Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Αεροπορικό ατύχημα στο Χάντσον και ο εξαίρετος χειρισμός του πιλότου "Chesley Sullenberger"





Στις 15-1-2009 και ώρα 3.36 τοπική ώρα, o 57 χρονος πιλότος αεροπλάνου της U.S. Airways, «Τσέσλι Σάλλενμπέργκερ» – «Chesley Sullenberger» - αναγκάστηκε να προσθαλασσώσει το σκάφος στον ποταμό «Χάντσον» της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από τις αμερικανικές αρχές, το ατύχημα πιθανόν να προκλήθηκε από σύγκρουση του αεροσκάφους με σμήνος πουλιών.
Οι δύο κινητήρες σταμάτησαν να λειτουργούν, και τότε ο πιλότος ζήτησε από τους επιβάτες κρατηθούν γερά πριν από την πρόσκρουση.

Κατόρθωσε να ελέγξει το αεροπλάνο, προσανατολίζοντάς το προς το ποτάμι, αποφεύγοντας πτώση στα κτίρια της πόλης.
Ο ηρωικός πιλότος εγκατέλειψε το αεροπλάνο τελευταίος ενώ έψαχνε να δει μήπως κάποιος δεν τα είχε καταφέρει.

Ο «Chesley Sullenberger» γεννήθηκε στις 23/1/1951.
Είναι Υδροχόος με Σελήνη στο Λέοντα και Αφροδίτη στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, θέσεις που προδιαθέτουν το επάγγελμα του πιλότου.

Το ΤΑΥ τετράγωνο μεταξύ Ερμή από τον Αιγόκερο, Ουρανό από τον Καρκίνο και Κρόνο από το Ζυγό, πιστεύουμε ότι ενισχύει την επαγγελματική του ιδιότητα και η ενεργοποίηση αυτού, μάλλον έπαιξε σημαντικό ρόλο στη στιγμή του ατυχήματος.
Η σύνοδος Αρη – Δία (που προδιαθέτει σε ατυχήματα), σε τρίγωνο όμως με τον Ουρανό, καθώς και το τρίγωνο Ηλιου – Κρόνου, προσέδιδαν σε αυτόν τον άνθρωπο υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μεγάλη ικανότητα στους χειρισμούς, καθώς επίσης και τέλεια αντανακλαστικά.

Τη στιγμή που το αεροπλάνο προσθαλασσώνεται έχουμε τη γνωστή διελευστική αντίθεση Κρόνου – Ουρανού, που ενεργοποιεί το αντίστοιχο τετράγωνο στο γενέθλιο ωροσκόπιο του πιλότου.
Σε αυτή την αντίθεση συμμετέχει και η Σελήνη, ο Αρης βρίκσεται σε αντίθεση με τον ωροσκόπο, ενώ παράλληλα έχουμε τη σύνοδο Ηλιου – Δία στον Υδροχόο σε τρίγωνο με τη Σελήνη (η Σελήνη σε τετράγωνο με Πλούτωνα).

Τη στιγμή λοιπόν που ο Ουρανός μεσουρανεί «αστροχαρτογραφικά» πάνω από το Μανχάταν, ταυτόχρονα βρίσκεται σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό του πιλότου.
Ο ωροσκόπος του ατυχήματος στον Καρκίνο, καθώς και η Σελήνη στις 29 μοίρες της Παρθένου, ενεργοποιούν τον προαναφερθέντα ΤΑΥ – τετράγωνο σχηματισμό.
Ωστόσο, οι ευμενείς όψεις των διελευστικών Ηλιου και Δία πάνω από τον Ηλιο του πιλότου, καθώς και της διελαύνουσας Σελήνης σε τρίγωνο με τον Ηλιο του, έδωσαν την αίσια κατάληξη σε αυτή την επικίνδυνη και ατυχή συγκυρία.
simmoria.blogspot.com



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδια θα σας μαλωσω, δινετε και χαρτη για να μην κουραζεστει και το Gazis, οχι σαν τον Παναγοπουλο, και τον υποχρεωσατε να κανει και χαρτη. παλιοπαιδα ατιθασα. μου τον στεναχωρητε και δεν περνει τα χαπια του, που να βρει τετοια ωρα ο Τρελλος, εμμ συγνωμη ο Man. ωχ αman αman αman.....

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Ναι, ναι ανώνυμε!
Του δίνουμε να τσιμπάει, να προσπαθεί και να γράφει τις ατέλειωτες ανοησίες που όλοι απολαμβάνουμε!

zoyzoy είπε...

Είναι η πρώτη καλή είδηση που ακούσαμε γιαυτό τον χρόνο!Επιτέλους και μια ευχάριστη μέσα στην μαυρίλα.

Ανώνυμος είπε...

που να δεις σε λιγο, υπαρχουν και εκλειψεις με αναδρομο Ερμη, φυσικα δεν ξερει οτι ειναι και κυβερνητης του ζωδιου του. Αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τον Αγγλο(φονο) επιστημονα

Ανώνυμος είπε...

Οντως το πρώτο ευχάριστο γεγονός μέσα στη μαυρίλα.
Ο πιλότος αυτός είχε άστρο.
Βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας.
Πολύ ψύχραιμος΄,έσωσε τόσες ζωές.
Αντε ν' ακολουθήσουν μόνο ευχάριστα.
Το ξέρω δεν γίνεται, αλλά και μόνο με τη σκέψη, καθησυχαζόμαστε προσωρινά.

καψοραχη είπε...

Προταση
-------

Να καλεσουμε τον συμπαθεστατο πιλοτο,να του δωσουμε την Ελληνικη υπηκοοτητα,να τον βαλουμε επικεφαλης στο κομμα του "ΚΑΝΕΝΑ"και να βγει με τα χιλια κυβερνηση!ισως ειναι η μονη πιθανοτητα να σωθουμε!

καλημερα και καλη εβδομαδα!