Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Glenn Close - Η γοητεία μιας διαφορετικής ερμηνείας.


Η «Glenn Close» γεννήθηκε σαν σήμερα στις 19/3/1947 στο Κοννέκτικατ στις 2.12 το μεσημέρι.

Μία ηθοποιός που λάτρεψε τη δουλειά της, ερμηνεύοντας ρόλους που τις έδωσαν τον τίτλο της πιο μισητής γυναίκας της Αμερικής.
Πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ένα απύθμενο ταλέντο, 2 βραβεία Emmy, 3 βραβεία Tony και μία παγερή και απρόσητη γοητεία.
Ολοι όμως προτιμούν να θυμούνται την «Αλεξ Φόρεστ» που έβρασε το κουνέλι της οικογένειας στην ταινία "Η Ολέθρια σχέση -Fatal Attraction ".

Οι σπουδές στην ανθρωπολογίας δεν στάθηκαν εμπόδιο στο όνειρό της να εκφραστεί μέσω της τέχνης και κατόπιν πολλών προσπαθειών και απορρίψεων, σημειώνει την πρώτη της μεγάλη επιτυχία με την «Ακρη του νήματος» το 1989, ­ υποδύοντας τη διαβολική δικηγόρο που εμπλέκεται συναισθηματικά με έναν κατηγορούμενο, για το φόνο της συζύγου του πελάτη (Τζεφ Μπρίτζες), ενώ είχαν προηγηθεί η «Ολέθρια Σχέση» και οι «Επικίνδυνες σχέσεις – Dangerous liaisons » με ρεσιτάλ ερμηνείας!

Οι ρόλοι της στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ήταν τουλάχιστον απολαυστικοί και οι ερμηνείες της είχαν κάτι δηλητηριώδες το οποίο απέδιδε με αφοπλιστικό και θαυμαστό τρόπο.

Παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε μία κόρη το 1988 από μία άλλη σχέση της, σε ηλικία 41 ετών.

Ιχθείς με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στον Υδροχόο.
Ο κυβερνήτης του 10ου οίκου της η Αφροδίτη, βρίσκεται στον 7ο οίκο στον Υδροχόο σε αντίθεση με Πλούτωνα, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η Close μπορούσε με μεγάλη ευκολία να υποδύεται τη δηλητηριώδη προσωπικότητα και να πείθει γι αυτήν.
Επίσης η Αφροδίτη είναι και κυβερνήτης του 3ου οίκου και βρίσκεται σε Μεγάλο Τρίγωνο με Ουρανό και Ποσειδώνα, οικοθετημένο στον 3ο οίκο!
Ο νους της ήταν το ίδιο κεραυνοβόλος και τον κατέθετε στους ρόλους της.

Η σύνοδος Αρη – Ερμή στους Ιχθείς στον 8ο οίκο σε τετράγωνο με Ουρανό, είναι μία όψη που δείχνει πως υπήρχε ψυχολογική αναγνώριση των ρόλων που υποδύονταν και μια πιθανή δική της εσωτερική έκρηξη, που εξωτερίκευε διά μέσου της υποκριτικής τέχνης.

Ο κυβερνήτης του 8ου οίκου Ποσειδώνας βρίσκεται στον 3ο οίκο, συμμετέχοντας στην όψη τριγώνου με τον κυβερνήτη του οίκου.
Πρόκειται για μία λαμπερή φυσιογνωμία με κοφτερό νου, που μπορεί να αναμοχλεύσει τη σκοτεινή πλευρά κάθε ανθρώπου, επειδή τη γνωρίζει καλά από την παρουσία του Πλούτωνα στον ωροσκόπο, που είναι ο Λέοντας, το ζώδιο του Ηλιου!

Η σύνοδος Αφροδίτης – Σελήνης στον Υδροχόο στον 7ο οίκο, της έδιναν έναν εκκεντρικό χαρακτήρα, ενώ το τετράγωνο της Σελήνης με το Δία (κυβερνήτη του 5ου) , έφερε τους 3 γάμους, τις πολλές της σχέσεις και τα συνεχή της φλερτ.

Το Μεγάλο Τρίγωνο Ηλιου - Κρόνου - Δία κυβερνήτες των 1ου, 6ου, και 5ου οίκων αντίστοιχα, επιβεβαιώνει γιατί αυτή η γυναίκα επιβλήθηκε στο κοινό, στην τέχνη, αλλά και στον εαυτό της!

simmoria.blogspot.com

4 σχόλια:

καψοραχη είπε...

καταπληκτικη,και με αρκετες ταινιες στο ενεργητικο της καλες!
μερικοι ανθρωποι(οχι απαραιτητα γνωστοι)εχουν κατι επανω τους που φεγγει!μπαινουν στο χωρο και χωρις να ειναι ωραιοι,ψηλοι,κτλ γυρνας και τους κοιτας!λες και συμπιεζεται ο αερας και το νιωθεις!μιλουν και στεκεις και τους ακους!πηρα αφορμη απο την Glenn Close και τα λεω αυτα!
χαιρετω!

καψοραχη είπε...

Που εχετε παει ολοι????εε??????
ειμαι μονη σαν το λεμονι!

καψοραχη είπε...

παιδια ανυσηχω!
ξερετε κατι που δεν ξερω? εχουν βαλει καμια βομβα εδω μεσα και την εχετε κανει ολοι?????

εεεεεεε!!!!ειναι κανεις εδωωωωωωω?

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καψοράχη!!!!!!

Εχει ο καιρός γυρίσματα παιδί μου.
Οχι βρε τίποτα δεν συμβαίνει, απλά πήζουμε και επανερχόμαστε δριμύτεροι!
Η ανάδρομη Αφροδίτη κάνει δουλειά!

Φιλιά.