε.