Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Από το Αστρολογικό δημοσιογραφικό ιστολόγιο

Είδαμε στο ιστολόγιο του κ. Παπαδολιά, τις απόψεις του και άστραψε κάτι και στη δική μας κρίση, δημοσιογραφικό ιστολόγιο είναι αυτό, θα πρέπει να είναι αμερόληπτο και να έχει άποψη για όλα τα αστρολογικά δρώμενα.
Προς το παρόν ανακαλύπτουμε πως η άποψή του εστιάζεται στο περιοδικό Jupiter ενώ άλλα αστρολογικά περιοδικά που έχουν κυκλοφορήσει πριν από αυτό, δεν είχαν την ίδια εύνοια στο να παρουσιαστούν και να σχολιαστούν ανάλογα.
Διότι όποιος φτιάχνει ένα δημοσιογραφικό αστρολογικό ιστοτόπο, τρέχει, ψάχνει, βρίσκει και παρουσιάζει.
Λέει λοιπόν για δεύτερη ή τρίτη φορά.

Παρακολουθούμε,
τις ενδιαφέρουσες πορείες των κυρίων Πανόπουλου και Γαζή στο περιοδικό Jupiter.
Ο Κος Πανόπουλος χρησιμοποιώντας καθαρό λόγο και το βήμα του περιοδικού διαμορφώνει σιγά σιγά άποψη και πλαίσιο σε κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σαν η δική του εκδοχή της αστρολογίας στην Ελλάδα.
Ο δε κος Γαζής δείχνει ακόμα να δοκιμάζει το σημείο της παρέμβασης του στο περιοδικό. Ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον αστρολογικό παιχνίδι, προχώρησε στην πολιτική αστρολογία και στο τελευταίο τεύχος ξεκινάει μία σειρά άρθρων εισαγωγής στην αστρολογία - σε σελίδες χρωματιστές που - αν και δεν μπορούν να μη μου ξυπνήσουν μνήμες από άλλα περιοδικά - δείχνουν ενδιαφέρουσες, ξεκαθαρισμένες όσον αφορά τα σημεία που θέλει να θίξει και ουσιαστικές.
Μόνο ίσως σημείο κάποιας ενόχλησης η χρήση λέξεων όπως το "σόι", που ακόμη και στα πλαίσια της εκλαίκευσης που όλοι ως ένα σημείο επιδιώκουμε ακούγεται κάπως.Και μερικές λεπτομέρειες που αφορούν το περιοδικό: Στη σελίδα 14 μάλλον εκ παραδρομής γίνεται αναφορά στο μυστηριώδη Ζυγό αντί για Σκορπιό και στη σελίδα 91 τα ζώδια Α είναι μάλλον τα ζώδια του νερού.

Σεβαστές οι απόψεις του κ. Παπαδολιά, ουδέτερος μπορεί να είναι κάποιος στην παρουσίαση των γεγονότων, αλλά μπορεί ελεύθερα να κρίνει ότι θέλει. Αυτό όμως ισχύει για όλους και φυσικά για εμάς.
Ενδιαφέρον αστρολογικό παιχνίδι όμως υπήρχε και σε άλλο περιοδικό πρόσφατης κυκλοφορίας, αλλά ούτε μία αναφορά. Για το γεγονός δε της αντιγραφής, ούτε λόγος!
Επίσης το ότι ο κ. Πανόπουλος διαμορφώνει σιγά σιγά άποψη και πλαίσιο σε κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σαν η δική του εκδοχή της αστρολογίας στην Ελλάδα, θέλει λίγο να το πάρουμε αλλιώς.
Ο κ. Πανόπουλος έχει διαμορφώσει ένα στυλ δικό του από τότε που άρχισε να γράφει στην Athens Voice. Οσο όμως για τη δική του αστρολογική εκδοχή, ο άνθρωπος το διατυμπανίζει πως δεν είναι αστρολόγος, αγαπά αυτό το αντικείμενο, το μελετά κα επειδή διαθέτει μια οξυδέρκεια, ξέρει που πατάει.
Πως λοιπόν μπορεί να διαμορφώσει μια δική του αστρολογική εκδοχή?
Οσο για τον άλλο αστρολόγο που ονομάζει έτσι τον εαυτό του, γνώμη έχουμε και μάλιστα καθόλου καλή γιατί ξέρουμε και κάτι παραπάνω.
Αλλά και κάτι παραπάνω να μην ξέραμε, ε!!!! δεν μας ανεβάζουν τα φοντανάκια στις Ελληνικές οικογένειες πασπαλισμένα με αστρολογική άχνη, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από μία μεταμοντέρνα μικροαστική γραφή.
Κόμμα και ρετσίνα και άσματα επινίκεια, φτάνουν πια, καιρός για αλήθειες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιος και αν έγραψε αυτό το κείμενο, έχει τα θερμά και ταπεινά μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

το Ελευθεριάδης είναι ψευδώνυμο ναι ή όχι. ο Βαφείας είναι 24 και πριν 6 μήνες άντε το πολύ 7 δεν ήξερε τίποτα για ζώδια, είναι αλήθεια ή όχι, αλήθεια ποιος προωθείτε!

Αλήθεια, ο υποστηρικτής της επιστημονικής αστρολογίας στην Ελλάδα τι λέει για αυτό. καθώς γραφεί σε περιοδικό που όλοι δεν ξέρουν αστρολογία και υπογράφουν με ψευδώνυμα. συμφωνεί ότι έχει ο Βαφειός αστρολογική παιδεία για να έχει και τέτοια θέση. !!!!!!!!!!! η θέλει να την φάει την θέση ο Θωμακος, κάβος άλλου ήθελε, να δαγκώσει, ποιο παλιά για να γίνει και έκδοτης περιοδικού. Με κλανιές δεν βάφουμε αυγά, και πες μας πόσες δωρεάν μετακινήσεις θα κάνεις για να έχεις ακροατήριο. Το λαέ της Λάρισας που ήρθατε στο Βόλο το ξέρεις, άλλα άμα ήξερες αστρολογία εσύ και οι ξένοι, θα κάνατε «αστρολογικό συνέδριο δυο ήμερων σε μια μέρα». πόσες ακυρώσεις ξένων έγιναν γιατί κατάλαβαν ότι επίκειται βατερλό. Ακόμα να πάρεις το μήνυμα την μια μέρα την έκανες δυο και ξανά μια. Μάλον το παλιό θύμα αντέδρασε στο να πλήρωση και την διαμονή των θεατών. Για να έχεις κόσμο.......... Θωμέικα πες αλεύρι. Είσαι σίγουρος ότι έχεις καλή συναστρία με το περιοδικό και θέλεις να το Φας, να δούμε τι θα προσφέρεις μόλις φας και το Βαφεία........ Ο αστρο*χαρτο*γραφος, ο φίλος σου.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το μπλε χρώμα είναι ενδεικτικό και καρφωτικότατο, και δεν είναι το μόνο στοιχείο, γνωρίζουμε ποιος είναι ο Αστροχαρτογράφος.
Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως εγώ και άλλοι, του Θωμάκου του τα λέμε στα ίσα και επώνυμα.
Κάποιοι άλλοι τα λένε ανώνυμα και είναι σεβαστό.
Αλλά μήπως εσύ ανήκεις στην κατηγορία γλύφω εκεί όπου σιχαίνομαι και σιχαίνομαι αυτόν που γλύφω?

Ανώνυμος είπε...

La Pelle Noir είπε... , για ονομασε μας, και μη ξεχνας, ακολουθουμε τα δικα σου βηματα! εισστε οι πρωτοι διδαξαντες, για καποια link αλλου δεν λετε κανενα σχολιο, ποναει ε, αλλα οταν τα λεει ο φιλος σας ο καλαμας, τα κανετε τουμπεκι, αλλα ετσι ειναι οι μαγκες τους πατησε το τρενο!
Αστρο*χαρτο*γραφος

Ανώνυμος είπε...

Οταν πατάς επάνω στο αστρο*χαρτο*γραφος βγαίνει το forun του Θωμάκου.
Μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό?
Επίσης ποια link εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ρε Γαζή να διαβάσεις τον Μπαρδόπουλο σαν αστρο-χαρτο-γράφο να σε ρεζιλεύει.

Ρεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!
Καταλαβαίνουμε ρεεεεεεεεεε!!!!!!