Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

David Bowie - Αστρολογικά ο ιδιοφυής χαμελαίοντας




O Sui Generis γοητευτικός τύπος με τις αξέχαστες μουσικές όπως τα «Space Oddity», «Ziggy Stardust», «Life on Mars» υπήρξε εκκεντρικός και ενδιαφέρων στο έπακρον.

Στιγμάτισε ολόκληρες εποχές και δεκαετίες, προκαλώντας, φορώντας γυναικεία ρούχα, αλλάζοντας χρώμα και κούρεμα στα μαλλιά, μακιγιάροντας το πρόσωπο, παίρνοντας ναρκωτικά και παραδεχόμενος την αμφιφυλοφιλία.

Το 1976 σε συνέντευξή του στο «Playboy» είπε: «It's true - I am a bisexual. But I can't deny that I've used that fact very well». ( Είναι αλήθεια. Είμαι αμφιφυλόφιλος, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έχω χειριστεί αυτήν την πραγματικότητα, πολύ καλά).



Για να φτάσει το 1983 σε άλλη συνέντευξη στο «Rolling Stone» να πει πως η αμφιφυλοφιλία του ήταν το μεγαλύτερο λάθος που είχε κάνει.

Ο Bowie φυσικά και δεν ήταν ένας προβληματικός που έψαχνε διεξόδους για τα πάθη του.

Ήταν μια μουσική ιδιοφυία και ένας ατίθασος νους, που δοκίμαζε να διεισδύσει με τον τρόπο του στις εποχές, ώστε να τις χρωματίσει με την εικόνα του.


Και φυσικά το κατάφερε μέσα από μια διαρκή αντίφαση που μαγάριζε την εικόνα του, αλλά την επανακτούσε γρήγορα μέσα από τους στίχους και τις συνθέσεις του.


Δοκίμασε πολλά είδη μουσικής, αρχίζοντας με το «Rock», έπειτα με «Soul» και «Funk», πήγε στο «Alterative Rock» και συνέχισε με καθαρά ηλεκτρονική μουσική, που ανέκαθεν ήταν η βάση του.

Εμφανίστηκε σε ταινίες, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα, έσωσε κυριολεκτικά αρκετές φορές τον φίλο του «Iggy Pop» γράφοντάς του και επιτυχίες, πήρε σαφή πολιτική θέση με συνεχείς χρηματοδοτήσεις, αφού καταναλώθηκε σε πολλές άτυχες πολιτικές δηλώσεις.

Τιμήθηκε με σημαντικά βραβεία της χώρας του, εκτός των αναρίθμητων που έχει συλλέξει.

Παντρεύτηκε την «Angela Bowie» το 1969 θεωρώντας πως επηρέασε πολύ την αρχή της καριέρας του και απέκτησαν ένα γιο.

Με τη δεύτερη γυναίκα του τη γνωστή Σομαλή (μοντέλο) «Iman Abdulmajid» έχουν μία κόρη.


Αιγόκερως με ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στο Λέοντα, γεννήθηκε για την προβολή και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών και των ιδιορρυθμιών του.

Η πολύπλοκη φύση του σχετίζεται αρχικά με την πληθωρική, γκλαμουράτη και περήφανη Σελήνη του στο Λέοντα η οποία παραχωρούσε σπουδαία κομμάτια σε άλλους καλλιτέχνες, διαλέγοντας για παράδειγμα το «Walk On The Wild Side» για τον Lou Reed και όχι για τον ίδιο.

Η Λιονταρίσια του Σελήνη όμως είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο κυβερνήτη του Ήλιου του, άρα σε καμία περίπτωση δεν θα ξέφευγε της εποπτείας του. Εκτός αυτού είναι Αιγόκερως με Άρη και Ερμή στον Αιγόκερω.

Ο Bowie λοιπόν δεν ήταν από εκείνους που θα εκτροχιάζονταν χωρίς λόγο, ούτε θα άφηνε τη φήμη του να διασυρθεί για κανένα λόγο και για καμία απόλαυση.


Το τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Τοξότη με τη σύνοδο Σελήνης - Κρόνου, στάθηκε το δόλωμα που προκαλούσε τους άλλους, ενώ εκείνος με ψυχραιμία απολάμβανε το τσίμπημά τους.

Του άρεσε να προκαλεί διαρκώς με χειρονομίες, ακραίες συμπεριφορές και εμφανίσεις, αλλά πάντα με την πεποίθηση πως ο ίδιος ήταν πολύ πιο εξευγενισμένος από τους προκαλούμενους. Με το εξάγωνο του Δία κυβερνήτη του μεσουρανήματος με τον Ήλιο, παρατηρούσε τη δημοτικότητα και τη φήμη που διαρκώς αυξάνονταν, κάνοντάς τον έναν αδιαμφισβήτητο Star.


Η σύνοδος Ήλιου – Άρη στον 12ο οίκο με τον Άρη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και σε όψη χιαστή με τον Ουρανό κυβερνήτη του ωροσκόπου του, διευκόλυναν τη διάθεση της αμφυφιλοφιλίας του, που κράτησε για ένα διάστημα της ζωής του, αν και μεγάλο.

Με τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Ήλιο και τον Ερμή, (Ερμής κυβερνήτης του 5ου οίκου) άπλωνε το εκκεντρικό μακιγιάζ του στην προσωπική αλλά και στην καλλιτεχνική του ζωή.


Στο διαπεραστικό Bowie χρωστάμε ακόμα εκείνες τις στιγμές από τους ήχους των τραγουδιών του, που μας ταξίδευαν παραδομένους, στο άκουσμά τους.

«Space Oddity» για να μην απομακρυνόμαστε από το μαγικό...

«Here am I sitting in my tin can far above the Moon. Planet Earth is blue and there's nothing I can do...»






Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: