Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Αστρολόγος Γαζής για Αστρονόμο κ. Σιμόπουλο.


Τον κύριο Σιμόπουλο, σε γενικές γραμμές νομίζω ότι δεν πρέπει να τον παίρνουμε κατάκαρδα. Και αυτό γιατί δεν έχει στο μυαλό του εμάς αλλά κυρίως τις κυρίες των πρωινών εκπομπών, οι οποίες σαφώς δεν έχουν παιδεία, δεν εκπροσωπούν κανέναν και κηρύττουν δεξιά και αριστερά ότι τους κατέβει στο κεφάλι (θεωρώντας ότι είναι κάποιο είδος "παπών" της αστρολογίας).

Ο κύριος Σιμόπουλος προφανώς αγνοεί ότι υπάρχουν άνθρωποι με παιδεία και ήθος που ασκούν μία "άλλη Αστρολογία". Και δεν κατηγορώ τον ίδιο για την άγνοια του.

Το "υδροκέφαλο" μόρφωμα της εμπορικής αστρολογίας που κυριαρχεί ολοσχερώς στην Ελλάδα δεν επιτρέπει στη δική μας φωνή να ακουστεί και επομένως κανείς από αυτούς τους επιστήμονες που επί δεκαετίες βάλουν (δικαίως κατ' εμέ) κατά των "αστρολόγων" δεν γνωρίζει την ύπαρξη μας. Είναι δική μας ευθύνη το να συστηθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους, το να τους εξηγήσουμε τη διαφορά "αστρολογίας" και "Αστρολογίας" και να τους δείξουμε το έργο μας.

Αν τότε οι άνθρωποι αυτοί αντιστρατευτούν και εμάς, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για το κατά πόσο είναι δογματικοί και στενόμυαλοι. Προς το παρόν, οι άνθρωποι αυτοί - μη γνωρίζοντας τη δική μας ύπαρξη - βάλλονται καθαρά κατά των κυριών των πρωινών μαγκαζίνο και γενικά κατά των ρηχών και στυγνών αστρολόγων - εμπόρων. Σε αυτό τους τον αγώνα (και είναι το μόνο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που σηκώνει ουσιαστική φωνή) πιστεύω ότι εμείς πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους και όχι να τους αντιστρατευόμαστε.
Θωμάς Γαζής.


Τάδε έφη ο «μέγας αστρολόγος» και ευτυχώς που ο κ. Σιμόπουλος δεν έχει την πολυτέλεια για να διαβάσει, διότι ποιος θρηνεί και ποιος μοιρολογεί μετά την αστρολογία.
Αυτά ήταν τα επιχειρήματα του Γαζή στο άλλο φόρουμ που τον φιλοξενεί η γυναίκα του, για να πειστεί ο κ. Σιμόπουλος για την αστρολογία, ο οποίος να σημειωθεί πως επιτελεί μεγάλο έργο και διατελεί και Διευθυντής του Ευγενιδείου πλανητάριου στην Αθήνα.

