Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί αγώνες 2012 - Λονδίνο - Αστρολογική αναφορά


Πέρασαν 116 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων στις 6 Απριλίου 1896, στο μαρμάρινο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.
Στις 27 Ιουλίου 2012 πραγματοποιείται η 30η διοργάνωση του θεσμού στο Λονδίνο, μια πόλη που κατέχει το ρεκόρ διοργανώσεων, εφόσον είναι η μοναδική που έχει πραγματοποιήσει τρεις διοργανώσεις μαζί με αυτές του 1908 και 1948.
Οι ετοιμασίες αγγίζουν την υπερπαραγωγή παρά την περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά μια χώρα σαν την Αγγλία με συγκεκριμένη κουλτούρα, βασιλικές παραδόσεις και έθιμα, δεν υποκύπτει εύκολα σε ανάλογα δεινά. Το κέρδος της Αγγλίας από αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες μπορεί να μην είναι χρηματικό, αλλά προσθέτει άλλη μία κοτρώνα στην πυραμίδα της φήμης της, που έχει τόση ανάγκη να διαφυλάξει.
Θα συμμετάσχουν αθλητές από 205 χώρες, ενώ η Ελλάδα θα στείλει 105 αθλητές (66 άνδρες και 39 γυναίκες) σε 20 αθλήματα. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής θα είναι ο διπλός ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do Αλέξανδρος Νικολαϊδης.
Μασκότ των αγώνων θα είναι δύο χαριτωμένα φουτουριστικά μεταλλικά δημιουργήματα του Γκραντ Χάντερ ο «Γουένλοκ» και η «Μάντεβιλ», τα οποία διαθέτουν συμβολικά ονόματα και ένα μόνο μάτι, που αντιπροσωπεύει το φακό μίας κάμερας που καταγράφει ότι βλέπουν.
Το επίσημο τραγούδι των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων θα ακουστεί από το rock Βρετανικό συγκρότημα των Muse με τίτλο «Survival». Η επιλογή αυτή δείχνει πως οι Βρετανοί τιμούν την ιστορία που έγραψαν οι rock μπάντες της χώρας τους, επιλέγοντας ένα σχετικά νέο, αλλά επιτυχημένο και αγαπητό συγκρότημα, τουλάχιστον στη χώρα μας. Άλλωστε στην τελετή έναρξης θα ακουστούν τραγούδια ιστορικών συγκροτημάτων, όπως των Beatles και των Sex Pistols, αλλά και από το θέμα της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Αυτό θα το παντρέψουν τολμηρά με τον τίτλο της τελετής που είναι «Isles of Wonder» («Θαυμαστές Νήσοι»), εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η τρικυμία».
Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς και σχεδόν όλα τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ενώ θα τους συνοδεύουν πολλά γνωστά ονόματα του πλανήτη.
Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται η πυγμαχία γυναικών.
Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 21.00 το βράδυ ώρα Λονδίνου με το ωροσκόπιο των αγώνων να διακρίνεται από το έντονο στοιχείο του σταθερού σταυρού, εφόσον πραγματοποιείται στο ζώδιο του Λέοντα με ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στον Σκορπιό.

Μπορεί η θέση της Σελήνης να μην ενδείκνυται για το αγωνιστικό της πνεύμα, αλλά η αντίθεση Ήλιου – ωροσκόπου είναι αρκετά υπαινικτική για την ιδιαίτερη σημασία των αγώνων, προκαλώντας διάθεση για πολλά ρεκόρ.
Από την άλλη έχουμε και τη συμμετοχή του ανάδρομου Ερμή σε σύνοδο με Ήλιο και αντίθεση με ωροσκόπο, με τον οποίο δύσκολα θα αποφευχθούν τα ευτράπελα.
Η παρουσία του Ουρανού σε αρμονικές όψεις με όλα τα παραπάνω και σε αντίθεση με Άρη, δεν αφήνει αμφιβολία για το συναρπαστικό και μεγαλειώδες θέαμα, τις καινοτομίες στη διοργάνωση, αλλά και το ενθουσιώδες, δυναμικό και ευέξαπτο αγωνιστικό πνεύμα, που θα επικρατήσει.
Την πρώτη ημέρα έναρξης των αγώνων 28/7 και προς το βράδυ πάντα ώρα Λονδίνου, δεν αποκλείεται να δούμε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ με τη Σελήνη στον Τοξότη να εναρμονίζεται με Ήλιο, Ερμή, Άρη και ωροσκόπο, βρισκόμενη και απέναντι από τον Δία.
Στις πέντε τελευταίες ημέρες η σύνοδος Άρη – Κρόνου μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς σε κάποιους αθλητές, ενώ οι δυσαρμονικές όψεις της Αφροδίτης με Ουρανό και Πλούτωνα, πιθανά να απογοητεύσουν κάποια φαβορί.
Τα δρακόντεια μέτρα είναι φυσικά αναπόφευκτα, υπό την μόνιμη απειλή τρομοκρατικών ενεργειών και κάτω από την πρόσφατη επιρροή του τετράγωνου Άρη – Πλούτωνα.
Γενικότερα οι συνθήκες είναι άγριες και υπαινίσσονται πολλά, αλλά ας μείνουμε στις μελωδίες της έναρξης και στην αισιόδοξη αγωνιστική πλευρά. Να ευχηθούμε στους αθλητές μας Καλή Επιτυχία, χειροκροτώντας την προσπάθεια όλων, ειδικά των αθλητών των παραολυμπιακών αγώνων.
Βέβαια, οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι Eurovision, όπου οι πιθανότητες για δυσάρεστα γεγονότα είναι λιγοστές έως ανύπαρκτες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να σκεφτόμαστε το χειρότερο.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: