Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BOUDOIR


Η Ερεχθηίδα αναγγέλλει την έκδοση του νέου έργου της "Αστρολογικές Αναμνήσεις στο Boudoir" της συγγραφέως Κατερίνας Σαλωνίκη.



Το βιβλίο θα πρωτοπωληθεί στο Αστρολογικό Συνέδριο του συλλόγου "ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ", που θα γίνει στις 12 & 13 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο ΔΑΪΣ και θα παρουσιαστεί σε ειδική συνέντευξη τύπου.



Αστρολογικές Αναμνήσεις στο Boudoir

Από την Κατερίνα Σαλωνίκη



Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε 3 ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα περιλαμβάνονται θεωρητικά κείμενα και κείμενα, πουσυνδυάζουν τα ζώδια και τους πλανήτες με διάφορες δραστηριότητες.
Στη δεύτερη ενότητα περιλαμβάνονται κείμενα και ωροσκόπια διασήμων, πουασχολήθηκαν με την αστρολογία, καθώς και αφιερώματα σε διάσημους ανθρώπους τηςτέχνης, των γραμμάτων, της πολιτικής και της show biz.
Στην τρίτη ενότητα περιλαμβάνονται σχέσεις που άφησαν εποχή και οι συναστρίεςτων μελών τους.

Εδώ θα βρείτε ενδεικτικές αναφορές από τις 3 ενότητες. Ηεπιλογή ήταν δύσκολη αλλά όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική.

Καλή σας ανάγνωση.


Πρώτη προδημοσίευση

1. Βότανα και ζώδια

Τα βότανα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας και η εποχή ενδείκνυται για την απόλαυση που παίρνουμε από αυτά. Παράλληλα η σύνδεση των βοτάνων με τα ζώδια είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που πολλοί αλχημιστές και εσωτεριστές έχουν πειραματιστεί πάνω σε αυτή τη σύνδεση. Ακολουθεί μια απόπειρα να δοθεί μια συσχέτιση μερικών από των πιο γνωστών βοτάνων με τα ζώδια, με χιουμοριστική έκταση. Κάθε ζώδιο στην παραδοσιακή αστρολογία αντιστοιχεί και σε ένα μέρος του σώματός μας.



ΚΡΙΟΣ (Κεφάλι)
Πιείτε ΒΑΣΙΛΙΚΟ που θεραπεύει τους νευρικούς πονοκεφάλους, που προέρχονται από την ευρεθιστότητα και το πείσμα σας.
Εναλλακτικά έχετε πρόχειρη πολλή ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, για να καταπραΰνετε τις συχνές ημικρανίες από το «Υπερεγώ», που τσιτώνει τα εγκεφαλικά σας τοιχώματα.



ΤΑΥΡΟΣ (λαιμός)
Ό, τι πρέπει για εσάς η συχνή χρήση του ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ, που βοηθά στον πονόλαιμο και στη φαρυγγίτιδα, μια που οι περισσότεροι δεν βάζετε γλώσσα μέσα σας και ο συχνός θυμός σας, εστιάζεται στο λαιμό.
Εναλλακτικά μην παραλείψετε λίγο ΘΡΟΥΜΠΙ που βοηθά στην σωματική ευεξία που ενίοτε χρειάζεται η ραθυμία σας.



ΔΙΔΥΜΟΙ (πνεύμονες)
Ο ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ είναι το ιδανικό βότανο για εσάς, χρήσιμος στο άσθμα και στις αναπνευστικές παθήσεις, μετριάζοντας την υπερκινητικότητά σας.
Εναλλακτικά σας έχουμε ΜΟΛΟΧΑ, που καταπραΰνει την ανάσα αλλά και την επικοινωνιακή σας διάρροια…….



2. Brigitte Bardot – Και ο θεός έπλασε τη Γυναίκα



Στις 28/9/1934 στις 1.15 το μεσημέρι στο Παρίσι, γεννήθηκε η γυναίκα σύμβολο, που κεντρίζει με την εκρηκτική της παρουσία τη δημόσια ζωή εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια. Το όνομά της, Brigitte Anne-Marie Bardot.

Μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια του Παρισιού λαμβάνοντας αυστηρή μόρφωση, με αγάπη για τον κλασσικό χορό και διακρίσεις..