Προσέξτε πώς εντάσσει τον εαυτό του στο "Εμάς", θεωρώντας τον διαφορετικό και δίνει άφεση στον κ. Σιμόπουλο για την "άγνοιά" του!
Δηλαδή ας πούμε πως είχε μια ευκαιρία να του μιλήσει για την αστρολογία - η οποία όπως γνωρίζουμε έχει αρκετά κενά και επαφίεται περισσότερο στην εσωτερική συνείδηση του καθενός – ας πούμε λοιπόν πως συνομιλούσαν.
Θα του έλεγε άραγε για τη δική του σχολή με τα «καμάκια» και την τηλεοπτική εκπομπή του; Θα του έλεγε για τα δικά του «ποιοτικά» 090, ή θα του έδινε να διαβάσει τον καζαμία – βιβλίο του – τη « Συναστρία»;
Θα του έλεγε πως ζει από αυτό το "επάγγελμα" και μόνο κι έπειτα το παίζει συνέδρια και ποιότητα;
Για να μην αναφέρουμε τις γκροτέσκο ατέλειωτες σελίδες στο αστρο(φ)λόρουμ της Ελληνικής Αστρολογίας που βρίζει τους πάντες και όλα αυτά στο όνομα της Αστρολογίας και όχι της αστρολογίας.
Εχει ένα πρόβλημα ο Θωμάκος με το γράμμα (Α). Διεκδικεί το κεφαλαίο, ενώ προβάλλει το μικρό σε σμίκρυνση.
Και όλα αυτά φέρνοντας σαν παράδειγμα τα πρωινάδικα και τους συμμετέχοντες αστρολόγους εκεί, διορίζοντας τον εαυτό του σπουδαίο διαχωριστή των σκουπιδιών.
Αυτή η υποκρισία ή μάλλον ανοησία, δεν μπορεί να πείσει πλέον ούτε το πεινασμένο αδέσποτο, να δοκιμάσει το κόκαλο που του πετάει.
Στην αρχαία Ελλάδα σαφώς οι αστρολόγοι ήταν και αστρονόμοι και σαφώς υπάρχει αναμφίβολη σχέση μεταξύ των δύο και σαφώς η εμπορευματικοποίηση της αστρολογίας είναι ένα μελανό σημείο γι αυτή, αλλά το θέμα είναι ποιος δικαιούται να μιλάει για αυτό.
Πάντως όχι ο Γαζής που θα τον συμβουλεύαμε να κάνει ολοήμερες μουσικές θεραπευτικές ασκήσεις με Σαββόπουλο και Πανούση μπας και ξεθολώσει λίγο από τη λήθη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω σε όλη αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση μερικά ακόμη σχόλια.
Κατ' αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τη συμπάθεια και τη εκτίμησή μου στο πρόσωπο του κυρίου Σιμόπουλου.
Βρίσκω δε την αντιμετώπισή του από τον Γαζή, άκρως υποτιμητική.
Το πρόβλημα της Αστρολογίας ασφαλώς δεν είναι οι γραφικές φιγούρες των καναλιών που απευθύνονται αποκλειστικά σε αμόρφωτους ανθρώπους, αλλά οι δήθεν ποιοτικοί αστρολόγοι που δεν έχουν την αστρολογική παιδεία να θεμελιώσουν αστρολογικές αρχές, που να έχουν κοινά σημεία με τη φιλοσοφία, τον εσωτερισμό και τις εξελίξεις της επιστήμης.
Προτάσουν κάποια δήθεν επιστημονική κατάρτηση για να αναμίξουν αστρολογικές αρχές που παπαγαλίζουν, με ιδέες περί μετενσάρκωσης, αμφίβολες μεταφυσικές θεωρίες που πιστεύουν χωρίς αντίστοιχη βιωματική εμπειρία και καταλήγουν να μην εισακούγονται -δικαίως- από επιστήμονες και φιλοσόφους αφού δεν έχουν τίποτε κοινό με αυτούς.
Για παράδειγμα το ζήτημα της ανθρώπινης βούλησης που η φιλοσοφία και ο εσωτερισμός έχουν πραγματευτεί σε τεράστιο βάθος και η επιστήμη προχωρά ταχύτατα στη διερεύνησή του, οι αστρολόγοι το αντιμετωπίζουν με έναν απόλυτα "παιδικό" τρόπο.
Ας αφήσουν λοιπόν τους άλλους να δέχονται ή να μη δέχονται την αστρολογία, γιατί μπορεί να έχουν μελετήσει περισσότερο από αυτούς και να κατανοούν περισσότερα.
Άλλωστε πόσοι ενασχολούμενοι με την αστρολογία έχουν την εμπειρία του υπαρξιακού δέους του έναστρου νυχτερινού ουρανού, που ώθησε τον κύριο Σιμόπουλο -όπως ο ίδιος έχει πει- να ασχοληθεί με την αστρονομία? Για τους περισσότερους από αυτούς, τα ουράνια σώματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κουτσουλιές στο χαρτί.
Γι αυτό λοιπόν κανένας Γαζής δεν μπορεί να δικαιούται να μιλάει έτσι πρόχειρα για κανένα Σιμόπουλο, διότι τα μεγέθη είναι άνισα και σαφώς υπέρ του μεγέθους του ενός!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε!
Που το θυμήθηκες αυτό με τη σχολή για "καμάκια" του αστραπόθωμα.
Λες για τότε, που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Ανίτα Πάνια και έλεγε πως έχει σχολή για "καμάκια" με συναστρίες και τέτοια?
Γι αυτό έκανε το συνέδριο στη Μύκονο. Μπας και αποκτήσει πελατεία τίποτα περίεργους που θέλανε το αστρολογικό οπλοστάσιο του θωμά για να ρίξουνε καμιά πεινασμένη τουρίστρια.
Που να τα καταλάβει αυτά ο Σιμόπουλος?
Ψαγμένα πράματα. Όχι αυτά που έχει συνηθίσει να βλέπει στην τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Εχω να προτείνω την αποχώρηση των "αστρολόγων" από την πρωινή ζώνη και στη θέση τους να μπει ο Γαζής να υπερασπίσει την ποιοτική
αστρολογία. χα,χα,χα,χα,χα!

Και τσάμπα ε!!! εννοείται!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε θα με τρελάνετε εσείς!
Είστε τελικά απάνθισμα, καλά έκανα και σας επισκέφτηκα ως εδώ.
Λοιπόν φίλτατοι η αστρονομία έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους πως η αστρολογία είναι αφελής σε σχέση με τους ισχυρισμούς της.
Σε κάποια θεματάκια, μπορεί και να υπάρχει μια χρυσή τομή συνάντησης, γενικότερα άστα να πάνε στο διάολο.
Αυτός ο Γαζής πάντως μιλάμε για πολύ κολλημένο τύπο.
Πείτε μου ρε παιδιά τι πίνει μπας και σαλτάρουμε κι άλλο.
Τους χαιρετισμούς μου, ωραίο το κονάκι σας, παρόλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Χαρδαβέλα κάνε θέμα οεο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή κι αίσχος να συγκρίνετε τον Γαζή με οποιονδήποτε άλλον. Ο Θεός συγχωρεί, αυτός όχι...
Χεχεχεχε!

Ανώνυμος είπε...

Που να συγκριθεί αυτός.
Δεν έχει εφευρεθεί ακόμα μαλακόμετρο!