Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Τζων Τραβόλτα - Τέλειες απογειώσεις με απότομες προσγειώσεις




Ο «John Travolta» γεννήθηκε σαν αύριο στις 18/2/1954 στις 2.53 το απόγευμα στο New Jersey. (αύριο θα ακολουθήσει άλλος Υδροχόος)!!!
Ενας ηθοποιός που πάλεψε για να καταξιωθεί και να κερδίσει χρήματα από τις ταινίες του, αναγκασμένος να κάνει πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές μετριότητες.
Η αγάπη του για το χορό και το τραγούδι τον έκανε «star» στην ταινία «Saturday night fever» (Πυρετός το Σαββατόβραδο) », οδηγώντας τον στα 24 χρόνια του πρώτη φορά στην κούρσα των Οσκαρ.

Ακολούθησε το αξέχαστο «Grease» και το «Blow out» του «Brian De Palma» όπου
γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και φαίνεται να τον καθιερώνουν.

Παρόλο όμως που έγινε εξώφυλλο σε όλα σχεδόν τα περιοδικά του κόσμου, παρόλο που οι αφίσσες του διακοσμούσαν τους τοίχους εκατομυρίων εφήβων, ο Travolta για μεγάλο διάστημα επιδίδονταν σε μέτριες επιλογές, δείχνοντας πως χάνει το δρόμο προς την αποδοχή.

Στην κομεντί «Κοίτα ποιος μιλάει» ήταν άλλη μία απολαυστική στιγμή του, που έκτοτε δεν ξαναέδειξε κάτι ανάλογο, ώσπου ο «Κουέντιν Ταραντίνο» να του χτυπήσει την πόρτα.

Προσφέροντάς του το ρόλο του επαγγελματία δολοφόνου στην συγκλονιστική ταινία «Pulp fiction»με αμοιβή 140.000 δολάρια - ποσόν σχεδόν εξευτελιστικό, τον έβγαλε από την αφάνεια.

Οι ταινίες που ακολούθησαν δεν είχαν τίποτα το ιδαίτερο, χωρίς να συμφωνούμε με τις σκληρές κριτικές που έχει υποστεί ο ίδιος, ενώ η πιο πρόσφατη ταινία έρχεται με τίτλο «From Paris with love».

Γνωστός Σαϊεντολόγος, ζει στη Φλόριντα σε ένα σπίτι που έχει το δικό του αεροδρόμιο.
Είναι έμπειρος πιλότος και πετάει μόνος του τα αεροπλάνα του, τα οποία παρκάει και δίπλα στο σπίτι του!

Παντρεμένος με την ηθοποιό «Kelly Preston» από το 1991 απέκτησαν δύο παιδιά, όπου το ένα από αυτά χάθηκε τον περασμένο μήνα από ανακοπή καρδιάς, στα 16 του χρόνια.

Υδροχόος με ωροσκόπο Καρκίνο στην τελευταία μοίρα και Σελήνη στην Παρθένο.
Η παρουσία του Κρόνου στον 4ο οίκο δείχνει τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά οι ευμενείς όψεις με Σελήνη, Αφροδίτη και Ερμή τον απάλλαξαν γρήγορα από τις ταλαιπωρίες.

Ο γωνιακός Ποσειδώνας σε τρίγωνο με τον Ηλιο έδωσε το καλλιτεχνικό του πέταγμα, ενώ η αντίθεση του Ηλιου από τον Υδροχόο με τον Πλούτωνα στο Λέοντα στον άξονα 2ου – 8ου οίκων, έφερε τα κενά αέρος στην καριέρα του και όχι μόνο.

Ο Αρης στον Τοξότη στον 5ο οίκο και κυβερνήτης του μεσουρανήματος, σε τετράγωνο με Αφροδίτη και Σελήνη, ένα ΤΑΥ τετράγωνο, που τον κάνει να επαναπαύεται θιγμένος, έως ότου αποφασίσει να ξαναρχίσει έστω και από χαμηλά, με στόχο να μεσουρανήσει ξανά.

Ο Ουρανός στον 12ο οίκο σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό αλλά και ο Τοξοτίσιος Αρης με το Δία στους Διδύμους στον 11ο οίκο, τον ξεσήκωσαν στα σύννεφα με το πάθος του πιλότου τόσο διογκωμένο, ώστε να έχει σπίτι του garage για.. αεροπλάνα.

Ο κυβερνήτης του 11ου οίκου που βρίσκεται ο Δίας, είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον 9ο οίκο σε τετράγωνο με το Δία.
Υπερβολή και ρίσκο που τον απογειώνουν, ενώ χρειάζεται προσοχή στην προσγείωση που συχνά είναι απότομη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό το γεννήθηκε σαν αύριο πολύ μου άρεσε...χαχα!!
καλός ο τραβόλτα (τα παλιά τα χρόνια)και μπράβο για την ανάλυση!
αλλά ρε παιδιάαααααααα....ξεχάσατε το μάγο του μπάσκετ, τον καλύτερο παίχτη στην ιστορία που γεννήθηκε σαν σήμερα 17....ο ένας και μοναδικός Μichael jordan γαμώτο αυτόν περίμενα να έχετε αναλύσει, είμαι περίεργη να έβλεπα το χάρτη του!

KitsosMitsos είπε...

Άλλος ένας που παραλίγο να χαθεί στον δρόμο της αφανούς δημοσιότητας.
Την καλημέρα μου.