Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ανδρέας Ρουμελιώτης - Μπορώ και χωρίς ευρώ, Παρουσίαση γενική και αστρολογική



Ο καυστικός δημοσιογράφος της καθιερωμένης επί 24 χρόνια προσωπικής του στήλης στην Ελευθεροτυπία «Εδώ Ράδιο Ε», παρουσιάζει το βιβλίο του «Μπορώ και χωρίς ευρώ», με την ίδια λογοτεχνική και χιουμοριστική επάρκεια που τον διακρίνει.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην Αθήνα στις 21/4/2012 στο βιβλιοπωλείο IANOS, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα όπου γεννήθηκε, στις 20 Μαΐου στις 19:30 το βράδυ, στο Mostar Alterna Café.
Το βιβλίο αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. 
Παρουσιάζει την ανάταξη του κατεστραμμένου Βανκούβερ, την εντυπωσιακή επιβίωση της Αργεντινής με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο αλλά εκείνη της Βραζιλίας με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης δημοσιεύονται επιλεγμένα κείμενα από την αρθρογραφία του, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. 
Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης είναι ένας μάχιμος δημοσιογράφος, που αντιστέκεται στα σύγχρονα διλλήματα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου πριν από λίγες ημέρες. «Πόσο δύσκολο είναι σε μία υπερκαταναλωτική κοινωνία να ζήσει κάποιος χωρίς ευρώ»;
«Όσο δύσκολο είναι σε μια φτωχευμένη κοινωνία που δεν πολυκυκλοφορεί επίσημο χρήμα, να επιβιώσει κάποιος μόνο με ευρώ».
Παρουσιάζοντας sites 300 και πλέον ανταλλακτικών δικτύων, κοινωνικών τραπεζών και ηλεκτρονικών νομισμάτων, που λειτουργούν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, προβάλλει την νέα οικονομία, που εφηύρε η κοινωνία για να επιβιώσει.
Αναφέρεται επίσης στο κίνημα «χωρίς μεσάζοντες», το οποίο ξεκίνησε με τις πατάτες του Νευροκοπίου, φτάνει μέχρι το «Αλληλέγγυο Κολοκύθι» του Παρισιού, με αγορές απευθείας διάθεσης τροφής και μια σειρά από κοινωνικούς φορείς παντοπωλείων, φαρμακείων, ωδείων και τεράστια γκάμα άλλων τέτοιων φορέων.
Μετά την αρθρογραφική του δουλειά στον τότε «Σχολιαστή» άφησε την ανεξίτηλη στάμπα του στην Ελευθεροτυπία από την οποία απολύθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο για το επίμαχο άρθρο «Ταξιδεύοντας με τον μΠΑΟΚ», το οποίο δεν άρεσε στην διοίκηση της εφημερίδας. Πλέον το φανατικό του κοινό τον ακούει μέσα από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ με την εκπομπή «Τσοπανάκος ήμουνα, προβατάκια έβοσκα», στην οποία συνεχίζει να βόσκει χωρίς τρόμο και ιδεολογικούς συμβιβασμούς. 
roumeliotis
Ένας Αιγόκερως με ωροσκόπο Τοξότη και σύνοδο Ήλιου – Δία – Κρόνου στον 1ο οίκο, δίνει αρχικά την αίσθηση ενός ανθρώπου που παλεύει με θεούς και δαίμονες, απέναντι σε εκείνο που θεωρεί καθήκον του. Οι φιλοδοξίες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή μπολιασμένες με την άνεση και την ελαφριά διάθεση, που υποδεικνύει ο Δίας κυβερνήτης του ωροσκόπου. Το θέμα είναι πως η πολύ καλή του τύχη συνοδεύεται ενίοτε και από μια στρίγγλα ατυχία.
Το τρίγωνο του Πλούτωνα με τη σύνοδο Ήλιου – Ερμή - Δία, αποτελεί την προστατευτική ομπρέλα των κινήσεων και των αντιλήψεών του, τις οποίες εκφράζει χωρίς ενδοιασμούς, άλλοτε σκληρά και επικριτικά και άλλοτε με καλοπροαίρετη διάθεση, αλλά πάντα εμφατική.
Στον υπερτονισμένο και πολύ σημαντικό άξονα 1ου – 7ου οίκων, οφείλει την εντυπωσιακή πορεία στο χώρο του, αλλά και τα διαρκή σκαμπανεβάσματα που υφίσταται.
Η σύνοδος Σελήνης – Άρη στον Καρκίνο με τον Άρη ανάδρομο, σε μία θέση που οι πρωτοβουλίες εξαντλούνται σε συναισθηματικές παρεμβολές και η αντίθεσή τους με Ήλιο – Ερμή – Δία, γίνεται μια ανασταλτική αδυναμία, ως προς εκείνα που χρειάζεται να συγχρονιστεί, διαταράσσοντας συχνά τις ισορροπίες.
 
Ο τρόπος που έχει όμως για να τις επαναφέρει, είναι σκανδαλωδώς εντυπωσιακός, εφόσον ο Ποσειδώνας κυβερνήτης του 3ου οίκου (συγγραφή, έκφραση, media) βρίσκεται στον 10ο οίκο της καριέρας σε εξάγωνο με Ήλιο και Ερμή και σε τρίγωνο με Σελήνη και Άρη.
Όλος αυτός ο συνδυασμός του χαρίζει άφθονο ιδεαλισμό, όραμα, φαντασία, έμπνευση και μια λογοτεχνική και φιλοσοφική προσέγγιση που συνταίριαξε στο βιβλίο του.
Άλλωστε η Αφροδίτη κυβερνήτης του 10ου οίκου, βρίσκεται στον ανατρεπτικό Υδροχόο σε αντίθεση με Ουρανό, γεγονός που συνδυαστικά με τα υπόλοιπα, τον κάνει να πληρώνει τις ριζοσπαστικές του εκφράσεις που δεν μετριάζονται δεοντολογικά, ψάχνοντας τους κατάλληλους χώρους, που θα στεγάσουν το ανήσυχο και ανεξάρτητο πνεύμα του.
Μέσα από μία καθοριστική χρονιά που ήδη έχει αρχίσει από τα γενέθλιά του τον Ιανουάριο, η ζωή του επιφυλάσσει πολλά διδακτικά μαθήματα, τα οποία θα αφομοιώσει πλήρως, κάνοντας ένα νέο και σημαντικό ξεκίνημα.
Το σίγουρο είναι πως ο Ανδρέας Ρουμελιώτης μπορεί πλέον όχι μόνο χωρίς ευρώ, αλλά και χωρίς «Εγώ».

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

1 σχόλιο:

astazzia είπε...

δεν ξέρω για τον κύριο Ρουμελιώτη,εγώ πάντως καλώς σας βρήκα!!!!!!!
Την καλησπέρα μου και καλή εβδομάδα!!