Η μόδα, ο χορός, η ποίηση και ο κινηματογράφος ήταν τα αγαπημένα των γυναικών της οικογένειας, αλλά  και του εργοστασιάρχη πατέρα.

Άρχισε την καριέρα της με το πρόσωπό της να φιγουράρει στο εξώφυλλο του «Elle» όταν ακόμα ήταν έφηβη.

Φυσικά δεν άργησαν να έρθουν οι προτάσεις για ταινίες με πρώτο τον σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ με τον οποίο ερωτεύτηκαν σφοδρά όταν εκείνος ήταν 22 ετών κι εκείνη μόλις 15.

Οι αντιδράσεις των γονιών της ήταν ομηρικές αλλά ένας χαρακτήρας σαν την Bardot δεν καταλάβαινε από κραυγές γιατί ούρλιαζε πάντα περισσότερο.



Ζυγός με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στους Διδύμους.

Η εξωστρέφεια που τη χαρακτήριζε με τον παραπάνω αστρολογικό συνδυασμό, μαζί με τη σκανδαλώδη ομορφιά της, άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες που πλησίαζε, σαν να κατείχε μια μαγική δύναμη.

Η «Bardot» δεν παρουσιάζεται μόνο σαν αδιαμφισβήτητο σύμβολο του sex, αλλά σαν μια πολύμορφη προσωπικότητα με ενδιαφέρουσες πτυχές.

Η λάμψη της και η ιδιαίτερη δραστηριότητά της, οφείλονται στην ακριβή σύνοδο Δία – Ερμή στον 10ο οίκο του μεσουρανήματός της, όπου ο Δίας κυβερνήτης 1ου οίκου και ο Ερμής 7ου οίκου.

Έτσι εξηγούνται και οι 4 γάμοι της, τα πολυάριθμα ειδύλλια, αλλά και η δημοφιλής της εικόνα, που ακόμα τη διατηρεί στην κορυφή………




3. Σχέσεις που άφησαν εποχή  



Αστρολογική ματιά σε διάσημους αξιομνημόνευτους γάμους, περιπετειώδη σκάνδαλα, εκρηκτικά διαζύγια και διαχυτικούς έρωτες που αναδύθηκαν, από τα βάθη του πάθους.



Lauren Bacall - Humphrey Bogart 

Ο μεγάλος τους έρωτας, τους ακολούθησε ισόβια.

Παντρεύτηκαν το Μάιο του 1945 με ηλικιακή διαφορά 25 ολόκληρα χρόνια.

Ο Bogart την αποκαλούσε πάντα «μωρό» μία συνήθεια πιθανά από τη θέση του Κρόνου του στον Τοξότη, προς τον Ήλιο της Bacall  στην Παρθένο, ενώ ο ίδιος ήταν Αιγόκερως.

Με το Δία στον 7ο οίκο ο Βogart παντρεύτηκε 4 φορές, όχι τόσο επιτυχημένα όσο με την Bacall.

Το αμετανόητο και το εντελώς συμφιλιωμένο μέσα του, δεν δελέαζαν τόσο όσο την Αφροδίτη στο Λέοντα της Bacall, που λάτρευε τις σκανδαλιές του ενώ παράλληλα κατανοούσε το βάθος και την ποιότητα του νου του.

Η Bacall από την άλλη, δεν χρησιμοποιούσε την απύθμενη ομορφιά της σαν δεδομένη διάπλατη πόρτα.

Προτιμούσε να κοντοστέκεται στην είσοδο και με τη Σελήνη στον Κριό σε εξάγωνο με Άρη και τρίγωνο με Ποσειδώνα, να διαισθάνεται πριν μπει.

Ένα ζευγάρι που έλαμπε από γνησιότητα, ομορφιά και γοητεία, αγαπώντας βαθιά ο ένας τον άλλον, παρά τον διαφορετικό τους χαρακτήρα.

Πως όμως να μη λατρέψει κανείς την εξωτερική και εσωτερική ομορφιά της Bacall που κουβαλούσε τόσο διακριτικά και έναν αφοπλιστικότατο Bogart που καθώς πέθαινε από τις καταχρήσεις αποκορύφωσε τον αυτοσαρκασμό του με τη φράση: «Γαμώτο, δεν θα έπρεπε ποτέ να το γυρίσω από το ουίσκι στο μαρτίνι».

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr