Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Αφιέρωμα στους Ιχθείς - Πώς εκφράζεται και τι τον εκφράζει

 
Προσπαθώντας να κατανοήσει κάποιος έναν Ιχθύ, είναι σαν να προσπαθεί να χωρέσει έναν ελέφαντα σε μια ντουλάπα.
Η διπλή του φύση είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει, δημιουργώντας γύρω του αντιφατικά συναισθήματα, διχάζοντας τους άλλους.

Ο πλανήτης Ποσειδώνας που τον κυβερνά, δίνει άφθονη έμπνευση, συχνά όμως θα πρέπει να έχει προηγηθεί το είδωλο ενός άλλου για να της δώσει μορφή. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφά τους κραδασμούς γύρω του, γίνεται όμως συχνά ετερόφωτος. Δανείζεται στιχάκια, πέφτει σε έκσταση με ένα τραγούδι, χρησιμοποιεί ατάκες άλλων, μιμείται, αντιγράφει και έπειτα επεξεργάζεται τον τρόπο που θα τα κάνει δικά του. Υπάρχουν όμως και αναμφισβήτητα χαρισματικοί Ιχθύες με αστείρευτο χιούμορ, ιδιαζόντως καυστικό και δυσεύρετο.

Η μυστικοπάθεια είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του.
Κρατάει μυστικά, κινείται παρασκηνιακά και δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του.
Το αποτέλεσμα είναι να συγκαλύπτει με ψέματα όλα εκείνα που δεν θέλει να εξωτερικεύσει. Έχει όμως και ένα μεγάλο προσόν. Διαφυλάσσει μυστικά άλλων σαν να ήταν δικά του.
Στα δύσκολα καταφεύγει στο ποτό, αλλά και στα εύκολα ένα ποτήρι κρασί, αποτελεί φετίχ για έναν Ιχθύ. Οι εξαρτήσεις του πάσης φύσεως, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: «Την συναισθηματική του υπερευαισθησία».

Ευαίσθητος και ευάλωτος, συμπονετικός και πρόθυμος να συμπαρασταθεί στον πόνο του άλλου, γλυκός, τρυφερός, στοργικός, διαχυτικός, με οξεία διαίσθηση.
Αντιλαμβάνεται ακαριαία τα γεγονότα για αυτό είναι πολύ δύσκολο να ξεγελαστεί. Αντίθετα μπορεί πολύ εύκολα να εξαπατάται συνειδητά, εξιδανικεύοντας τις σχέσεις του.


Ο Ιχθύς θα τρέξει στην ανάγκη του άλλου χωρίς δεύτερη σκέψη, διότι αισθάνεται πως έτσι εκπληρώνει ένα σκοπό, που καλύπτει τα ιδανικά και τα οράματά του.
Έχει ανάγκη να διοχετεύσει κάπου την αχαλίνωτη φαντασία του, ώστε να γίνει δημιουργική. Αυτός είναι ο λόγος που η καλλιτεχνική απόδραση αποτελεί για αυτόν ελιξίριο.
Έλκεται από τις τέχνες και είτε εκφράζεται μέσα από αυτές είτε τις εκφράζει, είναι εντυπωσιακός δέκτης και ερμηνευτής. Η φωτογραφία είναι η αγάπη ενός Ιχθύ, που τροφοδοτεί την ονειροπόληση και την αναμνησιακή του ιδιοσυγκρασία. Ο Ιχθύς είναι κατ' εξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο, με πολλούς αξιόλογους εκπροσώπους.


Αν το υπόλοιπο ωροσκόπιο βοηθήσει, ανυψώνεται και υπερβαίνει τον μέσο πνευματικό όρο, αγγίζοντας υψηλά επίπεδα γνώσης και κατανόησης. Ο εσωτερισμός, η ψυχολογία, ο μυστικισμός, είναι έννοιες που μπορεί να πλησιάσει αξιοθαύμαστα.
Ακόμα και η ευμετάβλητη διάθεσή του δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί είναι επαρκώς προσαρμοστικός και συμβιβαστικός.
H ζωή με έναν Ιχθύ μοιάζει με υπέροχο παραμύθι, που τελειώνει, όταν η πραγματικότητα θελήσει να πάρει και αυτή τη θέση της.


Διαβάστε τον δεκάλογο του Ιχθύ καθώς και τι τον εκφράζει και πώς εκφράζεται στο www.astrology.gr πατώντας εδώ
http://www.astrology.gr/ZODIA/ARTHRA/item/39820-o-dekalogos-toy-ihthy-%E2%80%93-ti-ton-ekfrazei-kai-me-ti-ekfrazetai

Δεν υπάρχουν σχόλια: