Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ


Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε πως το free press περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ που μας συντρόφευε πραγματικά από τον Μάρτιο, αναστέλλει την κυκλοφορία του.
Για να μη βιαστεί κάποιος να φορέσει το χαροκαμμένο χαμόγελο, ΑΠΛΑ αναστέλλεται ώσπου να μπορέσει να βρει και την εμπορική επιτυχία που του αξίζει.
Διότι κάθε άλλη την έχει αποκτήσει.
Το περιοδικό αυτό είναι ένα κόσμημα που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και μεράκι και έκανε τους αναγνώστες του να συνωστίζονται στους τόπους διανομής του, λαμβάνοντας εκατοντάδες επιστολές και mail.
Η απουσία του συγκεκριμένου περιοδικού είναι απώλεια, γι αυτό ας προσπαθήσουν όσο μπορούν οι υπεύθυνοι, γιατί το θέλουμε ξανά σε δράση.

Παραθέτουμε ελάχιστα από τα εκατοντάδες σχόλια για το περιοδικό αυτό.

Κατ’αρχήν, ευχαριστώ τον Μάριο Πρωτόπαπα ,που μας ανάφερε στο άρθρο του astropolis.net , στο περιοδικό “Αστρόπολις” ( τεύχος Μάη 2008 ), στη λίστα των blogs / sites που ασχολούνται με αστρολογικά θέματα, αν και δεν είμαστε αμιγώς αστρολογικού περιεχομένου, αλλά μάλλον ” μπατεσκυλοιαλεστικού” περιεχομένου – δηλαδή, περί πολλών τυρβάζομεν…
mpateskyloialeste.wordpress.com

Έπεσε πάλι στα χέρια μου μετά από καιρό το περιοδικό Astropolis. Είτε έχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία και εξαφανίζεται ή κάτι συμβαίνει με τη διανομή σε κάποιους σταθμούς του ΗΣΑΠ δεν το βρίσκω ακόμη και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας. Θετική εντύπωση μου έκανε η προσεκτική - έμμεση - κριτική του Jupiter από το Θανάση Ματσιώτα. Ωστόσο λίγο περίεργα αρχίζω και αισθάνομαι με την αισθητική της εικόνας. Πέρα από το design του περιοδικού που θυμίζει λίγο λογική Down Town (δεν είναι μομφή αυτό, απλά είναι ένας δρόμος) και στη θεματολογία πλέον εισάγεται η λογική της εικόνας (αστρολογία και χάρτινοι ήρωες, αστρολογία και εικόνες). Φυσικά είναι και θέμα γούστου, αλλά φοβάμαι μήπως ο λόγος αρχίζει και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ίσως χρειάζεται λίγο προσοχή. Κατά τα λοιπά θετικά είδα και το ότι η Κα Πέτα αρθρογραφεί και εκτός προβλέψεων. Πρόσφατα άκουσα θετικά σχόλια για την ίδια από άτομο που ασχολείται σοβαρά με την ψυχολογία.
astro-journal.blogspot.com

Ελισσάβετ Κ. είπε...
Πιστεύω πως το περιοδικό Αστρόπολις είναι μια πολύ καλή προσπάθεια στον αστρολογικό έντυπο χώρο.Προσωπικά με έχει ενθουσιάσει το ύφος και η άποψή του.Η εικόνα δεν με ενοχλεί σε αντιστοιχία με το λόγο.Ισως όμως σε μερικές περιπτώσεις να είναι φορτωμένο.Καλή συνέχεια και με περισσότερες εκπλήξεις.

