Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012 – Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφκσι, ήταν πάντα εδώ




Ο Ποσειδώνας μπήκε οριστικά στο ζώδιο των Ιχθύων στις 3/2 στις 21.04 το βράδυ ώρα Ελλάδας και θα το εγκαταλείψει οριστικά, το 2026.
Ξαναγυρίζει στη φυσική του θέση μετά από περίπου 164 χρόνια από την τελευταία φορά, που βρέθηκε οριστικά στους Ιχθείς, στις 6/12/1848 στις 18.04 ώρα Ελλάδας.
Ο Ντοστογιέφσκι στο μεγάλο αυτό έργο του επισημαίνει την υψηλή αποστολή του ανθρώπου να δώσει ανιδιοτελώς τον εαυτό του, στους άλλους ανθρώπους.
Ο ήρωας του ενσαρκώνει την ιδέα της αληθινής αγάπης και αυταπάρνησης, της αγάπης που φτάνει ως τη θυσία, πολεμώντας τα ανθρώπινα πάθη, που οδηγούν στην απόγνωση και την τρέλα.
Το μυστικιστικό και αινιγματικό αυτό έργο καταδεικνύει την ανώτερη και συμπαντική αγάπη, που είναι και η ανώτερη έκφραση του Ποσειδώνα.
Η κατώτερη έκφρασή του δημιουργεί ανώφελες εξιδανικεύσεις, εξαπατήσεις, ουτοπίες και παραισθήσεις, που φορούν στους ανθρώπους το προσωπείο του Ζορρό, προστάτη των κατατρεγμένων.

Κατά το παρελθόν έχει σηματοδοτήσει πολλά γεγονότα σε κοσμική κλίμακα, όπως κινήματα στο χώρο της μουσικής, της ζωγραφικής και της λογοτεχνίας.
Αναφορικά κατά τη διαμονή του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, αναπτύχθηκαν τα κινήματα του διαφωτισμού και του ρομαντισμού, με αποκορύφωμα τη Βιομηχανική και Γαλλική επανάσταση.
Το έτος 1848 με την είσοδό του, σηματοδότησε τη λεγόμενη «Άνοιξη των Εθνών» και έμεινε γνωστό ως έτος της επανάστασης. Οι πολιτικές αναταραχές που ξεκίνησαν από τη Σικελία, κορυφώθηκαν στη Γαλλική επανάσταση και εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη.
Όπως ανέφερε και ο σπουδαίος Γάλλος πολιτικός στοχαστής και ιστορικός Alexis de Tocqueville, η κοινωνία κόπηκε στα δύο. Οι μη έχοντες ενώθηκαν στον κοινό φθόνο και οι κατέχοντες στον κοινό τρόμο.
Συνθέτες, φιλόσοφοι, ζωγράφοι όπως οι Franz Liszt, Robert Schumann, Richard Wagner, Johann Sebastian Bach, Arthur Schopenhauer, Charles Baudelaire, Van Gogh, Gauguin, διέπρεψαν μέσα από τις Ποσειδώνιες τεχνοτροπίες τους.

Στην τωρινή του διέλευση από τους Ιχθείς αναμένονται μια σειρά από γεγονότα, που αφορούν το ζώδιο αυτό, αλλά ενεργοποιούν και την πολικότητα του απέναντι ζωδίου της Παρθένου.
Ως εκ τούτου, θα υπάρξουν αλλαγές στα εργασιακά δεδομένα, όπως επίσης σε θέματα υγείας και διατροφής.
Τα εργασιακά θέματα θα ενταχθούν σε νέα καθεστώτα και καινούργιες μορφές απασχόλησης.
Στον τομέα της υγείας πέρα από τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα έχουμε νέες μορφές κατεύθυνσης στην ψυχολογική θεραπεία, και καινούργια σκευάσματα φαρμάκων, προσανατολισμένα στις ψυχικές ασθένειες.
Οι εναλλακτικές μορφές διατροφής και η πιθανή εκλέπτυνση των διατροφικών συνηθειών, δεν θα ανακόψουν την πορεία των γενετικά μεταλλαγμένων. Η αύξηση των εξαθλιωμένων και υποσιτισμένων μαζών, θα σταθεί η χρυσή αφορμή για να συνεχίζουν να προβάλλονται ως αναγκαία λύση.
Οι ενεργειακές πηγές που υπόκεινται στην επήρεια του Ποσειδώνα όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα αποτελέσουν τους βασικότερους παράγοντες των γεωπολιτικών συσχετισμών.
Τέλος οι νέες μορφές τέχνης μέσα από την συνένωση με την τεχνολογία, υπόσχονται ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα στην παραλυμένη έμπνευση των καιρών μας.

Αντίθετα με ότι συνηθίζεται να λέγεται για τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, δεν θα φέρει μαζική συνειδησιακή ανάπτυξη κάτω από το φως της αγάπης, του ελέους και της διόρασης.
Αυτά θα είναι μόνο για τους ελάχιστους , που θα είναι ικανοί να συντονιστούν, με τις ανώτερες δονήσεις του πλανήτη. 
Οι υπόλοιποι θα υποστούμε κοινωνικές αλλαγές, που ακόμα και τα θετικά τους σημεία θα βρίσκονται κάτω από τη νοητική συσκότιση, μιας θολής συναισθηματικής πίστης σε νέες ιδεολογίες.

Κατερίνα Σαλωνίκη - Θανάσης Ματσώτας

1 σχόλιο:

Jose Ramon Santana Vazquez είπε...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION


CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...




ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA, TOQUE DE CANELA, STAR WARS,

José
Ramón...