astro-journal.blogspot.com

Η διαμονή μου στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψε να διαβάσω ακόμα το νέο freepress (ανατρεπτικό) αστρολογικό περιοδικό Αστρόπολις (ή ΑστρόΠΟΛΙΣ) αλλά τουλάχιστον έχω το φοβερό εξώφυλλο του...Κάτι είναι και αυτό :))To Aστρόπολις είναι μηνιαίο και διανέμεται σε επιλεγμένα σημεία εντελώς δωρεάν. Τα έξοδα του περιοδικού καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο απο τις διαφημίσεις που περιέχει.Όπως είπα δεν έχω διαβάσει ακόμα το περιοδικό αλλά δεν έχω καμμιά αμφιβολία για την ποιότητα του περιεχομένου του. Για μας που έχουμε γνώση του χώρου της αστρολογίας στην Ελλάδα και που γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί ευτέλισαν την αρχαία τέχνη στην ίδια τη χώρα που την ανέδειξε,και ποιοί πραγματικά αντιστάθηκαν στη ξεφτίλα των "πρωινάδικων" των 090- και του θεάματος,η κυρία Θεοδώρα Ντάκου αποτελεί όχι μόνο παράδειγμα προς μίμηση αλλά και απόλυτη εγγύηση ποιότητας.Κοντά της η επίσης αξιοσέβαστη κυρία Αντωνία Πέττα,ο παλιός φίλος και αρχισυντάκτης του περιοδικού ΘΑ Γιάννης Ριζόπουλος, ο υπεύθυνος στο τμήμα Έρευνας της σχολής Astrologia Nova κ.Δημήτρης Κορωνάκης και φαντάζομαι και άλλοι καλοί ερευνητές τους οποίους θα αναφέρω όταν πάρω το περιοδικό στα χέρια μου.Και όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο το πρώτο τεύχος,το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου,εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού.Τις πιο θερμές ευχές μου για κάθε επιτυχία και στην συνέχεια!
cosmo-biology.blogspot.com

Και ένα άξιο αναφοράς αστρολογικό περιοδικό που προμηθεύομαι είναι το " Αστρόπολις. www.myhoroscope.gr

Μέσα στην γενικότερη κατάντια μας, έκανε την εμφάνιση του το αξιόλογο αστρολογικό περιοδικό Αστρόπολις, πραγματικό αστέρι μέσα στο σκοτάδι της κοινωνίας που ζούμε. Το περιοδικό αυτό έχει το πλεονέκτημα να μην προσφέρει μασημένη αστρολογική τροφή απλά για να πουλήσει! Βάζει τον αναγνώστη στην διαδικασία της σκέψης, της αναζήτησης και της κρίσης. Γι’αυτό μην το χάσετε μια και το τεύχος Μαΐου έχει άκρως ενδιαφέρουσα αστρολογική ύλη! Κυκλοφορεί σήμερα 5-5-08.Η παραπάνω εικόνα δεν αποτελεί το εξώφυλλο του περιοδικού απλά ένας φόρος τιμής στο συγκεκριμένο περιοδικό μέσα από τα δικά μου μάτια!
medousa - ouranitsa.blogspot.com

Επίσης εγκωμιαστικές αναφορές έχουν γίνει και από το μεγάλο αστρολογικό forum το www.astrognosi.com τις οποίες δεν μπορούμε να πάρουμε, λόγω προβλήματος του browser.

Οσο για τον καραγκιόζη αστραπόθωμα και τη χαμηλή του υποστάθμη, ένα μικρό δείγμα της μικροψυχίας του:
Τι άλλο να σου πω βρε Ματίνα; Μιλάμε για μία απίστευτα βρόμικη και ανήθικη συμμορία, που "ανταμείφθηκε" γράφοντας στο αστρολογικό περιοδικό "Αστρόπολις"! ...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι??????
Τι είναι αυτό που διάβασα?
Το Αστρόπολις δεν ήταν περιοδικό.
Ηταν μία έντυπη καλλιτεχνία με απίστευτα άρθρα, χιούμορ και αστρολογική ποιότητα.
Δεν μπορεί, κάνετε πλάκα!

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να ξεκινησω λεγοντας οτι οταν ενα περιοδικο συντασετε και γραφετε απο ανθρωπους με μερακι παντα εχει μια θετικη αυρα , παντα βγαζει ενα θετικο αποτελεσμα
εμεις οι αναγνωστες πραγματικά χαρηκαμε διαβαζοντας ενα ζωντανο περιοδικο , ευαναγνωστο και πανω απο ολα με χιουμορ που πιστευω πως λειπει τις μερες μας ....

καμια φορα χρειαζεται ενα διαλειμμα πριν την μεγαλη αναταση..

να στε ολοι καλα και τα καλυτερα ερχονται

Φιλικά
Ο Guru των Images

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ την υπεύθυνη ανάρτησης δημοσιεύσεων και την φίλη που βοήθησε στην αισθητική του blog.
Σαν συμμορίτισα και συνεργάτης του ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ, είμαι σίγουρη πως θα γίνει αυτό που του αξίζει.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Ο τρόπος υπάρχει και μας περιμένει.

tzonakos είπε...

Οταν έμαθα απο γνωστούς οτι θα κυκλοφορήσει ενα περιοδικό όπου θα συμμετέχουν και οι ίδιοι, φαντάστηκα απλά ενα ακομα περιοδικό.
Εφτιαξα μάλιστα και ενα σήμα γι αυτο.
Οταν έπεσε στα χέρια μου το τεύχος Σεπτέμβρη 2008 και Οκτώβρη 2008 δεν πίστευα οτι βγήκε τόσο καλαίσθητο, ευκολοδιάβαστο και ποιοτικό προϊόν !
Απο το υλικό που υπάρχει μεσα, μεχρι την πιότητα χαρτιου, τις επιλογές εικόνων, άρθρων, το χιούμορ και την ποικιλία θεματολογίας.
Ασχολείται με διάφορα θέματα και όχι αποκλειστικά αστρολογικά.
Νομίζω οτι τέτοιες δουλειές πρέπει να ανεβαίνουν ψηλότερα, να εμπλουτιζονται, γιατι διέκρινα μεράκι στη δουλειά όσων γράφουν.
Και οτι γίνεται με μεράκι δεν μπορεί παρα να ειναι καλό !

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά κρίμα που αναστέλλεται η κυκλοφορία του Αστρόπολις.
Για μένα ήταν σοκ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι σε καμμία περίπτωση οριστικό.
Θα βρεθεί η άκρη, κι ό,τι άλλο είναι να βρεθεί... και θα το κρατήσουμε και πάλι στα χέρια μας.
Υπομονή χρειάζεται, πίστη σ' αυτό που κάνετε και στην αξιόλογη προσπάθεια όλων των συντελεστών και θετική σκέψη.
Τα καλύτερα έρχονται!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα την βρείτε την άκρη είμαι σίγουρη.
Το περιοδικό θα μας λείψει.
Μακάρι όχι για πολύ..

zizou είπε...

λυπηθηκα πραγματικα που σταματησε το περιοδικο...
ομως πιστευω στην τυχη του και ειμαι σιγουρη οτι θα το ξαναδουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Το περιοδικο δεν το εχω δει σε εντυπη μορφη,γιατι ζω στο εξωτερικο.Στην ηλεκτρονικη του μορφη μονο ξερω.Παντως διαβαζοντας το διαπιστωσα,οτι ολοι οι αρθογραφοι ξερουν αστρολογια,δινοντας αρθρα πρωτοτυπα και με χιουμορ.Ο τροπος γραφης τους δειχνει ανθρωπους που εχουν λυσει βασικα υπαρξικα τους προβληματα και εχουν ανεβασμενη λιμπιντο,σημαντικο για καθε αρθογραφο γενικα.πιστευω οτι το μελλον θα ειναι καλυτερο γαι την ελληνικη αστρολογικη αρθρογραφια αν και οποτε ξανακυκλοφορησει το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το Aστροπολις είναι από τα καλύτερα δείγματα για το τι είναι αστρολογία στην Ελλάδα σήμερα, διαλύοντας τις σαβουρο-αστροφυλλαδες στην Ελλάδα.
Οποιος το έπιασε στα χερια του, ακόμα και πολέμιος της αστρολογίας, δεν το άφηνε. Πολλούς τους έστειλε αδιάβαστους.Γιατί αυτό το περιοδικό δεν είναι μονο αστρολογία- αυτή είναι η αστρολογία με A κεφαλαιο- είναι νοημοσύνη, αντίληψη, γνώση, όρεξη. Όλα αυτά που του δώσανε τα παιδιά που γράφανε και ο εκδότης του kai το κάναν να ξεχειλίζει από καλαισθησία. Πάντως όσοι άρχισαν τον ινδιάνικο χορό μαζί με ένα κουρασμένο χαμόγελο ικανοποίησης ας μη βιαστούν.

Ανώνυμος είπε...

To Αστρόπολις το πήρα 3 φορές από το καλοκαίρι και μετά.
Χαιρόμουν κι εγώ και η γυναίκα μου που το είχαμε στα χέρια μας.
Ηταν μια έκδοση μακράν για free press περιοδικό.
Προφανώς η χρηματική στήριξη ήταν μεγάλη.
Εύχομαι να βρεθεί μία λύση όχι μόνο για την ικανοποίηση των αναγνωστών, αλλά και για να μη χαίρονται κάποιοι Γαζήδες σαν τους σπιούνους της κατοχής.

Ανώνυμος είπε...

Να πω ότι στενοχωρήθηκα είναι λίγο. Παιδιά κεραμίδα μου ήρθε.
Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η δουλειά. Εύχομαι με όλη την καρδιά μου να βρείτε την λύση και να ξανά κυκλοφορήσει.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια.
Ευχόμαστε να συνεχίσει, άλλωστε αποκλείεται να γίνει αλλιώς χα,χα,χα!!!